Blog AcuSense de la Hikvision

Kevin You, manager de produse la Hikvision, sublinia, cu ceva timp în urmă, pentru utilizatorii de sisteme de supraveghere video că, în premieră “tehnologia AcuSense de la Hkvision oferă proprietarilor de case și IMM-uri funcția de Inteligență artificială (AI). Datorită acestei tehnologii, este posibil să se asigure răspuns prompt la incidente și, totodată, să se economisească timp. Astfel, se diminuează atât sarcinile, cât și cheltuielile asociate.”

Cele mai multe dintre progresele tehnologia modernă vin ca urmare a progreselor anterioaree. Astfel, nu mai surprinde pe nimeni că produsele sunt tot mai inteligente, mai eficiente, mai avantajoase materială. Produsele noi de supraveghere video nu fac decât să crească, tot mai mult, eficiența sistemelor de supraveghere. Anumite tehnologii transformă, însă, complet performanțele obținute cu supravegherea video. Tehnologia acusense de la Hikvision este un astfel d exemplu.

De ce Acusense oferă un nou sens supravegherii locuințelor și afacerilor

Hikvision oferă în premieră proprietarilor de case și de IMM-uri funcția AI, cu ajutorul tehnologiei acusense. Această tehnologie face din sistemele de supraveghere sisteme mai eficiente, mai sigure. Totodată, ele asigură un ROI rapid și implică cheltuieli reduse pentru instalare.

Iată care sunt modalitățile fundamentale prin care tehnologia acusense transformă supravegherea video pentru posesorii de spații rezidențiale sau de IMM-uri:

1.      Tehnologia acusense asigură un răspuns prompt și precis la evenimentele neplăcute

Atunci când există o soluție clasică de supraveghere, de tip CCTV, există riscul ca utilizatorul să nu sesizeze producerea unui eveniment neplăcut. Se poate întâmpla ca utilizatorul să afle despre eveniment abia după producerea de pierderi sau daune. Acusense elimină riscul pentru astfel de situații pentru cp asigură funcția de alarmă în timp real și notificarea pe dispozitivul mobil al utilizatorului. Astfel, clientul poate reacționa în timp real și diminua efectul neplăcut al unei breșe de securitate.

Există modele de camere de supraveghere care sunt compatibile cu tehnologia acusense și asigură un beneficiu adițional, respectiv cel de activare a alarmelor sonore și a luminii stroboscopice integrate. Astfel de alarme vor intimida intrușii și îi vor determina să abandoneze acțiunile de pătrundere prin efracție în zonele protejate. Nivelul de protecție a persoanelor și proprietăților va crește semnificativ, efracțiile fiind eficient prevenite.

2.      Tehnologia acusense reduce costurile și timpul folosit pentru supravegherea casei sau a clădirii de afaceri

O altă modalitate prin care tehnologia acusense  transformă total securizarea casei sau a afacerilor este prin capacitatea de a clasifica persoanele, vehiculele și alte obiecte care se mișcă (animale, frunze mișcate de vânt, etc). Tehnologia acusense este extrem de eficientă și reduce semnificativ alarmele false. Utilizatorul nu va primi notificări decât în cazul unor incidente reale, fiind eliminate alarmele false.

Cu tehnologia acusense, proprietarii de case, responsabilii centrelor de recepție a alarmelor, echipele de supraveghere pentru IMM-uri pot detecta mult mai facil înregistrări ale evenimentelor de securitate, fără a mai fi nevoie să vizualizeze ore în șir de înregistrări. Această performanță este posibilă pentru folosirea unor etichete la cronologia video, ori de câte ori apare o persoană sau un vehicul în câmpul de captare a camerei de supraveghere video. Astfel, se elimină nevoia depistării manuale a evenimentelor, economisându-se timp și bani.

3.      Tehnologia acusense presupune implementare rapidă și simplă și se actualizează facil cu ajutorul AI

Tehnologia acusense asigură funcții de securitate ce optimizează semnificativ securitatea proprietăților private și a IMM-urilor. Cu toate că tehnologia acusense este de ultimă generație, aceasta nu presupune un proces de implementare complicat. În plus, tehnologia este funcțională pentru numeroase aplicații, de la supravegherea video a proprietăților rezidențiale la supravegherea fabricilor, depozitelor, altor zone restricționate.

Camerele de supraveghere Hikvision, precum și dispozitivele de înregistrare NVR și DVR dotate cu tehnologie acusense implică implementare similară camerelor de supraveghere clasice CCTV. Ele necesită un proces de montare și configurare asemănător camerelor tradiționale. Instalarea este la fel de facilă datorită funcției Motion Detection 2.0 pentru camerele și dispozitivele DVR compatibile cu tehnologie acusense, activată în mod automat. Astfel, se va putea realiza depistarea precisă a persoanelor și a vehiculelor fără să fie nevoie de configurare suplimentară.

În final, proprietarii de clădiri rezidențiale și IMM-uri pot instala dispozitive NVR compatibile cu acusense la echipamentele curente pentru a beneficia de funcții adiționale de supraveghere, cu ajutorul inteligenței artificiale. Acest fapt înseamnă că poate crește nivelul de protecție cu tehnologia acusense, profitând de echipamentele care există deja.

Contactați echipa noastră pentru a afla mai multe despre tehnologi acusense și modul în care poate fi ea utilizată în supravegherea proprietăților rezidențiale și a IMM-urilor, fără a crește costurile.