Blog top camere auto 2024

În zilele noastre, nici un șofer profesionist nu-și mai permite să nu-și echipeze mașina cu cameră auto. Fie că o instalați pentru a capta momentele plăcute de pe drum, fie pentru a avea dovezi în cazul unor accidente (riscul nu e niciodată nul), camera auto de bord a devenit o completare aproape esențială pentru orice vehicul. La rovision.ro găsiți modele diverse de camere auto, atât pentru buzunarele mai subțiri, cât și pentru cele mai groase.  Spre exemplu, pentru unii șoferi, cea mai bună opțiune va fi Camera de bord Dash Cam 57, 2″,GPS, Wi-Fi Control Vocal Garmin 010-02505-11,

iar cea mai bună cameră față/spate este Camera auto Xiaomi 70Mai Pro Plus+ 2.7k wifi GPS A500S. Ce repere sunt importante când alegeți camera auto de bord, ce buget ar trebui să alocați pentru ea (mai scump nu înseamnă perfect pentru nevoile tuturor) și multe alte detalii, în cele ce urmează.

Top cele mai bune camere auto de bord

Cea mai bună cameră raportat calitate-preț-performanță

Camera auto DVR Dash Cam 47 GPS 2 Megapixeli Unghi 140 grade, Wi-Fi Control Vocal Garmin 010-02505-01 are un unghi de vizualizare de 140 de grade, înregistrările video prezentând o rezoluție de 1080p. Camera a fost concepută pentru a funcționa în diverse condiții, inclusiv la temperaturi ridicate sau expusă la soare direct.

Camera DVR Garmin Dash Cam 47 vine cu adaptor dublu USB, deci veți putea conecta simultan camera și telefonul la priza de încărcare a mașinii. Camera va înregistra continuu, putând salva automat înregistrările în Vault. Pentru a vizualiza fotografiile, înregistrările, puteți folosi aplicația Garmin Drive (compatibilă cu Android și iOS). Camera poate trimite alerte (la abateri de la traseul de drum, oprirea mașinii din față), are funcție de avertizare pentru coliziuni frontale, de părăsire a benzii de circulație, funcție GPS.

Ușor de montat datorită suportului magnetic, camera vine cu baterie Li-Ion reîncărcabilă, acceptă carduri de date de maxim 512GB, Clasa 10 și poate fi controlată vocal.

Cea mai buna cameră față/spate 

Camera auto Xiaomi 70Mai Pro Plus+ 2.7k wifi GPS card microfon – A500S poate fi un excelent partener când conduceți. Imaginile au rezoluție de 2.7K (2592×1944 pixeli, aspect 4:3) la 30 de cadre pe secundă și un unghi de 140 de grade. Camera secundară, montabilă în spatele mașinii, înregistrează la rezoluție Full HD de 2MP, 30 FPS și are unghi de vizualizare de 130 de grade.

Lista funcțiilor avansate ale camerei este destul de lungă și include: GPS, Wi-Fi, ADAS. Calitatea înregistrărilor pe timpul nopții este optimizată prin funcțiile 3DNR și WDR. Dacă doriți, puteți cupla camera cu o cameră secundară la interiorul mașinii, dar nu veți putea folosi simultan cu camera din spate.

Camera prezintă și funcții de monitorizare a mașinii parcate, are senzor G (detectează vibrațiile, coliziunea, declanșând automat înregistrarea. Puteți vizualiza înregistrările, realiza reglaje, activa monitorizarea în modul parcare prin Wi-Fi, din aplicația mobilă 70mai. Cu înregistrare ciclică, modelul suprascrie automat înregistrările vechi pe card microsd de maxim 128GB.

Cea mai ieftină cameră auto

Cu toate că este un model ieftin, Cameră Auto, Rezolutie Full HD, SD Card, Microfon Peiying Basic PY-DVR005 este un partener potrivit pentru siguranța dvs. În trafic. Este o cameră compactă, puternică, ce oferă înregistrări video de calitate. Lentila camerei are unghi de vizualizare de 125grade, furnizând o imagine completă la ceea ce are loc în fața capotei mașinii. Înregistrarea se face la rezoluție fullhd la 30 de cadre pe secundă, rezoluția maximă la fotografii fiind de 12Mpx. Puteți salva materialele pe card microsd de 32GB.

