Blog Diferenta claritate camere in fuctie de mega pixeli

Rovision pentru siguranta casei tale!

Intr-o lume moderna in permanenta schimbare, care devine pe zi ce trece mai tehnica si mai centralizata, Rovision – are solutiile necesare pentru siguranta dumneavoastra. Spatiu comercial, locuinta, perimetriu exterior, ferma, fabrica, hala sau curte, Rovision ofera echipamentele necesare pentru protectia anti-efractie completa. Metoda cea mai eficenta pentru protectie este oferita de un sistem de supravegehere video Rovision. Sistemele de securitate video oferite de Rovision sunt impartite in doua mari categorii: analog/digital si sisteme IP.

Care este diferenta intre sistem supravegehere analog/digital si sistem supravegehere IP?

Scopul principal al acestui articol este de a va ajuta sa va decideti ce sistem supravegehere Rovision sa achizitionati pentru protectia anti-efractie. Inainte de a lua decizia achizitionarii unui sistem profesionist de supraveghere video trebuie sa stiti ca cele doua tehnologii sunt folosite la peste 99% din sistemele de supraveghere vandute la nivel modial. Ambele sistem pot avea senzor de imagine CCD si CMOS, capabila sa surprinda cele mai bune si calitativ imagini, si deasemenea pot realiza functii de zoom sau focus pe imagine, atunci cand este necesar.

(nota explicativa senzor:

  • CCD – este un senzor de lumina cu tranzistori pe un circuit integrat – functie principala posibilitatea de conversie a informatiilor vizuare intr-o imagine video
  • CMOS – este un circuit integrat, care permite integrarea tuturor functiilor unei camere video pe un singur circuit integrat spre deosebire de CCD – CMOS-ul este folosit si la tefoanele smart si alte gadget-uri )

Principala diferenta intre un sistem de supraveghere video analog/digital si un sistem de supraveghere video IP este data de capacitatea de transfer a datelor. Intr-un sistem digital/analog conectarea camerei cu dvr-ul se realizeaza prin cablu coaxial, utp sau ftp, prin mufe BNC sau Videobaloane, iar la un sistem IP conectarea la NVR se realizeaza folosind mufe de tip rj-45, cablu utp sau ftp. Sistemul video IP poate fi de doua feluri cu POE integrat – NVR-ul are switch de retea integrat, sau fara POE – unde este necesara conectarea camerelor la o retea separata fie prin switch fie prin router.

Foarte important de retinut sunt urmatoarele aspecte :

  • Nu exista diferenta de calitate a imaginii intre sistemele analog/digital si sistemele IP, calitatea imaginii este data de numarul de MegaPixeli ai camerei si de tehnologia video de compresie a dvr-ului sau nvr-ului.
  • Sistemul analog/digital – comprima imaginea in format digital indiferent de timpul de cablu folosit pentru preluarea semnalului video.
  • Ambele sisteme pot oferi redarea in timp real a imagii pe dispozitive mobile.

Concluzii

Sistemele video IP si analog/digital oferite de Rovision sunt cele mai bune doua metode de supraveghere video indiferent de timpul imobilului sau perimetrului ce trebuie supravegheat. Specialistii Rovision recomanda montarea unui sistem analog/digital in perimetre mici si medii, iar montearea unui sitem supraveghere IP acolo unde suprafata de supraveghere este mare si deci volumul de informatii este mai mare.