Blog TOP security camera brands

Cele mai bune mărci de camere de supraveghere se impun prin raport atractiv calitate-preț pentru produse. Producătorii de camere de supraveghere care se evidențiază pe piață oferă clienților produse cu tehnologii inovatoare, care produc imagini de calitate indiferent de condițiile de luminozitate, durabile și care îndeplinesc nevoile de securitate pentru aplicația dată. Prețul, desigur, este un reper și mărcile reprezentative oferă camere de supraveghere pentru bugete de diverse dimensiuni.

La rovision.ro veți găsi camere de supraveghere de la cei mai buni producători (Hikvision, Dahua, Rovision, Uniview) cu prețuri convenabile și performanțe remarcabile. În cele ce urmează vom vorbi în detaliu despre cele mai bune mărci de supraveghere, de ce se remarcă ele pe piață și alte informații care vă vor ajuta să alegeți camerele de supraveghere pentru aplicația dvs.

Cum am ales cele mai bune mărci de camere de supraveghere?

Am ales cele mai bune mărci de camere de supraveghere în urma unui proces de cercetare și evaluare atentă a unor aspecte. Iată ce pași am urmat:

 • Am stabilit criteriile de selecție

Am stabilit, mai întâi, criteriile cheie de considerat. Rezoluția camerei, tipul de cameră (analogică, IP, wireless, de interior, de exterior, PTZ, etc), calitatea imaginii, capacitatea de stocare, prețul, funcțiile suplimentare, precum și renumele mărcii au fost principiile criterii de selecție folosite.

 • Am cercetat online

Am analizat ofertele de pe internet pentru a depista cele mai reprezentative mărci de camere de supraveghere sau recenzii pentru acestea. Am accesat site-urile web de specializate, am intrat pe forumuri de discuții, am citit recenziile de camere de supraveghere pentru a colecta cât mai multe informații despre produse și experiențele altor consumatori.

 • Am consultat experții noștri

Profesioniștii de la rovision.ro ne-au oferit opinii de valoare și recomandări pe baza cunoștințelor deținute, dar și a experienței bogate. Am folosit aceste evaluări ale experților în depistarea celor mai bune mărci de camere de supraveghere.

 • Am citit recenziile utilizatorilor

Am considerat relatări despre experiențele altor utilizatori cu camere de supraveghere de la mărcile selectate. De multe ori, recenziile utilizatorilor furnizează informații semnificative despre calitatea, performanța pentru camerele de supraveghere, fiabilitate unui produs—informații care nu se găsesc în specificațiile tehnice ale producătorului.

 • Am comparat caracteristicile și specificațiile tehnice

Am comparat în detaliu caracteristicile tehnice ale camerelor de supraveghere de la diversele mărci pentru a stabili care sunt cele mai eficiente în supravegherea video. Rezoluția video, capacitatea de înregistrare, calitatea senzorului, tipul de obiectiv sunt specificații fundamentale pe care le-am analizat.

 • Am analizat prețurile

Ca în orice domeniu, există produse mai scumpe, dar cu performanțe spectaculoase, dar și produse mai ieftine, cu performanțe care se potrivesc unor aplicații mai simple de supraveghere.  Ce doriți să atingeți prin supravegherea video, nivelul de securitate vizat sunt aspecte care influențează bugetul pe care trebuie să-l alocați pentru camerele de supraveghere.

 • Am investigat renumele mărcii

În căutările noastre am analizat renumele mărcii în industria camerelor de supraveghere. Mărcile cu istorie solidă, renume tind să ofere produse de încredere. Există, însă, mărci mai noi care furnizează produse de calitate, la prețuri mai mult decât atractive.

 • Am evaluat serviciul post-vânzare

Unii producători asigură serviciu post-vânzare bun, asistență tehnică, asistență cu instalare și întreținere de camere de supraveghere. Acesta poate fi un aspect important pentru clienți atunci când aleg o anumită marcă de camere de supraveghere.

Hikvision

Prima marcă de camere de supraveghere care intră în selecția noastră este Hikvision.

Cine este Hikvision? Care este reputația sa?

