Afișez 1 - 48 din 362 de rezultate

Camere de supraveghere de exterior

Camerele de supraveghere pentru exterior sunt dispozitive de securitate concepute pentru monitorizarea și înregistrarea activităților din jurul unei proprietăți. Ele sunt realizate pentru a rezista la condiții meteo nefavorabile și au funcții avansate precum vizibilitate pe timpul nopții, detecția mișcării.

Beneficiile camerelor de supraveghere de exterior

Securitate sporită

Camerele de supraveghere de exterior ajută la protejarea casei sau afacerii împotriva infracțiunilor precum furtul, vandalismul și alte activități neautorizate. Ele oferă un sentiment de siguranță pentru utilizator, știind că activitățile din jurul locuinței sunt monitorizate constant.

Descurajarea infracțiunilor

Simpla prezență a camerelor de supraveghere poate descuraja potențialii infractori, deoarece riscul de a fi surprinși și identificați fiind mai mare. Prezența camerelor poate diminua semnificativ numărul de tentative de infracțiuni în zona respectivă.

Monitorizare continuă

Camerele de supraveghere de exterior sunt realizate pentru a funcționa non-stop, oferind monitorizare continuă indiferent de ora din zi sau de condițiile meteo. Multe camere moderne permit monitorizarea în timp real prin intermediul aplicațiilor mobile, utilizatorul putând vedea ce se întâmplă în jurul casei chiar și atunci când este departe.

Dovezi în caz de incidente

În cazul unui incident, înregistrările video pot fi folosite ca dovezi în anchetele poliției sau în disputele legale. Imaginile clare și detaliate pot ajuta la identificarea și prinderea infractorilor.

Îmbunătățirea gestionării proprietății

Camerele de exterior permit supravegherea activităților din jurul proprietății, inclusiv intrările și ieșirile persoanelor, livrările, și activitățile de întreținere. În cazul afacerilor, camerele pot ajuta la monitorizarea și gestionarea eficientă a angajaților și a operațiunilor zilnice.

Reducerea costurilor de asigurare

Instalarea camerelor de supraveghere poate duce la reduceri ale primelor de asigurare, deoarece proprietatea este considerată mai puțin riscantă.

Tipuri de camere de exterior

Camere cu fir (wired)

Aceste camere au nevoie de conectare fizică la sursă de alimentare și la dispozitiv de înregistrare DVR sau NVR. Transmisia de date este stabilă, fără interferențe wireless, dar instalarea este mai complexă și mai costisitoare din cauza cablurilor.

Camere fără fir (wireless)

Camerele fără fir folosesc conexiune Wi-Fi pentru transmisia datelor. Ele sunt simplu de instalat și oferă flexibilitate la amplasare.  Necesită sursă de alimentare și pot fi afectate de interferențele Wi-Fi.

Camere PTZ (Pan-Tilt-Zoom)

Camerele PTZ au funcție de rotația orizontală (pan), verticală (tilt) și mărirea imaginii (zoom). Chiar dacă sunt mai scumpe și presupun configurare complexă, ele asigură monitorizare flexibilă și acoperire generoasă a zonelor de supravegheat.

Camere bullet

Designul cilindric al camerelor bullet este ușor de recunoscut. Aceste camere se montează deseori pe pereți și asigură vizibilitate clară pe distanțe mari. Vizibilitatea camerelor bullet este mai mică decât cea a camerelor dome, dar camerele bullet sunt mai ușor de instalat.

Camere dome

Camerele dome au un design subtil, semi-sferic, fiind deseori montate pe plafoane sau pereți. Instalarea și configurarea lor pot fi mai dificile, dar camerele dome acoperă zone largi și sunt discrete.

Camere de tip turret (ochi de pește)

Camerele de tip turrret sunt similare modelelor dome, dar baza lor este rotativă. Nu sunt la fel de discrete ca alte tipuri de camere, dar sunt rezistente la vandalism și permit ajustarea facilă a unghiului de vizualizare.

