Blog Resetare Parola DVR Hikvision

Resetare Parola DVR Hikvision—cea mai facilă și mai rapidă metodă

Resetarea parolei pentru DVR este un proces mai simplu decât ați crede. Parcurgeți cu încredere pașii de mai jos pentru a evita majoritatea problemelor pe care puteți să le întâmpinați.

Să începem cu informațiile de bază – ce este un DVR?

Într-o definiție simplă, DVR-ul este un dispozitiv de înregistrare în timp real (Live) a informațiilor trimise de camerele de supraveghere. Un DVR are în componența sa un HDD (Hard disk) intern unde vor fi înmagazinate toate imaginile înregistrate. Un DVR permite conectarea mai multor camere de supraveghere, conform numărului de canale pe care le poate suporta. Spre exemplu, un DVR de 4 canale va putea înregistra informațiile de la 4 camere, unul de 8 canale va putea avea 8 camere conectate, ș.a.m.d.

Folosirea unui DVR este destul de facilă—se conectează monitorul în care se poate vedea ce captează camerele, iar imaginile vor fi înmagazinate pe HDD. Caracteristicile diferă de la un DVR la altul, în funcție de model. Modelele mai noi asigură funcții de recunoaștere facială, accesare a imaginilor de la distanță, căutare ușoară folosind bara de timp, detecție de mișcare, funcții de alarmă și programare și sisteme de backup pentru înregistrări.

De ce este nevoie de un serviciu de resetare a parolei pentru un DVR Hikvision?

DVR-urile Hikvision vă asigură posibilitatea conectării de pe telefon la DVR. Prin urmare, veți putea supraveghea video casa sau locul de muncă, oriunde v-ați afla în lume. Pentru o astfel de funcție, aveți nevoie doar de un cont pe site-ul Hikvision. DVR-ul vă solicită datele de logare prin interfața sa dar, în cazul în care uitați parola, nu veți putea să vă logați. Nu vă speriați, suntem aici pentru a vă indica soluția la această problemă.

Nu este ceva ce poate face orice utilizator?

În mod obișnuit, resetarea parolei nu este un proces foarte complex. Cu toate acestea, când resetarea parolei ridică probleme de securitate, se va impune parcurgerea unor pași suplimentari. Astfel, nu va fi posibil să resetați parola de la DVR-ul Hikvision fără suport de la un instalator sau distribuitor autorizat Hikvision.

Cum se poate reseta parola unui DVR Hikvision?

Iată ce pași trebuie să parcurgeți pentru a derula procesul de resetare a parolei pentru DVR-ul Hikvision

Depistați seria și firmware-ul pentru DVR

Aceste informații se află, de regulă, pe spatele DVR-ului sau în factura comenzii. Seria ar trebui să înceapă cu un număr, urmat de litere. Exemplu: 7108HUHI-K1

Selectați metoda aplicabilă

Există două metode ce pot fi utilizate și trebuie să alegeți una dintre ele, în funcție de serie, model și firmware.

Metoda cod QR

Ghidul prezentat mai jos a fost preluat și adaptat de la pagina SECPRAL—vă informăm că nu suntem în posesia de licențe de copyright și conținutul nu ne aparține. Dorim doar să vă asigurăm informații utile, de calitate superioară. Sursa oficială: https://www.secpral.ro/blog.php?blogid=90

Echipamentele compatibile cu metoda menționată sunt înscrise în tabelul de mai jos:

Generatie echipament Familia echipament Modele Versiune firmware
DVR-uri generatia K HTHI-K1 7204HTHI-K1,7204HTHI-K2, 7208HTHI-K2 V4.20.000

sau mai recent

HUHI-K 7104HUHI-K1, 7108HUHI-K1, 7204HUHI-K1, 7208HUHI-K1, 7204HUHI-K2, 7208HUHI-K2, 7216HUHI-K2, 7304HUHI-K4, 7308HUHI-K4, 7316HUHI-K4, 7324HUHI-K4,7332HUHI-K4, 8108HUHI-K8, 8116HUHI-K8, 8124HUHI-K8, 8132HUHI-K8, 9008HUHI-K8, 9016HUHI-K8,9024HUHI-K8, 9032HUHI-K8
HUHI-K/P 7204HUHI-K1/P7204HUHI-K1/P, 7208HUHI-K2/P,