Hikvision este unul dintre cei mai mari producători de echipamente de supraveghere video din lume, cu un impact major în industria de supraveghere. Compania s-a născut în 2001 în China (Hangzhou) și, la început, a produs doar echipamente de supraveghere (camere de supraveghere, echipamente de înregistrare video digitală –DVR). Investiția masivă în cercetare și dezvoltare a dus la dezvoltarea unor tehnologii avansate de supraveghere video, precum: camerele IP, camerele cu tehnologie infraroșu, soluții de analiză video.

Prezentă peste tot în lume, compania Hikvision a devenit lider global în industria de supraveghere și oferă soluții de supraveghere video pentru uz rezidențial, comercial și industrial. Hikvision este recunoscut pentru calitatea și inovația produselor, camerele Hikvision evidențiindu-se prin performanțele excelente în condiții variate de iluminare și medii.

Tehnologiile avansate concepute de Hikvision (analiza video, tehnologia de stocare, recunoașterea facială) au schimbat important industria de supraveghere. Compania are o rețea vastă de distribuitori și parteneri în toată lumea, ceea ce a ajutat popularizarea produselor.

Prin ce se evidențiază camerele de supraveghere Hikvision?

Camerele de supraveghere Hikvision se evidențiază prin performanțe și tehnologiile cu care sunt echipate. Detalii în cele ce urmează:

Calitate video superioară

Camerele de supraveghere Hikvision asigură rezoluții înalte, 4K și chiar mai mari de atât (8K) pentru a oferi imagini clare, cu numeroase detalii. Calitatea video este crucială pentru eficiența supravegherii, mai ales acolo unde este nevoie de identificarea precisă a obiectelor și persoanelor înregistrate.

Tehnologie infraroșu (IR)

Numeroase modele de camere Hikvision sunt dotate cu LED-uri infraroșu, pentru a capta imagini clare în condiții de iluminare redusă sau întuneric complet. Supraveghere pe timpul nopții devine, astfel, mult mai eficientă.

Lentile varifocale

Numeroase modele de camere Hikvision au lentile varifocale ce oferă reglaj automat sau manual pentru distanța de focalizare, pentru a deține un câmp de vedere optim în scenarii diverse.

Capacitate de înregistrare și stocare

Camerele Hikvision pot înregistra continuu sau în acord cu evenimentele petrecute și includ sloturi pentru carduri de stocare locală.

Conectivitate

Camerele Hikvision pot fi incluse în rețele și sisteme de supraveghere complexe și suportă protocoale de comunicare standard, precum ONVIF.

Accesare de la distanță

Multe din camerele Hikvision pot fi accesate de la distanță, de pe dispozitivele mobile, calculatoare pentru monitorizare în timp real și vizualizarea înregistrărilor.

Supraveghere termică

Hikvision a dezvoltat camere de supraveghere termice, care detectează și înregistrează radiația termică (infraroșie) generată de obiectele din mediul înconjurător. Camerele vor detecta variațiile de temperatură și vor produce imagini termice pentru a vizualiza, analiza diferențele de temperatură dintre obiecte.

Tehnologie darkfigher

Hikvision a dezvoltat tehnologia DarkFighter pentru captarea imaginilor de calitate înaltă chiar și în condiții de iluminare redusă sau întuneric complet. Camerele din seria DarkFighter au senzori sensibili (captează cantitățile mici de lumină din mediu pentru a le transforma în semnale electronice), tehnologii de optimizare a imaginii, lumină infraroșie pentru a oferi imagini clare, indiferent de condițiile de iluminare.

Tehnologie AcuSense

Tehnologia AcuSense îmbină inteligența artificială cu analiza video pentru a diferenția între mișcarea umană și cea a altor obiecte. Astfel, se reduc alarmele false și crește precizia supravegherii.

Funcții de inteligență artificială (AI)

Sunt disponibile camere Hikvision cu funcții avansate de AI, precum: recunoașterea facială, analiza comportamentului, detecția intrușilor. Funcțiile optimizează capacitatea de monitorizare și de identificare a evenimentelor cheie.

Tehnologia ColorVu

Camerele din seria ColorVu folosesc lumină alb (și nu iluminare infraroșie) pentru a oferi imagini color clar chiar și în condiții de iluminare redusă sau de întuneric complet.  Camerele ColorVu au senzori de imagine sensibil la lumină care captează detalii în condiții de iluminare redusă și se comută automat de la modul zi la modul noapte.

