Hik-Connect – securitate avansată și modernă la îndemâna ta

Blog securitate avansată și modernă

Ce este Hik-Connect?

Hik-Connect, disponibilă pe PC și dispozitive mobile, este o aplicație concepută de Hikvision, una dintre cele mai importante companii de produse și soluții de supraveghere video la nivel global. Gândită pentru a facilita monitorizarea și gestionarea sistemelor de securitate, Hik-Connect oferă utilizatorilor acces în timp real la dispozitivele de supraveghere de la distanță prin smartphone-uri, tablete și calculatoare.

Aplicația se poate folosi cu dispozitive Hikvision DVR, NVR și camere IP. Aplicația este gratuită și este disponibilă pentru iOs și Android. Eficiența monitorizării 24/7, alarmele de efracție, interfonul audio, controlul accesului și suport din Cloud sunt funcțiile cele mai semnificative. Cu toate acestea, capacitatea de îmbina supravegherea casei și a afacerii cu un singur eco-sistem este cea mai importantă.

Care sunt principalele avantaje aduse Hik-Connect

Acces optimizat și conectare

Unul dintre cele mai semnificative avantaje aduse de Hik-Connect este accesul optimizat. Odată instalat Hik-Connect pe telefonul smart sau tabletă, puteți accesa fluxurile video live de pe cameră de oriunde v-ați afla, în orice moment. Fie că sunteți la muncă, în vacanță sau departe de proprietate, puteți arunca un ochi asupra proprietății prin câteva mișcări de pe dispozitivul mobil.

Interfața este prietenoasă pentru utilizator și permite navigarea facilă prin fluxurile de la diverse camere. Puteți face zoom in  și out, roti asupra unor zone diverse și chiar înclina camera de la distanță pentru vizualizare mai bună a unor locații specifice. Acest nivel de control și accesibilitate vă permite să nu ratați niciodată o activitate importantă sau un eveniment care a avut loc la proprietate.

Notificări și alerte în timp real

Un alt beneficiu important adus de Hik-Connect este abilitatea de a trimite alerte și notificări în timp real. Aplicația este concepută pentru a depista mișcare sau alte evenimente predefinite captate de camerele de supraveghere și trimite instant alerte spre dispozitivul mobil. Veți fi notificat imediat când au loc activități neobișnuite pe sau pe lângă proprietate.

În plus, puteți personaliza alertele în timp real pe baza preferințelor dvs. Puteți alege să primiți notificări push, e-mailuri sau apeluri telefonice atunci când evenimente specifice sunt declanșate de camerele de supraveghere. Funcția este extrem de valoroasă pentru proprietarii de afaceri care vor să monitorizeze detaliat spațiile în afara orelor de program. Proprietarii rezidențiali se pot asigura că cei dragi, bunurile sunt în siguranță tot timpul.

Stocare sigură în Cloud și playback

Prin aplicația Hik-Connect, nu trebuie să vă mai preocupați de stocarea sau controlarea unei cantități mari de înregistrări video pe dispozitive fizice. Aplicația oferă stocare sigură în Cloud pentru video-urile de supraveghere, permițând accesul și vizualizarea oricând doriți.

Astfel, se elimină nevoia unor soluții scumpe de stocare la locul supravegherii și se simplifică procesul controlului înregistrărilor video. Stocarea în Cloud vă permite să căutați ușor evenimente specifice sau incidente în funcție de dată, timp și locația camerei.

Puteți localiza rapid și rula înregistrările importante fără să petreceți ore vizualizând înregistrările vechi. Funcția este utilă mai ales la investigarea incidentelor, oferind dovezi pentru solicitările de asigurare, distribuirea înregistrărilor organelor de investigație.

Integrarea de mai multe dispozitive și partajarea

Hik-Connect permite integrarea facilă a mai multor dispozitive, fiind convenabil utilizatorilor care preferă să monitorizeze proprietatea de pe dispozitive diverse. Fie că aveți mai multe telefoane Smart, tablete sau chiar calculatoare, veți putea accesa camerele de supraveghere de pe orice dispozitiv de pe un singur cont Hik-Connect.

Mai mult, aplicația are suport pentru partajare și puteți oferi acces altor persoane precum membrii de familie, angajați, personal de supraveghere. Puteți acorda diverse niveluri de permisiune, conform rolului persoanei. Această caracteristică asigură ca toate persoanele implicate să aibă accesul necesar pentru a monitoriza și controla eficient sistemul de supraveghere.

