Stabilizatoare de tensiune - produse începând de la 129.00 lei

Stabilizatoare de tensiune - 5 produse

Afișez toate cele 5 rezultate

Stabilizatoare de tensiune pentru sisteme fotovoltaice

Stabilizatorul de tensiune fotovoltaic este un dispozitiv electronic cu funcție de monitorizare și stabilizare a tensiunii electrice generate de panourile solare. Se utilizează pentru menținerea tensiunii electrice generate de panourile fotovoltaice la un nivel constant și adecvat pentru echipamentele electrice, aparatura electrocasnică și dispozitivele electronice alimentate prin panourile solare.

Unde este nevoie de stabilizator de tensiune fotovoltaic?

Stabilizatorul de tensiune fotovoltaic este fundamental în sistemele solare off-grid și hibrid, unde sunt posibile fluctuații de tensiune și este nevoie de tensiune stabilă pentru a diminua riscul deteriorării echipamentelor electrice și a dispozitivelor electronice.

Acest dispozitiv poate fi controlat manual sau programat pentru a funcționa automat. El poate veni cu protecții împotriva scurtcircuitelor, suprasarcinilor și supratensiunilor pentru protejarea sistemului solar și a echipamentelor electrice conectate atunci când sunt fluctuații de tensiune.

Câte tipuri de stabilizatoare de tensiune fotovoltaică există?

Pe piață sunt disponibile mai multe tipuri de stabilizatoare de tensiune fotovoltaică:

Stabilizatoare de tensiune MPPT (Maximum Power Point Tracking)

Sunt cele mai avansate tipuri de stabilizatoare de tensiune. Operează prin maximizarea puterii generate de panourile solare. Ele ajută la monitorizarea constantă a tensiunii si curentului generat de panourile fotovoltaice și reglează tensiunea de ieșire a sistemului pentru a fi concordant cu nevoile echipamentelor electrice și pentru a optimiza eficiența sistemului fotovoltaic.

Stabilizatoare de tensiune PWM (Pulse Width Modulation)

Sunt stabilizatoare de tensiune mai ieftine și mai simple, care operează prin pulsarea tensiunii de ieșire a sistemului solar pentru ca tensiunea să rămână constantă și stabilă.

Stabilizatoare de tensiune hibride

Aceste stabilizatoare îmbină caracteristicile stabilizatoarelor de tensiune MPPT și PWM, în vederea optimizării performanțelor sistemului fotovoltaic și obținerea unei tensiuni stabile și constante.

Stabilizatoare de tensiune cu baterii

Sunt stabilizatoarele de tensiune care au în componență și baterii pentru a înmagazina energia electrică generată de panourile fotovoltaice și pentru a alimenta cu energie electrică atunci când energia electrică de la panouri nu este disponibilă (din motive variate).

Stabilizatoare de tensiune cu servomotor

Acest stabilizator este un dispozitiv care monitorizează tensiunea de ieșire a panoului solar sau a sistemului fotovoltaic. El folosește un servomotor pentru a regla tensiunea de ieșire a panoului solar pentru a se păstra constante chiar și atunci când există variații de încărcare și modificări de temperatură.

Stabilizatorul de tensiune solară cu servomotor poate fi folosit în sisteme solare independente de rețea pentru a păstra tensiunea la nivelul solicitat și pentru a proteja de deteriorare echipamentele electrice. Este, totodată, o bună opțiune pentru aplicațiile cu iluminare publică, sisteme de semnalizare în vederea unei alimentări stabile și fiabile.

Acest tip se stabilizator se evidențiază prin

 • Precizie—este un stabilizator extrem de precis în a păstra tensiunea constantă de ieșire, folosind un servomotor care reglează automat tensiunea, în acord cu modificările de tensiune de intrare.
 • Capacitate de încărcare—are capacitate mare de încărcare și poate asigura tensiune constantă la o gamă diversă de aparate și echipamente electrice.
 • Fiabilitate—acest stabilizator este mai fiabil față de alte tipuri de stabilizatoare pentru că nu are piese mobile care să se deterioreze după o perioadă de timp.
 • Eficiență—este eficient din punct de vedere energetic și nu consumă energie electrică în mod constant pentru a păstra tensiunea constantă la ieșire.
 • Protecție la suprasarcini și scurtcircuite—acest stabilizator este prevăzut cu protecție împotriva suprasarcinilor și scurtcircuitelor, astfel ca echipamentele conectate să nu se deterioreze.
 • Dimensiune compactă—are profil compact și permite instalarea facilă în diverse locații.
 • Costuri reduse—nu necesită lucrări scumpe sau frecvente de întreținere.