Tehnologie de recunoaștere a plăcilor auto

Hikvision oferă camere de supraveghere specializate în recunoașterea și înregistrarea plăcilor auto. Camerele se folosesc și în aplicații de control al accesului, parcare și supraveghere a traficului.

Tehnologia DeepInView

Tehnologia utilizează tehnologie AI pentru a derula analize avansate precum: recunoașterea facială, analiza comportamentului, detecția de obiecte, etc.

Varietate de modele

Camerele de supraveghere Hikvision sunt extrem de diverse și acoperă variate nevoi și aplicații, de la camere de exterior rezistente la intemperii, camere PTZ până la camere cu tehnologie specială, precum cele cu sistem dual sau termic.

Platforme de gestionare și software puternice

Hikvision oferă  software-uri de gestionare a sistemului și soluții de stocare pentru a administra și monitoriza facil camerele de supraveghere. Platformele sunt ușor de utilizat și clienții pot gestiona facil sisteme mari, complexe. Un exemplu în acest sens este platforma Hik-Connect prin care veți putea accesa și gestiona camerele de supraveghere de la distanță prin dispozitive mobile sau computere. Platforma are funcții de monitorizare în timp real, redare de înregistrări și notificări de alarmă.

Exemple de camere de supraveghere Hikvision

Camera supraveghere Hikvision IP PTZ DS-2DE7A245IX-AE/S1 2MP IR 200m 45X face parte din seria DarkFighter ste echipată cu senzor 1/2.8″ progressive scan CMOS, are rezoluție 1920 × 1080@60fps, lentilă varifocală 4 mm -180 mm,  zoom optic 45 x  și zoom digital 16 x digital, distanță IR: 200metri și funcții de optimizare a calității imaginilor:  120 db WDR, HLC, BLC, 3D DNR, Defog, EIS, Regional Exposure, Regional Focus, PTZ: 360° endless, 300x preset, 8 x patrol, 4 x 4 pattern scan, 3D Positioning.

Camera folosește compresie: H.265+ și îndeplinește funcții inteligente multiple, precum: detecția fețelor, detecție intruși, detecție intrare perimetru, detecție trecere limită, detecție bagaj nesupravegheat, îndepărtare de obiect, etc. Camera deține interfață alarme in/out: 2/1, interfață audio: 1ch in/out, are gradație de rezistență la elementele naturale IP66 și protecție anti-vandal IK10. Poate funcționa la temperaturi între  -30°C și 65° C.


Din seria camerelor cu tehnologie AcuSense vă prezentăm Camera IP 4k AcuSense 8.0MP’lentila motorizata 2.8-12mm’sd-card’ir 60m – HIKVISION DS-2CD2686G2-IZS, bazată pe algoritmul Hikvision Deep Learning. Este un algoritm inovator, care învață trăsături și oferă performanțe remarcabile de analiză de conținut video (VCA).

AcuSense poate extrage corpul uman și vehiculul din numeroase obiecte. O cameră AcuSense nu doar detectează intruziunea omului sau a vehicului, dar poate și să elimine alarmele false declanșate de obiecte în mișcare, care nu reprezintă un pericol real.

Camera este echipată cu senzor 1/1.8′ 8 megapixel progressive scan CMOS, are rezoluție
8MP(3840 × 2160)@20fps 4MP / 1080P / 720P@30fps, lentilă motorizată motorizată 2.8-12 mm autofocus unghi vizualizare 108° – 45.5° și efectuează compresieh.265+ H.265 H.264+ H.264 Third Stream. Camera are 1 intrare și o ieșire audio, 1 intrare și o ieșire alarmă. Funcțiile de analiză video (VCA) sunt numeroase: Detecție si filtrare alarme pentru persoane autovehicule , detecție mișcare , perimetru, trecere linie, log-in neautorizat, etc. Distanța pentru IR este 60 metri IR-CUT filter cu AUTO-switch, iar temperatura de operare este între -30 și +60. Înregistrarea locală se poate realiza pe card
Micro SD/SDHC/SDXC max 256GB.

Dahua

O altă marcă de camere de supraveghere ce nu poate lipsi din selecția noastră este Dahua.

Cine este Dahua? Ce reprezintă compania în industria de supraveghere?

