Blog sistem de supraveghere video amplasat pe peretii unei cladiri

Asigurarea linistii si cresterea sentimentului de protectie a casei sau a unui obiectiv comercial pot fi realizate azi prin intermediul montarii de sisteme de supraveghere video care pot asigura captarea imaginilor in diverse amplasamente strategice. 

In acest articol vei afla cateva detalii despre alegerea celui mai bun sistem de supraveghere video, precum si detalii despre functionarea acestuia.

1. Cele mai bune kituri de sisteme de supraveghere video – Clasament TOP 3

Un kit de sistem de supraveghere video asigura monitorizarea unor largi suprafete si acoperirea multiplelor unghiuri de vizualizare. Deoarece este vorba despre kituri, sistemele inglobeaza toate piesele si accesoriile necesare fara a mai fi nevoie de achizitia unor componente suplimentare.

1 cele mai bune sisteme de supraveghere video - Sistem supraveghere video 4 camere exterior 2 MP 1080P FULL HD IR30m DVR 1 cele mai bune sisteme de supraveghere video - sistem supraveghre complet 4 camere IP POE 2MP 1 cele mai bune sisteme de supraveghere video - Sistem de Supraveghere Wireless cu 6 Camere Hikvision de 4MP NVR 8 canale
Produs Sistem supraveghere video 4 camere exterior 2 MP 1080P FULL HD IR30m, DVR, HDD 500 GB, accesorii full Sistem supraveghere complet 4 camere IP POE 2MP FULL HD IR 30m, NVR 4 canale POE, HDD 1TB WD Gata instalat, accesorii, Plug and play + Cadou Camera Wifi 1MP IR 7.5 m Slot Card Audio bidirectional Sistem de Supraveghere Wireless cu 6 Camere Hikvision de 4MP, 30m IR, lentila 2.8mm, NVR 8 canale
Caracteristici Numar de camere: 4

Rezolutie camere: 1080P/2MP, FHD 14-25 FPS

Tehnologie camere: AHD

Senzor: 1/2.9″ CCD Aptina FH8536(V30E) + AR0337

Filmare infrarosu: da, IR la 30 m

Clasa protectie intemperii: IP66

DVR: cu 4 canale, compresie H265

Capacitate de stocare HDD: pana la 6 TB 

Software: cu vizualizare live prin telefon prin Cloud 

Tip de amplasare: exterior

Numar de camere: 4

Rezolutie camere: 1080P/2MP, FHD 25 FPS

Tehnologie camere: CMOS

Unghi de vizualizare: 114.8  grade

Alimentare: prin PoE prin cablul de retea si cu ajutorul NVR-ului sau clasic cu alimentator de camere analogice

Filmare infrarosu: da, IR la 30 m, tehnologie IR cut filter

Detectie miscare: Da, cu transmitere notificare in aplicatia mobila Rovision Connect

Clasa protectie intemperii: IP67

NVR: cu 4 canale, compresie H265+

Capacitate de stocare HDD: pana la 6 TB 

Software: cu vizualizare live prin telefon prin Cloud 

Tip de amplasare: exterior

Numar de camere: 6

Rezolutie camere: 4MP(2560×1440) / 1080P / 720P @25fps

Senzor: 1/2.7′ 4.0 megapixel progressive scan CMOS

Tehnologie camere: CMOS

Unghi de vizualizare: 97  grade

Alimentare: electrica 12VDC

Filmare infrarosu: da, IR la 30 m

Conectare:  prin LAN (cablu) sau Wi-Fi

Wi-fi: Dual antenna 2,4G Wi-Fi

Distanta Wi-Fi: 120 metri in camp deschis

NVR: cu 8 canale IP, Ultra HD rezolutie 4K DS-7608NI-K1 – HIKVISION, compresie H.265 +, H.265, H.264 +, H.264, MPEG4

Capacitate de stocare: Slot Micro SD/SDHC/SDXC pana la 256 GB / interfață SATA pentru 1 HDD de maxim 6 TB

