Blog Noua tehnologie DAC camere supraveghere audio 6.0 de la DAHUA
Noua tehnologie DAC camere supraveghere audio 6.0 de la Dahua

IN CURAND PE ACEST SITE VOM AVEA DISPONIBILE CAMERE SUPRAVEGHERE DAHUA SI ROVISION CU NOUA TEHNOLOGIE DAC AUDIO DIGITAL

În cadrul unui sistem complet de supraveghere, tehnologia audio oferă diferite scenarii de monitorizare cu dovezi importante, cum ar fi captarea conversațiilor, care pot fi utilizate pentru rezolvarea litigiilor. Deși transmisia video și audio în cadrul instalațiilor de supraveghere analog analog obține un rezultat al videoclipului cu sunet, există încă următoarele puncte de durere ale utilizatorului:

  1. Atunci când nu utilizați o tehnologie cu capacitatea de a transmite audio și video pe același cablu coaxial, audio trebuie transmis printr-un cablu suplimentar. Acest lucru crește considerabil costurile de muncă și de întreținere ale sistemului. În același timp, natura non-sincronă a semnalelor video și audio va cauza discrepanțe în informațiile de monitorizare surprinse.
  2. Soluțiile coaxiale de transmisie audio bazate pe cablu în sistemele tradiționale de monitorizare analogică au de obicei o precizie redusă a semnalului și o interferență ridicată a zgomotului, ceea ce face dificilă obținerea audio de înaltă calitate. În plus, pe măsură ce distanța de transmisie este crescută, reducerea calității audio devine din ce în ce mai evidentă.

Tehnologia HDCVI este prima pe piața HD-over-Coax care realizează transmisia audio prin cablu coaxial. De asemenea, este singura tehnologie care a realizat comercializarea audio prin coaxie. Tehnologia HDCVI DAC (Digital Audio-over-Coax) transmite un semnal audio digital direct prin cablu coaxial. Drept urmare, instalarea nu este mult mai convenabilă, dar există, de asemenea, o creștere remarcabilă a calității transmisiei audio, obținând o calitate audio „la nivel de difuzare” fără pierderi, oferind astfel utilizatorilor o soluție de supraveghere video multidimensională și de înaltă calitate.

Tehnologia HDCVI DAC transformă un semnal audio capturat într-un semnal digital și îl combină cu semnalul video analogic. Apoi, semnalul este transmis către XVR prin cablu coaxial, unde este primit și procesat.

Eșantionare de înaltă definiție și transmisie digitală a semnalului
Transmiterea audio anterioară prin cablu coaxial a fost efectuată cu ajutorul unui semnal analogic. În aceste configurații, semnalul este ușor afectat de interferențe în timpul procesului de transmisie, ceea ce face dificilă finalizarea receptorului să restabilească cu precizie semnalul audio trimis. Tehnologia HDCVI DAC utilizează tehnologia de transmisie digitală a semnalului pentru a rezolva această problemă. Acesta convertește semnalul audio analog colectat de la o preluare de sunet sau dintr-omicrofon într-un semnal audio digital printr-un modul AD (modulul de conversie analog-digital), prin care se implică apoi în procesare și transmisie. Acest lucru are ca rezultat datele atât la capătul de expediere, cât și la capătul de primire fiind exact aceleași, garantând o transmisie fără pierderi. În același timp, modulul de eșantionare AD folosește eșantionare de înaltă precizie de 16 biți pentru a împărți amplitudinea semnalului la 216. În comparație cu sunetul anterior de 8 biți, acest lucru oferă o prelevare mai precisă.

 

Reducerea zgomotului prin filtrarea software
Zgomotul audio este adesea introdus în timpul colectării audio. Indiferent dacă utilizatorul folosește un pick-up extern sau un microfon încorporat, zgomotul este inevitabil. Cu tehnologia HDCVI DAC, după conversia de la un semnal audio digital la analog, semnalul este procesat de un ISP, care utilizează un algoritm pentru a realiza filtrarea, ceea ce duce la o reducere maximă a zgomotului aferent intrării.
Notă: Datorită limitei de performanță ISP, această tehnologie este adoptată doar pe unele modele.Modulație / demodulare pe mai multe niveluri în bandă de bază
Tehnologia HDCVI DAC folosește modulația pe mai multe niveluri în bandă de bază. Modulația în bandă de bază permite o rezistență puternică a interferenței semnalului și o degradare scăzută a semnalului, permițând o transmisie mai lungă. Modulația pe mai multe niveluri transformă procesul de la niveluri simple-ridicate simple într-un număr de niveluri, crescând cantitatea de transmisie a datelor și reducând rata de eroare a biților de date audio.
Atunci când semnalul video compozit este transmis către XVR, tehnologia HDCVI DAC folosește demodularea pe mai multe niveluri pentru a extrage și a izola complet semnalul digital trimis de la capătul de trimitere, realizând restaurarea audio fără pierderi


Extragerea semnalului audio

Tehnologia HDCVI DAC adaugă semnalele audio la semnalele audio, prevenind interferențele cu semnalul video. Când semnalul video compozit trece printr-un cablu coaxial șiajunge pe dispozitivul XVR, XVR va verifica dacă există semnalizări audio în semnal. Dacă nu se găsesc indicatoare audio, dispozitivul nu va accepta semnalul audio, ceea ce reduce zgomotul în absența intrării audio și crește în continuare calitatea audio.

 

 Scenarii de aplicații
Tehnologia HDCVI DAC oferă audio audio de înaltă calitate pentru diferite scenarii de monitorizare, oferind dovezi suplimentare importante pentru supravegherea video tradițională.
În magazine și în alte aplicații de afaceri, video și audio HDCVI de înaltă calitate oferă dovezi utile pentru litigiile privind comportamentele sau tranzacționarea. De asemenea, sincronizarea video și audio asigură o precizie ridicată și fiabilitate a supravegherii. Cu condiția ca un client și un casier să nu fie de acord cu privire la o anumită problemă la casierie. Pe lângă restaurarea scenei incidentului prin intermediul sistemului de monitorizare video, tehnologia HDCVI DAC poate fi aplicată pentru a furniza dovezi audio. Astfel, conflictul poate fi mediat cu o soluție mai rezonabilă și mai eficientă.
Pe lângă funcția de înregistrare a probelor, sistemul de supraveghere audio și video de înaltă calitate poate identifica și comportamente anormale atunci când se aplică în școli, birouri sau aplicații la domiciliu. În ceea ce privește luptele și intruziunile ilegale ale elevilor, supravegherea audio și video poate restabili informația în mod intuitiv, precis și în timp util. Prin aceasta ne ajută să identificăm suspectul mai repede și să protejăm mai bine viața și proprietatea.


Concluzii

Tehnologia HDCVI DAC de la DAHUA adoptă tehnologia de transmisie audio-over-coax a semnalului digital, care garantează transmiterea fără pierderi a semnalului audio. În același timp, tehnologia HDCVI DAC realizează o reducere eficientă a zgomotului în întregul proces de transmisie audio, îmbunătățind în mod remarcabil calitatea audio. Acesta satisface cererea utilizatorului de informații audio auxiliare în diverse aplicații de monitorizare, cu o creștere redusă a costurilor dispozitivului sau instalării sistemelor de supraveghere.