Stabilizatoare de tensiune solară AVR (Automatic Voltage Regulator)

Acest tip de stabilizator de tensiune solară este folosit pentru a păstra tensiunea de ieșire a sistemului fotovoltaic la un nivel constant, chiar și în contextul unor variații de încărcare sau modificări de temperatură.

Stabilizatorul AVR operează prin monitorizarea tensiunii de ieșire și ajustarea tensiunii de intrare a sistemului. Are senzori ce depistează variațiile de tensiune și un circuit de control care reglează tensiunea de intrare a sistemului. Dacă tensiunea de intrare a sistemului nu este stabilă sau fluctuează frecvent, se recomandă utilizarea unui stabilizator AVR.

Caracteristicile stabilizatorului AVR sunt:

 • Reglează automat tensiunea de ieșire, în concordanță cu fluctuațiile tensiunii de intrare, pentru ca tensiunea de ieșire să fie constantă
 • Protecție la suprasarcina—detectează automat o suprasarcină și poate stopa furnizarea de tensiune, protejând echipamentele conectate.
 • Protecție la scurtcircuit—identifică automat un scurtcircuit și stopează furnizarea de tensiune, pentru ca echipamentele conectate să nu se deterioreze.
 • Fiabilitate și durabilitate—are componente de calitate superioară pentru a rezista la uzură și condițiile extreme de mediu
 • Capacitate de încărcare—poate asigura o cantitate mare de curent pentru a putea fi alimentate mai multe dispozitive în același timp.
 • Eficiență energetică—folosește tehnologii avansate pentru a diminua consumul de energie și preveni pierderile de energie cauzate de încălzirea echipamentelor.

Stabilizatoare de tensiune solară SVC (Static Var Compensator)

Acest stabilizator are funcția de a păstra tensiunea de ieșire a unui sistem fotovoltaic la un nivel constant, chiar și dacă există fluctuații de încărcare sau modificări de temperatură. Se folosește în sistemele solare independente de rețea, aplicații de iluminat public și semnalizare.

Stabilizatorul SVC operează prin injectarea de energie reactivă în sistem pentru a se compensa variațiile de tensiune. El poate fi reglat pentru a se asigura o cantitate mai mare sau mai mică de energie reactivă, corespunzător cu nivelul de încărcare a sistemului și cu fluctuațiile de tensiune.

Un astfel de stabilizator SVC este folosit dacă tensiunea de ieșire a sistemului fluctuează mult, întrucât poate proteja echipamentele electrice de deteriorare, asigurând o alimentare stabilă. Stabilizatorul SVC se folosește și pentru a optimiza calitatea energiei electrice generate de un sistem cu panouri solare, deoarece poate diminua fluctuațiile de tensiune și pierderile de energie reactivă.

Iată caracteristicile esențiale ale stabilizatorului SVC:

 • Controlul reactiv—SVC poate oferi sau absorbi putere reactivă în sistemul electric pentru ca tensiunea să păstreze nivelul dorit.
 • Reglarea dinamică a tensiunii—stabilizatorul SVC poate regla repede tensiunea în sistem pentru a se obține tensiunea solicitată.
 • Capacitate mare de comutare—SVC folosește dispozitive semiconductoare pentru a comuta puterea, fiind ușor de controlat și fiind capabil să se comute repede între modurile de funcționare.
 • Funcționare automată—stabilizatorul SVC poate fi programat să opereze automat, fără intervenția omului.
 • Capacitate de protecție la supratensiune—SVC poate diminua supratensiunea și ocroti dispozitivele electrice dacă are loc o avarie determinată de supratensiune.
 • Performanță bună în condiții de sarcină variabilă—stabilizatorul SVC poate păstra tensiunea la un nivel constant, chiar dacă sarcina variază.
 • Cheltuieli mici pentru întreținere—stabilizatorul SVC nu are nevoie de întreținere regulată și poate funcționa pentru mult timp.

Stabilizatoare de tensiune solară monofazate

Stabilizatorul de tensiune solară monofazat este folosit pentru a se păstra tensiunea de ieșire a unui sistem fotovoltaic la un nivel constant în sistemele de alimentare monofazate. El poate fi folosit în sistemele cu panouri solare independente de rețea, în aplicațiile de iluminat public, precum și în semnalizare.

