Blog rovision distribuitor autorizat hikvision colorvu technology

Cele mai bune camere de supraveghere pe timp de noapte sunt cele care îndeplinesc eficient scopul supravegherii și nu depășesc limitele de buget ale clientului. În numeroase aplicații, activitățile nocturne sunt la fel de importante ca cele din timpul zilei. Camerele de supraveghere pe timp de noapte ajută la intervenția în situații de urgență, monitorizarea comportamentului clienților, a angajaților, a zonelor izolate sau neluminate (parcări, alei, perimetre de afaceri). Cu aceste modele de camere se pot monitoriza mișcările animalelor sălbatice în zonele rurale, apropierea pădurilor, dar și traficul rutier, locurile publice.

În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai reprezentative camere de supraveghere pe timp de noapte și tehnologiile care permit captarea imaginilor nocturne. La rovision.ro veți găsi numeroase opțiuni pentru supravegherea nocturnă și echipa noastră vă poate ghida în alegerea celui mai potrivit model pentru aplicația dvs.

Tehnologii Hikvision pentru captarea imaginilor pe timpul nopții

Tehnologiile Hikvision pentru captarea imaginilor în condiții de lumină redusă sau întuneric total sunt de importanță majoră în domeniul supravegherii video. Hikvision este unul dintre cei renumiți producători de produse de supraveghere video și tehnologiile sale permit clienților rezultate tot mai bune și mai precise.

 

Atunci când vorbim de tehnologiile Hikvision pentru captarea imaginilor pe timpul nopții trebuie să vorbim despre tehnologiile ColorVu, Dark Fighter și Dual Light.

Ce este și cum funcționează tehnologia ColorVu?

Tehnologia ColorVu permite captarea de imagini color de calitate superioară chiar și în condiții de lumină redusă sau întuneric total. Iată cum funcționează tehnologia ColorVu:

  • Folosirea luminii albe

Tehnologia ColorVu folosește lumina albă și nu iluminare infraroșie (IR) cum folosesc camerele tradiționale pentru a capta imagini în întuneric. Camerele ColorVu nu se bazează pe LED-uri infraroșii, ci pe LED-uri cu lumină albă (similară iluminării naturale).

  • Senzori de imagine sensibili la lumină

Camerele ColorVu sunt dotate cu senzori de imagine sensibili la lumină ce pot capta detalii în condiții de iluminare redusă și întuneric complet. Senzorii ajută camera să opereze cu sensibilitate la lumină mai mare decât camerele clasice.

  • Comutare automată între modul zi și modul noapte

Camerele ColorVu sunt concepute pentru a comuta automat de la modul zi la modul noapte, conform nivelului de lumină ambientală. Ziua sau când este suficientă lumină, camera va capta imagini color normale, dar la lumină redusă sau întuneric va activa LED-urile de lumină albă pentru iluminarea zonei și pentru înregistrarea imaginilor color.

  • Producerea de imagini color de calitate superioară

Folosirea luminii albe și a senzorilor sensibil la lumină ajută la producerea de imagini color de calitate superioare, cu numeroase detalii, pentru identificări mai precise decât la imaginile alb-negru sau cele cu iluminare IR.

  • Este posibilă supravegherea 24/7:

Camerele de supraveghere ColorVu permit supraveghere 24/7 și oferă imagini de calitate superioară.

Hikvision ColorVu – Camera solara 4MP

Hikvision ColorVu – Camera solara 4MP, lentila 4mm DS-2XS2T47G1-LDH-4GC18S40-4mm este un sistem complet de supraveghere alcătuit din cameră de supraveghere cu rezoluție 4MP care suportă transmisie GSM 4G (LTE-TDD/LTE-FDD/WCDMA/GSM) și panou solar, fiind excelent în locațiile în care nu sunt posibile cablarea și branșarea la rețeaua electrică.

ColorVu - Camera solara 4MP

Lentila camerei are unghi larg de vizualizare (75grade) și camera poate capta imagini în întuneric total până la 30m datorită luminii albe (WL). Camera folosește un senzor 1/3′ 4.0 megapixel progressive scan CMOS, tehnologii de compresie H.265+ H.265 H.264+ H.264 MJPEG. Pentru stocare puteți utiliza carduri MMC sau Micro SD cu capacitate maximă de 250GB.