Dahua Technology este unul dintre cei mai mari producători de echipamente de supraveghere video din lume, cu un rol important în industria de supraveghere. Înființată în China în 2001, compania a fost specializată la început în producția de echipamente de înregistrare video digitală (DVR) și camere de supraveghere analogice. După investiții masive în cercetare și dezvoltare, Dahua a început să se remarce prin tehnologii, camere de supraveghere IP, software de gestionare, soluții de stocare. Astăzi, Dahua este prezentă în mai mult de 180 de țări și regiuni.

Dahua este apreciată pentru calitatea produselor, camerele de supraveghere cu rezoluții înalte, camerele PTZ, modelele cu inteligență artificială (AI) sau cele cu tehnologie infraroșu. Dahua a dezvoltat, la rândul ei, tehnologii de analiză video inteligentă (recunoașterea facială, detecția intrușilor, analiza comportamentului), ceea ce a contat pentru dezvoltarea industriei de supraveghere.

Prin ce se evidențiază camerele de supraveghere Dahua?

Iată de ce camerele de supraveghere Dahua sunt printre cele mai bune opțiuni:

Rezoluție înaltă

Numeroase modele de camere Dahua au rezoluții înalte (4K și mai mult), pentru imagini clare și detaliate. Astfel, detectarea și identificarea obiectelor și a persoanelor sunt mai precise.

Tehnologii de analiză a comportamentului uman

Dahua a dezvoltat sisteme avansate de analiză a comportamentului uman și multe camere Dahua pot detecta comportamentele neobișnuite sau suspecte. Detecția prăbușirii unei persoane, detecția abandonării unui obiect, trecerea prin zone restricționate sunt câteva din funcțiile prezente printre camerele Dahua. Funcțiile optimizează eficiența sistemului de supraveghere și precizia notificărilor pentru evenimente.

Tehnologii de recunoaștere facială

Există modele Dahua ce au funcții de recunoaștere facială, pentru identificarea și autentificarea persoanelor, în funcție de caracteristicile faciale. Camerele cu această tehnologie sunt utile la controlul accesului și securitate.

Tehnologia Starlight

Camerele Dahua din seria Starlight sunt concepute pentru a capta imagini de calitate superioară chiar și în condiții de iluminare redusă sau întuneric complet. Camerele utilizează senzori de imagine avansați, tehnologie WDR avanasată (compensează diferențele mari de lumină între zonele luminate și cele întunecate), iluminare infraroșie IR suplimentară, algoritmi specializați pentru a oferi imagini clare, cu rezoluție înaltă în medii slab iluminate.

Tehnologia HDCVI (High Definition Composite Video Interface)

Prin tehnologia HDCVI, este posibilă transmisia de video de înaltă definiție prin cabluri coaxiale standard. Astfel, actualizarea sistemelor de supraveghere curente va fi  mai simplă și mai economică.

Sisteme Dual-Sensor

Camerele Dahua Dual-Sensor îmbină doi senzori de imagine într-o singură cameră, respectiv un senzor color și unul termic. Astfel, detecția persoanelor și a obiectelor este posibilă și precisă atât în condiții de zi, cât și în vizibilitate redusă (ceață, fum).

Camere cu tehnologie termică

Dahua furnizează camere cu tehnologie termică ce depistează variații de temperatură. Acestea sunt ideale pentru identificarea persoanelor în condiții de lumină redusă sau întuneric.

Camere cu tehnologie PoE (Power over Ethernet)

Camerele Dahua PoE folosesc un singur cablu Ethernet pentru alimentarea și transmisia de date. Astfel, costurile pentru achiziție, instalare și cablare se reduc considerabil.

Camere cu tehnologie infraroșie (IR)

Camerele Dahua pot fi echipate cu LED-uri infraroșu pentru a capta imagini clare în condiții de lumină slabă sau întuneric complet. Capacitatea este crucială pentru eficiența supravegherii pe timpul nopții.

Funcții de inteligență artificială (AI)

Camerele Dahua sunt capabile de recunoaștere facială, ajutând la identificarea persoanelor înregistrate în baza de date.  Ele pot îndeplini și funcție de analiză a comportamentului suspect (abandonarea unui obiect, trecerea prin zone restricționate), detecție a intrușilor și declanșare de alarme sau notificări în timp real).

Camere termice

Camerele termice Dahua folosesc tehnologia infraroșu termic pentru a depista variații de temperatură, fiind ideale pentru detecția obiectelor sau persoanelor în condiții de vizibilitate redusă (ceață, fum).