Acest tip de stabilizator vine cu senzori ce depistează fluctuațiile de tensiune și un circuit de control care reglează tensiunea de intrare a sistemului. El este util dacă tensiunea de intrare a sistemului fluctuează destul de mult sau dacă tensiunea de ieșire a sistemului trebuie să fie constantă, pentru ca alimentarea să fie stabilă și echipamentele electrice să nu se deterioreze.

Stabilizatoarele de tensiune solară monofazate se caracterizează prin:

 • Funcționarea pentru o singură fază—stabilizatorul este gândit pentru a opera cu o fază a sistemului electric
 • Reglarea tensiunii—stabilizatorul de tensiune monofazat poate ajusta tensiunea de ieșire conform cerințelor sistemului electric
 • Capacitate de furnizare a unei tensiuni constante—poate păstra tensiunea constantă într-o singură fază a sistemului electric, chiar dacă există fluctuații de încărcare.
 • Funcționare automată—poate fi setat pentru a opera automat, fără intervenția omului
 • Protejare de supratensiuni—poate ocroti dispozitivele electrice de supratensiune, limitând tensiunea de ieșire la un nivel sigur.
 • Cheltuieli reduse de întreținere—nu impune lucrări de întreținere costisitoare.

Stabilizatoare de tensiune solară trifazate

Acest stabilizator de tensiune operează prin urmărirea tensiunii de ieșire a sistemului și reglarea tensiunii de intrare a acestuia pentru ca tensiunea de ieșire să fie constantă. El are senzori care identifică fluctuațiile de tensiune și un circuit de control care reglează tensiunea de intrare a sistemului. Se folosește în sistemele solare independente de rețea, aplicații industriale și comerciale.

Cele mai importante caracteristici pentru aceste stabilizatoare sunt

 • Protecție la supratensiune și subtensiune, protecție la supracurent și scurtcircuit
 • Capacitate de a păstra tensiunea de ieșire la un nivel constant în sistemele de alimentare trifazate
 • Reglare automată a tensiunii de ieșire, în concordanță cu variațiile de tensiune din rețea.
 • Instalare și utilizare facile
 • Fiabilitate și durabilitate chiar și în condiții de operare dificile sau în medii cu factori nocivi.

Acest tip de stabilizator de tensiune solară poate să aibă funcții adiționale, precum:

 • Reglajul tensiunii și frecvenței de ieșire în concordanță cu nevoile particulare ale aplicației
 • Monitorizarea consumului de energie
 • Poate fi inclus într-un sistem fotovoltaic mai mare pentru funcționare cât mai bună a întregului sistem
 • Poate fi controlat cu ajutorul unui sistem de automatizare sau a unui sistem de control centralizat.

Cum alegeți stabilizatorul de tensiune fotovoltaică?

Alegerea unui stabilizator de tensiune fotovoltaică se realizează prin considerarea următoarelor aspecte:

Tensiunea și curentul sistemului fotovoltaic

Trebuie să urmăriți ca stabilizatorul de tensiune să fie compatibil cu tensiunea și curentul generate de sistemul fotovoltaic. De regulă, producătorul oferă specificații tehnice în acest sens și ele trebuie respectate când selectați un stabilizator de tensiune.

Tipul de stabilizator de tensiune

În funcție de nevoile de sistem și bugetul de care dispuneți, veți alege tipul de stabilizator de tensiune pentru aplicația dvs.

Eficiența sistemului

Trebuie ca stabilizatorul de tensiune să aibă o eficiență înaltă pentru ca sistemul fotovoltaic să aibă performanțe cât mai bune.

Capacitatea de gestionare a vârfurilor de curent

Este important ca stabilizatorul de tensiune să poată suporta vârfurile de curent ce pot să se producă în sistemul fotovoltaic.

Funcționalități suplimentare

Există stabilizatoare de tensiune cu funcții adiționale, precum monitorizarea și controlarea cu ajutorul aplicațiilor mobile sau cu ajutorul software-ului de control cu care sistemul fotovoltaic este echipat. Dacă nevoile dvs. De monitorizare sunt complexe, vă puteți orienta spre un astfel de stabilizator de tensiune.

Culegeți cât mai multe informații despre stabilizatoarele de tensiune pentru sisteme fotovoltaice pentru a fi siguri că modelul ales este cel mai potrivit pentru sistemul dvs.