Cablu sertizat si mufat. Cabluri sertizate si mufate pentru sistemele de supraveghere video, semnal video si audio. Cablu supraveghere sertizat de diferite dimensiuni: 10, 15, 20, 30, 40, 50 metri.

Exista numerosi factori care influenteza decizia la achizitia unui sistem de supraveghere CCTV. Pentru multi, existenta unor cabluri care pot fi folosite pentru functionarea noului sistem reprezinta un argument important, intrucat se elimina costurile asociate cu cablari noi. Atunci cand vorbim despre sistemele de supraveghere CCTV trebuie sa vorbim despre cabluri de retea, conectori, cabluri sertizate si mufate, etc.

La rovision.ro va oferim elementele necesare pentru instalarea si functionarea unui sistem de supraveghere CCTV. Va sugeram sa examinati pe indelete fiecare element care va compune sistemul dvs de supraveghere, pentru a fi siguri de eficienta si precizia lui.

Cablurile sertizate si mufate – informatii esentiale

Cablurile sertizate reprezinta solutii cu doua cabluri intr-unul singur, pentru transmisia mai simpla a video-ului si a energiei pentru camerele BNC. Ele sunt alcatuite din doua cabluri diferite care sunt atasate intr-un singur cablu mufat. Exista un conductor video pentru transmiterea semnalului video de la conectorul BNC al camerei si un cablu de alimentare pentru a transmite curent electric spre camera de la sursa de alimentare locala amplasata langa recorderul DVR.

Exista mai multe tipuri de cabluri sertizate, in acord cu tipul de semnal video transmis.

Ce camere de supraveghere folosesc cabluri sertizate?

Cablurile sertizate pot sustine doua tipuri de camere, ambele folosind conector BNC pentru transmiterea semnalului video:

  • Camerele analog- Camerele CCTV care trimit semnal de tip analog, cunoscut si sub denumirea CVBS
  • Camerele HD prin cablu coaxial

Camerele de noua generatie HD care transmit semnal 1080p sau mai bun prin cablul coaxial. Ele necesita cablu coaxial RG59U. Acesta vine, de obicei, in rola sau bobina si necesita terminatie cu BNC.

De care cablu aveti nevoie?

Exista doua mari categorii de cabluri sertizate pentru sistemele CCTV:

Cabluri pre-fabricate

Aceste cabluri sunt mai ieftine si mai usor de instalat. Cablul vine cu terminatie, ceea ce simplifica mult instalarea. Firul nu este protejat si este mai subtire decat cablul RG59U standard din rola.

Din cauza grosimii mai mici, exista limitari in folosirea acestor cabluri. Daca este prea subtire, imaginile pot fi alterate la distante mai mari de 45m. De asemeni, curentul electric nu va mai fi trimis adecvat pentru camerele cu infrarosu la distante mai mari de 45m.

Camerele PTZ si camerele care necesita alimentare 24V AC nu pot fi folosite cu aceste cabluri.  Cablurile fabricate inainte de 2014 nu sunt HD si pot sustine doar camere standard analog de pana la 960H. Cele mai noi pot sustine camere pana la 4MP.

Cabluri de pe rola

Aceste cabluri sunt RG59U+ cu grosime 18AWG si sunt folosite in aplicatiie profesioniste, dar si in cele rezidentiale. Ele sunt ideale pentru camerele cu rezolutie 4K sau mai sus de atat.

Aceste cabluri sunt mai groase decat cele pre-fabricate si suporta transmise video pana la 500m for semnale HDCVI si 250m pentru cele analog. Cablurile vin in role sau bobine de 150m sau 300m.

Unii clienti sunt intimidate pentru a folosi aceste cabluri care necesita mufare pentru video si alimentare, dar beneficiile sunt importante. Iata cateva:

  • Lungimea cablului poate fi setata pentru fiecare dispozitiv
  • Sistemul este mai sigur
  • Cablurile sunt rezistente la conditiile meteo
  • Puteti folosi camere cu rezolutii pana la 4K