Camere cu alimentare solară

Aceste camere sunt dotate cu panouri solare pentru alimentare autonomă. Performanțele lor pot fi afectate de condițiile meteo, dar camerele alimentate solar sunt ideale pentru locațiile izolate, lipsite de acces la energia electrică

Camere inteligente (Smart)

Camerele inteligente pot fi integrate cu sistemele smart Home și asistenții vocali de tip Amazon Alexa, Google Assistant. Mai scumpe decât alte modele și necesitând conexiune constantă la internet, camerele inteligent permit control și monitorizare prin aplicații mobile. Ele au numeroase funcții avansate precum recunoașterea facială.

Caracteristicile fundamentale ale camerelor de supraveghere pentru exterior

Rezoluția video

Rezoluția este strâns legată de claritatea imaginii. Camerele cu rezoluție HD (720p), Full HD (1080p), 4K oferă imagini de calitate superioară. Dacă rezoluția este mai mare, se pot identifica mai ușor și mai precis detalii precum chipurile umane, plăcuțele de înmatriculare.

Rezistența la intemperii

Pentru exterior, trebuie utilizate camere cu clasificări IP65, IP66, IP67 ce indică nivelul de protecție împotriva pătrunderii obiectelor solide și a apei. Clasificările sunt fundamentale pentru dispozitivele folosite la exterior, asemeni camerelor de supraveghere de exterior.

Codul IP este alcătuit din două cifre:

 • Prima cifră (de la 0 la 6) indică protecția împotriva pătrunderii particulelor solide (praf, nisip etc.).
 • A doua cifră (de la 0 la 9) indică protecția împotriva pătrunderii apei.

Iată ce semnifică fiecare clasificare specifică:

IP65

 • Prima cifră 6: Protecție completă împotriva prafului, camera fiind complet etanșă la praf.
 • A doua cifră 5: Protecție împotriva jeturilor de apă cu presiune scăzută din toate direcțiile.

IP66

 • Prima cifră 6: Protecție completă împotriva prafului, similar cu IP65.
 • A doua cifră 6: Protecție împotriva jeturilor puternice de apă sau valurilor. Camera va rezista la  jeturi de apă puternice din toate direcțiile, fără să fie afectată major.

IP67

 • Prima cifră 6: Protecție completă împotriva prafului, la fel ca IP65 și IP66.
 • A doua cifră 7: Protecție împotriva imersiei în apă până la o adâncime de 1 metru pentru o durată de până la 30 de minute. O astfel de cameră va rămâne funcțională după expunerea la astfel de condiții.

Clasificarea IK

Clasificarea IK indică rezistența  carcasei camerei la impactul mecanic. Standardul IK specifică nivelul de protecție asigurat de carcasele echipamentelor electrice împotriva șocurilor mecanice externe. Unele camere de exterior au clasificare IK10.

IK10 este una dintre cele mai ridicate clase de protecție împotriva impactului. Camerele cu IK10 vor rezista unui impact de 20 Jouli. Ele rezistă tentativelor de sabotaj și vandalizare, fiind ideale în spații publice, parcări, clădiri comerciale, locuri cu risc mare de vandalizare.

Vizibilitate pe timp de noapte

Cele mai multe camere de supraveghere de exterior sunt dotate cu LED-uri IR pentru a capta imagini clare și în condiții de iluminare redusă sau întuneric total. Alte tehnologii care contribuie la vizibilitatea pe timpului nopții sunt:

Tehnologia Starlight

Camerele cu tehnologie Starlight utilizează senzori de imagine sensibili ce pot capta imagini color și la întuneric.

Tehnologia de iluminare albă (White Light)

Camerele sunt dotate cu LED-uri albe ce se aprind automat la detecția mișcării și oferă iluminare suplimentară, pentru a se capta imagini color.

Tehnologia de reducere a zgomotului digital (DNR)

Tehnologia DNR diminuează zgomotul digital din imaginile captate în condiții de iluminare redusă, optimizând claritatea și calitatea imaginii.

High Dynamic Range (HDR)

Tehnologia HDR permite camerei să capteze detalii în zonele foarte întunecate și foarte luminoase ale unei scene, îmbunătățind vizibilitatea pe timp de noapte.

