Switch-uri POE - produse începând de la 29.98 lei

Switch-uri POE - 125 produse

Afișez 1 - 48 din 125 de rezultate

Switch-uri PoE

Ce sunt switch-urile PoE

Switch-urile PoE (Power over Ethernet) sunt dispozitive de rețea prin care se pot transmite energie electrică și date printr-un singur cablu Ethernet spre camerele de supraveghere, puncte de acces Wi-FI, telefoane IP. Ele elimină nevoia instalării de surse de alimentare pentru dispozitivele conectate, ceea ce diminuează complexitatea infrastructurii de cablare, dar și costurile pentru instalare.

Cum funcționează un switch PoE

Switch-ul PoE folosește tehnologie specială pentru a transmite energie electrică împreună cu datele prin cablul Ethernet. Această performanță este posibilă prin injectarea de tensiune electrică la nivelul switch-ului și extragerea ei la nivelul dispozitivelor conectate. Procesul se efectuează conform standardelor și protocoalelor PoE (802.3af și 802.3at), care precizează cerințele de putere și comunicare între switch și dispozitivele PoE.

În sistemele de supraveghere, switch-urile PoE se folosesc la alimentarea camerelor de supraveghere IP fără să fie nevoie să se folosească alte surse de alimentare acolo unde sunt montate camerele. Veți câștiga flexibilitate la amplasarea camerelor, scad costurile și eforturile de instalare.

Beneficiile folosirii de switch-uri PoE în sistemele de supraveghere

Folosirea de switch-uri PoE aduce multiple beneficii:

  • Se simplifică semnificativ procesul de instalare. Dispare nevoia de surse de alimentare separate pentru dispozitivele de supraveghere, astfel că instalarea este mai simplă (și mai ieftină).
  • Veți putea amplasa camerele de supraveghere și alte dispozitive acolo unde accesul la surse de alimentare este complicat sau chiar imposibil. Apare o flexibilitate superioară la proiectarea sistemului de supraveghere, pentru a acoperi cât mai bine zona de supravegheat.
  • Scad costurile totale de instalare, în primul rând pentru că nu mai trebuie să folosiți surse de alimentare suplimentare, cabluri. Pot să scadă și cheltuielile de mentenanță, infrastructura de cablare fiind mai simplă și mai ușor de întreținut.
  • Se poate controla centralizat alimentarea pentru dispozitivele conectate. Administratorii vor putea monitoriza și controla mai bine nivelul de alimentare pentru sistemul de supraveghere dintr-un singur loc.
  • Dispare nevoia folosirii de prize de curent, surse de alimentare adiționale pentru fiecare dispozitiv de supraveghere. Astfel, scade complexitatea infrastructurii de cablare, iar sistemul este mai ușor de controlat.
  • Devine mai ușor să implementați funcții avansate de controlare a traficului, de prioritizare a datelor. Lățimea de bandă se va folosi mai eficient, iar imaginile de supraveghere vor fi transmise mai fluent.
  • Veți putea adăuga și controla mai ușor un număr mare de dispozitive de supraveghere în rețea. Sistemul va crește mai ușor pentru a-l adapta la nevoile dvs. de supraveghere.

Cum alegeți switch-urile PoE pentru sistemul de supraveghere

Alegeți switch-urile PoE pentru supraveghere examinând aspecte precum:

  • Capacitatea de alimentare (watt)

Trebuie să verificați câtă putere PoE oferă switch-ul. El trebuie să fie suficient de puternic pentru a alimenta toate dispozitivele de supraveghere conectate.

  • Numărul de porturi PoE

Switch-ul trebuie să aibă porturi PoE pentru toate dispozitivele din sistemul de supraveghere. Unele dispozitive pot fi alimentate prin porturi standard, dar altele vor avea nevoie de porturi PoE dedicate.

  • Standardul PoE suportat

Examinați ce standarde PoE suportă Switch-ul. Cele mai folosite sunt 802.3af (PoE) și 802.3at (PoE+). Fiți sigur că switch-ul ales suportă standardul prezent la dispozitivele din sistemul de supraveghere.

  • Viteza la porturi

Trebuie să verificați viteza maximă pe care un port o poate suporta. Alegeți un switch PoE ale cărui porturi pot suporta vitezele de la dispozitivele conectate.

  • Tipul de porturi

Cele mai comune porturi sunt RJ45, SFP și SFP+. Alegeți un switch cu porturile potrivite pentru dispozitivele conectate.

