Transmisie wireless IP - produse începând de la 50.61 lei

Transmisie wireless IP - 44 produse

Afișez toate cele 44 de rezultate

Range extender

Ce este range extenderul?

Range extenderul (extensorul de rază) este un dispozitiv folosit pentru a extinde acoperirea unei rețele fără fir (Wi-Fi). În rețele, range extender-ul se folosește la extinderea acoperirii rețelei Wi-Fi pentru a se putea conecta dispozitivele de rețea acolo unde semnalul Wi-Fi este prea slab sau chiar inexistent.

Cum funcționează un range extender?

Extensorul de rețea receptează semnalul Wi-Fi de la router sau de la alt dispozitiv de rețea și îl amplifică. Amplificarea se realizează cu ajutorul antenelor sau al altor tehnologii de amplificare a semnalului. După amplificare, range extender-ul va transmite din nou semnalul Wi-Fi extins spre zonele din rețea unde semnalul era slab sau inexistent, dispozitivele conectându-se la rețea și comunicând cu routerul și alte dispozitive.

Tipuri de range extender

Range extender cu antene externe

Are antene externe pentru a asigura acoperire și performanță mai bună la extinderea semnalului Wi-Fi. Există antene direcționale și omnidirecționale, ce asigură flexibilitate sporită la dirijarea și extinderea semnalului.

Range extender cu suport pentru dual-band

Este un dispozitiv cu suport pentru ambele benzi de frecvență Wi-Fi (2,4ghz și 5ghz). Astfel, semnalul se poate extinde pe ambele benzi de frecvență.

Range extender cu porturi Ethernet

Acest tip de extensor de rază are porturi Ethernet, făcând posibilă conectarea dispozitivelor prin cablu Ethernet și nu doar prin conexiune Wi-Fi. Îl puteți folosi împreună cu camerele de supraveghere IP și alte dispozitive care au nevoie de conexiune prin cablu.

Range extender de tip Mesh

Extensorul de rețea cu tehnologie Mesh face parte dintr-un sistem Wi-Fi Mesh mai amplu, care include mai multe puncte de acces (AP), interconectate pentru a crea o rețea Wi-Fi puternică. Tehnologia asigură controlarea automată a rețelei, pentru acoperire superioară.

Range extender cu funcții avansate de securitate

Existe extensoare de rază ce au funcții avansate de securitate precum filtrare MAX, criptare WPA/WPA2, filtrarea MAC, protecție la amenințările cibernetice. Funcțiile protejează rețeaua și dispozitivele de supraveghere de accesul neautorizat, atacuri cibernetice.

Range extender cu funcții de gestionare și monitorizare

Sunt disponibile dispozitive range extender cu funcții avansate de gestionare și monitorizare a performanței și utilizării rețelei Wi-Fi. Funcțiile includ vizualizarea stării conexiunii, controlarea lățimii de bandă, configurarea setărilor de securitate.

Cum alegeți range extender-ul

Țineți cont de următoarele aspecte când alegeți un range extender:

  • Puterea semnalului Wi-Fi—alegeți un model care amplifică semnalul Wi-Fi atât cât este necesar pentru acoperirea zonei în care veți amplasa camerele de supraveghere.
  • Este compatibil cu standardele Wi-Fi folosite la rețeaua dvs. (802.11ac, 802.11n). Vedeți dacă dispozitivul are suport pentru tehnologii precum dual-band.
  • Optați pentru un dispozitiv cu număr potrivit de antene și tehnologii de amplificare a semnalului pentru a beneficia de acoperire cât mai bună. Antenele externe asigură acoperire mai bună decât cele interne,
  • Examinați porturile Ethernet pentru a conecta dispozitivelor (acolo unde este aplicabil). Verificați dacă dispozitivul este compatibil cu alte componente ale sistemului de supraveghere (camerele de supraveghere IP, dispozitivele NVR).
  • Selectați un range extender cu interfață ușor de navigat și de configurat la setări.
  • Achiziționați range extender de la producători de încredere, recunoscuți pentru calitatea, fiabilitatea și durabilitatea produselor.
  • Alocați un buget pentru dispozitiv și încercați să găsiți o balanță între preț și performanțele căutate.

Bridge Wireless

Ce este un bridge wireless?

Un bridge wireless este un dispozitiv ce conectează 2 sau mai multe rețele locale (LAN-uri) distincte, prin conexiunea Wi-Fi sau prin alte tehnologii de comunicare fără fir. El funcționează ca un intermediar între rețelele separate și ajută dispozitivele din rețea să comunice între ele, chiar dacă nu sunt apropiate.

Cum funcționează un bridge wireless?

