Camere Auto - produse începând de la 320.16 lei

Camere Auto - 5 produse

Afișez toate cele 5 rezultate

Camere auto de bord

Camerele auto de bord sunt parteneri de nădejde pentru șoferii profesioniști și nu numai. Magazinul nostru oferă diverse modele, care acoperă bugete de toate mărimile.  Câteva informații fundamentale sunt utile pentru cei care cumpără un astfel de dispozitiv pentru prima oară.

Ce este camera auto de bord?

Camera auto de bord, pe care mulți o știu ca și cameră de bord, dashcam sau DVR auto (Digital Video Recorder) este un dispozitiv electronic ce înregistrează continuu sau la cerere video (și sunet) în timpul deplasării sau când vehiculul este parcat. Montată la interiorul vehiculului, pe parbriz sau tabloul de bord, camera auto de bord captează imaginile din față sau din spatele vehiculului.

Caracteristici tehnice ale camerei de bord

Caracteristicile tehnice ale camerelor auto sunt:

 • Rezoluția

Alegeți cameră cu rezoluție video de minim 720p pentru a avea imagini clare, în care să se distingă plăcuțele de înmatriculare, mărcile, modelele mașinilor, etc. Cu cât este mai mare rezoluția camerei, cu atât imaginea va fi mai clară, cu mai multe detalii. Găsiți camere cu rezoluție de 1080p la prețuri convenabile.

 • Câmpul vizual

Câmpul vizual se referă la cât de mult captează camera. O cameră cu un câmp vizual mai mare va cuprinde mai multe detalii. Multe camere au câmp vizual larg, între 120 și 180 de grade.

 • Numărul de cadre

Numărul de cadre pe secundă (fps) se referă la fluiditatea imaginii. Cu cât valoarea fps este mai mare, cu atât mai fluidă va fi imaginea la vizionare. Valoarea standard pentru camerele auto este de 30fps, suficientă pentru supravegherea auto.

 • Capacitate de stocare

Înregistrările video pot ocupa mult spațiu, deci alegeți cameră cu bună capacitate de stocare. Multe camere auto au memorie de 4GB interior, dar este bine să adăugați un card de memorie de minim 64GB.

 • Deschidere și închidere automată

Multe camere auto se deschid automat când pornește mașina și se închid când se oprește mașina.

 • Mod de noapte

Pentru șoferii care conduc mult noaptea, camera auto cu mod de noapte este esențială. Modul de noapte presupune captarea de imagine în condiții de lumină redusă și întuneric. Tehnologii diverse (iluminare IR, WDR, senzori Low Light) ajută camerele să ofere imagini de calitate indiferent de nivelul luminii ambientale.

 • Mod de montare

Analizați modul de montare a camerei auto de bord. Unele pot fi montate direct pe bord sau atașate pe parbriz sau în spatele oglinzii retrovizoare. Sunt modele montate prin ventuză, altele cu adeziv (demontarea lor este mai dificilă).

 • Conectivitate

Multe camere auto se pot conecta la internet sau pot stabili conexiuni Bluetooth. Datorită conectivității Bluetooth, se poate conecta camera la telefon, apoi administra înregistrările, setările camerei, etc. Conexiunea la internet facilitează vizionarea înregistrărilor ce pot fi transferate în Cloud.

Există camere de bord ce comunică cu telefonul prin Wi-Fi, astfel că puteți vizualiza înregistrările pe telefon.

 • GPS

Conexiunea GPS oferă informații legate de viteza, locația mașinii. Prin GPS se pot verifica traseele angajaților, furniza informații importante în cazul unui accident.

 • Funcții suplimentare

Cu cât sunt prezente mai multe funcții suplimentare, cu atât mai eficientă și mai scumpă va fi camera auto de bord. Sunt camere cu funcții de înregistrare automată la staționare, detecția mișcării, de avertizare a șoferului, de înregistrare a sunetului. Conectivitatea Wi-Fi, aplicațiile mobile asociate sunt funcții suplimentare.

Funcțiile ADAS  (Advanced Driver Assistance Systems)

Funcțiile ADAS asistă șoferul la condus și optimizează siguranța rutieră. Ele folosesc diverși senzori, tehnologii pentru a depista și reacționa la anumite situații de trafic.  Printre cele mai comune funcții ADAS sunt: avertizare de părăsire a benzii (LDW), avertizare de coliziune frontală (FCW), sistem de frânare automată de urgență (AEB), monitorizarea punctelor oarbe (BSM), recunoașterea semnelor de circulație (TSR), asistență la menținerea benzii (LKA), avertizare de oboseală a șoferului.

Care sunt avantajele folosirii unei camere auto?

Avantajele folosirii unei camere auto sunt:

Furnizarea de dovezi în caz de accident

Camera auto oferă dovezi video în caz de accident rutier. Înregistrările ajută la clarificarea accidentului, stabilirea vinovăției.

