Blog DVR 8K de la Hikvision-Tehnologie de ultima generatie pentru supravegherea video

Nu au trecut decât câteva luni  de când Hikvision a surprins utilizatorii cu primele dispozitive NVR cu tehnologie True 8K. În luna septembrie din 2022, Hikvision a oferit primele modele NVR 8K ce suportă înregistrare, stocare, transferare, decodare și furnizare video de imagini cu rezoluție de până la 8K. Noua serie de NVR-uri (seria M) poate fi utilizată cu o gazdă de camere Hikvision și este ideală pentru mediile în care sunt necesare câmpuri largi de vizualizare și rezoluție înaltă pentru imagini.

True 8K, respectiv rezoluția 8K este o rezoluție de display de 7680×4320 pixeli, ceea ce înseamnă de 4 ori mai mult decât rezoluția 4K și de 18 ori mai mult decât rezoluția 1080p. Din moment ce este cea mai înaltă rezoluție din domeniul supravegherii video de până acum, tehnologia 8K Ultra HD oferă capacitate unică de a capta mai multe detalii ca oricând dintr-o scenă. Adoptată ca standard de industria de televiziune, tehnologia True 8K devine normă pentru sistemele de supraveghere video, promițând calitate superioară pentru imagini și mai multe detalii.

Stocare, transfer, decodare și ieșirea video de tip True 8K

După ani de acumulare tehnică și inovare, Hikvision a upgradat complet și optimizat real atât software-ul, cât și hardware-ul pentru seria M de NVR. Aceste dispozitive sunt echipate la interior cu un cip de 64bit de înaltă performanță SOC și kituri de memorie de înaltă capacitate DDR4, care asigură funcționalitatea pentru tehnologia True 8K.

Dispozitivele NVR din seria M Hikvision sunt echipate cu doua interfețe HDMI 2.1 și susțin două canale de decodare la 32MP și rezoluție 8K sau ieșire duală 4K. Capacitatea de decodare poate fi configurată de la două canale la 8K (7680×4320), la 8 canale la 8Mp, 16 canale la 4Mp sau 32 canale la 1080p. Lățimea de bandă totală de intrare și ieșire este de până la 400mbps pentru dispozitive NVR cu 64 de canale, în timp ce fiecare HDD are capacitate maximă de 14TB.

Access video și stocare 8K

Performanța puternică a hard-ului din seria M asigură o garanție solidă pentru accesul video 8K. Dotate cu tehnologie cache inovativă și dinamica, dispozitivele sunt capabile să controleze memoria cache necesară de fiecare canal prin flux video de viteză înaltă și concurrency înalt (concurrency se referă la capacitatea unui sistem să realizeze mai multe sarcini simultan). Fiind capabil să ajusteze eficient aplicația dinamică, întreaga performanță a dispozitivului este optimizată, el devenind capabil să dețină stocare eficientă pentru fluxul video de tip 8K.

Transferul video 8K

Tehnologia de optimizare port forwarding de tip Iframe nu asigură doar integritatea pentru date, dar și îmbunătățește eficiența de transfer pentru fluxul de cod 8K, diminuând în mod eficient pierderea de cadru și întârzierea.

Decodarea video 8K

Cu un codec de înaltă performanță care oferă suport până la 32x1080p@30fps, aceste dispozitive pot decoda excelent flux 8K în timp real pentru două canale în mod simultan. Astfel, se obține vizualizare în timp real continuă, precum și playback fără întreruperi.

Ieșirea video 8K

Noua serie prezintă interfață HDMI 2.1 care oferă suport pentru rezoluția de ieșire de până la 8K (7680×4320)/30HZ.

True 8K—o soluție complexă și completă

Odată cu lansarea seriei M de dispozitive NVR, Hikvision își extinde soluțiile True 8K de la produsele de din raft, de tipul camere și display-uri LED și până la dispozitivele care trebuie achiziționate din când în când, precum dispozitivele de stocare NVR. Astfel, clienții beneficiază de o experiență vizuală extrem de clară și detaliată, indiferent de aplicație.

Dispozitivele NVR True 8K pot fi utilizate împreună cu o gamă variata de camere Hikvision pentru a putea îndeplini nevoile specifice ale utilizatorilor, în diverse situații. Combinate cu camere Fisheye, camere panoramice, TandemVu și multe alte modele de camere, aceste dispozitive NVR pot fi astfel echipate încât să poată fi instalate atât la interior, cât și la exterior. Aplicațiile unde se poate beneficia de aceste camere și dispozitive NVR sunt clădirile publice, stadioanele, stațiile de autobuz, de gară și alte aplicații în care este nevoie de un unghi larg de vizualizare, imagini cu numeroase detalii, cât mai precise.

Stabilitatea sistemului și siguranța datelor.

În vederea asigurării unui nivel înalt de stabilitate pentru sistem, dar și pentru siguranța datelor, dispozitivele NVR din seria M sunt dotate cu un sistem de fișier încorporat. Acesta va conta pentru amplificarea productivității în sarcinile de manageriere a datelor, o sursă de energie redundantă 1+1 pentru a asigura echilibrul încărcării, reduce presiunea și crește durata de viață. Mai este încorporat și un sistem dual, pentru a se evita pierderea de date și garanta fiabilitatea sistemului de stocare.

Instalare simplă, dar și utilizare simplă

Pentru a se facilita cât mai mult instalarea și utilizarea, modelele 2/4/8/16-bay din seria M prezintă un design de șasiu 1U, 1.5U, 2U și 3U. În același timp, învelișul galvanizat la cald asigură durabilitate, în timp ce arhitectura modulară versatilă oferă flexibilitate la implementare. Fiecare dintre aceste caracteristici de design contribuie la obținerea unui dispozitiv ușor ca și greutate, ușor de utilizat, cu eficiență sporită la disiparea căldurii, capabil să îndeplinească nevoile mereu în schimbare ale utilizatorilor.

Potrivit spuselor lui Wenson Zhou, director de producție la Hikvision, “Dispozitivele NVR din noua serie M evidențiaza tehnologiile revoluționare și inovatoare marca Hikvision prin oferirea unor imagini de calitate superioară, de rezoluție de până la 8K. Aceste imagini se obțin prin conectarea facilă cu o paletă vastă de camere Hikvision. Aceste dispozitive True 8K vor permite utilizatorilor din diverse domenii și industrii să efectueze zoom pentru a mări scenele, în vederea surprinderii detaliilor, fără a se compromite în vreun fel calitatea.”