Cui se adresează Hik-Connect

Cui se adresează Hik-Connect

Hik-Connect se adresează unui spectru generos de utilizatori. Iată care sunt principalii beneficiari:

Proprietari de locuințe

Hik-Connect permite monitorizarea în timp real a locuinței, asigurând siguranța și securitatea familiei și a bunurilor. Notificările Push sprijină detecția promptă a mișcării sau a altor activități neobișnuite din jurul casei. Se poate folosi comunicare bidirecțională audio și video cu vizitatorii, chiar și atunci când nu sunt acasă.

Manageri și proprietari de afaceri

Platforma ajută la supravegherea magazinelor, birourilor sau altor spații comerciale pentru a preveni furturile și pentru a asigura un mediu de lucru sigur. Se pot monitoriza activitățile angajaților și asigura respectarea politicilor de securitate. Prin aplicație se pot reda și analiza înregistrările video pentru a se analiza incidente.

Administrații și instituții publice

Prin Hik-Connect, se poate asigura monitorizarea spațiilor publice precum parcuri, școli, și clădiri guvernamentale pentru a asigura siguranța cetățenilor. De asemeni, se pot supraveghea evenimente publice și gestiona eficient situațiile de urgență.

Instituții de învățământ

Cu aplicația Hik-Connect se pot monitoriza activitățile din campusurile școlare sau universitare pentru a preveni incidentele și asigura un mediu sigur de învățare. Totodată, se facilitează control accesului în clădiri și supravegherea zonelor sensibile.

Administratori de proprietăți

Administratorii de proprietăți pot folosi Hik-Connect pentru a monitoriza clădirile rezidențiale sau comerciale pentru a proteja locatarii și preveni vandalismul, activitățile ilegale. Se pot folosi înregistrările video și pentru a supraveghea activitățile de întreținere și reparații.

Servicii de securitate privată

Cu Hik-Connect, se poate efectua monitorizare continuă pentru clienți și se poate interveni prompt la alarme, evenimente. Se pot accesa rapid datele video pentru a reacționa prompt la incidente.

Persoane cu mobilitate redusă

Persoanele cu mobilitate redusă pot folosi Hik-Connect pentru a supraveghea locuința și controla dispozitivele de securitate, nefiind nevoie să se deplaseze frecvent. Ele pot comunica cu vizitatorii fără să fie necesar să se deplaseze la ușă.

Utilizatorii de tehnologie și automatizare casnică

Utilizatorii pasionați de tehnologie și automatizare pot folosi Hik-Connect pentru integrarea cu alte soluții de automatizare rezidențială, creând un mediu rezidențial inteligent și securizat. Utilizatorii vor putea personaliza și controla diverse aspecte ale supravegherii locuinței cu o singură aplicație.

Cum funcționează Hik-Connect?

Spre exemplu, dacă nu sunteți acasă și vreți să verificați ce se întâmplă, puteți folosi aplicația pentru a vedea. O cameră IP cu acest software stabilește o conectare de la rețeaua locală la serverul Hik-Connect care comunică cu dispozitivul mobil de la distanță. Cum cererea vine de la rețeaua locală la Internet și invers, sistemul poate funcționa fără setarea routerului.

Cum funcționează Hik-Connect

Urmând pașii inițiali, dispozitivul mobil se conectează la serverul Hik-Connect care manageriază comunicarea P2P dintre cele două dispozitive. Software-ul Hik-Connect permite utilizatorilor să vizualizeze fluxuri live de la camere de oriunde s-ar afla. El permite control de la distanță pentru maxim 64 de camere, ce pot fi grupate pentru control facil.

Hik-Connect este o soluție de control video prin Cloud ce ajută la protejarea celor mai importante bunuri ale unei organizații. El permite monitorizarea și controlarea unei rețele de camere dintr-o singură locație centrală. Software-ul este disponibil pentru toate camerele Hikvision IP, inclusiv pentru cele din seria 4K Ultra HD.

Sistemul include două componente majore care lucrează împreună pentru a supraveghea rețeaua de camere. Prima componentă este serverul Clod, care manageriază camerele și trimite înregistrările spre interfața utilizatorului. Cea de-a doua componentă este software-ul clientului care rulează pe calculator sau dispozitivul mobil, oferind interfața pentru utilizatori.

Care sunt funcțiile principale pentru Hik-Connect

Monitorizare video în timp real

Utilizatorii pot vizualiza fluxuri video live de la camerele de supraveghere conectate, fie că sunt camere IP, DVR-uri (Digital Video Recorders) sau NVR-uri (Network Video Recorders). În plus, este posibilă vizualizarea concomitentă a mai multor fluxuri video pe același ecran.

