Acumulatori Panouri Fotovoltaice - produse începând de la 20.28 lei

Acumulatori Panouri Fotovoltaice - 93 produse

Afișez 1 - 48 din 93 de rezultate

Acumulatori panouri fotovoltaice

Acumulatorii de panouri fotovoltaice sunt dispozitive destinate stocării energiei electrice generate de panourile fotovoltaice. Ei asigură folosirea energiei electrice când panourile nu generează suficientă energie (noaptea, zilele înnorate). În cazul în care se produce o întrerupere a alimentării cu energie electrică din rețeaua publică, sistemul fotovoltaic va apela la acumulatori ca sursă de alimentare de rezervă.

De câte feluri sunt acumulatorii de panouri fotovoltaice?

Sunt disponibile mai multe tipuri de acumulatori pentru panourile fotovoltaice, iar cele mai comune dintre acestea sunt:

  • Modele cu Litiu-ion

Aceste modele sunt cele mai noi și reprezintă cele mai avansate tipuri de acumulatori pentru sistemele cu panouri fotovoltaice. Sunt modele ușoare, mai mici ca dimensiune, dar mai durabile decât modelele cu plumb-acid. Datorită acestor caracteristici, sunt și mai scumpe decât alte modele.

  • Modele cu plumb-acid

Sunt cele mai ieftine tipuri de acumulatori, parte și datorită prețului mai mic. Sunt acumulatori fiabili ce pot fi utilizați mult timp, dar necesită lucrări specializate de întreținere.

  • Modele cu nichel-cadmium

Sunt acumulatori mai vechi, încă folosiți în diverse aplicații de stocare a energiei solare. Au o densitate de energie mai mică și nu durează la fel de mult ca alte modele, dar sunt, în continuare, fiabile.

  • Modele cu flux

În această clasă sunt incluse modelele cu electroliți lichizi care asigură folosirea completă a capacității bateriei. Sunt opțiuni excelente acolo unde este nevoie de stocarea energiei în masă.

  • Modele cu nichel-fier

Aici sunt incluse modelele cu densitate de energie mai mică și durata de viață mai scurtă decât pentru alte tipuri de acumulatori.

Cum alegeți acumulatorii de panouri solare?

Pentru a identifica cel mai potrivit model de acumulatori pentru sistemul cu panouri solare deținut este bine să examinați aspecte precum necesarul de energie, durabilitatea acumulatorilor, prețul, mediul înconjurător. Următoarele recomandări vă vor ușura procesul de selecție a acumulatorilor:

Calculați de câtă energie aveți nevoie

Primul pas în selecția acumulatorilor ține de calcularea energiei electrice necesare într-o zi sau săptămână, în funcție de aparatele electrice și electrocasnice din gospodărie. Odată identificat acest necesar de energie, veți putea identifica modelul de acumulator cel mai potrivit și capacitatea ideală pentru sistemul dvs.

Selectați tipul de acumulator pentru sisteme fotovoltaice

Odată identificat necesarul de energie, vă puteți selecta tipul de acumulator pentru sistemul de panouri fotovoltaice. Vă sugerăm să analizați pe îndelete, fiecare dintre modelele de acumulatori având calități și limite.

Calculați ciclurile de descărcare și durata de viață a acumulatorilor

Ciclul de descărcare se referă la cât de mult este posibilă descărcarea acumulatorului înainte de o nouă încărcare. Durata de viață se referă la cât de mult timp puteți utiliza acumulatorul înainte de a trebui să-l înlocuiți cu unul nou. Durabilitatea și eficiența sistemului de panouri fotovoltaice depinde mult de aceste aspecte.

Selectați dimensiunea și greutatea adecvate

În cazul în care nu dispuneți de un spațiu generos pentru sistemul de panouri fotovoltaice, veți fi nevoit să acordați atenție atât dimensiunii cât și greutății acumulatorilor. Ca și reper, modelele cu Litiu-Ion sunt mai mici și mai ușoare decât modelele cu plumb-acid. Vă semnalăm că modelele cu Litiu-Ion sunt mai scumpe.

Luați în considerare mediul de instalare

Performanțele acumulatorilor depind și de mediul înconjurător. Astfel, modelele cu plumb-acid nu oferă cele mai bune performanțe în mediile cu temperaturi extreme. Dacă doriți acumulatori cu performanțe bune indiferent de temperaturi, vă sugerăm să optați pentru acumulatori cu Litiu-ion.

Bugetul de care dispuneți

În final, alegeți acumulatorii care sunt potriviți sistemului de panouri fotovoltaice, în limita bugetului de care dispuneți.

Care sunt prețurile pentru acumulatorii pentru sisteme fotovoltaice?

Preturile pentru acumulatorii de panouri fotovoltaice depind de factori diverși: tipul și capacitatea bateriei, producătorul, furnizorul. Acumulatorii cu litiu-ion au prețuri mai mari decât cei cu plumb-acid, dar atrag prin greutatea mai mică și durata mai lungă de viață. Modelele cu flux au, la rândul lor, prețuri mai mari față de modelele cu plumb-acid, dar se evidențiază cu stocarea de cantitate mare de energie.

Pentru un sistem de panouri fotovoltaice rezidențial, de dimensiuni medii, acumulatorii pot costa de la câteva sute până la câteva mii de lei. Costurile finale depind și de nevoile particulare ale unui sistem, precum și zona geografică în care se va monta sistemul. Accesoriile suplimentare necesare în montajul acumulatorilor (încărcătoare, convertoare de putere) se vor reflecta în costul final.

Înainte de a achiziționa acumulatorii pentru sistemul de panouri fotovoltaice, este bine să examinați piața pentru a va face o idee despre oferte. Pentru mai multă eficiență, consultați un specialist din domeniu. Nu vă doriți să cumpărați acumulatorii nepotriviți pentru sistemul dvs. de panouri fotovoltaice.

Când trebuie înlocuiți acumulatorii de panouri fotovoltaice?

Există diverși factori care influențează durata de viață pentru acumulatorii de panouri fotovoltaice. Condițiile de mediu, tipul de baterie, capacitatea acumulatorului, modul de folosire sunt doar cei mai semnificativi factori în acest sens. De regulă, acumulatorii cu Litiu-Ion au durata de viață cea mai lungă, depășind modele precum cele cu plumb- acid. În același timp, și prețurile pentru modelele cu Litiu-ion sunt și cele mai mari.

Acumulatorii de plumb-acid pot funcționa în parametri optimi între 3-5 ani, iar modelele cu Litiu-ion pot funcționa și între 5 și 15 ani, diferențele fiind date de calitatea acumulatorului și condițiile de mediu în care este instalat. Urmăriți în mod regulat nivelul de încărcare a acumulatorilor și prelungiți cât mai mult durata lor de viață prin lucrările corespunzătoare de întreținere.

Atunci când sesizați o diminuare importantă a capacității de stocare a energiei sau o creștere a temperaturii la utilizare, este posibil ca acumulatorii să aibă nevoie de înlocuire. În același timp, când acumulatorii s-au deteriorat sau au semne evidente de uzură (coroziune, fisuri, scurgeri de acid) trebuie înlocuiți cât mai repede.

Vă sugerăm să contactați profesioniștii din domeniul energiei solare în vederea evaluării stării acumulatorilor. Aceștia sunt cei mai în măsură să decidă dacă acumulatorii trebuie înlocuiți pentru ca sistemul de panouri fotovoltaice să funcționeze cât mai bine.