Software: cu vizualizare live prin telefon prin Cloud 

Tip de amplasare: exterior

PRO – Sistem video de supraveghere format din 4 camere 

– Posibilitate de transmisie a imaginilor in timp real pe telefon, tableta sau PC/laptop

– Rezolutie full HD de filmare

– Grad de protectie IP66 la intemperii

– Filmare pe timp de noapte pana la o distanta de 30m cu trecere automata in modul nocturn 

– Compensare iluminare si optimizare a expunerii

– Raport excelent calitate-pret

– Kit complet de supraveghere

– Kit complet de sistem de supraveghere video tip plug and play, format din 4 camere IP PoE, gata instalat si cu toate accesoriile incluse 

– Kitul de supraveghere include si un cadou – o camera WiFi de 1MP IR 7.5m

– Sistem usor de instalat fiind configurat din fabrica

– Tehnologie IP cu alimentare prin functia POE care elimina nevoia alimentarii si a cablurilor separate pentru camere. Camerele se alimenteaza din sursa NVR

– Kit complet de sistem de supraveghere video cu posibilitate de conectare duala atat prin LAN cat si prin Wi-Fi

– Numar de 6 camere de supraveghere cu unghiuri de vizualizare de 97 de grade care pot asigura o acoperire generoasa de suprafata monitorizata

– Rezolutie 2K a camerelor care asigura un nivel superior al detaliilor imaginilor capturate

– Redare sincron pe 8 canale 

CONTRA – Camarele solicita alimentare proprie – Pretul poate fi considerat ca fiind din gama superioara – Pretul ridicat
VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL

 

2. Cum sa alegi un sistem de supraveghere video potrivit nevoilor tale de securitate

Alegerea unui sistem performant de supraveghere video implica luarea in considerare a catorva factori esentiali. 

  • Rezolutia camerelor 

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti cand trebuie sa instalezi un sistem de supraveghere video este rezolutia camerelor componente. Este de la sine inteles ca o rezolutie mai inalta se traduce printr-o imagine mai clara, fiind astfel mai simplu de identificat persoanele sau obiectele filmate. Camerele cu un raport bun de eficienta-pret sunt cele care ofera o rezolutie de 1080 pixeli, fiind incadrate in categoria Full-HD. 

Desigur, exista si camere de supraveghere cu rezolutii superioare de 4K sau 3840×2160 pixeli, dar, in acest caz, trebuie luata in considerare necesitatea unui spatiu mai generos de stocare, deoarece materialele video de inalta rezolutie au o marime net superioara.

  • Filmarea pe timp de noapte

Posibilitatea de a inregistra imagini pe timp de noapte este un aspect destul de important de luat in considerare la un sistem de supraveghere video, avand in vedere ca majoritatea tentativelor de efractie sau alte evenimente cu conotatie potential periculoasa au loc mai ales sub protectia intunericului. 

Astfel, fasciculele LED cu infrarosii sunt aproape un standard care nu ar trebui omis din componenta unui sistem de supraveghere video bun. Trebuie tinut cont, totusi, de faptul ca, in functie de sistemul de infrarosii montat si de posibilitatile acestuia de a furniza imagini cat mai clare, pretul sistemului poate fi mai crescut.

  • Numarul de cadre pe secunda

Cunoscut in limbajul tehnic de specialitate sub prescurtarea de FPS ( de la expresia din limba engleza, “frames per second”) numarul de cadre pe secunda este un factor important de luat in considerare la alegerea unui sistem de supraveghere video. Cu cat acest indicator are o valoare mai inalta, cu atat imaginea va fi mai fluida, mai cursiva, eliminand fragmentarea sau redarea sacadata a materialului filmat.

De regula, un sistem ce poate oferi peste 15 FPS este considerat unul de top, alegerea unui astfel de kit ale carui camere ofera 15-30 FPS fiecare, este o strategie buna pentru asigurarea unui sistem de supraveghere video performant.