Redare de înregistrări

Utilizatorii pot reda înregistrările video stocate pe dispozitivele de înregistrare (DVR, NVR) pentru a vizualiza evenimente trecute. Sunt active funcții de căutare după dată și oră pentru a depista repede înregistrările dorite.

Notificări Push

Aplicația Hik-Connect trimite notificări în timp real pentru diverse evenimente precum detecția mișcării, declanșarea alarmei, pierderea semnalului video, alte evenimente prestabilite de utilizator. Utilizatorii pot configura ce tipuri de notificări să primească și pentru care dispozitive.

Control PTZ (Pan-tilt-zoom)

Utilizatorii pot controla de la distanță camerele PTZ pentru a modifica unghiul de vizualizare și nivelul de zoom. Se pot seta și accesa presetările PTZ pentru a orienta camera repede la un anumit unghi.

Administrare dispozitive

Utilizatorii pot adăuga dispozitive noi la contul Hik-Connect prin scanarea unui cod QR sau introducerea manuală a informațiilor dispozitivului. Aplicația permite și configurarea setărilor dispozitivelor conectate, precum rețeaua, alarmele, parametrii video.

Acces la Cloud

Se pot accesa fișierele video stocate în Cloud pentru backup și acces rapid. Tot direct din aplicație, se pot reda înregistrările stocate în Cloud.

Interforn

Pentru camerele compatibile, aplicația va permite comunicare audio bi-direcțională cu ajutorul camerelor de supraveghere. De asemeni, aplicația permite comunicare video bi-direcțională pentru echipamentele de interfon video.

Gestionare de alarme

Hik-Connect lasă utilizatorii să vizualizeze și să gestioneze alarmele și evenimentele detectate de sistemele de securitate. Utilizatorii pot accesa istoricul alarmelor și evenimentelor pentru analizarea și evaluarea supravegherii.

Integrare cu alte soluții Hikvision

Platforma Hik-Connect  are compatibilitate vastă și poate fi integrată cu alte soluții de supraveghere și automatizare rezidențială Hikvision. Sistemele de controlare a accesului și automatizare a locuinței sunt exemple în acest sens.

Partajare dispozitive

Prin Hik-Connect, utilizatorii pot partaja accesul la camere și alte dispozitive cu alte persoane și oferi drepturi de vizualizare sau control. În plus, pot fi configurate și controlate drepturile de acces pentru utilizatorii partajați.

Ce limitări are Hik-Connect

Funcționarea lui Hik-Connect depinde de calitatea conexiunii la Internet. În plus, Hik-Connect este conceput pentru echipamentele Hikvision, compatibilitatea cu echipamentele de la alți producători fiind limitată.

Hik-Connect necesită actualizări în mod regulat pentru a rămâne compatibilă cu cele mai recente echipamente. Actualizările permit și beneficierea de cele mai noi funcții și optimizări de securitate.

Merită să folosiți Hik-Connect

Hik-Connect merită să fie folosit datorită capacității sale de a oferi monitorizare video în timp real și notificări instantanee pentru evenimente de securitate. Aplicația permite gestionarea centralizată a mai multor dispozitive Hikvision, oferind funcții avansate precum controlul PTZ și comunicația bidirecțională.

De asemenea, aplicația oferă opțiuni de stocare în Cloud  ce asigură backup și acces rapid la datele video. Pentru toate aceste funcții și multe altele, Hik-Connect este mereu o investiție inspirată.

Hik-Connect versiunea 6—ce aduce nou ultima versiune?

Blog hik-connect 6 pentru case si firme

Software-ul Hik-Connect, disponibil pentru PC și dispozitive mobile, a fost conceput pentru a ajuta utilizatorii rezidențiali, afacerile mici și mijlocii să funcționeze eficient și să managerieze dispozitivele de securitate de la distanță. Software-ul Hik-Connect 6 este adecvat și întreprinderilor cu mai multe locații.

În contextul vieții moderne, puterea monitorizării continue, alarmele la intruziune, video-interfonul, controlul accesului—toate acestea și multe alte funcții combinate într-o singură platformă—mențin proprietățile rezidențiale, comerciale conectate și protejate în orice moment.

Hik-Connect 6, eficientul software de securitate bazat în Cloud, nu încetează să devină mai bun. Ultima actualizare optimizează sistemul de monitorizare de la distanță, care devine mai eficientă și mai ușor de folosit de către utilizatori.

