Blog DVR SAU NVR ce sa alegem

Iti e greu sa decizi intre cele doua? Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iei o decizie in alegerea unui kit de supraveghere

Atunci cand cauti sisteme de supraveghere iti poate fi destul de dificil sa faci o algere. Trebuie sa te decizi despre ce tip de camere sa alegi si mai ales ce inseamna DVR? Ce este NVR? Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare cel putin odata de cand cauti camere de supraveghere. Acest articol vine in ajutorul tau cu cateva sfaturi care te pot ajuta atunci cand vrei sa iei o decizie. O sa aflii informatii despre costuri, mod de instalare si alte beneficii ale fiecarui sistem de securitate in parte.

Ce inseamna DVR?

DVR este prescurtarea de la denumirea in engleza, Digital Video Recorder. Acesta este o parte componenta a unui sistem de supraveghere care are ca rol principal receptarea si inregiostrarea semnalelor video si audio transmise de camerele de supraveghere si in cazul in care se doreste poate transmite semnalul si pe internet. Un DVR este responsabil cu transmiterea imaginilor pe un hard disk intern dar si cu afisarea acestora pe un monitor.  Transmiterea datelor se face prin cabluri coaxiale si functioneaza cu camere analogice cunoscute ca si camere CCTV. Deci un sistem de supraveghere cu DVR are neaparat nevoie de cabluri si functioneaza doar cu ajutorul cablurilor, fiind un sistem wired.

Avantajele unui sistem de supraveghere cu DVR

Pretul mai mic. Chiar daca diferenta de pret nu este foarte mare, la noi pe site, in general pretul unui DVR este mai mic decat al unui NVR.

Compatibilitate. Un DVR poate fi conectat atat cu camerele analog cat si cu camere de supraveghere HD dar si cu alt DVR in acelasi timp.

Calitatea imaginii imbunatatita. In comparatie cu un NVR, imaginea redata de un DVR are calitate mai mica, insa cu ajutorul unor camere HD, calitatea imaginii este imbunatatita.

Raza de frecventa mai mare. Datorita cablurilor coaxiale, un sistem de supraveghere cu DVR poate transmite imagini pe o raza mai mare decat un recorder NVR, aceste cabluri au o raza de frecventa mai mare si pot suporta mai multe canale dintr-un sistem de securitate.

Poate functiona si atunci cand nu este internet. Un mare avantaj pe care il are acest tip de sistem de supraveghere cu DVR este ca nu are neaparat nevoie de o conexiune la internet pentru a transmite imaginile catre monitorul la care este instalat.

Poate transmite semnale la telefonul mobil. Datorita unui server FTP, un DVR iti ofera posibilitatea de a vizualiza daca cineva este in jurul casei tale sau a companiei atunci cand nu esti prezent, prin transmiterea imaginilor direct pe telefon.

Dezavantajele unui sistem de supraveghere cu un recorder DVR

Limitarea semnalului audio. Un DVR are mai putine intrari audio deci nu iti poate oferi semnalele audio de la toate camerele. Acesta poate sa nu fie neaparat un dezavantaj, pentru ca nu o sa ai nevoie sa auzi tot ce se intampla in jurul tuturor camerelor tale. 

Ce este un NVR?

Termenul de NVR vine de la denumirea in limba engleza Network Video Recorder, ceea ce in romana ar insemna un inregistrator de semnale video ce are nevoie de internet. Acesta este o versiune imbunatatita a unui DVR. Un sistem de supraveghere cu un recorder NVR funcioneaza prin camere IP si IP wireless pentru a stoca datele de pe acestea. Spre deosebire de un DVR, un NVR nu are nevoie de cabluri pentru a functiona, singura dependenta pe care o are este cablul de alimentare.

Avantajele unui sistem de securitate cu recorder NVR

Calitate ridicata a imaginilor. Daca ai nevoie de imagini calitative, alege un sistem de securitate cu recorder NVR, acestea iti ofera claritate de pana la 1080p HD, 2K  sau chiar 4K. La aceasta calitate a imaginilor o sa iti fie mai usor sa recunosti fata persoanelor si chiar numerele masinilor

Posibilitatea stocarii imaginilor in cloud. Nu o sa mai ai nevoie de carduri de memorie pentru stocarea imaginilor inregistrate de camere, poti stoca toate informatiile direct in cloud pe care le poti accesa oricand

Usor de instalat. Nu o sa mai ai nevoie de cabluri prin toata casa, deci un sistem de supraveghere cu NVR este mult mai simplu de instalat, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ai conexiune stabila la internet.

Dezavantaje NVR

Compatibilitate. Nu toate camerele IP pot fi conectate la acelasi NVR, pentru a fi sigur ca nu o sa ai parte de astfel de probleme, ar fi recomandat sa alegi atat camerele cat si recorderul de la acelasi producator.

DVR versus NVR, ce alegi la final?

 

Ca de fiecare data recomandarea noastra ar fi sa faci alegerile in functie de nevoile tale. Daca ai nevoie de un sistem de supraveghere care sa poata stoca imaginile in Cloud, alege un NVR, daca acasta nu este o problema pentru tine dar iti doresti un sistem de supraveghere care sa functioneze chiar si atunci cand nu ai internet, alege un DVR.

Acceseaza chiar acum sectiunea de produse a site-ului www.rovision.ro si alege tot ce ai nevoie pentru a asigura securitatea casei sau a companiei tale.