Funcții de stabilizare de imagine

Camerele de supraveghere Dahua pot include funcții de stabilizare de imagine pentru a furniza imagini clare, chiar și în condiții de mișcare sau vibrații.

Zoom optic puternic

Unele modele Dahua includ zoom optic puternic pentru a detecta și monitoriza obiecte la distanțe mari, fără a se pierde din calitatea imaginii.

Compatibilitate cu tehnologiile de stocare

Camerele de supraveghere Dahua sunt compatibile cu diverse tehnologii de stocare: stocare pe card SD, stocare pe dispozitive de înregistrare NVR, stocare în Cloud.

Exemple de camere de supraveghere Dahua

Camera de supraveghere Dahua SD60430U-HNI, Speed Dome IP 4MP 30x, CMOS 1/3”, 4.5-135mm, IP67, IK10, PoE+ este o cameră de tip Speed Dome cu rezoluție de 4MP, ce poate înregistra cu 30 de cadre pe secundă, furnizând imagini clare și detaliate.

Camera suportă înregistrare la 1080P cu până la 60 de cadre pe secundă. Cu zoom optic de 30x și lentilă varifocală 4.5-135mm, camera permite mărirea și micșorarea imaginii pentru a vizualiza detalii de la distanță. Modelul folosește tehnologie Smart H.265+ pentru compresia fișierelor, economisind spațiul de stocare fără a diminua calitatea imaginii. Camera are funcție WDR, intrări și ieșiri pentru audio și alarmă și acceptă card microSD de până la 256GB. Printre funcțiile speciale sunt cea de auto-tracking, IVS (analiză video inteligentă). Este o cameră certificată IP67, fiind rezistentă la apă și praf, iar carcasa sa de metal și certificarea IK10 o fac rezistentă la impact. Camera poate fi alimentată prin PoE.


Pentru aplicațiile complexe din magazine, aeroporturi, parcuri, se poate folosi Camera de supraveghere Dahua IPC-HDW8341X-3D-0360B, People Counting, 3MP, 2 x 1/2.8” CMOS, 3.6mm, IR 10m, WDR, Microfon, IP67, PoE. Camera face parte din seria AI Deep Learning ce utilizează cele mai avansate tehnologii de inteligență artificială, inclusiv algoritm de deep learning (învățare profundă), concentrat pe oameni.

Camera deține doi senzori de imagine 1 / 2.8 “3MP senzor progresiv de scanare CMOS, care ajută să înregistrați  videoclipuri la o rezoluție maxima de  3Mpx .  Modelul are caracteristici de reglare disponibile, inclusiv WDR, 3DNR, compresie H.265 +  , iluminator cu infraroșu cu o raza de actiune de 10 m. Tehnologia AI cu funcția de  numărare a oamenilor  creste nivelul de securitate si joaca un rol important in activitățile de marketing. Camera posedă și slot pentru  carduri microSD (128 GB), microfon,  intrări / ieșiri de alarmă. Camera IPC-HDW8341X-3D prezintă rezistență ridicată la condițiile meteorologice nefavorabile ( IP67 ).

Rovision

Dacă sunteți interesat de o marcă autohtonă de camere de supraveghere de calitate, cu prețuri atractive, achiziționați camere Rovision. Dacă mărci precum Hikvision sau Dahua sunt recunoscuți global și prin prisma experienței (companiile există de mai bine de două decenii), Rovision este o marcă nouă, dar capabilă să ofere produse de calitate pentru aplicații diverse.

Exemple de camere Rovision

Pentru supravegherea de exterior, o alegere potrivită este Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3.6mm, carcasa metalica, 100 M IR alimentare POE. Camera este de tip IP, are senzor 1/2.5″ PS5510 PIXART CMOS, rezoluție 5MP, lentilă fixă de 3.6mm și poate capta imagini de calitate pe timpul nopții până la 100m (IR-CUT Filter).

Alimentarea se realizează prin PoE, ceea ce reduce eforturile și costurile pentru instalare. Camera este capabilă de analiză video inteligentă pentru detecția persoanelor din unghiul de vizualizare al camerei. Este un model compatibil cu standardul ONVIF, are interfață de rețea RJ4510/100Mbps, rezistență la apă și praf (certificată IP67) și este funcțională la temperaturi între -40°C și 60°C.


