Blog specificații tehnice prezente la DVR-urile Hikvision

Funcțiile prezente la DVR-urile Hikvision sunt diverse și explică valoarea acestora pe piața produselor de supraveghere. Hikvision este unul dintre cei mai importanți producători de echipamente de supraveghere video, care aduce mereu clienților tehnologii inovatoare. La rovision.ro sunt disponibile dispozitive DVR, NVR, camere de supraveghere Hikvision cu prețuri competitive.

Care sunt aspectele notabile ale DVR-urilor Hikvision

Aspectele notabile ale DVR-urilor Hikvision sunt argumente pentru achiziție. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

Tehnologie avansată de înregistrare video

Hikvision folosește tehnologii de înregistrare video de calitate înaltă, precum compresia H.264, H.265 pentru stocare eficientă a datelor video.

Rezoluție înaltă

DVR-urile Hikvision pot înregistra la rezoluții înalte, inclusiv 1080p (Full HD) sau chiar 4K Ultra HD, imaginile obținute fiind clare și cu detalii.

Acces la distanță

Cele mai multe modele de DVR Hikvision asigură acces la distanță prin aplicații mobile sau software de monitorizare. Datorită acestei funcții, puteți vizualiza și gestiona camerele de supraveghere din orice loc conectat la Internet.

Tehnologii de stocare

Opțiunile de stocare oferite de Hikvision sunt flexibile și includ atât hard diskuri interne și externe, cât și soluții pentru tehnologii de stocare în rețea (NAS) sau în Cloud.

Funcții inteligente

Multe dintre DVR-urile Hikvision sunt capabile de funcții inteligente, precum analiza video, detecția de mișcare, recunoașterea facială, etc.

Compatibilitate cu camere IP

Hikvision pune la dispoziție modele de DVR Hikvision care sunt compatibile cu camerele IP Hikvision, pentru integrare facilă în sistemele de supraveghere.

Fiabilitate

Unul dintre atu-urile produselor Hikvison este fiabilitatea, dispozitivele DVR și celelalte produse Hikvision fiind apreciate pentru funcționarea lor eficientă pentru o bună perioadă de timp.

Tehnologii și caracteristici comune pentru DVR-urile Hikvision

Tehnologiile specifice Hikvision sunt unul dintre motivele pentru  care Hikvision este unul dintre cei mai importanți producători de echipamente de supraveghere video. Detalii mai jos:

Tehnologia Acusense

Tehnologia Acusense introduce algoritmi de învățare profundă (Deep Learning) în camerele de supraveghere și dispozitivele de înregistrare DVR pentru a ajuta clienții rezidențiali și comerciali să folosească instrumente inteligente în supravegherea de interior și exterior. Tehnologia Acusense include analiză de imagini în timp real și algoritmi de învățare profundă pentru a optimiza funcțiile de supraveghere video.

Iată ce aduce tehnologia Acusense la DVR-uri:

Detecție de obiecte în timp real

Tehnologia Acusense poate identifica precis și depista anumite obiecte, focusarea fiind pe oameni și vehicule în imagini live și transmisii de streaming video.

Algoritmi de învățare profundă (Deep Learning)

Tehnologia Acusense folosește algoritmi de învățare profundă pentru a realiza diferența între obiecte diferite, precum oameni, animale, obiecte. Această abilitate ajută la reducerea alarmelor false și îmbunătățește precizia alertelor.

Clasificare automată a targeturilor

Prin intermediul tehnologiei Acusense se clasifică obiectele-țintă în trei mari categorii: oameni, vehicule și alte obiecte. Această clasificare simplifică monitorizarea video și căutarea în înregistrările video a unor evenimente specifice.

Redare video inteligentă

Evenimentele semnificative vor fi redate inteligent și veți putea căuta rapid, reda înregistrările semnificative, ceea ce reduce timpul și efortul.

Supraveghere optimizată

Tehnologia Acusense poate îmbunătăți semnificativ eficiența sistemelor de supraveghere prin detectarea automată și alertarea la evenimentele relevante, facilitând vizualizarea și monitorizarea înregistrărilor video.

Beneficiile aduse de DVR-urile cu Acusense sunt multiple:

 • Detectarea amenințărilor de efracție în timp real este mai rapidă și se pot declanșa alerte care ajung pe dispozitivele smart (telefoane mobile) ale utilizatorilor, astfel ca aceștia să poată interveni rapid.
 • Tehnologia Acusense permite diferențierea oamenilor și a vehiculelor dintre alte obiecte care se mișcă, permițând focusarea pe amenințările reale.
 • Supravegherea video devine mai eficientă, tehnologia permițând etichetarea înregistrărilor video, grăbind căutarea în video, reducând efortul manual și costurile pentru supravegherea video.
 • Stocarea este optimizată, DVR-urile focusându-se pe înregistrările importante. Astfel, se reduce spațiul necesar pentru înmagazinarea înregistrărilor video.
 • Tehnologia asigură instalare și configurare facile și DVR-urile oferă experiență optimizată de supraveghere atunci când sunt conectate cu camere de supraveghere Hikvision cu tehnologie Acusense.

