Blog Camere supraveghere inteligente

Camere supraveghere cu inteligenta artificiala AI

Atunci cand ne gandim la camerele de supraveghere, le percepem ca pe niste ochi digitali, care urmaresc pentru noi sau chiar pe noi, in functie de aplicatia de monitorizare. Cu toate acestea, ele sunt ca niste portaluri, fiind utile atunci cand cineva se uita prin ele. Cu toate acestea, cele mai multe camere de supraveghere sunt pasive. Ele sunt instalate pentru a indeparta posibilii intrusi sau pentru a oferi dovezi in cazul unor incidente neplacute.

Tehnologiile se modifica, din fericire, tot timpul. Inteligenta artificiala (AI) ofera camerelor de supraveghere “minte” pentru a completa “ochii”, permitandu-le sa analizeze video-urile captate fara interventia omului. Aceste camere aduc beneficii importante pentru siguranta publicului, ajutand politia sa identifice mai usor infractiunile si accidentele. In plus, ele au aplicabilitate in proiectele stiintifice si industriale.

 

Cum functioneaza camerele de supraveghere AI?

Cum pot fi camerele de supraveghere AI atat de inteligente incat sa inteleaga ce se intampla si sa ne semnaleze atunci cand se petrec incidente? De fapt, senzorul cu care ele vin si hardware-ul sunt principalele motive pentru performantele camerelor de supraveghere AI.

Spre deosebire de camerele de supraveghere traditionale, modelele AI genereaza modele 3D updatate pentru ariile de monitorizare. Astfel, doar miscarile 3D ale oamenilor si animalelor pot actiona o alerta pentru camerele de supraveghere AI.

Cu ajutorul tehnologiei deep learning (invatare profunda), camerele de monitorizare AI pot identifica adulti, copii, animale si fete necunoscute, alertandu-va doar cand apare un pericol sau cand un eveniment anume se petrece.

Pentru a identifica anumite miscari, camerele de Securitate AI pot recunoaste comportamente pre-setate, precum ridicarea unui obiect si plasarea lui in buzunar. In magazinul rovision.ro gasiti astfel de modele, la preturi potrivite bugetelor de diverse dimensiuni. Camera IP Dome Dahua IPC-HDBW5231R-ZE, POE este o alegere potrivita pentru monitorizarea la interior a unui magazin, avand functie de identificare a fetelor, dar si a obiectelor lipsa/abandonate.

De cele mai multe ori, camerele de supraveghere AI vor corela imaginile captate cu miscarile predefinite si vor declansa o alerta atunci cand un eveniment atipic este detectat.

Care sunt beneficiile fundamentale ale camerelor de supraveghere AI?

Camerele de supraveghere AI sunt din ce in ce mai populare si tot mai multi producatori realizeaza modele si sisteme de supravgehere cu functii inteligente care nu erau posibile in trecut. La rovision.ro, veti gasi camere de supraveghere AI de la producatori de incredere (Dahua, Hikvision, Rovision). Cateva dintre cele mai importante functii de care sunt capabile camerele Ai sunt precizate mai jos.

Detectia oamenilor si a animalelor

[dt_highlight color=”” text_color=”” bg_color=””]Functia de detectie a persoanelor reduce cu 95% alarmele false[/dt_highlight]

Cea mai importanta functie si cea mai impresionanta, de altfel, este capacitatea camerelor de supraveghere AI de a identifica diferentele intre elementele naturale, oameni si animale de companie.

Prin urmare, veti fi alertat numai cand intrusi reali se afla in incinta proprietatii dvs. Nu veti primi notificari din cauza frunzelor de copaci sau a luminii, asa cum camerele de supraveghere traditionale o pot face. Multe dintre modelele traditionale au progresat, reducandu-se numarul alertelor false prin utilizarea unui senzor de miscare PIR.

Kit supraveghere basic format din 4 camere vine cu recorder DVR si impresioneaza prin functiile AI: recunoastere/analiza faciala, protectie perimetrala (filtreaza alarmele false cauzate de surse de lumina, animale, elemente naturale), stocarea inregistrarii, SMD Plus (smart Motion Detection).

Recunoastere faciala

Un alt beneficiu adus de camerele de supraveghere AI este functia de recunoastere faciala, care ajuta camerele sa identifice fetele familiar. Astfel, puteti seta camera sa fiti alertate numai cand fetele necunoascute intra in camera de actiune a camerelor.

 

Camere cu recunoastere faciala

Mai mult decat atat, camerele de supraveghere AI isi pot “aminti” personale suspecte, precum cea care a intrat prin efractie in casa dvs si sa identifice imediat chipul daca aceasta revine. Camera IP Dome Dahua IPC-HDBW5231R-ZE, POE este un bun exemplu in acest sens.

Detectarea comportamentelor neobisnuite

Unele camere de supraveghere AI pot colecta date si analiza o scena pentru a identifica ce este normal pentru o anumita situatie. In cazul in care o camera AI detecteaza un eveniment atipic, sistemul va trimite imediat o alerta prin modul de alertare ales de client. Aceasta functie este esentiala in supravegherea spatiilor comerciale, magazine pentru a prinde hotii care iau obiecte mici si le introduc in buzunare.

Sistem supraveghere profesional cu 4 camere HDCVI Dahua 5MP este o optiune sigura pentru magazine, venind cu functii de detectie obiect lipsa/abandonat, dar si detectie faciala.

Monitorizarea obiectelor

Pentru prima oara, camerele AI fac posibila urmarirea si analizarea miscarii obiectelor. Spre exemplu, daca o fata noua intra in casa, camerele de supraveghere AI vor realiza zoom si analiza tinta in mod automat, inregistrand un video sau fotografiind persoana suspecta.  Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3.6mm permite identificare persoanelor aflate in campul vizual al camerei si face diferenta intre animale si pasari.

 

Supraveghere obiecteRecunoasterea vocii

Camerele de supraveghere AI nu doar inteleg ceea ce vad, dar si ceea ce aud, putand prelua comenzi. Astfel, puteti vorbi direct in camerele de supraveghere AI si transmite ce doriti sa cautati. Spre exemplu, poate vreti sa vedeti momentul intoarcerii copilului de la scoala. Multi parinti gasesc Camera de supraveghere inteligenta IP Wi-Fi 1MP o alegere excelenta pentru supravegherea copiilor lor!