Este o cameră rezistentă la temperaturi de la -20C până la 50C, cu grad de protecție la praf și apă de IP67. Are panou solar de 40W și se poate alimentată de la soare. În plus, o puteți conecta la internet prin SIM 4G și are funcții pentru securitate înaltă, precum: detecție mișcare, log-in neautorizat, video-tamper, deconectare rețea, conflict adresă IP, etc.

Camera Hikvision IP 4K ColorVu 8.0 MP

Camera Hikvision IP 4K ColorVu 8.0 MP’lentila 4mm’lumina alba 60m – HIKVISION DS-2CD2T87G2-L-4mm poate oferi imagini color 24/7 în condiții de întuneric total. Imaginile captate au rezoluție 4K și puteți vedea cele mai mici detalii, în timp ce tehnologia de analiză video Deep Learning poate realiza diferența între persoane și mașini, eliminându-se alarmele false și reducându-se timpul de căutare a evenimentelor în înregistrări.

Camera IP 4K ColorVu 8.0 MP

Camera are lentilă de 4mm ce asigură unghi de vizibilitate de până la 88°, iluminator lumină albă activ pentru o distanță de  maxim 60m, slot pentru micro SD de maxim 256GB. Camera funcționează la temperaturi între -30 și +60grade Celsius și are un grad de protecție la elemente de IP67. Printre funcțiile de analiză video pe care le prezintă sunt: intrare perimetru, detecție mișcare, ieșire perimetru, log-in neautorizat, alarmă video-temper, trecere linie.

Ce beneficii aduc camerele ColorVu?

Beneficiile aduse de camerele Hikvision ColorVu sunt multiple:

  • Oferă imagini color de calitate superioară, chiar și în condiții de lumină redusă sau întuneric complet. Astfel, identificarea detaliilor este mai facilă și mai precisă decât la imaginile alb-negru sau cele cu iluminare IR (pot fi granulate, dificil de examinat).
  • Permit detecție mai precisă pentru obiecte și evenimente, ceea ce este util pentru a recunoaște vehicule, persoane, diverse obiecte.
  • Lumina albă a camerelor este puternic și poate intimida posibilii infractori, reducând riscul efracțiilor, vandalismului, furturilor.
  • Camerele rămân în modul de supraveghere color pe timpul nopții și nu este nevoie să treacă la modul alb-negru sau la iluminare IR. Monitorizarea zonelor vulnerabile va fi constantă, iar calitatea imaginilor va fi bună mereu.
  • Imaginile color pot reproduce culorile reale ale obiectelor și mediului, ceea ce ajută la recunoașterea precisă a detaliilor (culori de haine, de vehicule).
  • Camerele sunt versatile și se pot utiliza la supravegherea de reședințe, afaceri, străzi, parcări, diverse zone cu condiții de lumină redusă.
  • Tehnologia ColorVu poate reduce și chiar elimina nevoia de iluminare suplimentară pe timpul nopții, ceea ce diminuează cheltuielile pentru energie, întreținerea echipamentelor de iluminare la exterior.

Ce este și cum funcționează tehnologia Darkfighter?

Tehnologia Darkfighter este o inovație concepută de Hikvision pentru captarea de imagini de calitate superioară în condiții de iluminare redusă sau întuneric complet. În acest sens, se folosesc tehnologii avansate de prelucrare a imaginii și senzori de imagine specializați care captează detalii clare în mediile slab iluminate.

Iată cum funcționează tehnologia Darkfighter:

  • Senzori de imagine sensibili la lumină redusă

Camerele Darkfighter au senzori de imagine extrem de sensibil la lumină. Ei vor capta cantități mici de lumină disponibile în mediu, chiar la condiții de lumină redusă sau de întuneric complet. Senzorii de imagine pot depista particule de lumină foarte slabe pentru a le converti în semnale electronice.

  • Tehnologia de diminuare a zgomotului și a distorsiunilor

Pentru ca imaginile captate în condiții de lumină redusă să fie clare și detaliate, tehnologia Darkfighter folosește algoritmi avansați de diminuare a zgomotului și distorsiunilor. Algoritmii reduc sau elimină zgomotul digital și distorsiunile din imaginile captate, imaginile fiind mai precise și mai ușor de interpretat.

