Blog cum se face legatura dintre camera DVR si sursa de alimentare

 

Ati ajuns la concluzia ca supravegherea video a proprietatii dvs este esentiala, dar nu doriti sa platiti o echipa de montaj pentru instalare? In articolul de azi va spunem cum se face legatura dintre o camera de supraveghere Rovision si un DVR, folosind un cablu coaxial cu alimentare si o sursa de alimentare in comutatie 12V 10A.

Indiferent de proprietatea detinuta, camerele de supraveghere sunt o necesitate. Iata cateva motive pentru care este nevoie de supravegherea video:

  1. Protectia proprietatii si/sau a persoanei
  2. Protejarea spatiului public
  3. Prevenirea actiunilor de infractionalitate
  4. Scopuri cu caracter legitim

Pana a ajunge la montaj, trebuie sa cunoastem cum se alege o camera de supraveghere si ce contine un sistem complet. Astfel, o camera de supraveghere se alege in functie de locul pus sub observatie: interior sau exterior. Camerele facute pentru mediul exterior au factori speciali de protectie inclusi in dotarile camerei. Un alt criteriu este rezolutia. Rezolutia consta in numarul de pixeli din care este formata o imagine digitala. Cu cat sunt mai multi pixeli in imagine, cu atat mai concentrate sunt detaliile care pot fi recunoscute. Exista camere de supraveghere la preturi accesibile dotate cu rezolutii suficient de mari pentru a putea recunoaste persoane si numere de inmatriculare pe distante de pana la 30-40 de metri. Vizibilitatea pe timp de noapte este un alt aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o camera de supraveghere. Infrarosu (IR) este cel care asigura vizibilitatea in lipsa unei surse obisnuite de lumina. Astfel, puteti alege camere cu IR intre 20 si 80 de metri, in functie de nevoile dvs. Odata alese camerele de supraveghere, este necesara studierea atenta a locatiei pentru a stabili locul amplasarii acestora astfel incat sa fie acoperite unghiurile moarte prin pozitionarea corecta si eficienta a camerelor. De asemenea, in functie de distanta, se stabileste si lungimea cablurilor necesare montajului.

Camerele de supraveghere pot fi montate pe un domeniu privat?

Desigur! Daca locuiti la casa, intr-un loc mai izolat, un sistem de supraveghere este binevenit pentru a va simti in siguranta si pentru a va proteja proprietatea. Conform legii, orice persoana fizica are dreptul sa-si monteze camere de supraveghere acasa, singura conditie este ca acestea sa nu fie indreptate spre un alt spatiu privat sau public. Atata timp cat acestea sunt indreptate doar spre proprietatea personala sau in interiorul locuintei, le puteti utiliza cum doriti, cu mentiunea ca transmiterea live a respectivelor captari nu este justificabila. De asemenea, prezenta acestora trebuie semnalata.

In ce conditii se pot monta camere de supraveghere la bloc?

Chiar daca locuiesc la bloc, tot mai multe persoane isi doresc sa fie protejate, optand pentru instalarea unui sistem de supraveghere, fie pentru monitorizarea persoanelor care intra in bloc, fie pentru cazurile unor evenimente neplacute. Restrictiile legale nu permit montarea unui sistem de monitorizare care permite recunoasterea celor care suna la interfon. De asemenea, locatarul nu are voie sa inregistreze locurile comune precum holurile si nici sa puna camere care inregistreaza de pe balcon in exteriorul locuintei.

Cum se face legatura dintre camera, DVR si sursa de alimentare

Toate aceste aspect fiind clarificate, haideti sa vedem cum se face legatura dintre camera, DVR si sursa de alimentare.

-Pentru inceput, desfacem primele trei suruburi pentru a conecta un cablu de alimentare la sursa. Faza si nulul, respectiv firul maro si cel albastru le vom prinde la primele doua lacasuri, iar impamantarea celui galben la cel de-al treilea.
-Urmatorul pas va fi sa mufam cablul de conectare al camerei. In continuare, vom conecta cablul de alimentare la sursa. Observam ca avem doua iesiri de minus, doua de plus si un buton de ajustare a tensiunii. Vom conecta firul rosu pe plus, iar firul negru pe minus. In continuare vom conecta mufa de alimentare si de semnal a camerei.
-Conectam mouse-ul si cablul de semnal video la un DVR cu monitor.
-Alimentam si sursa la reteaua de curent. Observam ca s-a aprins LED-ul ce indica faptul ca sursa a fost alimentata. Conectam mufa BNC la DVR si camera la mufa de alimentare si semnal. In acest moment ar trebui sa observam imaginea transmisa de camera pe monitor.

Speram ca v-am fost de ajutor! 😊