  • Funcții de economisire a energiei

Sunt switch-uri care sunt concepute pentru a economisi energie, întrerupând automat alimentarea cu energie spre porturile care nu sunt folosite. Astfel, scad consumul de energie și costurile asociate.

  • Lățimea de bandă

Switch-ul trebuie să aibă lățime de bandă suficientă pentru gestionarea traficului de date din sistemul de supraveghere. Optați pentru un switch cu viteză mare de transfer, capabilă să ducă numărul și tipurile de camere de supraveghere folosite.

  • Funcții de gestionare a traficului

Selectați un switch cu funcții avansate de gestionare a traficului (VLAN, Qos) pentru gestionarea lățimii de bandă, prioritizarea traficului, pentru a se îmbunătăți performanța.

  • Fiabilitate și securitate

Achiziționați switch-uri de la branduri de renume, recunoscute pentru fiabilitatea și securitatea produselor. Switch-ul trebuie să includă funcții de securitate, cum ar fi: criptarea datelor, autentificarea utilizatorilor, protecția la amenințările cibernetice.

  • Interoperabilitate

Nu uitați să verificați compatibilitatea switch-ului cu dispozitivele din sistem. El trebuie să fie interoperabil cu camerele de supraveghere, dispozitivele DVR, NVR, alte componente ale sistemului de supraveghere.

Ce este injectorul PoE? Ce rol are în sistemul de supraveghere?

Injectorul PoE este un dispozitiv care asigură alimentarea cu energie electrică spre dispozitivele de rețea prin cablul Ethernet. El primește energie electrică de la sursa de alimentare (priza de perete) și o trimite spre dispozitivele conectate prin cablul Ethernet. Cablul Ethernet are 4 perechi de fire, două perechi fiind pentru transmisia de energie electrică, iar celelalte două pentru transmisia datelor.

Injectorul PoE se poate folosi pentru alimentarea unui singur dispozitiv sau a unui switch PoE. Acesta din urmă va alimenta mai multe dispozitive conectate la el. Această flexibilitate permite folosirea injectoarelor PoE acolo unde nu se pot înlocui toate echipamentele de rețea cu modele PoE.

Rolul esențial al injectorului PoE este să simplifice instalarea și controlarea infrastructurii de cablare. El elimină nevoia folosirii de surse de alimentare suplimentare și de cabluri. Injectorul PoE amplifică variantele de implementare a sistemului de supraveghere, camerele putând fi amplasate acolo unde nu este acces la sursele clasice de alimentare.

Care este diferența dintre un switch PoE și un injector PoE

Switch-ul PoE are porturi Ethernet speciale ce pot furniza alimentare electrică și date spre dispozitivele conectate. Un switch PoE poate alimenta simultan mai multe dispozitive conectate la porturile sale, fără să fie nevoie de injector PoE. El reprezintă o soluție integrată pentru alimentarea dispozitivelor de rețea.

Injectorul PoE este un dispozitiv separat, care asigură alimentare PoE la un singur dispozitiv de rețea care nu are capacitate de a primi alimentare PoE. Injectorul primește energie electrică de la o sursă de alimentare externă (cum este priza de perete) și o injectează în cablul Ethernet ce se conectează la dispozitivul de rețea. Puteți folosi injectorul PoE când dispozitivul de rețea are nevoie de alimentare PoE, dar nu este conectat la switch PoE sau nu are capacitatea din fabrică de a fi alimentat prin PoE.

Întrebări frecvente

Câte porturi poate avea un switch PoE?

Switch-ul PoE poate avea de la 4 până la 48 de porturi PoE.

Care sunt limitările switch-urilor PoE?

Limitările switch-urilor PoE nu sunt legate de putere, ci legate de limitările de cablare fizică. Standardul de cablare Ethernet este de 100m, care este distanța maximă până la care poate transmite date un switch PoE . Dacă se folosește extensor PoE Extender, această distanță poate fi mărită până la 1200m.

Are nevoie de sursă de alimentare switch-ul PoE?

Da, switch-ul PoE (Power over Ethernet) are nevoie de o sursă de alimentare pentru a funcționa corect și pentru a furniza alimentare către dispozitivele conectate.

Poate genera latență injectorul PoE?

Nu, injectorul PoE nu va genera latență. Puteți folosi PoE la cablul Ethernet menținând viteza de 1000Mbps (1Gbps), atât timp cât echipamentul este conceput în acest sens.

Este mare consumul de energie cu switch-uri PoE?

Da, consumul de energie cu switch-uri PoE poate fi mai mare, deoarece trebuie să se transmită și date, și energie electrică spre dispozitivele conectate.