  • Wide Dynamic Range (WDR) avansat

Numeroase camere Darkfighter sunt dotate cu tehnologie avansată de Wide Dynamic Range (WDR) care ajută camerele să compenseze diferențele mari de lumină între zonele luminate și cele întunecate ale unei scene. Astfel, zonele luminate, dar și cele întunecate, vor fi vizibile în imaginea finală.

  • Folosirea iluminării infraroșii (IR) inteligente

Dacă nu există deloc lumină ambientală, camerele Dark Fighter pot folosi LED-uri infraroșii IR pentru iluminarea zonei și pentru captarea de imagini alb-negru în infraroșu. Tehnologia Dark Fighter ajută camera să opereze în mod de tranziție lină între modul color și modul alb-negru, fără a determina o modificare bruscă în calitatea imaginilor.

  • Supraveghere eficientă în timpul nopții

Tehnologia Darkfighter este potrivită pentru aplicații de supraveghere pe timpul nopții, precum securizarea parcărilor, clădirilor, străzilor și a altor zone slab iluminate sau deloc iluminate.

 

Camera PTZ IP darkfighter, 2.0 MP

Camera PTZ IP darkfighter, 2.0 MP, Zoom optic 32X, IR 200 metri, Alarma audio si vizuala incorporata – HIKVISION DS-2DE7A232IW-AEB(T5) are funcții de analiză video, clasificare precisă a țintei umane și vehiculului prin algoritmul acusense Deep Learning.

Camera PTZ IP DarkFighter 2 MP

Camera are rezoluție 2MP@30fps (1920× 1080), lentila zoom optic 32X, zoom digital 16X. Poate capta imagini în condiții de iluminare redusă până la maxim 200m și vine cu alarme audio și vizuale incluse. Stocarea se face pe card SD de maxim 256GB și camera are intrare și ieșire alarmă și audio.

Unde se recomandă camerele Hikvision Darkfighter?

Camerele de supraveghere Hikvision Darkfighter pot fi utilizate cu succes pentru:

  • Supravegherea clădirilor și a proprietăților rezidențiale pe timpul nopții
  • Securitatea parcărilor subterane
  • Monitorizarea traficului rutier pe timp de noapte
  • Securitatea în industria transporturilor (aeroporturi, porturi, gări) pentru supravegherea infrastructurii pe timpul nopții
  • Supravegherea zonelor industriale și a depozitelor
  • Monitorizarea terenurilor agricole și a silozurilor
  • Securitatea în industria hotelieră și de ospitalitate

Ce este și cum funcționează tehnologia Dual Light?

Tehnologia Dual Light îmbină folosirea luminii alb-negru cu lumina infraroșie (IR) pentru a oferi imagini de calitate superioară în condiții de lumină redusă sau de întuneric complet. Tehnologia Dual Light a fost gândită pentru a se asigura supraveghere eficientă și detecție precisă a obiectelor și evenimentelor în diverse medii. Iată cum funcționează tehnologia Dual Light:

  • Folosirea luminii alb-negru

Tehnologia Dual Light folosește LED-uri de lumină albă pentru iluminarea zonei supravegheate pe timpul nopții sau în condiții de lumină redusă. Lumina alb-negru contribuie la captarea detaliilor și a culorilor obiectelor din scenă, asigurând imagini de calitate similare cu cele captate ziua.

  • Iluminarea infraroșie IR

Pe lângă lumina alb-negru, camerele Dual Light folosesc și LED-uri infraroșii IR pentru iluminarea zonei când este complet întuneric. Luminile IR nu sunt vizibile ochiului uman și pot fi detectate de senzorii de imagine ai camerei pentru a permite înregistrarea imaginilor alb-negru în întuneric total.

  • Comutare automată între modurile de lumină

Camerele Dual Light pot trece automat de la iluminarea alb-negru la cea IR, conform nivelului de lumină ambientală. Ziua sau când este suficientă lumină, camera folosește iluminare alb-negru pentru a oferi imagini color de calitate superioară. Atunci când este întuneric sau lumina este scăzută, camera activează LED-urile IR pentru a înregistra imagini alb-negru în infraroșu.