Camera supraveghere 5MP IP ROVISION, lentila fixa 3.6mm, IR 80m, detectie miscare, carcasa metalica, POE asigură imagini de calitate atât ziua, cât și noaptea, datorită rezoluției de 5MP și vizibilității nocturne de maxim 80m.

Camera este dotată cu senzor 1/2.8″ PS5510 PIXART CMOS care oferă imagini clare, captând imagini și în condiții de iluminare redusă. Puteți folosi camera la exterior, pentru a supraveghea parcări, spații comerciale. Capabilă de analiză video inteligentă, camera îndeplinește funcții de detecție a mișcării. Poate opera la temperaturi între -40 și +60 grade Celsius și rezistă la apă, praf, fiind certificată IP67. Camera are PoE integrat și permite vizualizarea imaginilor în timp real de pe telefonul mobil, tabletă, laptop, PC.


Un alt model cu raport calitate-preț atractiv pentru mulți clienți este Camera supraveghere Full HD, Smart IR 40m, IP67 + sursa alimentare 12V 1A (camera vine cu set Video Balun).

Este o cameră tip bullet, pentru exterior, cu rezoluție 2MP, Full HD, pe care o puteți utiliza cu orice DVR de minim 1080N. Dotată cu lentilă fixă de 2.8mm, camera asigură un unghi vizual de 106.4° pe orizontală. Camera include LED-uri IR pentru a capta imagini pe timpul nopții până la 40m. Ca funcții speciale de optimizare a calității imaginii, camera include: BLC(corectează imaginea în cazul expunerii la o lumină mult prea puternică sau mult prea slabă), HLC (Highlight Compensation–reduce intensitatea luminilor la care poate fi supusă o cameră, ajutând la identificarea obiectelor supravegheate pe timp de noapte), DWDR (Digital Wide Dynamic Range–uniformizează sursa de lumină pentru a putea fi identificate detaliile când sunt supuse la expunerea prea mare sau prea mică a luminii). Camera poate funcționa la temperaturi între -40 și +60 grade Celsius și este compatibilă cu tehnologii diverse: CVI/TVI/AHD/CVBS. Are certificare IP67, fiind rezistentă la apă și praf.


Dacă aveți nevoie de o cameră de interior, puteți opta pentru Camera supraveghere interior Rovision ROV1200EM-A 2mp 50m smart IR IP67 cu microfon carcasa metalica lentila 2.8 mm.

Camera asigură rezoluție 2MP 1080p cu înregistrare în timp real, are unghi larg de supraveghere prin lentila de 2.8mm (unghi mai mare de 93grade). Modelul este compatibil cu tehnologie CMOS, ICR; AWB, AGC, BLC, 2DNR și captează imagini în condiții de iluminare redusă fiind echipată cu Smart IR activ până la 50m. Camera este rezistentă la apă și praf, având gradație IP67. O puteți utiliza cu succes în săli de clasă, săli de așteptare, instituții publice, spații de birouri.

Uniview

Fondată în 2011 în China, compania Uniview a devenit un brand important în industria de supraveghere. Compania s-a extins rapid, fiind prezentă în numeroase țări prin birouri și centre de distribuție. Uniview este apreciată pentru calitatea produselor și pentru gama variată de soluții de supraveghere video, precum: camere IP, dispozitive de înregistrare în rețea NVR, software de gestionare, etc.

Compania Uniview este preocupată de dezvoltarea de tehnologii avansate de supraveghere video, inclusiv funcții de inteligență artificială (AI) pentru detectare facială, analiza comportamentului, etc. Produsele Uniview respectă standardele internaționale de securitate și sunt sigure pentru utilizarea în securitatea publică, transport, afaceri.

Prin ce se evidențiază camerele de supraveghere Uniview?

Iată câteva dintre calitățile camerelor de supraveghere Uniview:

Calitatea construcției

Uniview prețuiește calitatea construcției și durabilitatea produselor sale. Camerele Uniview au construcție solidă, rezistă la condiții meteo diverse, fiind sigure pentru utilizarea la interior sau exterior.

Rezoluție înaltă

Multe modele Uniview au rezoluții înalte (4K și mai mult), ceea ce asigură captarea de imagini detaliate și clare, ajutând la identificarea și urmărirea persoanelor sau a obiectelor.

