Blog Cum alegi cele mai bune camere supraveghere exterior sau interior
Daca vrei sa iti achizitionezi un sistem supravegere, poti alege unul de pe site-ul nostru, insa mai intai trebuie sa intelegi care sunt diferentele intre tipurile de camere si care este cea mai buna alegere pe care o poti face.

Camera dome vs bullet … cea mai buna alegere pe care o poti face

Este mult mai usor si mai putin stresant sa ai un sistem de supraveghere pentru acasa decat sa fi nevoit sa suporti cheltuielile in cazul in care cineva iti intra in casa si fura sau distruge ceva. Alege cele mai potrivite camere de supraveghere video pentru compania sau casa ta, astfel in cazul in care se intampla ceva cat timp nu esti prezent, macar o sa poti avea dovezi pe care sa le predai politiei.

Daca vrei sa iti achizitionezi un sistem supravegere, poti alege unul de pe site-ul nostru, insa mai intai trebuie sa intelegi care sunt diferentele intre tipurile de camere si care este cea mai buna alegere pe care o poti face. In acest articol poti intelege diferentele intre o camera de tip dome si una de tip bullet si ce avantaje are fiecare.

Camera de supraveghere tip dome – generalitati

Este o camera de supraveghere ideala pentru interior, dar foarte potrivita pentru exterior. Are forma de cupola, de acolo ii vine si numele in limba engleaza “dome”. In general se monteaza pe tavan, insa in functie de nevoile tale o poti instala si pe perete, astfel o sa ai imagini live dintr-un unghi foarte mare. Datorita formei sale de dome, este foarte greu sa iti dai seama in ce parte este indreptata lentila, deci infractorii vor fi descurajati sa mai faca ceva stiind ca este foarte posibil sa ii vezi. O poti alege atat pentru supravegherea casei cat si a companiei, a unui restaurant, magazin sau chiar in magazinul tau. Daca ai nevoie de o camera cu vedere nocturna, poti alege un model cu senzori IR.

Avantajele unei camere de supraveghere dome

Este greu de distrus. Daca cineva are de gand sa intre in casa prin efractie si sa sparga camera de supraveghere, o sa aiba o surpriza camera este foarte greu de distrus. Alegand un model anti vandalism poti sa stai linistit, acesta este mult mai greu de distrus decat orice camera obsinuita.

Iti ofera imagini dintr-un unghi larg. Indiferent unde alegi sa le montezi o sa ai o imagine intr-un unghi larg cu tot ce se intampla in raza de actiune a camerei. Poate fi instalata oriunde, atat in interior cat si in exterior.

Vedere pe timp de noapte. Alegerea unui model adecvat iti poate inregistra imagini de calitate ridicata chiar si pe timp de noapte la fel ca ziua. Indiferent de cat de putina lumina este in jur, datorita senzorului cu IR poti vedea tot ce se intampla.

Rezistenta la conditii meteo extreme. Acesta este un aspect important, pe care il ai alegand o camera de tip dome. Este important sa alegi o camera care sa reziste atat la ploaie cat si la temperaturi extreme cum ar fi inghetul sau temperaturile foarte ridicate, mai ales daca vrei o camera pentru exterior.

Ce este o camera de supraveghere tip bullet?

Camerele de tip bullet au forma cilindrica asemenea unui glont de pusca, tocmai de aceea au si acest nume. O camera de acest tip este mult mai usor de observat de hoti, ceea ce ii poate face sa pastreze distanta. Sunt adecvate pentru instalarea atat in interior cat si in exterior. Montarea se face pe peretii cladirii sau pe un stalp inalt de unde poti vedea tot ce se petrece in raza de actiune a camerei. Au o raza foarte mare de acoperire, ceea ce le face ideale pentru hale, parcari, supermarketuri sau chiar curti si gradini mari.

Avantaje ale unui sistem de supraveghere cu camere video tip bullet

Inregistrare imagini de calitate. La fel ca si in cazul camerelor de supraveghere tip dome, o camera tip bullet, inregistreaza imagini clare pe timp de noapte datorita senzorilor IR. Led-ul inflarosu asigura imagini clare chiar si atunci cand lumina este mai slaba, deci indiferent daca este noapte, camera detecteaza clar daca cineva se apropie de casa si inregistreaza clar.

Unghi mare de inregistrare. In general acest aspect depinde de modelul ales, insa majoritatea camerelor de tip bullet au proprietatea de a inregistra imagini dintr-un unghi larg. De aceea devin ideale pentru spatii comerciale si publice sau chiar pentru montarea pe partea de strada a casei.

Instalare usoara. Nu trebuie neaparat sa fi un expert ca sa potii monta acest tip de camera. Mai ales daca alegi modelele de camere supraveghere wireless, treaba devine si mai usor de facut.

Rezistenta ridicata la temeraturile extreme si apa. Unele modele vin cu o husa de protectie care sa le ofere o protectie suplimetara fata de ploaie.

DOME VS BULLET, ce alegi?

Pe site-ul rovision.ro gasesti o multime de modele de camere dome si bullet. Fa alegerea in functie de nevoile tale. Te asigur ca pe site gasesti doar produse de calitate, alese special pentru a indeplini si cele mai pretentioase cerinte.