  • Supraveghere eficientă indiferent de condițiile de iluminare

Tehnologia Dual Light ajută camerele să ofere imagini de calitate, chiar dacă nivelul de lumină ambientală este redus. Camerele pot supraveghea eficient și precis zonele vulnerabile precum: intrări, perimetre, zone cu lumină redusă.

  • Scad costurile pentru iluminare suplimentară

Folosirea tehnologiei Dual Light poate diminua și chiar elimina nevoia iluminării adiționale a zonelor supravegheate în timpul nopții. Astfel, scad costurile pentru consumul și întreținerea iluminatului exterior.

Camera de supraveghere Dual Light, 5MP

Camera de supraveghere Dual Light, 5MP, lentila 3.6mm, IR 40m, WL 40m, Microfon – Hikvision – DS-2CE17K0T-LFS-3.6mm se evidențiază prin faptul că

Camera de supravegher 5MP

se poate comuta între tehnologii diverse: TVI/AHD/CVI/CVBS. Camera este dotată cu senzor 3K (2960 x 1665) CMOS cu rezoluție 3K @20fps, microfon și poate funcționa la temperaturi între -40C și 60+C. Lentila camerei este de 3.6 mm unghi vizualizare 81.3Â și iluminarea minimă este de 0.01 Lux (F1.6 AGC ON) 0 Lux IR/WL pornit. Camera are tehnologie Smart IR și poate capta imagini la lumină redusă până la 40m. Este o cameră de exterior, cu indicator de protecție de IP67.

Ce tehnologii de captare de imagini pe timp de noapte are Dahua?

Tehnologiile de captare de imagini pe timp de noapte de la Dahua sunt Starlight și Night Colour.

Ce este și cum funcționează tehnologia Starlight de la Dahua?

Tehnologia Starlight de la Dahua se focusează pe producerea de imagini de calitate superioară în condiții de lumină redusă sau în întuneric. Tehnologia Starligh utilizează senzori de imagine avansați, cu algoritmi specializați pentru a capta imagini de rezoluție înaltă și claritate în medii slab iluminate. Funcționarea se derulează în felul următor:

  • Senzori de imagine sensibili la lumină redusă

Camerele Starlight vin cu senzori de imagine cu sensibilitate înaltă la lumina scăzută. Senzorii pot capta cantități mici de lumină disponibile în mediu, chiar și atunci când iluminarea este slabă sau este complet întuneric. Astfel, camera va depista și înregistra imagini detaliate, chiar și în condiții de iluminare scăzută.

  • Wide Dynamic Range (WDR) avansat

Camerele Starlight includ tehnologie Wide Dynamic Range (WDR) prin care pot compensa diferențele mari de lumină între zonele luminate și cele întunecate ale unei scene. Datorită tehnologiei WDR, zonele luminoase, dar și cele întunecate se vor vedea în imaginea finală.

  • Redarea culorilor reale

Tehnologia Starlight ajută camera să redea culorile reale ale obiectelor și mediului, imaginile fiind precise și ușor de analizat. Caracteristica este importantă, fiind posibilă detecția precisă a detaliilor precum culorile hainelor, vehiculelor.

  • Iluminarea infraroșie IR suplimentară

Dacă nu există deloc lumină ambientală, camerele Starlight folosesc LED-urile infraroșii IR suplimentare pentru iluminarea zonei și înregistrarea imaginilor alb-negru în infraroșu. Supravegherea va fi continuă și se vor produce imagini chiar și în întuneric.

  • Supraveghere eficientă în condiții variate de iluminare

Tehnologia Starlight ajută camerele să producă imagini de calitate superioară, indiferent de iluminarea ambientală. Supravegherea va fi eficientă, precisă în condiții de lumină variabile, precum trecerea de la zi la noapte și invers.