Un bridge wireless are antene sau alte tehnologii pentru a recepta (transmite) semnale fără fir între rețelele conectate. El se conectează la rețeaua locală (LAN) a fiecărei rețele separate folosind cabluri Ethernet sau alte moduri de conexiune fizică. Odată configurat, bridge-ul wireless va transmite datele între cele două rețele, ajutând dispozitivele din fiecare rețea să comunice între ele ca și cum ar fi în cadrul aceleiași rețele.

Tipuri de bridge wireless

Bridge punct-la-punct (ptp—point to point)

Este un bridge ce conectează două puncte sau locații fizice separate între ele, fiind deseori folosit pentru a lega direct două clădiri sau locații. Se poate folosi și la extinderea rețelelor LAN între ele. Un bridge punct-la-punct se folosește când e nevoie de conectivitate între două puncte aflate la distanță și nu se pot folosi cabluri.

Bridge punct-multipunct (ptmp—point to multipoint)

Acest tip de bridge se conectează la punct central (stație de bază) la mai multe puncte exterioare (stații client). Se folosește la extinderea rețelelor LAN spre mai multe locații sau pentru a furniza acces la internet spre mai multe puncte exterioare (clădiri, locații remote), plecând la un punct central unic.

Bridge Mesh

Bridge-ul Mesh este inclus într-o rețea Mesh care are mai multe puncte de acces, interconectate, rezultând o rețea Wi-Fi puternică. Se folosește pentru a se obține rețele Wi-Fi extinse, cu acoperire uniformă în zonele de mari dimensiuni (chiar dacă sunt la exterior).

Bridge cu funcții avansate de securitate

Sunt disponibile dispozitive bridge cu funcții avansate de securitate, precum: filtrare MAC, autentificare pe bază de certificat, criptare WPA/WPA2. Este un bridge care protejează rețeaua, datele transmise de accesul neautorizat, atac cibernetic.

Bridge wireless pentru rețele locale LAN

Acest tip de bridge conectează dispozitive (LAN) sau rețele locale fără fir la rețele locale cablate. Ajută dispozitivele fără fir să se conecteze la rețelele locale cablate și extind rețeaua Wi-Fi acolo unde nu se pot folosi cabluri Ethernet.

Cum alegeți un bridge wireless

Alegeți bridge-ul wireless examinând aspecte precum:

  • Puterea semnalului și acoperirea
  • Alegeți dispozitiv de la producător de renume
  • Optați pentru bridge wireless cu funcții avansate de securitate
  • Vedeți ca dispozitivul să aibă interfață ușor de navigat și configurare simplă a setărilor
  • Verificați dacă bridge-ul este compatibil cu dispozitivele dvs. de supraveghere (camerele de supraveghere IP, NVR-ul).

Care este diferența dintre un range extender și bridge wireless

Principala diferență dintre un range extender și un bridge wireless este dată de scopul și funcțiile fiecărui dispozitiv. Un bridge wireless se folosește pentru conectarea a două rețele distincte, iar un range extender se folosește pentru extinderea acoperirii unei rețele fără fir într-o anumită zonă sau locație. Ambele dispozitive se folosesc pentru optimizarea conectivității în rețeaua Wi-Fi, dar sunt gândite pentru a soluționa probleme și nevoi diferite dintr-o rețea.

Ce este controller-ul centralizat Wi-Fi

Controllerul centralizat Wi-Fi este un dispozitiv hardware sau software care controlează și coordonează activitatea unei rețele wireless Wi-Fi în mod centralizat. El asigură nivel centralizat de control pentru toate punctele de acces din rețeaua Wi-Fi.

Adaptor wireless USB, microadaptor Bluetooth

Adaptorul sau Microadaptorul wireless este un dispozitiv mic, compact, pe care îl conectați la un port USB al dispozitivului (computer, DVR) pentru conectivitate Wi-Fi. El ajută dispozitivele lipsite de funcții wireless să se conecteze la rețele Wi-Fi, ușurând accesul la internet sau la alte dispozitive fără să fie nevoie de conexiune prin cablu.

Alegeți microadaptorul wireless ținând cont de compatibilitatea cu dispozitivele din sistem, viteza de transfer a datelor, antenă (trebuie să fie puternică, stabilă), funcțiile de securitate, interfața de utilizator.

În mod similar, microadaptorul Bluetooth se conectează la un port USB al unui dispozitiv pentru a se realiza comunicarea fără fir între dispozitiv și celelalte dispozitive cu tehnologie Bluetooth. Cele mai multe camere de supraveghere nu folosesc tehnologie Bluetooth pentru transmisia datelor, dar ea poate fi folosită pentru configurare sau control.

Dacă urmează să folosiți microadaptor Bluetooth, verificați ca să fie compatibil cu dispozitivele din sistem, dar și versiunea Bluetooth suportată de acesta. Examinați distanța maximă de acoperire a dispozitivului, puterea semnalului (antena să fie puternică), funcțiile de securitate și interfața (intuitivă și compatibilă cu dispozitivele și sistemele de operare folosite).