Blog Soluții de Securitate Inovatoare cu Switch-uri Smart Managed de la Hikvision

Domeniul supravegherii video este mai dinamic ca oricând și nevoia unui control eficient, în timp real, este mai acută ca niciodată. Nu este nici o surpriză pentru profesioniștii din domeniul supravegherii că Hikvision, unul dintre cei mai reprezentativi producători, a lansat de curând Smart Managed Switches. Rolul acestor Switch-uri este să faciliteze implementarea și configurarea de la distanță. Aceste switch-uri pot fi manageriate prin Cloud și integrate fără întreruperi cu ajutorul aplicației Hikvision Hik-Partner Pro. Practic, veți putea controla sigur rețeaua de oriunde, oricând și nu mai trebuie să accesați site-ul pentru a rezolva eventualele probleme.

Ce sunt Smart Managed Switches și care este rolul aplicației Hik-Partner Pro

Switch-urile Smart Managed se folosesc împreună cu aplicația mobilă Hik-Partner Pro, astfel că utilizatorii pot implementa și configura sistemul de supraveghere cu capacități și funcții de mentenanță cuprinzătoare. Noua generație de Switch-uri Smart Managed au arhitectură robustă și protecție la supra-tensiuni 6KV pentru porturile PoE. Seria include switch-uri economice de la 100 Mbps până la modele de putere mare Gigabit, potrivite în proiectele SMB (Small and Medium Businesses–Afaceri mici și mijlocii).

imagine de ansamblu desre produs

Creșterea rapidă a numărului de dispozitive IP necesare în variate scenarii de securitate a făcut din Switch un instrument esențial. Cu toate acestea, chiar dacă switch-urile convenționale plug-and-play asigură conexiune, ele nu pot acoperi alte dispozitive de securitate pentru a extinde sinergia dintr-un sistem. Cum rețeaua într-un scenariu de afacere este mai complexă, configurarea dispozitivelor devenea greoaie și nu făcea decât să încarce rețeaua.

Cu ajutorul noi generații de Switch-uri Smart Managed, Hikvision reușește să integreze conectivitatea cu managementul întregului sistem de securitate, prin intermediul aplicației mobile Hik-Partner Pro. Aplicația îmbină practic camerele de supraveghere, alarmele, dispozitivele de înregistrare NVR, dispozitivele de control al accesului, software-ul și creează un sistem unit, ușor de folosit. Mentenanța este centralizată și operațiunile sunt ușor de vizualizat.

Mai mult, cu ajutorul aplicației mobile Hik-Partner Pro, implementarea și configurarea  se pot efectua prin telefon Smart în trei pași, simplu, rapid și ușor. Integrarea fără latențe oferă utilizatorilor o experiență totală, de pe un singur dispozitiv.

Cum funcționează combinația dintre Switch și aplicație?

Noua generație de Switch Smart Managed ajută utilizatorii să implementeze operațiuni de rețea și mentenanță de la distanță, fără să fie nevoie să fie prezenți la locul unde sistemul este instalat. Două elemente sunt fundamentale pentru obținerea acestei performanțe: o interfață ușor de utilizat și metode eficiente de rezolvare a problemelor imediat de cum apar.

Topologia vizualizată a rețelei permite utilizatorilor să vizualizeze și să mențină rețeaua intuitiv. Ei vor primi ușor actualizări despre starea rețelei, statusul dispozitivelor conectate. Utilizatorii vor putea primi notificări despre consumul de bandă, configura de la distanță dispozitivele.

În topologie, liniile verzi indică rețea normală, galben indică ocupat, portocaliu semnifică blocat și roșu indică întrerupt.

Depanare precisă deoarece utilizatorii primesc notificări în timp real atunci când o rețea sau un dispozitiv cade, ei putând localiza și remedia rapid problemele. Remedierile pot fi de la repornirea porturilor până la ajustarea parametrilor. Astfel, se diminuează semnificativ timpul de inactivitate al sistemului, al operațiunilor de rețea, scad costurilor de mentenanță.

Utilizatorul poate apăsa pe linia roșie pentru a verifica statusul Switch-ului de rețea corespondent. Dacă există o conexiune anormală la un port, ea va fi semnalată prin culoarea roșie. Conexiunea normală este cu indicată prin culoarea verde, iar conexiunea absentă este semnalată prin culoarea gri. Pentru a se evita congestiile de rețea, se va selecta portul corect pentru acces.