Camera de supraveghere Dahua AI Dome Starlight 2MP CMOS

Camera de supraveghere Dahua IPC-HDBW8242E-Z4FR IP AI Dome Starlight 2MP CMOS 1/1.8”, 8-32mm motorizat, IR 100m, WDR, microsd, IP67, IK10, poe+ are lentilă varifocală motorizată 8-32mm, IR activ până la 100m, tehnologii de compresie Smart H.264+, H.265+, multiple funcții de optimizare a calității imaginilorwdr 120db, Day/Night (ICR), 3D DNR, AWB, AGC, BLC.

Camera de supraveghere Dahua IP AI Dome Starlight 2MP CMOS

Permite monitorizare prin rețea  Web viewer, CMS (DSS/PSS) si DMSS, are intrare și ieșire da alarmă, intrare și ieșire Audio și stocare MicroSD 128GB. Prezintă funcții de analiză inteligentă precum: detecție fețe, detecție caracteristici faciale, recunoaștere chip uman. Are rezistență la elemente naturale IP67, dar și la vandalizare IK10.

Avantajele folosirii camerelor cu tehnologie Starlight

Avantajele utilizării camerelor cu tehnologie Starlight sunt multiple:

  • Oferă imagini de calitate înaltă și în condiții de iluminare redusă. Imaginile vor fi clare și detaliate și după apunerea soarelui.
  • Detecția precisă a detaliilor (culorile hainelor, vehiculelor) datorită capacității de redare a culorilor reale și a rezoluției înalte
  • Redau fidel culorile reale, ceea ce poate conta la investigarea unor incidente sau determinarea unor detalii. Acest avantaj este util în securizarea și monitorizarea spațiilor.
  • Asigură monitorizare continuă, eficientă, indiferent de iluminare ambientală.
  • Multe camere vin cu tehnologie avansată WDR pentru a gestiona diferențele mari de lumină într-o scenă.
  • Camerele ajută la economisirea energiei, putând asigura imagini de calitate superioară fără lumină adițională.
  • Se pot folosi la supravegherea de locuințe, afaceri, spații publice, medii industriale, etc.

Ce este și cum funcționează tehnologia Night Color?

Tehnologia Night Color se bazează pe folosirea de senzori de imagine avansați și pe algoritmi specializați pentru a capta și reda culorile reale în condiții de iluminare redusă. Funcționarea tehnologiei Night Color presupune:

  • Senzori de imagine sensibili la lumină redusă

Camerele Night Color sunt dotate cu senzori de imagine cu sensibilitate ridicată la lumină redusă. Senzorii captează cantități mici de lumină din mediu pentru a ajuta camera să capteze imagini în condiții de iluminare redusă.

  • Wide Dynamic Range (WDR) avansat

Numeroase camere Night Color au tehnologie WDR avannsată, de gestionare a diferențelor mari de lumină într-o scenă. Imaginea finală va cuprinde zonele luminate și cele întunecate, deopotrivă.

  • Algoritmi de procesare a imaginii

Tehnologia Night Color folosește algoritmi specializați de procesare a imaginii pentru a extrage și reda culori reale în iluminare redusă. Algoritmii optimizează mult calitatea imaginii fără a se pierde claritatea, detaliile.

  • Lumină suplimentară

În anumite situații, camerele Night Color folosesc iluminare adițională pentru optimizarea calității imaginilor. Iluminarea se poate obține cu LED-uri de lumină albă sau cu alte surse de iluminare.

  • Supraveghere în culori reale

Tehnologia Night Color ajută camera să redea culorile reale pentru obiecte și mediu, putând fi identificate detaliile și culorile în mod precis.

  • Economie de energie

Camerele Night Color produc imagini color și la lumină redusă, nefiind necesare alte surse de iluminare.

Tehnologiile de supraveghere nocturnă de la Hikvision vs. Tehnologiile de Dahua—care sunt mai bune?

Tehnologiile de supraveghere nocturnă de la Hikvision și cele de la Dahua au avantaje și limitări, fiecare dintre ele fiind adecvate în anumite situații.

Camerele supraveghere nocturnă Hikvision

Avantaje

Tehnologiile Darkfighter, ColorVu și Dual Light de la Hikvision produc imagini de calitate superioară în condiții de lumină redusă sau de întuneric complet. Tehnologia Dark Fighter se focusează pe performanță în condiții de lumină redusă, ColorVu oferă imagini color clare la lumină redusă, iar tehnologia Dual Light permite comutare automată între modurile de iluminare.