Tehnologie de iluminare color

Uniview produce camere cu tehnologie de iluminare color, ce captează imagini color în condiții de lumină slabă sau întuneric. Imaginile înregistrate au calitate bună, cu numeroase detalii și culori vibrante.

Inovație tehnologică

Compania este preocupată de tehnologiile avansate, inclusiv funcții Ai pentru analiză video, analiza comportamentului, recunoaștere facială.

Diversitate de modele

Sunt disponibile camere pentru diverse nevoi și aplicații, precum camere dome, camere PTZ, camere termice.

Prețuri accesibile

Camerele de supraveghere Uniview au prețuri convenabile, fiind accesibile pentru clienții cu bugete diferite.

Compatibilitate și integrare

Uniview se integrează cu sisteme de supraveghere variate, inclusiv software-uri de gestionare și sisteme de înregistrare video în rețea NVR de la producători diverși.

Management și control

Software-urile de gestionare sunt ușor de folosit, utilizatorii putând monitoriza și gestiona facil sistemele de supraveghere.

Un model popular de la Uniview este Camera de supraveghere IP, 8MP, UNV IPC3238SB-ADZK-I0, lighthunter, lentila AF 2.8 -12 mm, IR 40m, dotată cu senzor CMOS de 1/2.8′ de 8 mega pixeli cu functia ‘Progressive Scan’  pentru imagini clare, de calitate superioară.

Camera captează imagini color și în condiții de iluminare redusă, ajutând la identificarea corectă a obiectelor în mod natural. Camera folosește compresie Ultra-H.265/H.265/H.264/MJPEG și iluminator Smart IR activ noaptea până la 40m distanță. Printre funcțiile de analiză video (VCA) sunt: algoritm avansat de detecție persoan,  detecție intrus, detecție depășire linie, identificare față,  numărare persoane, detecție schimbare scenă, etc. Camera include microfon de calitate, are zoom motorizat2.8-12 mm cu funcție AUTOFOCUS, ce asigură un unghi de vizibilitate cuprins intre 107.4° si 29.2°. Compatibilă cu standardul ONVIF, camera operează la temperaturi între -30 și +60 grade Celsius, are clasă protecție la apă și praf IP67, antivandal IK10 și poate stoca pe card microSD de maxim 256GB.

Cum se compară mărcile prezentate?

Comparația (generală) între mărcile prezentate vă poate ajuta la luarea unei decizii de achiziție.

Hikvision

 • Hikvision este unul dintre cei mai mari producători de echipamente de supraveghere, fiind prezent în toată lumea și numele său este apreciat și recunoscut.
 • Compania investește sume mari pentru dezvoltarea tehnologiilor avansate, inclusiv AI, camere cu tehnologie DarkFighter, ColorVu, AcuSense
 • Oferă gamă generoasă de produse, camere și echipamente de supraveghere, acoperind aplicații simple, complexe, de orice dimensiune
 • Compania furnizează soluții care se integrează eficient cu alte echipamente de supraveghere și software-uri.

Dahua

 • Dahua este un producător de renume, apreciat pe plan global pentru tehnologiile avansate precum recunoașterea facială sau analiza comportamentului uman
 • Compania oferă camere cu tehnologie termică ce pot depista variații de temperatură, fiind utile în condiții de lumină redusă sau întuneric
 • Compania produce camere cu tehnologie Dual-Sensor care îmbină senzori termici și optici, pentru eficientizarea supravegherii
 • Dahua asigură soluții de stocare video pentru gestionarea datelor de supraveghere

Rovision

 • Rovision este o marcă autohtonă, tânără, aflată la început de drum
 • Oferă camere pentru interior și exterior, de diverse tipuri, cu funcții de analiză video inteligentă
 • Prețurile sunt atractive și raportul calitate-preț este un atu important pentru camerele Rovision
 • Sunt disponibile camere compatibile cu orice tip de DVR

Uniview

 • Compania a devenit tot mai cunoscută pe plan global în ultimii ani, furnizând soluții de supraveghere video de calitate superioară
 • Oferă camere cu tehnologie de iluminare color în condiții de lumină redusă ce produc imagini color chiar în lumină slabă
 • Compania propune o gamă diversificată de produse, inclusiv camere Dome, camere PTZ și camere termice
 • Camerele Uniview se pot integra cu alte sisteme de supraveghere și software-uri de gestionare.

Cum alegeți o cameră de supraveghere?