Laser IR

Camerele de supraveghere cu iluminare laser IR pot oferi vizibilitate la distanțe foarte mari, depășind adesea abilitățile LED-urilor IR standard.

Termoviziune

Camerele termice detectează radiația infraroșie emisă de obiecte și ființe vii, creând imagini bazate pe variațiile de temperatură. Aceste camere sunt eficiente în condiții de întuneric complet și prin obstacole cum ar fi fum, ceață și vegetație densă.

Detectarea mișcării și alerte

Camerele de supraveghere de exterior dotate cu senzori de mișcare pot detecta și înregistra activitatea doar atunci când este prezentă mișcare, economisind spațiu de stocare. Tot mai multe modele de camere au funcție de a trimite notificări utilizatorilor atunci când sunt detectate mișcări.

Unghiul de vizualizare

Camerele cu unghiuri de vizualizare largi (de la 90° la 180°) acoperă o zonă mai mare, diminuând numărul necesar de camere pentru supraveghere.

Capacitatea de stocare

Camerele de supraveghere pot folosi carduri SD sau dispozitive DVR, NVR pentru stocarea înregistrărilor. Sunt disponibile camere care permit stocarea în Cloud, pentru accesare de oriunde, dar și pentru backup suplimentar.

Audio bidirecțional

Sunt disponibile camere de supraveghere de exterior dotate cu microfon și difuzor. Ele permit comunicare audio bi-direcțională, asigurând interacțiunea cu vizitatorii.

Zoom optic și digital

Zoom-ul optic permite apropierea imaginii fără pierderea calității. Camerele cu zoom optic sunt ideale pentru identificarea detaliilor la distanță. Zoom-ul digital este util pentru ajustarea imaginii, dar poate duce la pierderea unor detalii fine.

Funcții inteligente și AI

Camerele de supraveghere de exterior performante au funcții inteligente și AI de tipul recunoașterii faciale (identificarea automată a persoanelor cunoscute și necunoscute), trecerea liniei virtuale ( trimit notificări atunci când o linie virtuală prestabilită este trecută).

Care sunt aplicațiile camerelor video de exterior

Camerele de supraveghere de exterior se pot folosi la:

Locuințe private

 • Curți și grădini: Monitorizarea zonelor exterioare pentru a preveni accesul neautorizat și pentru a supraveghea activitățile din jurul casei.
 • Intrări și porți: Asigurarea supravegherii zonelor de acces pentru a identifica vizitatorii și a detecta posibilele încercări de intruziune.
 • Garaje și anexe: Protejarea vehiculelor și a bunurilor stocate în anexe sau garaje.

Clădiri comerciale și birouri

 • Intrări și ieșiri: Supravegherea principalelor puncte de acces pentru a controla intrările și ieșirile angajaților și vizitatorilor.
 • Parcări: Monitorizarea vehiculelor și asigurarea securității în zonele de parcare.
 • Perimetre: Protejarea perimetrului clădirii împotriva accesului neautorizat și a vandalismului.

Spații publice

 • Parcuri și locuri de joacă: Asigurarea siguranței publice și prevenirea actelor de vandalism sau infracțiuni.
 • Piețe și străzi: Monitorizarea activităților publice și descurajarea comportamentelor antisociale.
 • Stații de transport public: Supravegherea zonelor aglomerate pentru a preveni furturile și a asigura siguranța pasagerilor.

Instituții de învățământ

 • Campusuri și curți: Supravegherea zonelor exterioare pentru a proteja elevii și personalul didactic
 • Puncte de acces și coridoare: Monitorizarea punctelor de acces pentru a controla intrările și a preveni accesul neautorizat.

Zone industriale și depozite

 • Perimetre și garduri: Protejarea perimetrului împotriva intruziunilor și furturilor.
 • Zone de încărcare și descărcare: Supravegherea activităților de încărcare și descărcare pentru a preveni pierderile și a monitoriza fluxul de marfă.
 • Spații de stocare: Asigurarea securității bunurilor și a materialelor depozitate.