Hikvision pune la dispoziție numeroase modele de camere ce folosesc tehnologiile prezentate pentru a identifica modelul cel mai potrivit pentru aplicația dvs.

Dezavantaje

Camerele Hikvision pentru supravegherea nocturnă au prețuri mai mari decât camerele cu tehnologii similare de la alți producători.

Camerele de supraveghere nocturnă Dahua

Avantaje

Camerele de supraveghere Dahua cu tehnologii Starlight și Night Color produc imagini de calitate superioară în iluminare redusă sau întuneric. Starlight se focusează pe performanțe în condiții de lumină redusă, iar Night Color oferă imagini color chiar și la lumină redusă.

Sunt disponibile numeroase modele de camere de supraveghere Dahua cu tehnologii Starlight și Night Color, pentru ca utilizatorii să poată selecta modelul ideal în aplicațiile lor.

Dezavantaje

Interoperabilitatea este limitată, unele camere Dahua nefiind operabile cu alte sisteme de supraveghere sau software-uri de supraveghere.

Ce alte tehnologii sunt utilizate pentru captarea de imagini nocturne?

Tehnologiile folosite pentru captarea de imagini nocturne, întâlnite la diverși producători sunt:

Iluminatoarele infraroșii IR

Reprezintă cea mai răspândită tehnologie pentru camerele de supraveghere pentru vizualizare nocturnă. Camerele cu IR au LED-uri infraroșii care produc lumină invizibilă pentru ochiul uman, dar pe care senzorii camerei o pot detecta. Lumina infraroșie iluminează zonă, ajutând camera să capteze imagini în condiții de întuneric complet.

Senzori de imagine sensibili la lumină scăzută

Camerele cu senzori de imagine de calitate înaltă, sensibili la lumină redusă, pot capta imagini clare, detaliate în condiții de lumină slabă. Camerele folosesc tehnologii precum”back-illuminated sensors” sau “low-light image sensors.”

Filtre IR-cut (ICR)

Camerele echipate cu filtre ICR pot fi comutate automat pentru blocarea luminii infraroșii în timpul zilei și pentru a permite activarea ei pe timpul nopții. Astfel, culorile sunt mai precise ziua și vizualizarea este mai bună pe timpul nopții.

Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MPCamera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3.6mm prezintă analiză video inteligentă pentru detecția persoanelor din unghiul de vizualizare al camerei. Camera este echipată cu senzor 1/2.5″ PS5510 PIXART CMOS, lentila fixă de 3.6mm și distanța iluminatorului cu filtru IR-CUT este de 100m. Funcțională la temperaturi între -40 și +60gradec, camera este compatibilă cu standardul ONVIF și are integrată tehnologie PoE, transmisia datelor și a alimentării realizându-se printr-un singur cablu.

Wide Dynamic Range (WDR)

Tehnologia ajută camerele să compenseze diferențele de lumină dintre zonele luminoase și cele întunecate, imaginea fiind echilibrată în condiții de iluminare contrastantă (spre exemplu, noaptea când sunt lumini stradale puternice).

Sistem de iluminare suplimentar

Unele camere au iluminatoare suplimentare precum spoturi sau proiectoare pentru iluminarea zonei în mod suplimentar noaptea.

Camera ColorVu Analog 4K cu PIR 11 m

Infraroșu pasiv (PIR)

Camerele cu senzori PIR pot depista mișcarea pe timp de noapte și pot activa iluminatoarele infraroșii sau alte funcții de înregistrare la detectarea mișcării în zona supravegheată.

Camera ColorVu Analog, 4K cu PIR 11 m, lentila 2.8mm, WL 40 m, Audio, Alarma, IP67 – HIKVISION DS-2CE12UF3T-PIRXO-2.8mm are senzor PIR, avertizare sonoră și stroboscop, speaker, 1 ieșire de alarmă și poate capta imagini color 24/7  cu ajutorul luminii albe de pana la 40 metri. Rezoluția este de  rezolutie 8MP (3840×2160)@15fps și camera folosește lentilă 2.8mm, unghi vizualizare 108°. Are  iesire video analog HD și poate detecta corpul uman cu senzorul pasiv de temperatura prin infraroșu (PIR) pe o distanta de pana la 11 metri. Prezintă protecție împotriva factorilor de mediu IP67.