Motion Detection 2.0 (Detecția mișcării 2.0)

Hikvision furnizează funcția de detecție a mișcării prin Motion Detection 2.0, care este un software echipat cu tehnologie Acusense, ce permite identificarea de ființe și vehicule. Software-ul Motion Detection 2.0 este configurat simplu și este foarte ușor de folosit. El ajută la evitarea alarmelor false, declanșate de elemente precum ploaie puternică, căderea frunzelor, trecerea unui animal. Dispozitivele echipate cu Motion Detection 2.0 pot fi utilizate în orice scenariu, de la afaceri de mici dimensiuni (restaurante, magazine cu produse textile) până la depozite, clădiri de birouri, fabrici și clădiri rezidențiale.

Una dintre caracteristicile fundamentale pentru Motion Detection 2.0 este aceea de detectare rapidă și eficientă a amenințărilor de securitate. Tehnologia optimizează funcționalitatea sistemelor de supraveghere. Motion Detection 2.0 încorporează algoritmi de inteligență artificială pe bază de învățare profundă (Deep Learning), pentru a clasifica oameni și vehicule și pentru a le diferenția de alte obiecte ce se mișcă și pot să apară în scene. Astfel, tehnologia reduce semnificativ alarmele false cauzate de animale, frunze, vreme neplăcută. Utilizatorii se pot baza pe tehnologia Motion Detection 2.0 pentru a îndepărta adevăratele amenințări.

Cum funcționează Motion Detection 2.0?

Tehnologia Motion Detection 2.0 de la Hikvision ajută la clasificarea umană și de vehicule, astfel ca utilizatorii să poate căuta rapid și precis în fluxurile video. Algoritmul Deep Learning (învățare profundă) ajută la identificarea de trei categorii de ținte: umane, vehicule și altele. Aceste detectări vor fi salvate pe cameră sau pe DVR și vor alerta utilizatorul în timp real printr-o notificare de pe aplicația Hik-Connect pe telefonul mobil.

Cum să căutați evenimente cu oameni sau vehicule?

Video clipurile înregistrare de camerele cu tehnologie Motion Detection 2.0 sunt clasificate conform a ceea ce a generat detecția. De aceea, sunt create două tipuri de fișiere de stocare, unul pentru oameni și unul pentru vehicule. Utilizatorii vor putea selecta categoria de care sunt interesați pentru filtrare și apoi localiza rapid momentul dorit pentru vizualizare instantă. Aceste evenimente pot fi vizualizate atât de pe software-ul de PC de la Hikvision (IVMS-4200), cât și de pe recorderul DVR.

Configurare și utilizare

Configurarea de Motion Detection 2.0 este facilă, iar procesul de setare este simplu. Implementarea și controlul unui DVR cu Motion Detection 2.0 sunt accesibile proprietarilor rezidențiali sau comerciali mai puțin experimentați în domeniul tehnic.

Tehnologia Motion Detection 2.0 este concepută pentru playback eficient, de aceea sunt ușor de revizuit și analizat înregistrările video, mai ales când focusarea este pe anumite categorii de obiecte. Pentru dispozitivele DVR Hikvision Turbo, Motion Detection 2.0 asigură funcționalitate avansată la canalele analog. Ea poate clasifica oamenii și evenimentele cu vehicule fără să fie nevoie de alți senzori sau de alte dispozitive.

Cu tehnologia Motion Detection 2.0 sunt încorporate instrumente pentru a căuta fragmente video legate de evenimentul detectat. Alertele declanșate de mișcare sau identificarea de oameni sau vehicule sunt automat trimise spre utilizator, pentru răspuns rapid. Un alt beneficiu adus de tehnologia Motion Detection 2.0 este abilitatea de a căuta înregistrări video bazate pe aspectul persoanelor sau vehiculelor pentru o anumită perioadă de timp. Astfel, dacă o zonă este, de obicei, ocupată de vizitatori sau trecători, sistemul poate fi setat să ignore anumite zone ale ecranului și să genereze alerte doar când un loc neautorizat este accesat.

Prin aceste funcții, utilizatorii pot găsi fragmente video care au fost înregistrate pe DVR, NVR, fără să fie nevoie să revizuiască atent ore întregi de înregistrări video. Astfel, în doar câteva minute, se pot analiza chiar și zile de imagini de securitate pentru a se depista incidentul căutat.

Echipat cu tehnologie Acusense, software-ul Motion Detection 2.0 permite clasificare mai bună pentru obiecte, setare mai simplă și playback eficient. El contribuie la evitarea alarmelor false provocate de elemente și permite identificarea rapidă și precisă a amenințărilor de securitate.

