Blog Ghid complet de configurare a unui sistem de supraveghere IP

Ce este o camera IP?

Este o camera care functioneaza pe protocol de retea IP si este folosita in supravegherea video si transmite datele intr-o retea locala. Un cablu Ethernet simplu este suficient pentru a integra o cameră IP în propria rețea. Rețeaua IP reduce semnificativ costurile de instalare și de operare.

Avantajele camerelor IP:

 • Vizualizare de la distanta – Aceasta proate trimite imagini catre orice locatie, ceea ce inseamna ca indiferent de locul in care va aflati, aveti acces la inregistrarile live ale camerei
 • Rezolutie mai mare – Camerele IP au de obicei o rezolutie mai mare, ceea ce ajuta la obtinerea unei imagini clare si detaliate pentru identificarea numerelor de inmatriculare sau recunoastere faciala.
 • Audio bidirectional – Nu este in cazul tuturor camerelor, dar unele sunt dotate cu audio bidirectional, ceea ce inseamna ca puteti comunica prin intermediul acesteia.
 • Camerele IP pot fi setate sa stocheze inregistarile pe cloud, pe un NVR sau pe PC. Acestea pot trimite alarme in cazul detectiei miscarii sau activitate sonora.

In cazul in care se doreste instalarea unui sistem de camere IP, este necesar un NVR care sa centralizeze imaginile primite de la camere. NVR (Network Video Recorder) este un dispozitiv digital care primește și stochează imaginile video transmise de camerele de supraveghere IP.

Un sistem de camere IP poate avea si functia PoE – Power over Ethernet – care permite realizarea legaturilor de date dar si alimentarea electrica, in acelasi timp, pe acelasi cablu de retea.

Care sunt avantajele functiei PoE?

 • Permite instalarea camerelor pe distante mult mai mari. Datorita functiei PoE, pot fi folosite lungimi de cablu mai mari pana la camere.
 • Utilizarea unui singur cablu. Pentru camerele IP cu functia PoE, un singur cablu este suficient pentru alimentare si semnal video, ceea ce inseamna o economisire a cablului si accesoriilor de montaj.
 • Usurinta in instalare

Ce contine un sistem de supraveghere IP?

 • In primul rand, camere de supraveghere IP. Magazinul online va ofera o varietate mare de camere de supraveghere IP, cu si fara functia PoE. Verifica AICI.
 • NVR – inregistrator video, vezi AICI optiunile disponibile pe ro
 • Hard Disk – pentru stocarea inregistrarilor – poti alege unul de AICI
 • Cablu UTP sau FTP – alege de AICI
 • Mufe pentru cablu

In cazul in care nu se foloseste PoE, mai sunt necesare si: cablu de alimentare, sursa de alimentare/swich PoE.

 

Recomandare sistem 4 camere IP PoE complet

Sistemul de supraveghere complet de la Rovision contine 4 camere full hd si un NVR cu hard disk preinstalat, impreuna cu toate accesoriile de montaj necesare.

Kit-ul vine gata configurat, PLUG and PLAY, fara a necesita setari avansate si fiind operational direct din cutie. Cu ajutorul aplicatiei mobile puteti vizualiza imagini live, in timp real, sau inregistrari anterioare, daca NVR-ul si telefonul dvs sunt conectate la internet.

Cele 4 camere sunt IP, PoE de 2MP, rezolutie Full-HD si ofera vedere pe timp de noapte pe o distanta de pana in 30m, asigurand o calitate ridicata a imaginii transmise. In cutia fiecarei camere se gasesc si suruburile de prindere. De asemenea, se gasesc si doua cabluri pentru conectarea la NVR prin intermediul cablului UTP, si pentru alimentare separata recomandata in cazul in care camerele sunt montate pe o distanta mai mare de 20 metri.

Camerele pot fi folosite in orice tip de spatiu, comercial sau privat, interior sau exterior, carcasa metalica oferindu-le rezistenta la temperaturi variabile sau umiditate.

NVR-ul este compatibil cu orice camera IP Full hd. Are 4 intrari, cate una pentru fiecare camera din kit, o mufa pentru conectarea la internet, 2 mufe USB, o mufa HDMI si o mufa VGA pentru iesire semnal video. In cutia acestuia se mai gasesc si: cablul de conectare la internet, mouse-ul, si sursa de alimentare.

Apasa aici pentru mai multe detalii

Recomandarea noastra este sa optati pentru un sistem de supraveghere video IP, in primul rand datorita configurarii si instalarii usoare, dar si datorita preturilor avantajoase.

Vezi AICI ce alte sisteme de supraveghere video IP am pregatit pentru tine.

De asemenea, nu uitati, ne puteti contacta pentru oferte, detalii, suport in efectuarea comenzii la numarul de telefon: 0334.405.358 sau pe email: vanzari@rovision.ro

Modalitățile de plată oferite de Rovision

 1. OP
 2. Plata online
 3. Plata în rate
 4. Ramburs

Mai multe detalii: https://rovision.ro/modalitati-de-plata/

Verifică politica de retur: https://rovision.ro/formular-de-retur/

Politica de garanțiehttps://rovision.ro/formular-de-garantie/