Blog cum stabilesc numarul de camere supraveghere

Camerele de supraveghere sunt principalele componente ale unui sistem de securitate eficient. Motivul este unul cât se poate de evident: nu puteți fi în mai multe locuri simultan. Răspunsul este unul singur: datorită funţiilor oferite, vă puteți baza pe camerele de securitate pentru a vă supraveghea proprietatea, indiferent unde vă aflați.

Desigur, există multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeţi sistemul de supraveghere: tehnologia utilizată (AHD, HDCVI, IP, TVI), caracteristicile şi funcţionalităâile oferite, unde să le amplasați,  de câte camere de supraveghere aveţi cu adevărat nevoie pentru a acoperi toate zonele vulnerabile ale spaţiului dvs. ce trebuie protejat.

Când vine vorba de instalarea de sisteme de supraveghere, nu există un răspuns universal valabil pentru toate cazurile. Profesioniștii în securitate recomandă de obicei între două și șase camere de securitate pentru proprietăți rezidențiale și între 8 și 64 de camere pentru proprietăți comerciale, în funcție de dimensiune, zone, unghiuri, distanţe şi alţi parametri importanţi.

În general, răspunsul corect va depinde de mărimea proprietății, de buget, de nevoile și preferințele personale. Nu este o întrebare la care se poate răspunde ușor, așa că mulți oameni preferă să o omită și să lase lucrurile să se desfășoare pe măsură ce sistemul de securitate prinde contur. A alege o astfel de  abordare poate ajunge să vă coste mult mai mulți bani decat ar fi fost poate necesar, din cauza lipsei de planificare.

Cel puțin, trebuie să puteți defini dacă aveți nevoie de patru sau mai multe camere, deoarece aceasta va determina dacă achiziționați un DVR/NVR cu 4, 8, 16 sau mai multe canale. În caz contrar, la un moment dat, va trebui să plătiți mai mult pentru a face upgrade.

Planificarea cu atenție a sistemului de supraveghere vă va asigura că achizițiile sunt optimizate pentru necesităţile dumneavoastă specifice. Iată câteva întrebări pentru a vă ajuta să decideți de câte camere de securitate aveți nevoie pentru sistemul dvs. de supraveghere:

  1. Care este bugetul dvs.?

Mai întâi, ar trebui să decideți câți bani intenționați să investiţi pentru sistemul dumneavoastră de supraveghere.

  1. Ce zone vor fi acoperite de sistemul de supraveghere?

În timp ce vă lăsați bugetul deoparte, trebuie să vă gândiți la toate spaţiile pe care camerele de supraveghere trebuie să le acopere pentru a îmbunătăți securitatea  intregului perimetru. Profesioniștii în securitate vă pot ajuta să identificați locurile obișnuite pentru amplasarea camerei în interior și în exterior, în față, în spate, laterale, încăperi, identificarea unor unghiuri “moarte”, etc. Este posibil să aveți nevoie de camere suplimentare în funcție de:

  • Dimensiunea spaţiului ce se doreşte a fi supravegheat
  • Tipul de camere ales – obiectivele cu unghi larg oferă un câmp vizual mai mare decât cele cu câmpuri limitate, deci veți avea nevoie de mai puține.
  • De asemenea, ar trebui să luați în considerare alți factori, cum ar fi înregistrarea automată, detectarea mișcării, rezistenta la intemperii, vizionarea pe timp de noapte, disponibilitatea aplicațiilor, conectivitatea WiFi și rezoluția.
  • Limită de lățime de bandă – dacă utilizați camere wireless, atunci numărul acestora va depinde de lățimea de bandă a rețelei dvs. pentru a asigura performanțe optime.

Acest pas vă va ajuta să identificați numărul maxim de camere de care aveți nevoie. Dar aveţi nevoie chiar de toate?

  1. Ce tipuri de camere de supraveghere pot îndeplini mai multe funcţii?

Din lista dvs. de mai sus, veți observa că unele dintre zonele pe care credeți că necesită camere sunt situate în aceeași zonă generală și probabil se vor confrunta cu aceeași direcție. De exemplu, yone apropiate pot fi ușor acoperite de o cameră de înaltă calitate sau cu un unghi de vizualizare mai mare.

Probabil că există și alte zone care pot fi acoperite cu o singură cameră, fie prin plasarea strategică a acesteia, fie prin instalarea unui obiectiv de “fisheye” (ochi de pește) sau a unei camere PTZ (panoramare, înclinare și zoom) cu vedere la 360 °.

Folosind lista de mai sus si un plan de aplasament tiparit/desenat (schiţă), mergeți pe locaţie, în timp ce vizualizați modul în care puteți maximiza zona acoperită de o cameră cu plasare strategică.

Numărul de camere pe care le identificaţi şi le treceţi pe schiţă va determina dimensiunea aparatului DVR/NVR pe care va trebui sa-l achiziţionaţi. Nu ar trebui să faceți niciodată compromisuri cu privire la achiziționarea unui recorder mai mic, chiar și pentru a se potrivi bugetului dvs. Achiziționarea unui DVR/NVR mai mic înseamnă că va trebui să vă mulțumiți cu mai puține camere.

  1. Camerele se potrivesc bugetului dvs.?

Acum, că știți numărul de camere de care aveți nevoie, următorul pas este să determinați dacă sistemul ideal de supraveghere video se potrivește bugetului dumneavoastră. Dacă aveți fondurile necesare disponibile, atunci ar trebui să continuați cu investiţia. Dar dacă bugetul dvs. este limitat, este recomandat să obțineți mai întâi DVR/NVR optim, apoi camerele. Acest lucru se datorează faptului că puteți achiziționa mai multe camere mai târziu și pur și simplu le puteți conecta la DVR/NVR, atâta timp cât cel pe care l-ați cumpărat dispune de numărul minim de canale necesare.

De exemplu, dacă aveți un buget specific și doriți să instalați cinci camere de exterior și două camere de interior, trebuie să achiziționați un DVR/NVR cu 8 canale. Dacă bugetul dvs. nu vă permite să obțineți DVR/NVR și toate camerele, mai bine achiziționați DVR/NVR optim, astfel încât atunci când doriți să adăugați mai multe camere în viitor, o veţi putea face. Un DVR/NVR cu 4 canale vă poate economisi bani, deși poate reduce drastic eficiența sistemului de supraveghere, deoarece puteți avea doar maximum 4 camere.

Este posibil să descoperiți că aveți nevoie de mai multe camere pentru a vă completa sistemul de supraveghere decât ați bugetat iniţial. Dacă aveți capacitatea potrivită a DVR/NVR -ului, puteți începe cu mai puține camere și apoi să vă îmbunătățiți în mod continuu sistemul de supraveghere în timp. Aceasta este cea mai rentabilă soluție.

Pentru asistență personalizată în configurarea acoperirii de supraveghere optime pentru proprietatea dumneavoastră., vă rugăm să contactați profesioniștii în securitate din proximitatea dvs. Echipa de presales ROVISION vă poate consilia pe email sau la telefon, iar dacă respectaţi toate principiile din acest scurt tutorial, aveţi sanse sporite de a face alegerea şi investiţia corectă pentru un sistem de supraveghere eficient, care să acopere necesităţile dumneavoastră particulare.

Pentru a beneficia de cel mai bun preţ posibil, puteţi alege din cele peste 100 kituri de supraveghere disponibile pe site-ul nostru, construite pe baza experientei si expertizei noastre de 7 ani in domeniu dar si al preferintelor de achizitii ale clientilor nostri.

Spor şi inspiraţie!

Echipa Tehnică Rovision

Sursa poza: pexels.com