Hik-Connect și DDNS

Hik-Connect este un software dezvoltat de Hikvision pentru clienți, oferindu-le posibilitatea să monitorizeze și să controleze sistemele de supraveghere în timp real. Hik-Connect este conceput să funcționeze cu DVR-uri, NVR-uri, camere de supraveghere, sisteme de video interfon, panouri de control al securității.

Iată ce de ce funcții vă puteți bucura prin Hik-Connect:

Accesare mobilă

Puteți descărca aplicația Hik-Connect pe telefonul smart sau tabletă (atât Android, cât și ios), apoi conecta la dispozitivul dvs. DVR Hikvision. O dată ce l-ați setat, puteți utiliza aplicația pentru a vizualiza feed-urile video live, viziona înregistrări video și controla dispozitivul DVR de pe dispozitivul dvs. Mobil.

Service Cloud

Hik-Connect folosește servere Cloud pentru a facilita conectarea dintre DVR și aplicația dvs. Mobilă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să configurați setări complexe pe DVR sau router. Serviciul Cloud simplifică procesul de accesare al DVR-ului de la distanță.

Setare facilă

Setarea contului de Hik-Connect și conectarea dispozitivului DVR este, de obicei, destul de directă. Veți avea nevoie să creați un cont, adăuga dispozitivul DVR la aplicație, configura pentru a conecta dispozitivul DVR folosind seria sa unică și informațiile de conectare.

Alerte în timp real

Hik-Connect poate trimite notificări push în timp real atunci când dispozitivul dvs. DVR depistează mișcări sau alte evenimente. Puteți personaliza aceste alerte conform nevoilor dvs.

Comunicare audio bi-direcțională

În funcție de abilitățile dispozitivului DVR și camerelor dvs. De supraveghere, veți putea utiliza aplicația Hik-Connect pentru comunicare audio bi-direcțională, pentru a putea auzi și vorbi prin microfonul și speaker-ul camerei.

Playback și înregistrare

Puteți utiliza Hik-Connect pentru a vizualiza înregistrările video stocate pe hard disk-ul DVR-ului. Configurarea înregistrării planificată și a setărilor este, de asemeni, posibilă.

Managementul de evenimente

Hik-Connect vă permite să manageriați diverse evenimente, inclusiv detecție mișcare, declanșarea alarmelor și alte evenimente ce pot fi configurate pe DVR. Puteți vizualiza și manageria aceste evenimente prin aplicație.

Acces securizat

Hik-Connect asigură acces securizat prin encriptare și metode de autentificare, astfel ca sistemul de supraveghere să rămână privat și protejat.

Pentru a vă bucura de toate beneficiile Hik-Connect, trebuie să utilizați DVR compatibil cu Hik-Connect. De asemeni, va fi nevoie să actualizați firmware-ul pe DVR pentru activarea funcției. În plus, trebuie să instalați măsuri puternice de securitate, precum înlocuirea parolelor din fabrică pentru a proteja DVR-ul și înregistrările video din el împotriva accesării neautorizate.

DVR-urile Hikvision suportă DDNS

DVR-urile Hikvision suportă Hik-Connect și DDNS (Dynamic Domain Name System) pentru management facil al rețelei, ceea ce însemnă că DVR-ul are caracteristici și abilități care simplifică procesul accesării de la distanță, precum și monitorizarea DVR-ului și a camerelor conectate prin Internet.

DDNS  este un sistem care asigură un mod de asociere a unui nume de domeniu cu o adresă IP, ceea ce este comun în conexiunile de internet pentru reședințe și afaceri de mici dimensiuni. Prin DDNS, veți putea accesa DVR-ul și camerele folosind un nume de domeniu, fiind mai ușor de a vă conecta de la distanță la sistemul de supraveghere, chiar dacă providerul de servicii de Internet vă atribuie o adresă IP dinamică (ce se schimbă mereu).

În loc să memorați adresa IP mereu în schimbare, veți putea utiliza un nume static de domeniu pentru a accesa sistemul dvs. De supraveghere. Combinarea de Hik-Connect și DDNS oferă numeroase beneficii:

 • Puteți accesa sistemul de supraveghere din orice loc conectat la Internet, ceea ce este extrem de util când sunteți plecat și vreți să vă monitorizați proprietatea.
 • Hik-Connect asigură interfață intuitivă pentru supraveghere de la distanță, iar DDNS simplifică procesul conectării la DVR prin folosirea unui nume de domeniu și nu prin adresă IP.
 • Puteți accesa sistemul de supraveghere prin aplicațiile mobile oferite de Hik-Connect pentru a verifica fluxurile video live și rula înregistrările pe telefonul smart sau pe tabletă.
 • Puteți primi alerte și notificări despre evenimente precum detectarea mișcării sau alarmele, pentru a fi informat mai ușor despre activitățile importante captate de sistemul de supraveghere.
 • DDNS asigură că puteți accesa DVR-ul chiar dacă furnizorul dvs de servicii de internet a modificat adresa dvs. De IP, întrucât numele de domeniu nu se schimbă.

