Afișez 1 - 48 din 87 de rezultate

Acumulatori si baterii

Acumulatori stationari si baterii pentru sisteme de avertizare la efractie.

Supravegherea video a unei locuinte nu a fost nicicand mai simpla si mai avantajoasa. Chiar daca exista multe optiuni de supraveghere video care presupun doar cativa pasi pentru instalare si functionare, sistemele complexe, mai precise si de mai mare anvergura, necesita numeroase componente.

Atunci cand vorbim despre sistemele de supraveghere care inseamna mai mult decat o camera simpla atasata cu o baza magnetica, este necesar sa vorbim si despre sursele de alimentare. Cu cat va doriti ca sistemul de supraveghere sa fie mai eficient, cu atat este nevoie mai multa sa examinati fiecare element component.

La Rovision.ro, pe langa camere de supraveghere, dispozitive de inregistrare dvr, nvr, accesorii, conectori, cabluri si monitoare, va punem la dispozitie si acumulatori si baterii.

Acumulatori si baterii pentru sisteme de supraveghere- ce trebuie sa stiti?

Daca va ganditi sa alegeti un acumulator, este bine sa stiti ca aceasta va va da posibilitatea sa manegeriati mai bine energia pentru mai multe camere CCTV la un punct central (de obicei, la nivelul recorderului DVR). Aceasta va permite o instalare mai eficienta a camerelor de supraveghere. Spre exemplu,  in loc sa aveti 8 transformatori individuali intr-o singura sursa, cablurile camerelor vor putea trece organizat la un acumulator cu 9 porturi. Exista si modele cu 4 sau 18 porturi.

Acumulatorii sunt de regula instalati langa recorderul NVR. Aceste dispozitive sunt usor de instalat si fiecare cablu de alimentare al unei camere este introdus in blocul de distributie a energiei din  interiorul cutiei. Aceasta va fi introdusa la o priza electrica traditionala, nefiind nevoie de ajutorul  unui electrician specializat.

Bateriile de backup

Bateriile de backup vin echipate cu plug MAMA si TATA DC pentru a fi conectate intre camere si adaptatorul de energie. In cazul unei pene de curent, bateria va prelua consumul si va mentine camera in functiune fara intreruperea energiei. Atunci cand sursa primara de energie revine, bateria se va reincarca automat. Pachetul de baterie este ideal pentru camerele Wi-Fi ce nu pot fi protejate cu o unitate standard de backup. Dimensiunea mica permite bateriei sa fie instalata  in interiorul cutiei de jonctiune. Spre exemplu, o baterie cu o capacitate de 3Ah poate incarca o camera Wi-Fi pentru cateva ore.

Exista si baterii reincarcabile 12DC 7 Ah  care pot fi folosite cu unitatile de alimentare pentru camerele CCTV si pentru panoul de control al sistemului.

Cum sa alegeti?

Va sugeram sa va informati inainte de achizitia bateriilor, respectiv a acumulatorilor pentru sistemele de supraveghere. Iata cateva aspecte:

Camere marcate cu DC12V/AC 24V

Va sugeram sa optati pentru AC24V pentru ca, in cazul unui transfer, cu cat este mai mare voltajul,  cu atat mai putine date sunt pierdute.

Energia totala a sistemului

Nu este suficient sa adunati energia necesara pentru toate camerele, intrucat curentul de pornire pentru o camera este mare. In acelasi timp, cand camerele sunt amplasate la mare distance, parte din energie va fi pierduta. Va recomandam sa adaugati 30% pentru energia totala a camerelor, 30W pentru pierdere si 30W pentru o eventuala amplificare.

Ce sa evitati?

Nu folositi niciodata o singura sursa de alimentare pentru intreg sistemul de supraveghere. In cazul in care se ivesc probleme si este nevoie de reparatii, va fi nevoie sa inchideti/deschideti sursa de alimentare. Energia necesara la pornire va fi imensa, iar riscul unui scurt-circuit este mare.

Daca toate camerele folosesc aceeasi sursa de energie, sistemul nu va putea prelucra din date si se vor pierde informatii importante precum imaginea de la intrare/iesire.

Ce variante de acumulatori va propunem?

Iata cateva dintre solutiile de la Rovision.ro:

Sursa neintreruptibila – UPS 3000VA/2400W

Aceasta sursa acopera o plaja larga de tensiuni de alimentare (110-300V), vine in carcasa  metalica si are montare rack 19’/tower. Prezinta 6 prize IEC C13, ecran LCD, filtru de corectie si pornire de la rece. Are protectie la scurtcircuit si suprasarcina, alarma acustica si vizuala, precum si repornire automata.

Acumulator BIG BAT 12V, 17 Ah

Acumulatorul 12V/17 Ah are 2xf3 terminal si tensiune nominala 12V. Sarcina electrica este 17Ah, iar terminalul este de tip M5 Bolt&nut.