Cele mai recente îmbunătățiri extind acoperirea funcției Team Mode (Modul Echipă), care asigura deja managementul supravegherii pentru mai multe locații fizice. Astfel, funcția se extinde și la autobuze, taxiuri, camioane și alte vehicule similare. O altă optimizare semnificativă este introducerea funcției Motion Detection 2.0 (detecție mișcare). Ea aduce inteligență de tip Deep Learning pentru sistem, backup mai bun pentru alarmele video, etc.

hik-connect team mode personal mode

Cele mai semnificative optimizări

Motion Detection 2.0—căutare inteligentă de persoane și vehicule

Răspunzând solicitărilor de la utilizatori echipa Hikvision aduce îmbunătățiri specifice pentru Hik-Connect 6. Astfel, funcția Hik-Connect Team Mode se conectează acum direct cu toate camerele de supraveghere Hikvision echipate cu Motion Detection 2.0 pentru activarea funcției amintite.

Aceasta îmbină funcția de detecție a mișcării, folosită la scară largă,  cu algoritmi de Deep Learning (Învățare profundă) care fac diferențierea dintre persoane, vehicule și alte obiecte aflate în mișcare. Datorită funcției Team Mode, veți putea căuta rapid prin înregistrările de pe mai multe canale pentru a identifica evenimentele semnificative.

Această funcție este valabilă și pentru utilizatorii de dispozitive NVR din seria Q/K (cu versiune de firmware 4.74.000 sau ulterioară), care au criptare fluxului de înregistrări activată.

Integrarea cu sistemul de securitate Hikvision mobil de la bord

Prin conectarea la sistemul de securitate Hikvision mobil de la bord, Team Mode de la Hik-Connect se poate folosi acum pentru a asigura management de securitate de la distanță pentru autobuze, taxiuri, camioane și alte tipuri de vehicule. Cu noua versiune, interiorul vehiculelor, precum și mediul înconjurător, locația precisă pot fi monitorizate de la distanță, în timp real.

Astfel, puteți vizualiza actualizarea statusului unui vehicul, manageria permisiunile pentru șofer, conecta vehicule cu șoferi, crea grupuri de șoferi, etc. De asemeni, cu noua versiune se pot genera și exporta rapoarte de la software-ul Hik-Connect pentru analiză ulterioară în vederea luării unor decizii.

Activare simplificată a licenței prin autoservire

În urma actualizării, activarea licențelor în Hik-Connect Team Mode este ceva mai directă. Procesul se poate manageria de către utilizator și nu mai este nevoie de asistența unui instalator profesionist. Experiența pentru utilizator se simplifică major.

Backup bazat în Cloud și împărtășire pentru videoclipurile de alarmă

Prin noua versiune, utilizatorul poate acum accesa și împărtăși alarmele video cu ușurință, printr-un portal web, folosind URL. Recipienții pot vizualiza video-urile fără să fie nevoie să se logheze la un cont Hik-Connect. Partea cea mai bună pentru acest serviciu este că, în urma actualizării, el a devenit gratuit.

Ce spun utilizatorii de aplicație Hik-Connect 6

Utilizatorii aplicației Hik-Connect 6 apreciază aplicația pentru notificările precum Line Crossing (depășire linie), Motion Detection, Intruder alert (alertă intrus) setate din sistemul principal. Fiecare cameră din sistem poate fi vizualizată pe ecran simultan cu celelalte sau individual.

Setarea din fabrică este pentru video de rezoluție redusă pentru imaginile live și înregistrări. Printr-o simplă atingere de ecran, setarea poate fi modificată la HD. Se pot capta poze sau video de la fluxul live sau rula playback fișiere, împărtăși imaginile de pe telefon așa cum ați face cu oricare altă poză sau video.

Aplicația permite verificarea video-urilor live de oriunde, oricând, recuperarea și rularea video-urilor la viteze diverse. Se poate sări direct la evenimentele semnificative și naviga mai repede prin video-uri datorită filtrelor de căutare.

Armarea și dezarmarea sistemului se pot face prin câțiva pași și este posibilă vizualizarea de clipuri video în timp real de 7 secunde sau până la 20 de fotografii. Înainte de a se permite accesul, pot fi efectuate vide- call-uri two-way cu musafirii și utilizatorii pot încuia și descuia uși direct de pe dispozitivul mobil.

Utilizatorii rezidențiali semnalează că este crucial ca setările pentru DVR sau NVR să fie realizate corect. Trebuie ca fluxul pentru fiecare cameră să nu treacă de calitatea full HD pentru ca playbackul și transmisia live să nu fie încete pe rețeaua 3G sau 4G sau pe rețeaua Wi-Fi. 

Descoperiți mai mult!

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante optimizări prezente la software-ul Hik-Connect. Optimizarea detecției de alarme, modurile mai sofisticate de monitorizare și management de timp și prezență, precum și optimizarea controlului de acces sunt alte aspecte benefice.