Analiză video inteligentă (VCA- Video Content Analytics)

Anumite modele de DVR-uri Hikvision sunt dotate cu funcții de analiză video inteligentă care optimizează precizia și eficiența supravegherii video.

Ce funcții de analiză video inteligente pot fi prezente

 • Suportă multiple evenimente VCA pentru camere IP și analog
 • Detectarea mișcării—permite setarea de alerte când se depistează mișcare în anumite zone ale imaginii, ajutând la supravegherea efracțiilor, activităților suspecte.
 • Traversarea liniilor virtuale—pentru a depista când obiecte sau persoane trec de aceste linii, util la supravegherea accesului.
 • Suportă detectare de linie și detectare de intrus pe mai multe canale, precum și modificare de scenă pentru unul sau mai multe obiecte
 • Intrare/ieșire în zonă—puteți seta zone pentru a depista când obiecte sau persoane intră sau ies din zonele prestabilite.
 • Detecție de obiecte abandonate—ajută la identificarea obiectelor abandonate în anumite zone, prevenind incidentele.
 • Detectarea zonei calde/fierbinți—se pot depista zone cu temperaturi mari sau variații semnificative de temperatură, ajutând la depistarea incendiilor sau supravegherea temperaturii mediului.
 • Detectarea audio—au abilități de analiză a sunetului, pentru a detecta evenimente audio (zgomote stranii, strigăte)
 • Recunoașterea plăcilor de înmatriculare— pentru a monitoriza și înregistra numerele de înmatriculare ale vehiculelor.
 • Recunoaștere facială–pentru identificarea și înregistrarea persoanelor, util în aplicații de securitate sau control de acces.
 • Contorizarea numărului de persoane—se poate număra numărul de persoane care intră sau ies dintr-o zonă specifică, ceea ce ajută în aplicații de gestionare a mulțimilor.
 • Detectarea comportamentului uman precum prăbușirea unei persoane sau mișcarea neregulată, pentru a notifica evenimentele neobișnuite.

Redare simultană a mai multor canale

Sunt disponibile DVR-uri Hikvision ce permit redarea simultană a mai multor canale pentru a se putea analiza mai multe evenimente sau camere în același timp. Această funcție este importantă deoarece prin ea se pot urmări și analiza mai multe evenimente sau zone concomitent, pentru a obține o imagine de ansamblu asupra unui eveniment și pentru a răspunde prompt la orice incidente.

Iată ce permite funcția de redare simultană a mai multor canale:

Observa mișcări și comportamente în zone diferite

Observarea de mișcări și comportamente în zone diferite vă va permite să depistați activitățile neobișnuite și este utilă mai ales în aplicațiile de supraveghere a mulțimilor.

Evalua rapid situații și evenimente

Prin redarea simultană a mai multor canale, veți putea aprecia prompt diverse situații, evenimente din zone diferite. Astfel, veți putea lua mai ușor decizii, controla eficient resursele și instrui personalul de securitate (acolo unde este cazul).

Analiza concomitent mai multe înregistrări

Analizarea simultană de mai multe înregistrări va fi utilă la examinarea unor incidente anterioare, activități neobișnuite pentru anumite zone sau momente.

Reda sincronizat mai multe înregistrări

Redarea de multiple înregistrări, sincronizat, vă ajută să înțelegeți relațiile temporale dintre evenimente.

Examina concomitent camere multiple

Veți putea examina concomitent mai multe camere și accesa rapid înregistrările pe care le doriți fără să fie necesar să comutați între camere individuale.

Compresia video: H.265Pro+

Compresia H.265 Pro Plus este o tehnologie de compresie dezvoltată de Hikvision și reprezintă o variantă optimizată a extensiei standard H.265, recunoscută ca fiind HEVC (High-Efficiency Video Compression). H.265 Pro Plus este concepută pentru a asigura rezultate mai bune de compresie și abilități de stocare mai bune decât tehnologiile anterioare (precum H.264), păstrând calitatea înaltă pentru video. Tehnologia a fost gândită pentru aplicații de supraveghere și securitate, acolo unde compresia video este esențială pentru stocarea și transmisia video-urilor HD (High Definition) de la camerele de supraveghere.

Principalele beneficii aduse de compresia H.265 Pro Plus sunt:

Eficiență optimizată la compresie

Compresia H.265 Pro Plus asigură compresie eficientă, superioară standardelor anterioare precum H.264. Ea poate reduce dimensiunea fișierelor cu înregistrări video și păstra calitatea video, un aspect crucial în aplicațiile de supraveghere unde capacitatea de stocare și folosirea lățimii de bandă sunt probleme constante.

