Blog optimizare a traficului prin camere de supraveghere inteligente

Traficul intense este o problemă stringentă pe rețelele de străzi din toată lumea și încrederea oamenilor în vehiculele private este în continuă creștere. Vestea bună pentru autorități este că cele mai recente camere de supraveghere inteligente pot contribui la fluidizarea traficului, micșorând timpul pentru călătorii, amplificând siguranța pe străzi și chiar diminuând emisiile vehiculelor.

Atunci când se vorbește despre optimizarea managementului de trafic, depășirea congestiilor și a problemelor legate de emisii, autoritățile urbane și cele responsabile cu traficul caută tehnologii inovatoare pentru a obține rezultate cât mai bune. Un exemplu în acest sens este dat de camerele de supraveghere inteligente, care permit autorităților să înțeleagă condițiile de trafic în timp real pentru a acționa cât mai repede și mai eficient în cazul unui incident sau accident.

5 moduri prin care camerele de supraveghere Smart pot contribui

Sistemele de supraveghere inteligente oferă informații unice bazate pe condițiile de trafic în timp real. Aceste informații ajută autoritățile să abordeze problemele legate de congestie și emisii în 5 moduri importante:

1.      Îmbunătățesc fluxul traficului și reduc riscul producerii de ambuteiaje

Pentru a acționa eficient asupra congestiei traficului, autoritățile au nevoie de informații precise despre trafic în diferite momente ale zilei, pe străzile importante și intersecțiile mari.

Sistemele de supraveghere inteligente oferă aceste informații esențiale prin numărarea continuă a vehiculelor și declanșarea de alarme atunci când se formează cozi sau când volumul de trafic depășește pragurile stabilit. Cu o imagine a traficului în timp real, autoritățile pot implementa o paletă largă de inițiative pentru a diminua congestia, de la creșterea taxelor la anumite momente ale zilei până la redirecționarea traficului în perioadele aglomerate în colaborare cu firmele de transport în comun.

2.      Maximizează siguranța șoferilor și a străzilor

Cu ajutorul camerelor de supraveghere smart, se pot declanșa automat alerte în cazul unui accident. Acestea permit echipelor de intervenție să răspundă mai repede și să trimită mașinile corespunzătoare și echipajele la locul incidentului, conform circumstanțelor specifice și nevoilor—astfel se îmbunătățește ajutorul pentru șoferi și pasageri.

Sistemele inteligente de supraveghere video oferă soluții specializate privind siguranța pe șosele, precum soluții de monitorizare a siguranței pentru șoselele care trec prin tuneluri. Aici, camerele de supraveghere dotate cu tehnologie AI (Inteligență Artificială) oferă funcția de Detecție Automată A Incidentelor (AID—Automatic Incident Detection) pentru vehiculele care circulă greșit prin tunele, pietoni aflați pe benzile de trafic, obstacole în tunel, prezența focului sau a fumului, precum și despre alte pericole pentru participanții la trafic.

3.      Optimizează planificarea traficului

Cu sisteme video smart, autoritățile pot monitoriza fluxul de trafic pe zile, săptămâni, luni și chiar ani pentru a susține deciziile de planificare. Această monitorizare este posibilă cu ajutorul camerelor de supraveghere cu AI care pot oferi numărare precisă de vehicule și analize de date video.

Pe termen scurt, analiza video permite autorităților să identifice și să managerieze blocajele prin reconfigurarea intersecțiilor și redirecționarea traficului. Pe termen lung, astfel va fi posibilă planificarea proiectelor de infrastructură care diminuează riscul producerii de congestie sau de implementare a unor scheme de prevenire a congestionării traficului și a altor metode de management al traficului care vor reduce cererea la orele de vârf.

4.      Reduc riscul încălcării regulilor de circulație

Cele mai recente camere inteligente de supraveghere vor detecta automat încălcarea regulilor de circulație, precum întoarceri în zone interzise, viteză excesivă, folosirea eronată a străzilor, circularea vehiculelor pe banda greșită, parcarea ilegală. Alertele pentru aceste infracțiuni și altele similare sunt generate automat și transmise autorităților de trafic în timp real, asigurând răspunsuri mai rapide și mai eficiente din partea autorităților responsabile cu siguranța în trafic.

Un beneficiu suplimentar adus de soluțiile inteligente de supraveghere este cel al recunoașterii plăcuțelor de înmatriculare prin care se verifică dacă proprietarii au achitat taxele corespunzătoare pentru vehicule, dacă vehiculele sunt asigurate—prin verificarea detaliilor la bazele de date ale autorităților locale. Astfel este posibil să se identifice dacă vehiculele sunt furate sau neasigurate, diminuându-se riscurile unor incidente pentru ceilalți participanți la trafic.

5.      Susțin planuri de taxare mai corecte și mai eficiente împotriva congestiei în trafic

Camerele de supraveghere cu AI pot ajuta autoritățile să aplice taxe mai corecte, bazate pe caracteristicile vehiculelor. Aceasta poate însemna, spre exemplu, că șoferii vehiculelor cu mai puține noxe vor fi taxați mai puțin, iar cei cu vehicule cu noxe mai mari vor plăti mai mult. Aceștia din urmă pot fi chiar opriți din a accede în anumite zone la orele de vârf.

Un alt beneficiu adus de camerele de supraveghere cu AI este că ajută la taxarea dinamică, ce presupune taxe mai mari când volumul de trafic depășește anumite praguri prestabilite.

O concluzie firească

Cu autoritățile locale și cele privind siguranța în trafic aflate mere sub presiune pentru a diminua congestia în trafic și emisiile vehiculelor, soluțiile de supraveghere video inteligente sunt mai mult decât utile. Cu informații despre trafic în timp real și alerte despre congestie și incidente despre trafic, autoritățile pot fi cu un pas înainte pentru a diminua riscul apariției de blocaje în trafic. Mai mult, camerele de supraveghere inteligente pot ajuta autoritățile de trafic să ia decizii în baza analizei de date video, să planifice și să implementeze strategii de management al traficului mai eficiente pe termen lung.