Pentru utilizare facilă, camera are funcție de pornire automată a înregistrării. Este prevăzută cu microfon și difuzor, iar previzualizarea se poate realiza pe afișajul DVR-ului sau pe computer. DVR-ul include un senzor G care salvează înregistrarea la coliziune sau accident (asemeni unei cutii negre). DVR-ul crește șii siguranța mașinii când este parcată, analizând constant imaginea. Dacă se produce un șoc, un impact, camera va începe automat să înregistreze.

Camera are și funcție de înregistrare ciclică, viziune nocturnă, senzor de impact. Este simplu de montat și configurat.

Ce pași urmați pentru a conecta camera auto la siguranțele mașinii?

Pașii de urmat pentru conectarea camerei auto la siguranțele mașinii variază conform modelului camerei și mașinii în sine, dar câțiva sunt comuni pentru cele mai multe modele. Indiferent de model, vă recomandăm să urmați instrucțiunile de la producătorul camerei auto și să examinați și manualul mașinii pentru a vă da seama cum sunt configurate siguranțele și sistemul ei electric.

 1. Alegeți locul potrivit pentru a monta camera auto

Alegeți un loc pe parbriz care să furnizeze o vedere clară a drumului în față, dar să nu pierdeți vizibilitatea ca șofer. Verificați ca locul ales să nu interfereze cu buna funcționare a altor componente ale mașinii (spre exemplu, airbag-urile).

 • Găsiți sursa de alimentare

Cele mai multe camere auto au un cablu de alimentare pe care îl puteți conecta la portul de alimentare de pe brichetă. Dacă doriți să montați permanent camera, o puteți conecta direct la sistemul electric al mașinii. Va trebui să găsiți siguranța fuzibilă corectă la care să conectați cablul camerei.

 • Identificați panoul de siguranțe al mașinii

Pasul este poate inutil pentru șoferii profesioniști, dar nu-l putem omite. De obicei, panoul de siguranțe este amplasat pe lângă volan sau într-un spațiu ușor de accesat din interiorul mașinii. Manualul mașinii precizează locația pentru panoul siguranțe și vă ajută cum să depistați ce siguranțe pot fi folosite pentru alimentarea camerei auto.

 • Depistați siguranța fuzibilă adecvată

Trebuie să găsiți siguranța fuzibilă care se alimentează doar când este pornit contactul mașinii sau mașina este în mișcare. Astfel, veți evita descărcarea bateriei mașinii când este staționată. Siguranța nu trebuie să fie esențială pentru funcționarea mașinii (să nu conteze pentru sistemele importante).

 • Montați camera auto

Instalați camera auto pe parbriz cu ajutorul suportului cu care vine. Verificați să fie stabilă și că oferă vedere clară la drum.

 • Conectați cablul la siguranța aleasă

După ce ați găsit siguranța fuzibilă potrivită în panoul de siguranțe, trebuie să o scoateți pentru a conecta cablul camerei auto. Folosiți un clește special pentru a scoate siguranța, fără a o strica. Introduceți capătul pozitiv al cablului camerei auto în slotul siguranței și băgați siguranța înapoi în suport cu tot cu cablu.

 • Conectați cablul de masă

De cele mai multe ori, va trebui să conectați și un cablu de masă (de regulă este negru). Trebuie să conectați cablul la șurub de masă de pe caroseria mașinii.

 • Verificați conexiunile

După ce ați conectat cablurile, vedeți dacă totul este conectat corect și dacă nu sunt cabluri expuse, ce ar putea produce scurtcircuite.

 • Testați camera

Porniți mașina și vedeți dacă se alimentează camera auto și că totul funcționează corect. Verificați imaginile captate de cameră pentru a fi siguri că, odată pornit la drum, nu mai trebuie să reglați nimic.

