Blog Cea mai buna camera de supraveghere wireless exterior

Produsele de monitorizare video au devenit din ce in ce mai accesibile persoanelor private in ultimii ani. Daca alta data echipamentele de monitorizare video erau accesibile doar clientilor comerciali si industriali, astazi ele se regasesc tot mai frecvent si in monitorizarile de nivel rezidential. Tehnologii din ce in ce mai avansate, usurinta la instalare si preturile reduse au contribuit la accesibilizarea solutiilor de monitorizare video.

Tehnologia wireless este una dintre cele care ajuta tot mai multe persoane private sa instaleze camere de supraveghere a locuintelor. Usor de montat si, mai ales, de operat si accesat, camerele de supraveghere wireless reprezinta cea mai la indemana solutie pentru multe aplicatii rezidentiale. La rovision.ro veti gasi numeroase optiuni in acest sens, la preturi atractive.

Cum alegeti camere de supraveghere wireless exterior?

Produsele din magazinul nostru se adreseaza atat monitorizarilor la interior, cat si la exterior. Pentru aplicatiile la exterior, va oferim produse de la Hikvision si Dahua—doua nume representative pentru industria echipamentelor de monitorizare video.

Daca este pentru prima data cand doriti sa cumparati si instalati camere de supraveghere video, va incurajam si examinati cateva aspecte in procesul de selectie.

Constructia

Camerele de supraveghere pentru exterior trebuie sa prezinte o constructie solida, care sa le asigure operare eficienta, indiferent de conditiile atmosferice. Orientati-va catre modele rezistente la conditii meteo nefavorabile, elemente naturale (vant, ploaie, zapada, ploaie), incluse in clasa IP67 de protectie.

Daca aplicatia de monitorizare are risc inalt pentru vandalizare sau distrugere, optati pentru modele cu grad de rezistenta in acest sens. IK10 este un reper fundamental in acest sens.

Locul de instalare

Este necesar sa alegeti camere de supraveghere in functie de locul de amplasare a acestora. Unele modele sunt mai discrete, in timp ce altele au un profil evident. Acestea din urma pot indeparta, prin simpla prezenta, posibilii intrusi.

Modul de montare a camerei este, de asemeni, important. Unele camere de supraveghere permit instalarea facila pe perete, tavan, etc—ganditi-va cu atentie unde anume veti monta camerele.

Functiile optice

Cele mai multe camere de supraveghere vin cu functii automate pentru optimizare a imaginilor, indiferent de conditiile de luminozitate la captare. Modelele wireless moderne trec automat de la modul zi la cel de noapte si ajusteaza intensitatea LED-urilor evitand efecte precum suprapunerea.

Verificati daca modelul ales vine cu iluminator IR care este fundamental pentru captarea de imagini de calitate chiar si pe intuneric.

Semnal audio/comunicare bi-directionala

Astazi, captarea de imagini nu mai este suficienta in anumite aplicatii. Daca unele camere de supraveghere vin cu microfon pentru captarea de sunet, altele pot si reda sunet, fiind dotate cu difuzor. Comunicarea audio bi-directionala este fundamentala in anumite aplicatii.

Functii speciale

Camerele de supraveghere moderne nu doar capteaza imagini, ci pot sa aiba functii speciale, ce optimizeaza semnificativ eficienta unui sistem de supraveghere video. Detectia miscarii, detectare de chipuri umane, obiect indepartat, detectie intrusi, sunt doar cateva dintre aceste functii.

Siguranta stocarii

Conectate la internet, camerele de supraveghere wireless prezinta un risc mai inalt la accesarea datelor de catre intrusi decat alte tipuri de camere. Este esential ca, atunci cand montati camere de supraveghere wireless, s ava setati un nume de utilizator unic si o parola compleza. Va doriti sa aveti o camera rezistenta la atacurile cibernetice. Multe dintre camerele de supraveghere wireless moderne vin cu factori dubli de autentificare, cu un nivel de securizare mai inalt.