  • Protectia la intemperii 

Un sistem de supraveghere video pentru exterior va trebui sa infrunte vicisitudinile meteorologice si sa fie capabil sa functioneze chiar si pe timp ploios sau iarna, la temperaturi scazute. In acest caz, un cumparator avizat va verifica daca sistemul de supraveghere video ales este certificat cu o clasa de protectie IP corespunzatoare. 

 

Clasele IP sunt urmate de 2 cifre, prima serie de cifre de la 0 la 6 exprimand, in mod crescator, gradul de protectie la praf si alte particule, iar, in mod similar, cea de-a doua serie de cifre, de la 0 la 9 protectia la umiditate si la actiunea elementelor lichide. Astfel, un indice IP69 este considerat ca reflecta o protectie maxima pentru ambele situatii. 

  • Pretul 

Pretul unui kit sau sistem de supraveghere video instalat in exteriorul obiectivului este ceva mai mare decat al unuia similar destinat interioarelor. Desigur, exista o varietate de sisteme de supraveghere cu preturi dintre cele mai diferite. Un cumparator cumpatat nu ar trebui totusi sa se orienteze spre optiunile cele mai ieftine daca are nevoie de un sistem care sa poata livra rezultatele necesare. 

Pretul mai ridicat al unui sistem de supraveghere bun este justificat de posibilitatea ca sistemul sa detecteze miscarea si sa se activeze la acel moment, de posibilitatea recunoasterii faciale, conectivitatea cu device-uri din domeniul casa inteligenta, posibilitatea de stocare in cloud etc.

3. Marcile de sisteme de supraveghere recomandate de Rovision.ro

Rovision.ro si-a luat angajamentul de a oferi cele mai bune solutii in domeniul sistemelor de supraveghere video pentru zona rezidentiala, dar si pentru scenarii de lucru in domeniul comercial. Astfel, gama de produse puse la dispozitie de magazinul online Rovision este compusa din marci verificate si cu un raport excelent pret-calitate.

3.1. Marca Rovision

Rovision este brandul firmei Cristal SRL care activeaza in domeniul IT&C, fiind importator si integrator de sisteme, precum si de servicii in domeniul CCTV. Compania are sediul in Bacau si o vechime pe piata de peste 30 de ani. 

Kiturile sau sistemele de supraveghere video integrate de Rovision si comercializate sub aceeasi denumire sunt renumite prin raporturile excelente intre calitate si pret, precum si prin tehnologia de ultima ora incorporata.

3.2. Marca Hikvision

Hikvision este o companie cu sediul principal in Hangzhou, China. Cu nu mai putin de 66 de filiale in intreaga lume, cu 42000 de angajati din care jumatate activeaza in domeniul cercetare-dezvoltare, compania investeste masiv peste 10% din cifra anuala de afaceri in dezvoltarea de noi solutii si inovatii in domeniul video-audio si al procesarii de imagine. 

Alaturi de sistemele de supraveghere video, compania activeaza si in domeniul tehnologiilor smart pentru zona rezidentiala, automatizari industriale si electronica industriei automotive.

4. Modul de functionare al unui sistem de supraveghere video

Unele dintre cele mai moderne si mai avansate modele de sisteme de securitate video sunt dotate cu camere de supraveghere care folosesc undele radio de tip Wi-Fi pentru a se conecta la reteaua obiectivului, fie ca este vorba de o locuinta sau de o locatie comerciala ori de alta natura. Astfel, accesul la controlul camerelor de luat vederi este permis de oriunde s-ar afla beneficiarul prin intermediul unei aplicatii mobile, direct de pe un telefon inteligent. 

Desigur, exista si unele modele clasice de sisteme de supraveghere video care se conecteaza la hub-ul dedicat de salvare si retransmisie a datelor prin intermediul cablurilor. Sistemele wireless sunt unele dintre cele mai usor de montat kituri de supraveghere, deoarece acestea nu trebuie sa fie neaparat pozitionate in apropierea unui port Ethernet si nu ai nevoie de cablaje de conectare. Camerele wireless de luat vederi pot fi alimentate fie de la reteaua electrica, fie prin intermediul unor baterii sau acumulatori reincarcabili, fie cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. 