Reducerea nevoilor pentru lățimea de bandă

Compresia H.265 Pro Plus poate ajuta la diminuarea lățimii de bandă care este necesară pentru transmisia fluxurilor video de la camerele IP sau DVR-uri. Acest aspect este crucial în vizualizarea de la distanță și accesarea fluxurilor video prin Internet.

Costuri mai mici pentru stocare

Cum compresia este mai bună, H.265 Pro Plus poate diminua semnificativ nevoile de stocare a înregistrărilor video, permițând stocarea pentru mai mult timp, fără să fie necesare spații de stocare de mari dimensiuni.

Video de calitate înaltă

În ciuda compresiei ridicate, H.265 Pro Plus menține înaltă calitatea pentru video, fiind excelent pentru aplicațiile de supraveghere în care este nevoie de imagini clare, cu multe detalii.

Inter-compatibilitate

H.265 Pro Plus este de obicei  compatibilă cu standardele H.264 și H.265, fiind ușor de integrat cu diverse echipamente de supraveghere video și software.

Capacitate de stocare

Capacitatea de stocare pentru dispozitivele DVR de la Hikvision variază mult de la un model la altul, numărul de hard diskuri, capacitatea hard disk-urilor folosite, configurarea dispozitivului. Cele mai multe dispozitive DVR de la Hikvision au porturi pentru mai multe hard diskuri, astfel că puteți configura capacitatea de stocare în funcție de nevoile dvs.

Iată câteva caracteristici importante legate de capacitatea de stocare a dispozitivelor Hikvision:

 • Numărul de compartimente pentru hard disk

Dispozitivele DVR Hikvision au, de obicei, mai multe compartimente pentru hard disk, de regulă între 2 și 4. Anumite modele avansate vor suporta mai mult de 4 compartimente.

 • Compatibilitatea

Înregistratoarele DVR de la Hikvision sunt compatibile cu hard diskurile standard SATA. Capacitatea hard diskurilor poate varia și puteți alege capacitatea care se potrivește cel mai bine cu nevoile dvs. Cele mai comune capacități sunt 1TB, 2TB, 4TB, 8TB și chiar mai mult.

 • Configurarea RAID

Unele dispozitive DVR oferă suport pentru RAID (Redundant Array of Independent Disks—Aranjament Redundant de Discuri Independente), ceea ce permite diverse configurări RAID. Exemple în acest sens sunt:

 • RAID 0—utilizează, stripping, datele fiind împărțite în bucăți și scrise concomitent pe două sau mai multe discuri. Acesta nu oferă redundanță și securitate pentru date și, dacă eșuează un disc, toate datele sunt pierdute. Întrucât datele sunt citite și scrise mai repede, poate ameliora performanța.
  • RAID 1 (Mirror)—folosește mirroring, datele fiind duplicate pe două sau mai multe discuri. Asigură redundanță pentru date și, dacă un disc eșuează, datele vor fi disponibile pe celălalt disc.
  • RAID 5—folosește stripping cu paritate distribuită, datele fiind împărțite, paritatea calculată și stocată pe discuri diferite. Un singur disc poate eșua, fără să ducă la pierderea datelor.
  • RAID6—asigură dublă paritate, putând rezista la eșecul a două discuri simultan.
  • RAID 10 (1+0 sau Mirror+Stripe)—datele sunt duplicate pe discuri (mirror), iar striping-ul este utilizat pentru performanță. Asigură protecție înaltă pentru date, rezistă la eșecul unui disc din fiecare set de mirroring și este adecvat în aplicațiile cu cerințe mari de redundanță și performanță.

RAID poate fi utiliza pentru a optimiza redundanța datelor, performanța, ori o combinație a acestora, conform nevoilor dvs.

 • Tehnologia de compresie

Dispozitivele DVR Hikvision pot folosi tehnologii eficiente de compresie video precum H.264+, H.265+ pentru a reduce dimensiunea fișierelor video, astfel economisindu-se spațiul de stocare, fără a se pierde din calitatea imaginilor.

 • Stocare externă

Unele dispozitive DVR pot suporta opțiuni de stocare externă precum esata (SATA extern) sau stocare atașată la rețea (NAS—Network Attached Storage), pentru a extinde capacitatea de stocare.

Capacitatea de stocare a unui DVR Hikvision depinde de cum îl configurați, numărul și capacitatea hard disk-urilor instalate, setările de la compresia video, rezoluția și rata de cadre pentru camerele conectate la DVR.

Tehnologii video suportate de DVR-urile Hikvision

Dispozitivele DVR Hikvision suport diverse tehnologii video pentru a fi compatibile cu diverse tipuri de camere de supraveghere și sisteme. Tehnologiile video suportate diferă în funcție de model și seria DVR-ului.

Iată tehnologiile video suportate de cele mai multe DVR-uri Hikvision:

Analog CCTV

Dispozitivele DVR Hikvision suportă camerele tradiționale CCTV, care folosesc semnale video compozite prin cabluri coaxiale. Aceste DVR-uri au input BNC pentru camerele analog.