Hoteluri și centre de agrement

 • Intrări principale și recepții: Monitorizarea accesului și asigurarea siguranței oaspeților.
 • Piscine și zone de recreere: Supravegherea zonelor de agrement pentru a preveni accidentele și a asigura un mediu sigur.

Ferme și proprietăți rurale

 • Terenuri și culturi: Protejarea culturilor și a echipamentelor agricole împotriva furtului și a vandalismului.
 • Grajduri și adăposturi pentru animale: Supravegherea animalelor pentru a preveni furtul și a monitoriza starea acestora.

Centre comerciale și magazine

 • Intrări și ieșiri: Monitorizarea fluxului de clienți și prevenirea furturilor.
 • Zone de parcare: Supravegherea vehiculelor și asigurarea siguranței clienților.
 • Puncte de acces pentru livrări: Controlul și monitorizarea livrărilor pentru a preveni pierderile și a asigura eficiența operațiunilor.

Locuri de infrastructură critică

 • Uzine de apă și energie: Protejarea infrastructurilor esențiale împotriva accesului neautorizat și a vandalismului.
 • Stadioane și arene: Monitorizarea mulțimilor și asigurarea securității evenimentelor publice.

Complexe rezidențiale

 • Puncte principale de acces: Controlul intrărilor și ieșirilor pentru a asigura securitatea rezidenților.
 • Zone comune: Supravegherea piscinelor, sălilor de fitness și altor facilități comune pentru a preveni incidentele și a asigura siguranța locatarilor.

Sfaturi de amplasare a camerelor de monitorizare de exterior

Planificarea locației

 • Identificați și prioritizați punctele de intrare și zonele vulnerabile, cum ar fi ușile, ferestrele, porțile și aleile.
 • Alegeți locații care oferă un câmp vizual larg și reduc numărul de camere necesare.
 • Montați camerele la o înălțime de 2,5 – 3 metri pentru a evita vandalismul și pentru a obține unghiuri de vizualizare optime.

Condiții de iluminare

 • Evitați  montarea camerelor direct în fața surselor puternice de lumină, cum ar fi soarele, pentru a preveni supraexpunerea imaginii.
 • Asigurați-vă că există suficientă iluminare nocturnă sau folosiți camere cu LED-uri IR pentru vizibilitate pe timp de noapte.

Montaj și fixare

 • Utilizați suporturi și șuruburi rezistente pentru a asigura fixarea sigură a camerelor pe pereți sau tavan.
 • Instalați camerele sub streașină sau într-un loc protejat pentru a reduce expunerea la intemperii.
 • Utilizați tuburi de protecție pentru cabluri și prize etanșe pentru a preveni deteriorarea cablurilor și a conexiunilor electrice.
 • Dacă folosiți camere wireless, asigurați-vă că semnalul Wi-Fi este suficient de puternic. Pentru camerele cu fir, planificați  traseele cablurilor pentru a evita deteriorarea și pentru a obține un aspect estetic, aerisit, ordonat.

Alimentarea

 • Asigurați-vă că aveți surse de alimentare adecvate și stabile. Puteți utiliza adaptoare de alimentare sau poe (Power over Ethernet) pentru camerele compatibile.
 • Instalați surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS) pentru a preveni întreruperile cauzate de căderi de tensiune.

Configurarea camerei

 • Ajustați focalizarea și unghiurile de vizualizare pentru a obține claritate maximă și acoperire dorită.
 • Configurați setările software pentru detectarea mișcării, alerte și alte funcții relevante.

Testare și monitorizare

 • După instalare, testați toate camerele pentru a vă asigura că funcționează corect și oferă calitatea imaginii dorite.
 • Verificați periodic funcționarea camerelor și efectuați întreținerea necesară pentru a menține performanța optimă.

Reglementări legale

Respectați legile și reglementările locale privind confidențialitatea și supravegherea video. Asigurați-vă că nici o cameră de supraveghere nu invadează intimitatea vecinilor sau a spațiilor private.