 1. Fixați cablurile

Dacă toate funcționează cum ar trebui, fixați cablurile.

De ce să țineți cont când alegeți camera auto?

Țineți cont când alegeți camera auto că cea mai ieftina alegere este și cea mai nesigură. Piața produselor este destul de generoasă și se găsesc camere auto destul de bune ca performanțe, funcții, care nu vă lasă cu portofelul gol.

Pornind de la premisa că ați alocat un buget rezonabil pentru camera auto, vă recomandăm să analizați următoarele aspecte atunci când alegeți camera auto:

Calitatea imaginii

Nici o cameră, fie că este pentru mașină sau nu, nu este bună dacă nu oferă imagini clare. Alegeți o cameră cu rezoluție înaltă (Full HD sau mai mare), capabilă să capteze detalii clare în diverse condiții de iluminare, chiar și pe întuneric. Iată ce ajută la obținerea unor imagini de calitate cu camera auto:

 • Senzor de imagine de calitate superioară—el captează mai multă lumină la lumină redusă, imaginile nocturne fiind mai clare, mai detaliate
 • Diafragmă mare (f-stop mic)—diafragma mare lasă mai multă lumină să ajungă la senzor
 • Tehnologie de reducere a zgomotului care duce la producerea de imagini mai clare, mai puțin granulate
 • LED-uri, diverse surse adiționale de iluminare
 • Funcție HDR (High Dynamic Range)—îmbunătățește contrastul și calitatea imaginilor nocturne
 • Balans de alb automatt—corectează culorile pentru a fi mai naturale
 • Focalizare automată rapidă—ajută la captarea rapidă, precisă a detaliilor
 • Software de procesare a imaginii—cu cât este mai avansat, cu atât mai clare și mai bune vor fi imaginile.

Unghiul de vizualizare

Camerele auto pot avea unghi larg de vizualizare (120-180 grade) ce acoperă zonă mai mare din jurul mașinii. Cele mai multe camere au unghi de vizualizare de 90-120 grade și, dacă sunteți interesat, puteți găsi și camere cu unghi ajustabil.

Funcții suplimentare

Este evident că o cameră auto cu multe funcții suplimentare este mai eficientă, mai performantă și, bineînțeles, mai scumpă. Pe lângă funcțiile mai cunoscute, GPS (camera captează și stochează informații despre locație, traseul vehiculului) și Wi-Fi (camera se poate conecta la smartphone, diverse dispozitive pentru accesare, partajare de înregistrări), funcțiile suplimentare prezente la camerele auto pot fi:

 • De parcare (depistează mișcarea în jurul mașinii parcate, activând înregistrarea)
 • Mod de înregistrare buclă—camera înregistrează mereu și suprascrie automat pe înregistrările vechi
 • Detectare a impactului—dacă se produce impact, coliziune, senzorul de impact determină înregistrarea automată
 • Monitorizare a somnolenței șoferului—se pot chiar produce avertismente dacă apar semne de somnolență la șofer
 • Înregistrare audio
 • Display LCD
 • Detecție a limitelor de viteză
 • Compatibilitate cu asistența vocală

Fiabilitate, durabilitate

Alegeți o cameră  solidă, rezistentă la vibrații, umezeală și praf, cu ecran protejat.

Instalare, configurare

Chiar dacă știți cum să folosiți diverse gadget-uri, este mai bine să achiziționați o cameră ușor de instalat și configurat. Sunt modele care se conectează direct la bricheta mașinii, dar și modele care necesită conectare la sistemul electric al mașinii.

Stocare și gestionare a datelor

Verificați ce opțiuni de stocare a datelor au camerele de supraveghere. Cele mai multe camere folosesc carduri de memorie SD pentru stocare, dar sunt modele care permit stocarea în Cloud.

Compatibilitate cu vehiculul

Nu uitați să verificați dacă modelul ales este compatibil cu mașina dvs. Sunt camere ce integrează mai bine cu anumite modele de mașini, iar altele au nevoie de adaptoare speciale pentru putea fi conectate la sistemul electric al mașinii.