HDTVI (High Definition Transport Video Interface)

Multe înregistratoare DVR Hikvision sunt compatibile cu camerele HDTVI, care asigură video HD prin cabluri coaxiale. Tehnologia HDTVI asigură transmisie video HD pe distanțe mari.

HDCVI (High Definition Composite Video Interface)

Unele înregistratoare DVR suportă camere HDCVI, care asigură transmisie video HD prin cabluri coaxiale. HDCVI este un alt standard video analog de înaltă definiție.

AHD (Analog High Definition)

Dispozitivele DVR pot fi compatibile și cu camere AHD, tehnologia AHD asigurând rezoluții mai mari decât standardul analog CCTV.

CVI (Composite Video Interface)

În anumite situații, DVR-urile Hikvision pot funcționa cu camere CVI, care sunt un alt format analog HD. CVI este conceput pentru a oferi imagini de calitate superioară pentru distanțe mari.

IP (Internet Protocol)

Dispozitivele Hikvision DVR cu abilități de susținere de camere IP transmit video și date prin rețele IP. Dispozitivele de acest tip se pot folosi în setări hibrid, unde înregistrează camere IP și camere analog.

HD-SDI (High Definition Serial Digital Interface)

Dispozitivele DVR pot suporta camere HD-SDI, care transmit video HD prin cabluri digitale, HD-SDI fiind un format video digital cunoscut pentru calitatea superioară a imaginilor.

Analiză Smart

Unele dispozitive DVR Hikvision suportă analiză video avansată, caracteristici inteligente, precum detecția intruziunii, recunoașterea facială, a plăcuțelor de înmatriculare.

Suport pentru înregistrări declanșate de POS și suprapunerea informațiilor POS

Dispozitivele DVR Hikvision care suportă înregistrări declanșate de POS (Point of Sale) și suprapunere de informații POS înseamnă că DVR-ul are abilitatea de a integra și sincroniza date de la punctul de vânzare cu supraveghere video.

Ce presupune această caracteristică:

 • Înregistrare declanșată la POS

Cânt se declanșează înregistrarea la POS, DVR-ul poate începe să înregistreze video dacă anumite evenimente de produc la punctul de vânzare, precum tranzacții cash, deschiderea sertarului cu bani, scanarea codurilor de bare. Funcția permite înregistrarea automată când au loc evenimente la POS.

 • Suprapunerea de informații POS

DVR-ul poate suprapune informații legate de POS peste video în timp real sau în timpul playback-ului. Informația poate cuprinde detalii de tranzacții precum numărul tranzacțiilor, descrierea itemilor, chitanțe, timpul tranzacției. Suprapunerea acestor date direct pe fluxul video oferă context și facilitează analizarea video-ului.

 • Sincronizare de date

Înregistrările declanșate la POS și suprapunerea de informații asigură sincronizarea fluxului video cu datele corespondente de la POS, permițând utilizatorilor să localizeze repede anumite evenimente, simplificând investigarea incidentelor sau verificarea tranzacțiilor.

Cum ajută caracteristica

 • Crește securitatea, fiind utilă mai ales pentru afaceri precum magazine sau restaurante. Ajută la evitarea activităților frauduloase și asigură înregistrarea tranzacțiilor.
 • Utilizatorii pot căuta în funcție de data tranzacției pentru a găsi mai ușor anumite tranzacții sau incidente. Astfel se simplifică investigațiile și procedurile de audit.
 • Sincronizarea video-urilor cu datele POS pot fi folosite ca și dovezi valoroase în cazul unor dispute, activități frauduloase.
 • DVR-urile Hikvision care suportă integrare POS permit personalizarea suprapunerii la POS, ajutând afacerile ce detalii de tranzacție să fie vizibile pe video și unde să fie poziționate.

Configurarea personalizată a lățimii de bandă

Configurarea personalizată a lățimii de bandă înseamnă că un DVR permite să se seteze anumite limite sau restricții pentru lățimea de bandă (rata transferului de date) ce poate fi folosită pentru streaming sau transmiterea de conținut video și audio spre dispozitive externe sau utilizatori aflați la distanță.

Ce presupune

 • Abilitatea de a controla cât de multe date poate trimite un DVR prin rețea. Aceasta vă ajută la a manageria eficient resursele de rețea, mai ales în situații în care mai multe dispozitive sau utilizatori pot accesa simultan DVR-ul.
 • Se poate optimiza utilizarea resurselor de rețea pentru a fi siguri că fluxurile video trimise de DVR nu supraîncarcă lățimea de bandă disponibilă, pentru a se evita congestia rețelei și reducerea performanței.
 • Se poate prioritiza traficul esențial, pentru ca serviciile de rețea și aplicațiile să nu fie afectate de transmisia de date de la DVR:
 • Permite alocarea unei porțiuni anumite de la lățimea de bandă disponibilă de rețea pentru streaming-ul video spre clienții externi, precum dispozitive mobile, calculatoare.
 • Limitarea lățimii de bandă menține o vizualizare sigură, constantă pentru utilizatorii aflați la distanță, prevenind utilizarea excesivă de date ce ar putea duce la playback decalat.
 • Crește securitatea pentru rețea pentru că DVR-ul nu va consuma toată lățimea de bandă disponibilă, ceea ce ar putea face rețeaua vulnerabilă la amenințări.
 • Puteți adapta limitările lățimii de bandă la nevoile dvs. Specifice, abilitățile de rețea, permițând flexibilitate în managementul rețelei.

