Blog google smart speaker

Probabil ca nu mai ai nici-un dubiu ca traim intr-o era a tehnologiei, in care electrocasnicele pe care le folosim au functii si specificatii la care nici nu ne-am gandit acum cativa ani. In era noastra totul este setat la o viteza mai mare decat inainte, iar daca nu vrei ca sa ramai in urma si iti doresti sa fi in pas cu noile tehnologii, transforma-ti casa intr-o smart home. Marea majoritate a aparatelor aparute in ultimii ani au o functie inteligenta care iti permite sa le controlezi direct de pe telefon. Si din ce in ce mai multi oameni aleg astfel sa isi protejeze casa si electronicele si sa isi faca munca de zi cu zi mai simpla prin alegerea unor sisteme istete pentru o casa inteligenta. Aceste smart homes au aparatele conectate la un singur device, fie ca este vorba de un telefon sau tableta, de pe el poti controla marea majoritate a aparatelor din casa. Aspiratorul independent, sistemul de iluminat, interfonul, camerele de supraveghere si multe alte aparate le poti controla direct de pe smartphone-ul tau.

Ce sunt casele inteligente sau ce inseamna smart home?

 

Tehnologia caselor inteligente se refera la acele locuinte in care majoritatea aparatelor, a sistemelor de siguranta si a dispozitivelor smart sunt conectate la o retea de internet wireless si pot fi controlate fie de pe o telecomanda, fie toate de pe acelasi dispozitiv care este telefonul sau tableta ta cu ajutorul aplicatilor. Google Home si Alexa sunt doua dispozitive smart foarte interesante pe care le poti alege ca un prim pas pentru o casa smart. De asemenea termenul de smart home se refera la o casa in care majoritatea aparatelor sunt unite intr-un singur sistem. Spre exemplu ai becuri inteligente, priza smart, oblinda cu LED, termostat si camere de supraveghere, toate acestea sunt racordate fie la smartphone-ul tau fie la un sistem cum ar fi Google Home sau Alexa, de pe acest sistem poti controla toata casa, de asemenea daca nu vrei sa alegi un astfel de sistem le poti controla si de pe telecomanda.

Un mic exercitiu de imaginatie. Cum ar fi sa stai in pat si sa poti inchide lumina de pe telefon sau sa ai un bec pe telecomanda. Sau ce-ar fi sa ii spui dispozitivului Google Home sa iti puna filmul preferat si el sa o faca? Interesant nu? Pai este posibil, iar pe site poti gasi becuri inteligente cu lumina alba, vintage sau colorata pentru a putea crea un plus de atmosfera atunci cand vrei sa te relaxezi.

 

Cele mai importante avantaje ale unei case inteligente echipata cu dispozitive smart

 

  1. Controlarea tuturor aparatelor de la un singur device sau telecomanda. Tot ce ai de facut este sa inveti cum sa folosesti o aplicatie pe telefonul tau. Probabil ca descarci saptamanal cel putin o aplicatie de care esti curios, deci asta nu o sa fie o problema pentru tine. Pare un pas foarte mare in domeniul tehnologiei sa poti controla totul de pe telefonul mobil si totusi este posibil. Ai aceasta tehnologie in mana ta probabil chiar acum, la doar cateva click-uri distanta.
  2. Mereu o sa apara ceva nou si mai surprinzator. Daca te incanta aceasta avansare a tehnologiei, nu o sa te poti satura niciodata de produsele care o sa apara din ce in ce mai mult pe piata. Insa toate acestea o sa iti faca viata mult mai usoara in fiecare zi. Poti uda florile doar printr-o apasare pe buton, poti inchide draperiile doar prin rostirea a catorva cuvinte, te poti aranja la oglinda cu LED pentru o precizie mai buna. Posibilitatile sunt numeroase si o sa fie din ce in ce mai multe.
  3. Securitatea casei tale este din ce in ce mai crescuta. O casa smart are dispozitive inteligente care pot detecta miscarea, pot inregistra persoanele care intra in curte si chiar iti pot transmite daca cineva intra in casa in perioada in care nu vrei sa fi deranjat. Iti poti instala camere de supraveghere wireless IP, detectoare de miscare, poti alege sa inlocuiesti cheia cu un dispozitiv de control acces, sa instalezi un videonterfon si poti lua o multime de alte masuri de siguranta pentru a fi sigur ca nimeni nu intra cat timp tu nu esti acasa. Partea buna este ca toate aceste dispozitive plus multe altele le gasesti aici pe site, deci nu e nevoie sa mai cauti in alta parte. Esti in locul potrivit, la momentul potrivit.
  4. O casa smart consuma mai putin, deci o sa ai mai putine facturi. Spre exemplu, instalarea unui termostat o sa te ajute sa economisesti caldura. Daca alegi becuri inteligente poti reduce costul energiei electrice. Poti alege ca acestea sa se inchida automat cand iesi din incapere, sau poti comanda un bec cu telecomanda pe care il poti inchide atunci cand pleci de acasa sau chiar cand stai in pat. Daca alegi o priza smart poti monitoriza cosumul aparatelor din casa si poti vedea cat consuma fiecare direct pe smartphone.

Unde poti gasi dispozitive smart pentru o casa inteligenta?

 

In magazinul online al site-ului gasesti o multime de dispozitive smart pentru a transforma o casa obisnuita intr-un smart home. Aici gasesti prize smart, becuri cu telecomanda cu lumina color, alba sau vintage, oglinda cu LED si multe alte dispozitive inteligente. Partea buna este ca majoritatea dispozitivelor de pe site sunt compatibile fie cu Alexa fie cu Google Home sau chiar cu amandoua, deci le poti conrtrola cu ajutorul vocii fara sa fie nevoie sa ai mereu telefonul la tine, tableta sau telecomanda.

 

Sursa foto: pexels.com