Afișez 1 - 48 din 56 de rezultate

Cablu UTP si FTP pentru retele IP

Cabluri  UTP, FTP, FTP cu sufa folosite pentru transmisia semnalelor de date dintr-o retea sau semnalelor video de la camerele de supraveghere video.
Cabluri pentru sistemele de supraveghere, din cupru sau aluminu cuprat la diverse metraje. Cablu FTP sau UTP, cabluri rezistente la apa si umezeala care pot fi montate pe exterior. Suntem importatori directi pentru gama de cabluri coaxiale sau UTP/FTP din cupru sau CCA.

Cu toate ca industria supravegherii video a cunoscut progrese incredibile in ultimii ani, echipamentele devenind  din ce in ce mai simplu de montat si mai avantajoase ca pret, unele sisteme isi pastreaza locul in supravegherea video.

Este cazul sistemelor cctv care sunt mai putin accesibile montarii facile de catre clientii putin avizati in domeniu. Daca pentru alte sisteme de supraveghere, camerele si dispozitivele de inregistrare sunt fundamentale, in cazul sistemelor cctv pana si cablurile sunt importante in calitatea imaginilor. Ele pot asigura transmiterea si vizualizarea unor imagini de rezolutie inalta sau, dimpotriva, duce la crearea unor imagini distorsionate—daca sunt alese necorespunzator.

De ce cabluri UTP si FTP?

Transmisia incrucisata in pereche constituie o modalitate de transmitere a semnalelor CCTV (video, audio si energie) prin cabluri UTP (unshielded Twisted Pair, respeciv CAT5 cabluri de retea).  Acest sistem asigura o solutie alternativa folosirii de cabluri coaxiale, fara fir, sau din fibra.

Cablurile UTP sunt alcatuite din 4 perechi de conductori subtiri, insulati si incrucisati intr-un singur manunchi. Ele reprezinta o optiune populara pentru sistemele de supravegehere video si pot fi folosite atat in echipamentele in retea, cat in echipamentele de tip digital-analog.

Iata cateva dintre beneficiile aduse prin aceasta tehnologie:

 • Instalare rapida si usoara

Cablul UTP este mai subtire si mai flexibil decat cablul coaxial si, astfel, mai usor de instalat si manipulat.

 • Costuri de instalare reduse

Cum cablarea este mai facila si mai rapida, costurile pentru instalare sunt diminuate. Astfel, montajul sistemului de supraveghere CCTV se realizeaza mai repede.

 • Cablare mai putin costisitoare

Prin folosirea acestor cabluri, mai multe camere de supraveghere dintr-o singura locatie pot fi combinate si imaginile video pot fi transmise printr-un singur cablu UTP. Pentru aplicatiile de mari dimensiuni, sunt economisiti multi metri de cabluri intrucat nu este nevoie decate de un singur cablu UTP.

 • Mentenanta facila

Cablurile UTP reduc numarul de cabluri necesare pentru un sistem si astfel, a numarului de service-uri necesare pentru verificarea lor.

 • Raza de transmisie mai mare

Transmitatorii activi si receptorii vor permite transmiterea semnalelor CCTV pe distante de cativa km.

 • Rezistenta pentru interfata

Transmitatorii activi si receptorii au protectie impotriva interferentelor.

 • Semnale video multiple in acelasi manunchi

Cablurile UTP pot combina mai multe camere si permite transmisia pe un singur cablu UTP.

Ce este cablul FTP?

Cablul FTP (Foiled Twisted Pair- cablu cu perechi rasucite in folie) este un cablu UTP in care conductorii sunt protejati de o folie exterioara de ecranare pentru a proteja impotriva interferentelor externe.Folia exterioara actioneaza si ca un conductor de impamantare.

Unde pot fi foloste cablurile UTP si FTP?

Cablurile UTP si FTP sunt recomandate in aplicatiilein care cablurile coaxiale sunt dificil de folosit sau unde cablurile UTP sunt deja prezente. Iata cateva dintre acestea:

 • Locuinte noi
 • Lifturi
 • Sere
 • Intrari
 • Campusuri universitare
 • Cazinouri