Suport pentru alarme In și Out

Atunci când un DVR suportă, spre exemplu 16 alarme In și 4 alarme Out, înseamnă că el are porturi de alarme de intrare (16) și de ieșire (4). Aceste porturi sunt folosite pentru a conecta dispozitivele externe și senzorii la DVR pentru a declanșa alarme, evenimente sau acțiuni specifice, în funcție de semnalele de input.

Canalele de alarme de input vă permit să conectați dispozitive externe sau senzori, precum detectori de mișcare, întrerupătoare de contact la ușă sau ferestre sau alți senzori de securitate la DVR. Atunci când este depistat un eveniment de acești senzori conectați (se detectează mișcarea, se deschide ușa), DVR-ul poate primi și procesa semnalele de input ca și declanșatori de alarme.

Canalele de output (ieșire) permit DVR-ului să trimită semnale sau să declanșeze dispozitive externe pentru a răspunde la anumite evenimente sau alarme. Spre exemplu, dacă se îndeplinesc condițiile declanșării unei alarme (precum detecția mișcării) pe unul din cele 16 canale de intrare ale exemplului dat, DVR-ul poate declanșa o alarmă de ieșire, care ar putea activa dispozitive externe precum sirene, lumini stroboscopice sau alte mecanisme de alertare.

Combinarea acestor canale asigură flexibilitate în configurarea și extinderea sistemului de supraveghere. Iată cum puteți utiliza aceste caracteristici ale DVR-urilor Hikvision:

 • Puteți conecta întrerupătoarele de contact de la ușă sau fereastră sau detectori de mișcare la canalele de intrare. Când este detectată intruziunea, DVR-ul poate declanșa canalele de ieșire pentru a activa alarmele și notifica personalul de securitate.
 • Canalele de alarme de intre pot fi folosire pentru monitorizarea punctelor de acces, iar canalele de alarme de ieșire pentru monitorizarea condițiilor de mediu. Când condițiile depășesc anumite setări, canalele de alarme de ieșire pot activa sistemele de răcire sau încălzire, alerta administratorii clădirii.
 • Canalele de intrare pot fi utilizate pentru monitorizarea perimetrului proprietății. Canalele de alarme de ieșire pot declanșa camerele pentru a supraveghea anumite zone, aprinde lumini, activa atenționări sonore.
 • Folosirea alarmelor de intrare și ieșire depinde de nevoile particulare ale supravegherii dvs. Configurarea canalelor va crește funcționalitatea și reacția sistemului de supraveghere la anumite evenimente și alarme.

DVR-uri Turbo HD

DVR-urile Turbo HD de la Hikvision au fost concepute pentru a înregistra și gestiona fluxurile video trimise de camerele Turbo HD. Iată care sunt trăsăturile unui DVR Turbo HD:

Compatibilitate cu camerele Turbo HD

Un DVR Turbo HD este gândit pentru a fi compatibil cu camerele de supraveghere Turbo HD de la Hikvision. Funcționalitatea dintre DVR și camerele de supraveghere Turbo HD va fi optimă.

Înregistrare la definiție înaltă

Un DVR Turbo HD va înregistra video de definiție înaltă (HD), precum și rezoluții de 720p, 1080p, furnizând imagini de calitate superioară, cu detalii numeroase și clare.

Tehnologie de compresie H.265+ și H.264+

Pentru economisirea spațiului de stocare și diminuarea cerințelor de lățime de bandă, DVR-urile Turbo HD folosesc tehnologii de compresie video eficiente, precum H.264+ și H.265+. Ele contribuie la păstrarea calității video, dar reduc dimensiunea fișierelor de înregistrare.

Control și monitorizare de la distanță

Cele mai multe DVR-uri Turbo HD asigură acces de la distanță prin aplicații mobile sau software de monitorizare. Astfel, veți putea vizualiza și gestiona camere din orice loc conectat la internet.

Funcții inteligente

Sunt disponibile DVR-uri Turbo HD cu funcții inteligente precum detecția mișcării, capacitatea de configurare a înregistrării programate.

Interfață ușor de folosit

Interfața de utilizator la un DVR Turbo HD este concepută pentru a fi ușor de accesat și de utilizat, pentru configurare și gestionare facile pentru sistemul de supraveghere.