Evident, nu uitați să vă uitați la prețul camerei. Evitați cele mai ieftine camere, pentru a nu fi nevoit să repetați investiția la o lună!

Unde găsiți camere auto de calitate?

Găsiți camere auto de calitate la rovision.ro, prețurile fiind printre cele mai convenabile. Magazinele on-line au, în general, prețuri atractive  și sunt și mai simplu de vizitat, ca să spunem așa.

Ce carduri de memorie se folosesc la camerele auto?

Cardurile de memorie folosite la camerele auto sunt, de obicei, High Endurance, realizate special pentru filmări scrise continuu, rapid. Dacă folosiți un card obișnuit, riscul blocării camerei sau al deteriorării cardului este destul de mare. Cu cât este capacitatea mai mare, cu atât mai bine. Chiar dacă o cameră auto poate rescrie date peste cele vechi, este mai prudent să ai clipuri recente. Urmăriți limitele producătorului.

Cele mai multe camere auto folosesc carduri de memorie SDHC (Secure Digital High Capacity) sau SDXC (Secure Digital Extended Capacity), concepute să stocheze cantități mari de date. Există camere auto mai mici, mai compacte ce pot folosi carduri microsd. De obicei, acestea vin cu adaptor pentru a putea fi folosite și în cititoare de carduri de dimensiuni standard.

Pentru a nu se deteriora fișierele, sunt importante vitezele de citire și scriere. Alegeți card din gama Endurance, care performează bine la viteze de scriere de 30 MB/s si 80 MB/s si la viteze de citire intre 95 MB/s si 100 MB/s. Vitezele recomandate de specialiști sunt: scriere – 30 MB/s si 80 MB/s, respectiv citire – 95 MB/s si 100 MB/s. Pentru înregistrările video la rezoluții mari sau pentru funcțiile avansate (înregistrare în 4K), recomandăm cardurile de memorie de înaltă viteză (standard UHS-I sau UHS-II).

Așa cum am precizat, tipul de card este esențial, cele Endurance fiind cele mai populare pentru camerele auto. Alte clase recomandate pentru cardul de memorie sunt Extreme Plus, Extreme Pro, Evo Plus, etc. Vedeți că există carduri de memorie rezistente la temperaturi extreme (medii foarte calde sau foarte reci), precum și carduri cu rating de durabilitate (rezistă la șocuri, vibrații, condiții dure de mediu).

Cea mai bună cameră auto față-spate

Camera auto față-spate este, de fapt, un sistem de înregistrare video care include, după cum sugerează denumirea, o cameră instalată în fața mașinii și o cameră instalată în spatele mașinii. Este o cameră care furnizează vedere completă, cuprinzătoare a mediului din fața și spatele mașinii.

Camera frontală se va instala pe parbriz sau pe bordul mașinii, fiind orientată în față, în direcția de mers. Ea va capta imagini și va înregistra ce se petrece în fața mașinii, dar și drumul, semnele de circulație, vehiculele din față și orice incident derulat în timpul traseului.

Camera pentru spatele mașinii se va instala în partea din spate, respectiv pe lunetă sau pe bara din spate. Ea va capta tot ce se petrece în spatele mașinii: traficul din spate, manevrele de parcare cu spatele, evenimentele care se produc în zona din spatele mașinii.

Există numeroase avantaje când folosiți cameră auto față-spate. Cel mai important avantaj este acela că se obține o perspectivă mai mare, completă a mediului de jur-împrejurul mașinii. Astfel, deplasarea este mai sigură și riscul producerii unor incidente scade semnificativ. Dacă se produce un accident, înregistrările de la cele două camere vor furniza dovezi importante. Ele vor ajuta la determinarea responsabilității și soluționarea eventualelor dispute legate de cum s-a produs accidentul.

Un alt avantaj important este acela că puteți folosi camera auto față-spate în timp ce realizați manevrele de parcare, ea furnizând vedere detaliată, clară asupra spațiului din jurul mașinii. Veți putea evita incidentele și veți parca mai ușor, cu mai puține manevre. Manevrele de parcare pot grăbi deteriorarea mașinii și, dacă sunt mai puține și mai precise, vehiculul se va deteriora mai greu. 