Atat timp cat sunt asigurate semnalul si conexiunea cu routerul principal, camerele wireless pot fi instalate in diverse locuri. Pentru suplimentarea puterii semnalului se poate apela la amplificatoare wireless care pot extinde considerabil distanta pana la care se poate comunica eficient cu camerele video ale sistemului de supraveghere. 

Imaginile captate de camerele video pot fi stocate in diverse moduri. O mare parte dintre sistemele de supraveghere video ofera stocare in cloud pentru a anumita perioada de timp (de regula cateva zile) inainte ca fisierele inregistrate sa fie suprapuse de altele noi sau sterse. In functie de nevoile de securitate ale obiectivului la care se instaleaza, durata de stocare a materialelor filmate poate fi mai mica sau mai mare, in acest din urma caz si spatiul necesar stocarii fiind unul apreciabil. 

Desigur, solutia de stocare in cloud poate fi inlocuita sau dublata cu solutia statica, clasica, locala, de salvare a datelor pe discuri magnetice din categoria hard-disk-urilor sau cardurilor de memorie ori chiar a stick-urilor USB.

Pentru obiectivele strategice a caror securitate este esentiala se poate apela la sisteme care inregistreaza non-stop si stocheaza date pe termen lung de pana la o luna de zile. 

Kiturile moderne de supraveghere video ofera si cateva optiuni suplimentare in afara de simpla inregistrare a imaginilor si transmiterea de alerte catre utilizatori. Interconectarea cu device-uri inteligente de control si comanda al unor actiuni din interiorul obiectivelor este unul dintre pasii catre automatizarea acestor sisteme si transformarea lor in parti integrante ale conceptelor de casa sau cladiri inteligente. De exemplu, sistemul de supraveghere se poate interconecta cu cel automatizat de inchidere a cailor de acces la obiectiv si porni la momentul in care se detecteaza parasirea casei de catre proprietari. 

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre sistemele de supraveghere video

Se pot inregistra sunete prin sistemul de supraveghere video?

Da. Unele dintre cele mai moderne sisteme de supraveghere video au si posibilitatea de inregistra sunetul ambiant. Totusi, poate fi nevoie ca optiunea de inregistrare sunet sa fie activata manual din setarile sistemului.

Se poate inregistra si activitate de noapte pe un sistem de supraveghere video?

Da. Cele mai multe modele de sisteme de supraveghere sunt prevazute si cu un asa numit tun de raze infrarosii, care ofera posibilitatea inregistrarii video pe intuneric. Modelele avansate pot capta chiar si imagini color pe timp de noapte.

Trebuie sa apelez la o echipa de profesionisti in domeniu pentru a-mi instala un sistem de supraveghere video?

De cele mai multe ori nu este nevoie de ajutor specializat la montajul unui sistem de supraveghere. Dar, desigur, daca este vorba de un sistem complex pentru un obiectiv de mai mari dimensiuni si cu cerinte de securitate avansate, este recomandabil sa apelezi la specialisti in domeniu.

Ceea ce se inregistreaza intr-un sistem de supraveghere ramane salvat undeva?

Cu siguranta da, acesta fiind si rolul unui sistem de supraveghere video. Materialele filmate raman salvate fie intr-o solutie de tip cloud, fie local, cu ajutorul unor hard disk-uri – parte integranta a sistemului.

Ce se intampla pe timp de ploaie sau ninsoare cu sistemul de supraveghere video?

Majoritatea sistemelor de supraveghere video au in componenta camere video exterioare cu protectie la umezeala si intemperii. Ar trebui sa te asiguri ca modelul ales de tine asigura o astfel de protectie daca instalezi camere de supraveghere in mediul exterior.

Surse foto: Rovision.ro, Pixabay.com.