Nevoile de stocare

Modelele wireless pot oferi stocare pe card Miscro SD, dar este posibila stocarea si in cloud. Aceasta din urma este mai putin avantajoasa pentru aplicatiile complexe, unde cantitatea de informatii stocata este imensa si nevoia de pastrare pentru un timp mai indelungat este prezenta.

Care este cea mai buna camera de supraveghere wireless exterior in 2024?

Chiar daca cele mai multe dintre camerele de supraveghere wireless exterior vin cu instalare usoara, va sugeram sa nu va grabiti in alegerea unui model. In final, camera de supraveghere cea mai buna este cea care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs de monitorizare si bugetului de care dispuneti.

Camera WIFI IP Mini PTZ Hikvision DS-2DE3A404IW-DE/W

Aflat pe piata echipamentelor de supraveghere video de multi ani, Hikvision este un nume important in acest domeniu. Oferind produse cu tehnologii inovatoare, la preturi accesibile, producatorul chinez acopera aplicatii de monitorizare de la cele mai simple la cele mai complexe.

Camera WIFI IP Mini PTZ Hikvision DS-2DE3A404IW-DE/W este doar unul dintre multele produse de monitorizare Hikvision care nu dezamagesc, mai ales daca sunt alese adecvat. Datorita functiilor, constructiei si performantelor de care este capabila, aceasta camera este alegerea potrivita pentru supravegherea video in banci, muzee, institutii oficiale, scari de bloc, cladiri de birouri.

 

 

WIFI IP Mini PTZ Hikvision DS-2DE3A404IW-DE/W

 

Este o camera wireless de tip PTZ ce vine cu senzor 1/3″ Progressive Scan CMOS Sensor capabil sa ofere imagini cu rezolutie 4MP (2688×1520), 1080p, precum si 720p. Imaginile surprinse in timpul noptii sunt la fel de calitative, camera captand imagini ale obiectelor aflate pana la 50m prin activarea iluminatorului IR. Imaginile de rezolutie inalta necesita spatiu mare de stocare, dar camera are capacitate de compresie H.265+/H.265/H.264+ /H.264/MJPEG, reducand spatiul pentru stocare. In acest sens, puteti opta pentru card Micro SD/SDHC/SDXC cu capacitate maxima de 256GB.

Lentila camerei este de tip motorizat, de 2.8mm-12mm si are autofocus (96.7° – 31.6°). Iata si detaliile tehnice pentru PTZ:

  • Pan: 350°,Viteza Pan 0.1°~60°/s,
  • Tilt: 90° , Viteza Tilt 0.1°~60°/s

Lista functiilor speciale de care camera este capabila este lunga si include functii precum: detectie miscare, detectie incalcare regiune (intrare/iesire), bagaje nesupravegheate, detectie intrusi, detectie faciala, detectie obiecte furate. Cu aceasta camera este posibil sa planificati alarme prin lumini de avertizare de tip flash.

Camera este capabila de comunicare audio bi-directionala, venind cu microfon si difuzor.

Capabila se opereze optim la temperaturi intre -30 si +60 grade Celsius, camera este o solutie optima pentru monitorizarile wireless la exterior. Ea are grad de protectie la conditii meteo nefavorabile IP66 si permite si instalarea la interior.

Camera de supraveghere Dahua IPC-HDBW1235E-W-0280B-S2

Alaturi de Hikvision, Dahua este un alt producator care nu mai are nevoie de nici o introducere. Atata timp cat modelul ales se pliaza pe nevoile dvs de monitorizare video, el nu va va dezamagi si va rezista testului durabilitatii.

Camera de supraveghere Dahua IPC-HDBW1235E-W-0280B-S2 este o camera wireless care ofera imagini de rezolutie inalta. Este o camera de tip dome, cu un profil discret, iar performantele o recomanda in monitorizarile la intrari in institutii, banci, muzee, cladiri de birouri, etc.

Camera de supraveghere Dahua IPC-HDBW1435E-W-0280B-S2

 

Camera vine cu un senzor 1/3” CMOS ce ofera imagini cu rezolutie 4MP (2560×1440) @20fps. Iluminatorul IR are 18LED-uri este activ pana la 30m, iar imaginile captate la intuneric nu dezamagesc. Rata de compresie este mare, compresia video imaginii este realizata la H.265; H.264; H.264H; H.264B; MJPEG, iar cea Smart Codec este H.264/H.265.