Pentru a folosi camera auto față-spate, trebuie să instalați și să configurați cele două camere, precum și sistemul de înregistrare. Nu uitați că cele două camere necesită alimentare și că trebuie să comunice eficient între ele, dar și cu dispozitivul de înregistrare.

Camera de bord auto

Camera  de bord auto, pe care mulți o știu sub denumire dashcam, este un dispozitiv de înregistrare video cu profil compact, instalat la interiorul mașinii. De cele mai multe ori, camera de bord auto se instalează pe parbrizul sau bordul mașinii. Ea poate înregistra continuu imagini și sunet așa cum le percepe șoferul și o puteți folosi în numeroase scenarii.

Scopul primordial al camerei de bord auto este să înregistreze drumul și evenimentele ce se produc în jurul mașinii, când conduceți. O astfel de cameră este, de obicei, dotată cu un senzor video de calitate superioară, cu lentilă cu unghi larg, ce captează imagine panoramică a drumului. Înregistrările video se vor stoca pe card de memorie intern și le veți putea revedea dacă aveți nevoie să analizați diverse evenimente. Înregistrările pot furniza dovezi în cazul unor incidente sau accidente rutiere, mai ales dacă există neclarități asupra autorului, modului în care s-au produs accidentele.

O cameră de bord auto poate capta și înregistra și evenimente neobișnuite de pe drum, cum ar fi comportamentul agresiv al șoferilor, activitățile ilegale. Sunt situații în care camera de bord auto devine un instrument de siguranță personală, captând evenimentele violente, ilegale din timpul mersului.

Vă amintim de funcțiile suplimentare care pot însoți camera de bord auto: GPS (înregistrează datele de locație), viteza, senzori de mișcare pentru a determina evenimente la parcare, Wi-Fi, funcții de asistență la conducere. Spre exemplu, camera poate avertiza părăsirea benzii sau producerea unei avarii la distanță față de vehiculul din față.

Cea mai bună camera auto

Cea mai buna cameră auto este cea care îndeplinește cel mai bine nevoile dvs. De siguranță pe drum. O cameră auto este bună dacă poate capta toate momentele semnificative de pe parcursul călătoriei dvs. Ea trebuie să furnizeze imagini clare, cu multe detalii pentru a putea vizualiza și analiza orice eveniment. O cameră auto bună va capta imagini clare, indiferent de momentul înregistrării (zi, noapte). Funcții inteligente (înregistrarea la urgență sau la impact, coliziune), dar și funcții de înregistrare în buclă (ajută la gestionarea eficientă a spațiului de stocare) sunt nelipsite la cea mai bună cameră auto.

Să nu uităm că cea mai bună cameră auto trebuie să fie solidă, trainică, de încredere. Ea trebuie să ofere performanțe bune chiar dacă sunt vibrații puternice sau condițiile de mediu sunt dificile. Un design prietenos, configurare și utilizare facile sunt, de asemeni, caracteristici pe care le prezintă cea mai bună cameră auto.

Cea mai convenabilă financiar cameră auto

O cameră de bord cu preț mai mic poate fi cea mai bună alegere pentru clienții cu bugete limitate sau care au nevoie doar de funcții de bază la camera auto. Aceasta nu înseamnă că prețul mic trebuie să rămână singurul criteriu de selecție a camerei auto. O cameră auto ieftină, dar de calitate, va avea rezoluție mai mică la înregistrarea video, unghi de vizualizare mai mic și mai puține funcții suplimentare, mai ales prin comparația cu modelele mai scumpe.

Dacă aveți un buget fix pentru camera auto, trebuie să conștientizați performanța medie a unui model mai ieftin. Cel mai probabil, imaginile vor pierde din claritate, vor avea mai puține detalii la înregistrare, iar performanța la lumină redusă sau la viteze mai mari va fi mai slabă. Probabil că un model ieftin nu va avea aceeași durată de viață și fiabilitate ca un model mai scump.