7216HUHI-K2/P

HQHI-K 7104HQHI-K1, 7108HQHI-K1, 7116HQHI-K, 7204HQHI-K1, 7208HQHI-K1, 7216HQHI-K1, 7208HQHI-K2, 7216HQHI-K2, 7224HQHI-K2, 7232HQHI-K2, 7304HQHI-K4, 7308HQHI-K4, 7316HQHI-K4, 7324HQHI-K4, 7332HQHI-K4, 8108HQHI-K8, 8116HQHI-K8, 8124HQHI-K8, 8132HQHI-K8
DVR-uri generatia F HGHI-F 7104HGHI-F1, 7108HGHI-F1, 7116HGHI-F1, 7204HGHI-F1, 7208HGHI-F1, 7216HGHI-F1, 7208HGHI-F2,7216HGHI-F2 V3.4.89 sau mai recent
HGHI-F/N 7104HGHI-F1/N, 7108HGHI-F1/N, 7116HGHI-F1/N, 7204HGHI-F1/N, 7208HGHI-F1/N, 7216HGHI-F1/N
NVR-uri generatia I V4.1.65 sau mai recent

 

Este necesar să aveți la dispoziție un echipament care vă ajută la recuperarea parolei, o adresă de e-mail rezervată și un înregistrator conectat la o rețea cu acces la internet. Adresa rezervată este, în fapt, o adresă de e-mail validă, ce nu poate fi reținută în DVR/NVR și folosită pentru a se genera un cord de recuperare de parolă. Este posibilă introducerea adresei de e-mail în wizzard-ul de configurare al înregistratorului sau într-un moment ulterior. Configurarea adresei de email rezervata in pasul de activare al înregistratorului. O bifa pe căsuța Reserverd e-mail va deschide un submeniu unde se va introduce adresa email la care se va trimite automat codul de recuperare.

Recuperare parola dispozitive hikvision

 

Recuperare parola dispozitive hikvision

 

În cazul înregistratoarelor deja activate, va fi posibilă introducerea adresei de e-mail din Configuration->User, unde veți alege contul de Admin și apoi Editare.

Recuperare parola dispozitive hikvision

Recuperare parola dispozitive hikvision

Procesul de recuperare a parolei presupune traversarea a 3 pași

Pas 1.

Apăsați Forgot Password din interfața de logare și alegeți Verify by Reserved Email, dați clik pe Next. Urmează pasul 2. 

Recuperare parola dispozitive hikvision

Recuperare parola dispozitive hikvision

Pas 2.

Acum trebuie să instalați și să rulați aplicația HIK-CONNECT pe un smartphone.

aplicatia HIK-CONNECT

 

Scan QR Code

Dați click +, apoi Scan QRCode. Veți vedea următorul mesaj:

Recuperare parola dispozitive hikvision

Pe adresa de e-mail rezervată ar trebui să vină un e-mail cu un cod de verificare, corespunzător cu seria dispozitivului pentru care s-a cerut recuperarea.

Pas 3.

Veți reveni la NVR/DVR, veți introduce codul venit pe e-mail și veți da click OK. Se va deschide o fereastră nouă, unde veți putea decide o nouă parolă pe care va trebui să p confirmați. Click OK pentru salvarea noii parole.

Recuperare parola Hikvision

Recuperare parola dispozitive hikvision

Recuperare parola dispozitive hikvision

 

În cazul în care dispozitivul dvs.  NVR/DVR nu se încadrează pentru această metodă, veți putea folosi metoda imediat următoare.

Metoda fișier XML (Instrument SADP)

Oricare dintre dispozitivele DVR / NVR care nu se află în tabelul de mai sus va implica parcurgerea unui alt proces de resetare a parolei. Va fi necesar să instalați pe un laptop/calculator aplicația SADP de pe site-ul oficial Hikvision, de aici (apasă butonul roșu din dreapta sus).