, iar bit rate-ul este ultra-low, nevoia de spatiu pentru stocare fiind mult diminuata. Este posibila codare flexibila, aplicabila la latimi de banda variate si conditii de stocare diverse. Camera suporta micro SD card de 256G.

Printre functiile optice de care camera este capabila amintim HLC, modul rotativ, BLC, HLC, 3D DNR, WDR, White balance (auto, natural, exterior, manual, stalp de iluminare stradala) digital watermarking—aplicabil pentru anumite scene de monitorizare. Lentila camerei este fixa si lungimea de focusare este 2.8mm-3.6mm, in timp ce deschiderea maxima este F2.0

Functiile de PTZ sunt, dupa cum urmeaza:

  • Pan: 0°–360°
  • Tilt: 0°–90°
  • Rotation: 0°–355°.Rotatia imaginii este posibila la 0°/90°/180°/270°(ea suporta rotatie 90°/270° pentru toate rezolutiile).

Cu aceasta camera se pot seta functii de detectie a miscarii pentru 4 arii dreptunghiulare si 4 regiuni de interes. Functia de Privacy Masking poate fi setata pentru 4 arii. Se pot seta si alarme, dupa cum urmeaza: eroare card SD, absenta card SD, card SD plin, conflict adresa IP, deconectare de la retea, accesare ilegalr, detectie la voltaj, detectie miscare, vandalizare.

Stocarea este posibila prin SFTP, FTP, NAS si card micro SD pana la 256G. Camera este accesibila prin aplicatie de pe telefon smart Android si orice dispozitiv ios.

Capabila sa opereze la temperaturi intre -30 si +50 grade Celsius, cu grad de protectie la elemente naturale IP67, carcasa de metal si rezistenta la vandalizare IK10, aceasta camera este excelenta pentru monitorizarea la exterior.

Camera de supraveghere Dahua IPC-HFW1235S-W-0280B-S2

Ultimul produs din selectia noastra vine tot de la Dahua. De data aceasta va prezentam o camera de tip bullet care este ideala in supravegherea video intrarilor in scari de bloc, muzee, institutii oficiale, cladiri de birouri, etc.

Camera de supraveghere Dahua IPC-HFW1235S-W-0280B-S2 este de tip IP si vine cu senzor CMOS 1/2.7in ce creeaza imagini de rezolutie 2MP (full HD-1920x1080p). Lentila de 2.8mm fixa ofera un unghi vizual 106°/56°/125° (H/V/D) si iluminatorul cu 18LED-uri ajuta camera sa capteze imagini pe timpul noptii ale obiectelor aflate pana la 30m distanta. Vorbim despre un iluminator IR Smart, capabil sa regleze intensitatea LED-urilor in functie de distanta la care se afla obiectul vizat, fara a se crea efectul de suprapunere.

Printre functiile optice speciale ale camerei mentionam functia BLC (Backlight compensation), importanta pentru captarea obiectelor intunecate si filtrarea celor foarte luminoase. Si functia HLC (Highlight Compensation) este importanta, ea diminuand intensitatea luminilor de intensitate mare (faruri, reflectoare). Sa nu uitam de tehnologia Wide Dynamic Range (WDR) ce ajuta la captarea de detalii in mediile cu un contrast luminos puternic. Astfel, camera va capta imagini clare si in zonele intunecate, dar si in cele intens luminate. Alte functii optice speciale ale camerei sunt: Gain control, WDR-DWDR, HCL, mirror. Camera vine cu functii detectie miscare pentru 4 zone dreptunghiulare, ROI pentru 4 zone, si 4 zone private.

Stocarea se poate realiza pe SFTP, FTP, NAS sau card Micro SD cu o capacitate maxima de 256GB.

Camera este usor de accesat prin aplicatie de pe telefonul Android sau ios.

Constructia camerei este solida si realizata din metal. Ea are protectie la elementele naturale si conditii meteo nefavorabile IP67 si poate functiona la temperaturi intre -30 si +50 grade Celsius.