Blog cumpara camere supraveghere

As dori sa achizitionez un kit camere supraveghere ieftine fara sa apelez la un montator,firma de instalari sau montaj camere supraveghere.
Ce trebuie sa cumpar pentru a avea acasa un sistem complet camere supraveghere? fara a avea surprize sau costuri ascunse si sa fiu multumit la pret.

Pe piata gasim nenumarate modele camere de supraveghere si sisteme si suntem nehotarati,apelam la forum la google cunostinte si fiecare cu parerea lor.
In primul rand trebuie sa ne alegem bugetul,vrem camere profesionale cu brand? atunci alegem in primul rand dvr sau xvr cel mai bun de pe piata adica dvr Rovision, Dahua sau Hikvision.

Dvr este acel aparat,sistem care permite inregistrarea si controlul camerelor de supraveghere. Camerele pot fi de acelasi brand sau branduri no name.
Daca vrem full hd camerele, atunci trebuie sa aiba 2 megapixeli sau 1080 lentila fixa (ir bate pana in 20sau 30 m) sau varifocala (daca dorim transfocarea, focalizarea pana la 40 m a unui obiectiv).

Recomandam pentru spatii mici camere cu lentila fixa pentru ca sunt mai ieftine si nu trebuie facuta focalizare.Pentru interio folosim camere tip dome iar pentru exterior folosim camere supraveghere bullet.

Daca DVR sau Xvr este 720 P atunci nu vor merge camere de 2 megapixeli ci doar camere de supraveghere 1 megapixel sau maxim 1.3 megapixeli adica 720 p sau 960 p.

In afara de camere, dvr sau xvr ne trebuie pentru sistemul de supraveghere complet surse de alimentare pentru camere (pot fi de 1 sau 2 amperi in functie de model) cablu de alimentare camere, cablu pentru semnal camere (cablu de la dvr la camere) care poate fi:
cablu coaxial, cablu sertizat gata mufat, utp sau ftp.

Cablu poate fi 2 in 1 cum este pe acest site cablu coaxial cu alimentare 100% cupru (semnal maxim pe distante mari) pe acelasi fir.
Daca folositi cablu coaxial va trebuie mufe alimentare tata (cate una pentru fiecare camera) si bnc -uri (cate 2 pentru fiecare camera), daca folositi cablu utp atunci va trebui videobaloane (set 2 baloons pentru fiecare camera), la fel si pentru cablu ftp daca folositi.
Cel mai simplu ar fi sa va luati cabluri sertizate gata mufate de 10 sau 20 metri, un dvr 4 sau 5 in 1 sa mearga pe toate tehnologiile (AHD, HDCVI, TVI, IP ,ANALOG) surse alimentare de 2amperi 12 v, camerele si dvr,puneti totul in priza si daca aveti un monitor,si toate camerele legate la sursa de curent si dvr,le veti putea vizualiza. Pentru ca sa puteti inregistra pe dvr ce se filmeaza va trebuie un hard pentru dvr (hdd intern) care poate fi instalat usor,poate fi de 500gb, 1 Tb sau capacitate mai mare in functie de cat timp vreti sa fie pastrate inregistrarile.
Pentru a vedea de pe un calculator sau de la distanta imaginele camerelor va trebuie sa faceti un port forward la ruterul dumneavostra de unde aveti net sau inregistrare pe cloud (situl unde are cloud adica P2P producatorul dvr-ului).Nu va recomand setari DMZ asa cum veti afla sau veti citi pe net,sunt foarte instabile au porturile deschise si hackerii pot intra usor in sistem si pot strica,asa cum au facut de curand cu multe dvr Dahua.
Trebuie doar sa va inregistrati pe cloud (fiecare brand dvr are site cu cloud)si sa puneti seria number al dvr(o gasiti pe spatele dvr sau in setarile dvr cand intrati in meniu retea).

Daca nu va descurcati cu setarile dvr pe net puteti gasi tutoriale pe net care sa va ajute. Pentru vizualizare pe mobil pur si simplu descarcati de pe google play pentru telefoane android aplicatia, o instalati, va inregistrati si intrati tot pe cloud cu seria number al dvr.
Nu este greu,va trebuie cateva cunostinte tehnice, dar daca nu stiti apelati la ceva cunostinte mai tinere:) sau cautati pe net pana gasim,baza v-am descris-o mai sus pentru detalii montaj acasa camere supraveghere.