Alegeți camera auto  cu preț mai mic dacă nu căutați funcții avansate, înregistrări de calitate superioară și, mai ales, nu vreți să depășiți un anumit buget. Dacă vreți performanțe superioare, funcții suplimentare, calitate superioară pentru înregistrări, indiferent de condițiile de iluminare, vă recomandăm să deschideți puțin mai mult portofelul. În final, opțiuni optime sunt pentru toți!

Camera auto triplă

Camera auto triplă este cea care se folosește la taxi și ridesharing, oferind numeroase beneficii șoferilor, dar și pasagerilor. Este o cameră care asigură un nivel superior de protecție. Camera auto triplă înregistrează ceea ce se întâmplă în fața mașinii, dar și la  interiorul vehiculului, ea monitorizând nu doar drumul, ci si comportamentul clienților.

Un beneficiu fundamental adus de camera auto triplă este cel al securizării pasagerilor. Din moment ce spațiul din interiorul mașinii este permanent supravegheat, mediul din mașină este mai sigur și scade riscul producerii unor evenimente neplăcute, a unor conflicte. O cameră auto triplă va înregistra incidentele, comportamentul nepotrivit și oferă dovezi clare în cazul în care se formulează reclamații de la clienți sau au loc evenimente neașteptate.

Chiar dacă protejarea pasagerilor este un avantaj esențial al camerei auto triple, ea aduce un alt beneficiu, la fel de important: protejează șoferul. Dacă se produc dispute, acuzații nedrepte, se pot folosi înregistrările furnizate de cameră pentru a se clarifica incidentele, proteja șoferul. Înregistrările se pot folosi și pentru a se verifica anumite informații, cum sunt cele legate de achitarea sau durata călătoriei. Instalarea camerei auto triplă creează un puternic sentiment de siguranță pentru șoferii de taxi și ridesharing. Ei vor putea controla mai eficient activitatea derulată și soluționa prompt evenimentele atipice, neplăcute.

Alegeți cameră auto triplă de calitate, ce poate înregistra în condiții de iluminare diverse și oferă rezoluție superioară. Camera auto triplă ajută șoferii să fie transparenți, eficienți și siguri în călătoriile lor, dar și să protejeze pasagerii.

Cele mai frecvente întrebări despre camerele auto

Cum se definește camera de bord?

Camera de bord, pe care mulți o știu sub denumirea de dashcam, camera auto se definește ca un dispozitiv compact pe care îl puteți instala pe parbrizul mașinii, putând înregistra imagini și sunet pe parcursul cursei.

Ce beneficii aduce folosirea camerei de bord?

Beneficiile aduse de folosirea camerei de bord sunt multiple. Ea poate înregistra diverse evenimente din trafic, furnizând dovezi video dacă se produc accidente, conflicte rutiere. O cameră de bord se folosește și pentru supraveghea comportamentul șoferului, pentru a înregistra decoruri de pe drum. Simpla prezență a camerei de bord poate reduce riscul producerii unor acte de vandalizare, de furturi. Dacă acestea se produc, camera de bord poate furniza informații despre autori, evenimente.

Cum funcționează o camera de bord?

Camera de bord se poate alimenta de la bateria mașinii pe care este montată sau printr-un cablu, introdus în priza de brichetă. Camera va înregistra video în mod continuu, dar poate avea și senzori de detecție a mișcării ce va declanșa înregistrarea. Înregistrările sunt salvate pe cardul de memorie și pot fi accesate ulterior fie de pe computer, fie prin aplicație mobilă.

Ce sunt funcțiile ADAS?

Funcțiile ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) constituie un ansamblu de tehnologii și funcții care asistă șoferul pe traseu, pentru siguranță rutieră. Avertizare de coliziune frontală (FCVW), de părăsire a benzii de circulație (LDW, LKA), sistemul de asistență la păstrarea distanței față de vehiculul din față (ACC), recunoașterea semnelor de circulație, avertizare de oboseală la șofer sunt funcții ADAS.