Optimizarea comportamentului șoferilor

Șoferii monitorizați de cameră auto sunt mai responsabili în trafic, respectă regulile de circulație și nu se angajează în comportamente periculoase.

Supravegherea mașinii parcate

Unele camere pot continua să înregistreze când mașina este parcată, prevenind furturile, vandalizarea.

Captarea evenimentelor deosebite

Camerele auto pot înregistra evenimente neobișnuite de pe drum, precum întâlnirea cu animalele sălbatice.

Prevenirea fraudelor la asigurare

Se pot descuraja încercările de fraudă la asigurare, accidentele provocate, acuzațiile false de vătămare corporală.

Documentarea călătoriilor

Camerele auto de bord pot capta momente, peisaje speciale de pe drum, înregistrările fiind stocate ca amintiri.

Monitorizarea flotei auto

Pentru companiile cu flote auto, camerele auto de bord ajută la monitorizarea și examinarea comportamentului șoferilor, diminuarea riscului de accidente, eficientizarea operațiunilor.

Ce tipuri de camere auto există?

Camerele auto de bord pot fi:

 • Camere auto cu o singură lentilă—înregistrează doar perspectiva din fața vehiculului
 • Camere auto cu lentilă dublă—pot înregistra simultan perspectivele din față și din spatele vehiculului
 • Camere cu lentilă rotativă—lentila poate fi reglată pentru a înregistra în față sau la interiorul vehiculului
 • Camere cu lentile triple–înregistrează perspectivele din față și din spate, precum și din interiorul vehiculului.
 • Camere de bord cu înregistrare panoramică—captează panorama completă a mediului din jurul vehiculului.

Cum alegeți camera auto de bord?

Alegeți camera auto de bord plecând de la nevoile dvs. de supraveghere, bugetul disponibil, caracteristicile tehnice ale camerei. Țineți cont de aspecte precum:

 • Scopul folosirii camerei—doriți monitorizarea traficului când conduceți, să protejați vehiculul parcat, să supravegheați activitatea de la interiorul mașinii
 • Calitatea imaginii, rezoluția video—cele mai multe camere înregistrează în HD (720p) sau Full HD (1080p)
 • Unghiul de vizualizare
 • Funcțiile și caracteristicile suplimentare
 • Construcția solidă, durabilitate
 • Facilitate la instalare și configurare
 • Compatibilitatea camerei cu vehiculul dvs. Unele camere au accesorii de montare, suporturi pentru instalare convenabilă pe parbriz sau pe tabloul de bord.

Cum instalați camera de bord în mașină?

Instalați camera de bord în mașină conform specificațiilor producătorului. În general, pașii de urmat sunt:

 1. Selectați locul

Alegeți locul de montaj al camerei, într-o poziție care asigură vedere bună la drum și nu blochează vizibilitatea pentru șofer.

 1. Curățați suprafața

Curățați suprafața pe care veți monta camera, praful, grăsimea, reziduurile putând afecta aderența suportului camerei.

 1. Instalați suportul

Folosiți suportul pentru a fixa camera în locul ales. Cele mai multe camere auto au suport cu ventuză sau suport adeziv.

 1. Conectați cablurile

Conectați cablurile camerei în porturile corespunzătoare. Multe camere se alimentează prin port USB sau cablu de alimentare conectat la priza de 12V a mașinii. Dispuneți cablurile ca să nu afecteze vizibilitatea șoferului.

 1. Reglați camera

Vedeți dacă ați poziționat corect camera, dacă obiectivul este aliniat cu zona de supravegheată, dacă imaginea este clară, fără distorsiuni.

 1. Fixați cablurile

După instalarea corectă a camerei, reglarea ei, fixați cablurile pentru a nu mai fi vizibile și a nu afecta folosirea mașinii.

 1. Verificați funcționarea

Porniți mașina și verificați funcționarea camerei. Examinați înregistrările, setările camerei.

Întrebări frecvente

Care este durata de înregistrare pentru camera auto?

Durata de înregistrare pentru camera auto depinde de factori precum: calitatea înregistrării, dimensiunea capacității cardului SD. Spre exemplu, la o cameră cu înregistrare de 1080, camera va înregistra 8GB—55 de minute, 16GB—110 minute.

Ce funcție are senzorul G la o cameră auto?

Senzorul G (accelerometru, G senzor) a are funcția de a depista accelerațiile, decelerațiile, loviturile bruște. Dacă se produce un accident, senzorul G declanșează camera pentru a salva înregistrarea curentă și a nu fi suprascrisă.

Pot afecta camerele auto bateria vehiculului?

Da, camerele auto pot afecta bateria vehiculului, conform modului de instalare și folosire. Dacă o cameră este programată să înregistreze continuu sau în modul de parcare, se poate folosi alimentarea electrică din bateria mașinii.

Ce aspecte juridice presupune folosirea camerei auto?

Folosirea camerei auto presupune aspecte legate de confidențialitate și dreptul la intimitate al persoanelor înregistrate involuntar. Procesarea imaginilor acestora este reglementata prin Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date.