DVR-uri Hikvision Ultra Series

Dispozitivele DVR Hikvision Ultra Series sunt concepute pentru a suporta până la 32 de camere de supraveghere de tip analog.  Ele sunt sigure și furnizează înregistrări video bogate, pentru aplicații divers. Iată care sunt caracteristicile fundamentale care sunt comune acestor dispozitive:

 • Capacitatea de suport pentru canale

Dispozitivele DVR din colecția Ultra Series pot susține până la 32 de camere de supraveghere de tip analog, fiind potrivite pentru numeroase și variate aplicații de supraveghere video.

 • Acces hibrid

Dispozitivele DVR asigură accesare hibridă puternică, permițând utilizatorilor să conecteze atât camere de tip analog, cât și camere digitale IP pentru soluții de supraveghere complexe și complete.

 • Tehnologie Acusense

Unele modele din colecția Ultra Series vin cu tehnologii avansate precum protecție de perimetru bazată pe Deep Learning, detecție mișcare, ceea ce crește eficiența și abilitățile de analiză din sistemul de supraveghere.

Tehnologie de reducere a consumului de energie (EDVR)

Hikvision a lansat seria de dispozitive EDVR, care se evidențiază prin eficiența energetică, ele diminuând costurile și minimizând poluarea mediului. Aceste dispozitive au durată de viață mai lungă și oferă performanțe comparabile și chiar mai bune decât dispozitivele clasice de DVR.

Dotate cu funcția de Motion Detection 2.0 sau Acusense, dispozitivele din seria edvr asigură un nivel nou de simplicitate și funcționalitate pentru utilizatori când trebuie să caute înregistrări video.

Iată prin ce se caracterizează dispozitivele din seria edvr

Sunt prietenoase cu mediul

Un edvr consumă mai puțină energie (5.42 to 5.82 Watts), spre deosebire de dispozitivele clasice care folosesc între 9.48 și 11 Watti. Un edvr poate genera diminuări de consum de până la  40 – 45 kwh pe an. În plus, materialele de împachetare sunt biodegradabile. 

Vin cu unitate SSD încorporată

Unitatea SSD asigură stocare de nivel industrial și nu veți avea nevoie să folosiți HDD. Unitatea are un design care implică instalare facilă, fără  șuruburi pentru instalare. Astfel,  timpul pentru instalare se reduce cu 70%.

Sunt durabile și solide

Structura ESSD crește stabilitatea fizică chiar și în condiții extreme de operare. Dispozitivele din seria edvr au rezistență mare la impact, vibrații și au nevoie de mai puțină mentenanță.

Au funcții eficiente de analiză video

Dispozitivele din seria edvr au Detectare de Mișcare 2.0 sau Acusense pentru detectare de persoane și vehicule cu alarme precise. Astfel, crește eficiența supravegherii video și scade riscul alarmelor false.

Asigură maximizarea stocării

Stocarea la un edvr este eficientă datorită tehnologiei Hikvision Scene Adaptive Bitrate Control. Dacă un edvr analizează o scenă complexă, va acorda cu precizie rata de bit mai mare, pentru o calitate video mai bună. O scenă cu mai puține obiecte care se mișcă va genera un flux cu rată de bit mai mică. În plus, eficiența de codare este mai bună cu 20% și perioadele de stocare pot fi de 2, 4 sau 8 săptămâni.

Prezintă un profil compact

Un edvr este atât de mic încât poate fi ținut în palmă. Evident, el poate fi montat aproape oriunde. Operarea lui este silențioasă și este facil să manevrați un edvr atunci când aveți nevoie.

Aplicații mobile avansate

Hikvision furnizează o gamă largă de aplicații mobile avansate pentru a vă ajuta să gestionați și să monitorizați sistemele de supraveghere video de la distanță. Aceste aplicații sunt disponibile atât pentru dispozitive Android, cât și ios și pot varia în funcții în funcție de modelul și firmware-ul DVR-ului dumneavoastră.

Aplicațiile mobile avansate Hikvision:

Ivms-4500–suportă sistemele de supraveghere Hikvision și include funcții avansate de vizualizare live, redare, capturare de ecran, notificări și gestionarea dispozitivelor.

Ivms-4200–Include funcții precum controlul pan-tilt-zoom al camerelor, acces la înregistrări, gestionarea dispozitivelor și altele.

Hikcentral Mobile–este dezvoltată pentru sistemele de supraveghere complexe și pentru utilizatorii corporativi. Are funcții avansate de gestionare a dispozitivelor, redare video, căutare și analiză de date.

Hik-Connect Pro–este o versiune îmbunătățită a Hik-Connect și include funcții mai avansate de redare, notificări și gestionarea dispozitivelor.

Hik-proconnect—este destinată utilizatorilor profesioniști care doresc să administreze sisteme complexe de supraveghere Hikvision. Oferă funcții avansate de monitorizare, gestionare a dispozitivelor, analiză de date și integrare cu alte sisteme.