Defecțiunile sunt indicate rapid în cazul în care se produce deconectarea unui port, monitorizarea fiind în timp real. Utilizatorul va da click pe Switch-ul corespondent pentru a vedea statusul dispozitivului și al portului. Portul poate fi repornit prin click, iar statusul dispozitivului se va restabili automat. Totodată, vor apare din nou imaginile de la camerele de supraveghere.

Mai mult, mai repede, cu mai puține costuri

Managementul de la distanță salvează timp și elimină costurile de transport pentru instalatori. Cu aplicația Hik-Partner Pro, instalatorii își vor extinde și optimiza eficiența, asigurând mentenanța produselor din telefoanele Smart, din orice loc, în orice moment al zilei. Ei vor răspunde mai prompt pentru a reda stabilitatea sistemului. Aplicația devine un instrument extrem de eficient în creșterea numărului de clienți mulțumiți.

Aplicația Hik-Partner Pro aduce eficientizare la operarea proiectelor și managementul angajaților, control pentru toate platformele Hikvision printr-un singur HikId, mentenanță și management gratuit pentru dispozitive. Scade numărul accesărilor pe site și crește monitorizarea precisă de la distanță, putându-se promova un serviciu utilizatorilor prin Hik-Connect.

Utilizatorii se vor bucura de setare simplificată a sistemului de securitate prin Hik-Partner Pro. Se pot căuta dispozitivele pe rețea în mod automat, activa dispozitivele printr-un singur click și se vor preda dispozitivele utilizatorilor prin cod QR.

Cui se adresează dispozitivele Smart Managed Switches?

Dispozitivele Smart Managed Switches au fost gândite pentru a fi folosite în afacerile mici și mijlocii, care au nevoie de abilități de management de rețea mai avansate decât pot oferi dispozitivele clasice. Îmbunătățind performanțele de rețea, nivelul de securitate și simplificând major depanarea, dispozitivele Smart Managed Switches  sunt excelente soluții pentru a se obține o rețea sigură, eficientă. Totodată, ele elimină nevoia de personal IT specializat.

Organizațiile mari, care necesită rețele complexe și scalabile beneficiază de Smart Managed Switches, acestea oferind flexibilitate și control pentru diversele cerințe ale rețelei. Dispozitivele sunt utilizabile în școli, colegii, universități, dar și în centre de date și furnizori de servicii Cloud. Aici, Switch-urile Smart Managed ajută la gestionarea traficului de rețea și disponibilitatea serviciilor. Instituțiile guvernamentale pot folosi și ele Smart Managed Switches pentru a se crea rețele securizate, eficiente pentru diversele agenții și departamente.

De ce sunt depășite dispozitivele Switch clasice?

Dispozitivele Switch tradiționale, mai ales cele care nu au management, nu pot asigura monitorizarea statusului rețelei de la distanță. În plus, implementarea modelelor clasice este anevoioasă, presupune instrumente greoaie. Deseori, problemele sunt dificil de depistat, depanarea consumând mult timp. Funcționalitatea Switch-urilor clasice este limitată, mai ales prin comparația cu modelele Smart Managed.

Switch-urile tradiționale sunt ușor de deteriorat de persoanele rău-intenționate și ele nu pot fi bine integrate cu alte componente de securitate sau sisteme Smart Home. Scalabilitatea Switch-urilor clasice este redusă, riscul alarmelor false este mare, iar lucrările de mentenanță sunt costisitoare și necesare destul de des. Chiar dacă Switch-urile clasice sunt mai simple, mai ieftine pentru nevoile de supraveghere de bază, ele nu oferă funcțiile avansate, implementarea, încrederea care sunt necesare în sistemele de supraveghere ale zilelor noastre.

De ce să optați pentru Smart Managed Switches? 

Pe scurt, Smart Managed Switches centralizează și vizualizează controlul pentru mai toate produsele Hikvision de tip CCTV. Mai mult, aceste dispozitive, controlate în Cloud, se integrează facil cu aplicația Hik-Partner Pro pentru a asigura funcțiile complexe și complete pentru sistemul de supraveghere.

Prin managementul unificat din Cloud, chiar și cele mai complexe implementări nu vor mai necesita echipamente greoaie, laptopuri, monitoare. Utilizatorii pot, practic, seta Switch-urile Smart prin aplicația Hik-Partner Pro prin doar trei pași—mai simplu ca oricând!