Blog Camera supraveghere IR 80m

O intrebare comuna atunci cand vorbim despre camere de supraveghere este “La ce se refera senzorul smart IR?” Senzorul smart IR constituie o tehnoolgie cu care anumite camere de supraveghere vin; ea ajusteaza intensitatea cu care LED-urile infrarosii ale camerei compenseaza pentru distanta unui obiect, astfel incat tehnologia infrarosy sa nu supra-expuna obiectul.

De ce a aparut tehnologia smart IR?

Tehnologia smart IR a fost dezvoltata pentru a se rezolva problema LED-urilor infrarosii care albesc imaginea (chipurile umane, spre exemplu) atunci cand obiectul este prea aproapre de LED-urile IR din camerele de supraveghere nocturna.

 

IR cut module

Spre exemplu, daca achizitionati o camera de supraveghere cu IR 20m (Camera supraveghere exterior AHD full hd 1080p 30m IR ZAN30W-200– un model potrivit pentru monitorizarea intrarilor in cladiri de birouri, parcari, scari de bloc, centre comerciale si garaje) si oamenii se apropie la o distanta foarte mica (1,5-3m), va apare efectul de albire a imaginii.

O alta particularitate a camerelor de supraveghere HQ este ca LED-urile IR asigura o distribuire egala si echilibrata a iluminarii.

Cum functioneaza camerele cu tehnologie IR?

O camera IR masoara caldura/energia infrarosie a obiectelor aflate in campul ei de vizualizare. Datele obtinute sunt convertite in imagine electronica ce arata suprafata obiectelor in acord cu temperaturile lor.

Care sunt caracteristicele acestor camere?

Caracteristicile fundamentale ale camerelor cu tehnologie IR sunt, dupa cum urmeaza:

  • Captureaza imagini precise si de inalta calitate, fiind capabile sa ajunga si la 76,800 pixeli
  • Folosesc sisteme optice intersanjabile
  • Pot veni cu focus automat sau manual
  • Au un unghi larg ce le permite sa acopere arii mai generoase
  • Vin cu tehnologii capabile sa se adapteze immediate la modificarile bruste de iluinare
  • Pot veni cu sistem independent de rotatie pentru ecran, ceea ce le permite sa obtina o vizualizare mai buna.

Ce reprezinta distanta IR?

Distanta IR este distanta de la camera pe care LED-urile IR o pot ilumina. Toate camerele care au iluminare IR vor ilumina obiectele la distanta de identificare pentru lentilele de care dispun. La rovision.ro, veti gasi modele cu IR variind de la 5 m pana la 150m.

Care sunt beneficiile aduse de camerele IR 80m ?

Camerele de supraveghere IR 80 sunt din ce in ce mai intalnite in numeroase aplicatii de monitorizare video intrucat ele aduc multe beneficii in ceea ce priveste controlarea spatiilor. Iata beneficiile primordiale aduse de aceste camere:

Inregistreaza pe timpul noptii

Cele mai multe acte infractionale se intampla pe timpul noptii, cand infractorilor le este mai usor sa actioneze. Cu ajutorul unor camere IR 80, imaginile pot fi obtinute cu claritate chiar si pe timpul noptii, amplificand nivelul de securizare atunci cand nu exista lumina naturala sau artificiala in zona.

Spre exemplu, Kit supraveghere basic format din 4 camere 8MP + 1 camera wi-fi CADOU, reprezinta o solutie completa pentru monitorizarea unor spatii de mari dimensiuni (parcari, garaje, curti de institutiie). Kitul include camere de supraveghere IR 80m si microfon integrat, informatia sonora dubland informatia vizuala, sporid eficacitatea monitorizarii. Imaginile pot fi accesate prin aplicatie de pe telefon, iar recorderul DVR are 4 canale pentru intregistrare.

Sunt compatibile cu alte dispozitive de securizare

Camerele IR 80m pot fi conectare cu alte dispozitive pentru a asigura supravegherea eficienta si precisa a unei locatii. Prin intermediul echipamentului software, imaginile de la aceste camere pot identifica chipuri umane si masini, genera rapoarte automate si alte functii interesante pentru monitorizare. Imaginile pot fi analizate si tipul de amenitare poate fi identificat, diminuandu-se alarmele false.

In magazinul rovision.ro gasiti astfel de modele, iar Camera de supraveghere Dahua IPC-HFW5541T-ASE-0280B reprezinta un model valoros. Camera face parte din seria AI wizmind si foloseste cele mai noi tehnologii de inteligenta artificiala. Cu aceasta camera, se pot identifica vehicule si persoane, asigurand monitorizare precisa.

Nu au limite de vizibilitate

Obiectele care se afla intre intrusi si camere (copaci) nu altereaza performantele lor. Intrucat ele se bazeaza pe identificarea caldurii emise de corpuri, ele vor fi capabile sa identifice o efractie.

Au preturi avantajoase

Camerele de supraveghere IR80m inregistreaza si pe timpul zilei sau in conditii de iluminare artificiala, eliminandu-se nevoia de alte dispozitive pentru monitorizare.

Aceste camere reduc si necesarul de personal prezent fizic in zonele cu vizibilitate redusa, ceea ce reduce si costurile intregii aplicatii de monitorizare. Astfel de modele au consecinte importante pentru sistemele de supraveghere video, permitand monitorizarea spatiilor fara lumina artificial pe timpul noptii.

Cum pot fi folosite camerele de supraveghere IR80m?

Daca doriti sa monitorizati un spatiu de la distanta (Camera supraveghere 5MP IP ROVISION este excelenta in acest sens, venind cu functie de detectie a miscarii), iata cateva sugestii pentru obtinerea celor mai bune rezultate:

  • Alegeti camere cu lentile varifocale pentru a acoperi un camp mai larg. Veti putea face zoom pentru a identifica detalii la distanta fara a pierde din calitatea imaginii.
  • Camerele cu rezolutie inalta (5MP si 4K) vor asigura imagini si video-uri de inalta calitate
  • Alegeti modele de la producatori de incredere (Dahua, Hikvision, Rovision- le gasiti la rovision.ro)
  • Selectati camere care va vor ajuta la depistarea detaliilor chiar si pe timpul noptii