În pasul următor, va fi necesar să vă conectați cu dispozitivul dvs. la aceeași rețea cu DVR-ul/NVR-ul la care trebuie să modificați parola. Deschideți fișierul și instalați programul. Next, next, next, install. Apoi, deschideți programul.

IMPORTANT! PE PARCURSUL INSTALĂRII, NU ESTE NEVOIE SĂ OPRIȚI SAU SĂ DECONECTAȚI DE LA INTERNET DVR-UL. DACA VEȚI OPRI SAU DECONECTA DVR-UL DE LA INTERNET, NU VEȚI PUTEA RESETA PAROLA!

Screenshot

DVR-ul / NVR-ul dumneavoastră va apărea ca în imaginea de mai sus. Alegeți căsuța din dreptul dispozitivului, apăsați Forgot Password (se află în partea dreaptă jos) pentru a iniția procesul de resetare a parolei pentru DVR-ul Hikvision.

Ar trebui să apară această căsuță:

 

Începeți prin a apăsa pe primul buton (Export), pentru a salva fișierul de resetare a parolei Hikvision.
Continuați prin trimiterea fișierului la adresa tehnic@rovision.ro, împreună cu numele dvs., în vederea identificării comenzii.
IMPORTANT: NU generați niciodată fișierul seara pentru că expiră in 24 de ore! Altfel, riscați să nu obțineți cele mai bune rezultate de resetare!

Vă sugerăm să executați Export dimineața, de Luni până Sâmbătă și să atașați la email. Trimiteți la adresa menționată anterior, urmând ca noi să vă răspundem cât mai repede. Nu sunt acceptate de Hikvision fișierele după ora 16.

 

Resetare-parolaResetarea parolei prin fișierul XML presupune o comunicare eficientă între noi și specialiștii de la Tech Support de la Hikvision. Acest proces durează câteva minute, uneori chiar și ore și nu este acoperit de garanție.

De regulă, echipa de suport nu va putea trimite fișierul corect, numărul de cereri fiind limitat. Prin urmare, serviciul de resetare parolă Hikvision pentru DVR/NVR reprezintă un efort din partea noastră și încercăm să te ajutăm indiferent de situație.

În decursul aceleași zile vă vom trimite pe mail o cheie, în format EncrtyptKey.xml. este cheia ce trebuie pusă în program, așa cum este demonstrat mai jos. Trebuie să vă atenționăm, din nou, că, ÎN CAZUL OPRIRII SAU DECONECTĂRII DVR-ULUI DE LA INTERNET,  CHEIA NU VA FI VALABILĂ!

 

 

În fereastra de mai jos, trebuie să alegeți Import File și să selectați fișierul pe care vi-l trimitem:

Continuați prin a scrie o nouă parolă în cele două câmpuri.

Scrieți noua parolă în câmpurile asociate.

pasul final resetare parola

 

Introduceți parola nouă. Dacă vă este solicitat un model cu format din puncte, apăsați Click dreapta pentru a nu-l selecta.

Ați terminat!
DVR-ul Hikvision are o nouă parolă!

În final, resetarea parolei pentru un DVR sau NVR Hikvision reprezintă un proces semnificativ și util dacă pierdeți, din diverse motive, accesul la dispozitivul de supraveghere video. pe baza procedurii de resetare a parolei, veți putea dobândi din nou accesul la dispozitiv, pentru a continua supravegherea video pentru locația dvs. trebuie să respectați întocmai pașii menționați și să apelați la cele mai sigure proceduri, conform recomandărilor noastre. Astfel, resetarea parolei se va derula fără probleme și fără a pierde setările și configurațiile pentru DVR-ul sau NVR-ul Hikvision. În cele din urmă, rețineți că este important să păstrați parolele într-un loc sigur și să le actualizați periodic pentru a asigura securitatea dispozitivului dvs. de supraveghere video.

Ne dorim ca informațiile furnizate să va folosească și, în cazul în care ați achiziționat produsul de la noi, vă stăm oricând la dispoziție cu suport și alte informații utile. Toate cele bune!

Surse: https://www.youtube.com/watch?v=zSI0e11W7q8 și https://www.secpral.ro/blog.php?blogid=90