Cum alegeți camerele de supraveghere pe timp de noapte?

Pentru a alege cele mai bune camere de supraveghere pe timp de noapte trebuie să considerați aspectele de mai jos:

  • Scenariul de supraveghere

Analizați cât mai detaliat scenariul dvs. De supraveghere. Unde și cum intenționați să folosiți camerele de supraveghere pe timp de noapte? Veți avea nevoie de imagini color în condiții de lumină redusă sau vă va fi suficientă o imagine alb-negru de calitate superioară?

  • Nivelul de lumină ambientală

Este esențial să evaluați nivelul de lumină ambientală pentru zona de supraveghere. Dacă este prezentă o sursă de lumină ambientală (iluminat stradal, iluminare de exterior), veți avea nevoie de tehnologii concentrate pe performanță în condiții de lumină redusă.

  • Detaliile necesare pentru eficiența supravegherii

Atunci când trebuie să puteți identifica detalii fine (culorile hainelor, ale vehiculelor), este mai bine să optați pentru tehnologii care asigură imagini color precum ColorVu de la Hikvision sau Night Color de la Dahua.

  • Caracteristici de performanță

Verificați caracteristicile de performanță ale camerelor, precum: rezoluția camerei, capacitatea de z, capacitatea de stocare, funcțiile de detecție a mișcării sau de alertă. Optați pentru camerele care vă oferă performanțele de care aveți nevoie în supraveghere.

  • Operabilitatea cu alte sisteme

Dacă doriți să includeți camerele de supraveghere cu alte sisteme de securitate sau de supraveghere curente, verificați ca modelul ales să fie compatibil cu acesta. Unele camere Dahua nu pot funcționa, spre exemplu, cu alte sisteme de supraveghere.

  • Buget

Bugetul de care dispuneți este, firește, important. Camerele cu tehnologii de captare a imaginilor nocturne variază mult ca preț.

Sfaturi pentru instalarea camerelor de supraveghere pe timp de noapte

Sfaturile pentru instalarea camerelor de supraveghere pe timp de noapte vă vor ajuta să obțineți cele mai bune imagini în condiții de lumină redusă sau întuneric. Iată câteva dintre cele mai eficiente practici pentru instalarea de camere de supraveghere pe timpul nopții:

  • Amplasați corect camerele de supraveghere

Alegeți locațiile adecvate pentru camerele de supraveghere, astfel încât să acopere zonele vulnerabile. Evitați zonele cu iluminat direct puternic, acestea putând distorsiona calitate imaginilor captate noaptea.

  • Folosiți iluminare suplimentară

Dacă este nevoie, puteți folosi iluminare adițională, precum LED-urile infraroșii (IR) sau iluminare de lumină albă, pentru a optimiza vizibilitatea pe timpul nopții. Iluminarea suplimentară trebuie instalată strategic pentru a nu se produce orbirea camerei.

  • Reglați setările camerei

Setați camerele pentru condițiile de iluminare date. Poate fi necesar să reglați sensibilitatea la lumină, balansul alb, diverse setări pentru ca imaginea să fie cât mai bună.

  • Protejați camerele de intemperii

Camerele instalate la exterior trebuie să fie rezistente la intemperii și protejate de vânt, praf, ploaie, zăpadă, temperaturi extreme.

  • Asigurați alimentare stabilă

Camerele de supraveghere trebuie să aibă alimentare stabilă. Verificați să aibă acces la o sursă de alimentare constantă și protejați cablurile de alimentare de deteriorare, tăiere.

  • Monitorizați și verificați sistemele regulat

Verificați în mod regulat camerele de supraveghere pentru a vă asigura de funcționarea lor optimă. Curățați lentilele, obiectivele de la camere pentru a evita acumularea de praf, murdărie ce pot altera calitatea imaginii.

  • Respectați reglementările legale

Respectați legislație privind supravegherea video, drepturile de confidențialitate ale persoanelor. Montajul camerelor de supraveghere trebuie să respecte legea, indiferent de tipul de camere folosit.