Pentru a alege camere de supraveghere, trebuie să analizați numeroase aspecte. Vă recomandăm să nu vă grăbiți în selecția camerelor de supraveghere și să apelați cu încredere în echipa de la rovision.ro pentru consultanță.

Iată aspecte la care să vă gândiți și pe care să le analizați la achiziția camerelor de supraveghere:

De ce aveți nevoie de camere de supraveghere?

Gândiți-vă care este motivul pentru care doriți să achiziționați camere de supraveghere (camere de supraveghere pentru acasă, camere de supraveghere pentru afaceri, etc). O cameră de supraveghere vă poate ajuta să depistați detalii importante precum plăcuța de înmatriculare în cazul unor incidente. Nivelul de securitate pe care doriți să-l atingeți vă va ajuta în identificarea camerelor cu performanțele corespunzătoare.

De câte camere aveți nevoie?

Dimensiunea spațiului de supravegheat va impune numărul de camere necesare. Camerele se amplasează la intrare, în curte, în zonele vulnerabile, holuri.

Informați-vă despre tipurile de camere de supraveghere disponibile:

 • Camere de exterior—există modele cu fir, dar și modele wireless. Le puteți monta la exterior, pe stâlpi, structuri. Camerele cu fir se conectează la sistemul de alimentare electrică, în timp ce modelele wireless sunt alimentate cu baterii sau se introduc direct în priză.
 • Camere de interior—sunt camere cu fir sau wireless, gândite pentru supraveghere de interior. Multe sunt camere care se bagă în priză și au nevoie de Wi-Fi sau conexiune la internet pentru a trimite alerte, imagini în timp real atunci când nu sunteți în spațiul monitorizat.
 • Camere de supraveghere wireless—pot fi de interior sau de exterior. Se conectează la rețea Wi-Fi și stochează înregistrările în  Cloud. Sunt mai ușor de instalat, nefiind nevoie de cabluri.

Caracteristicile ale camerelor de supraveghere

 • Calitatea imaginii—camera este inutilă dacă imaginile oferite sunt granulate și neclare. Alegeți camere măcar Full HD sau cu rezoluție 1080p. Există camere cu rezoluții de 2K, 4K și chiar mai mult de atât.
 • Câmpul de vizualizare—alegeți camere cu lentilă cu unghi larg (130grade). O cameră PTZ va oferi rezultate similare.
 • Vizibilitate în întuneric—selectați camere cu vizibilitate pe timpul nopții, mai ales dacă le montați la exterior. Vizibilitatea pe timpul nopții se poate obține prin diverse tehnologii, senzori.
 • Comunicare audio bi-direcțională—camerele cu astfel de funcție vă permit să comunicați sonor cu persoana supravegheată.
 • Stocare și înregistrare—numeroase modele au stocare încorporată sau card microSD, caz în care imaginile se stochează local. Veți avea nevoie de un alt dispozitiv pentru a vizualiza înregistrările. Pentru camerele de supraveghere cu stocare Cloud, veți putea accesa imaginile prin smartphone.
 • Notificări și alerte—multe camere moderne trimit notificări și alarme despre evenimentele suspecte, intruși, vandalizarea camerei.

Instalare camere de supraveghere

Multe camere sunt ușor de instalat, de conectat la rețeaua Wi-Fi. Dacă vă gândiți să organizați sisteme de securitate complexe, vă recomandăm să apelați la profesioniști.

Construcția solidă

Alegeți camere de supraveghere solide, mai ales dacă urmează să le instalați la exterior. Urmăriți ca modelul ales să reziste la variațiile de temperatură și condițiile meteo nefavorabile.

Conectivitate

Verificați dacă modelul de cameră necesită Wi-Fi și ce fel de rețea. Examinați conectivitatea pentru alte porturi pentru a vă asigura că aveți infrastructura pentru conectarea camerei.

Alimentarea

Nu toate camerele se alimentează la fel. Unele se bagă în priză, altele au nevoie de baterii și unele sunt reîncărcabile. Sunt disponibile camere de exterior alimentate prin panouri solare. Verificați sursa de alimentară necesară pentru camerele selectate.

Prețuri camere de supraveghere

Piața produselor de supraveghere este generoasă și astăzi sunt disponibile camere de supraveghere cu excelente performanțe la prețuri accesibile pentru cei mai mulți clienți.