Se pot folosi înregistrările de pe camera de bord ca dovezi în cazul unui accident?

Da, se pot folosi înregistrările de pe camera de bord ca dovezi în cazul unui accident. Ele furnizează informații importante despre cursul accidentului, clarificând condițiile care au dus la producerea accidentului, cine sunt vinovații pentru accident.

Este legală instalarea de camera de bord?

Este legală instalarea de cameră de bord pe mașină, dacă ea nu alterează vizibilitatea șoferului și nu contravine altor legi legate de confidențialitate, dreptul la intimitate al persoanelor. Înainte de a instala camera de bord la mașină, consultați reglementările în vigoare.

Este ușor de instalat o cameră de bord în mașină?

Da, este ușor de instalat o cameră de bord în mașină, dar depinde mult de tipul de cameră și de deprinderile dvs. De a instala diverse gadget-uri. Există camere care se lipesc pe parbriz, altele se prind pe oglinda retrovizoare. Camerele de bord actuale vin cu instrucțiuni detaliate despre instalare și configurare. Vă recomandăm să urmați exact instrucțiunile de la producător și să vă asigurați de stabilitatea camerei înainte de a pleca la drum.

Ce capacitate să aibă cardul de memorie pentru camera de bord?

Cardul de memorie pentru camera de bord trebuie să aibă capacitate adaptată la nevoile dvs. Și frecvența folosirii camerei. Cu cât este mai mare capacitatea cardului (32GB, 64GB), cu atât riscul ca acesta să se umple rapid și să rescrie peste înregistrările vechi este mai mic.

Prin ce mod se pot accesa și viziona înregistrările de pe camera de bord?

Se pot accesa și viziona înregistrările de pe camera de bord prin conectarea la computer prin cablu USB. De asemeni, se poate folosi aplicație mobilă dedicată, ce asigură conectivitatea Wi-Fi și accesarea înregistrărilor de pe telefonul Smart.

Pot înregistra sunet camerele de bord?

Da, camerele de bord pot înregistra și sunet (cele mai multe dintre ele). Se poate întâmpla, însă, ca această funcție de înregistrare audio să fie dezactivată. Vă semnalăm că pot fi reglementări locale privind înregistrarea sunetului în spații publice.

Cele mai bune modele de la producători

Cea mai bună cameră Garmin

Camera auto 4 Megapixeli DVR Dash Cam 67W GPS si WIFI si control vocal 67W Garmin 010-02505-15 are un unghi de vizualizare de 180 de grade. Ea furnizează înregistrări video de calitate înaltă cu rezoluție 1440p și oferă excelente performanțe chiar când este expusă direct la soare sau la temperaturi mari. Dotată cu GPS, camera emite alerte diverse: la aproprierea excesivă de o altă mașină, la devierea de pe traseu, când mașina din față pornește.

Dotată cu adaptator dublu USB, camera poate înregistra continuu și poate salva automat înregistrările în Vault. Puteți vizualiza videoclipurile și fotografiile prin aplicația Garmin Drive, compatibilă cu dispozitivele Android și ios. Pot fi sincronizate maxim 4 camere de bord. Dacă nu sunteți lângă mașină, puteți accesa și configura facil camera prin conexiunea Wi-Fi. Camera include un algoritm avansat pentru a emite avertismente de coliziune frontală.

Cea mai bună cameră de bord Xiaomi

Pentru mai multă siguranță, instalați pe mașina dvs. Camera auto Xiaomi 70MAI wifi – M500-128G. Dotată cu sisteme avansate, camera permite verificarea filmărilor în timp real prin aplicația 70mai de pe telefonul mobil. Poți stoca imaginile direct pe dispozitiv, camera având suficientă memorie internă. Rezoluția imaginii este de 2592×1944 și camera poate capta detalii precum plăcuțe de înmatriculare, semnele rutiere, detalii critice. Unghiul de vizualizare de 170 de grade permite captarea acțiunilor din ambele părți ale mașinii.

Datorită tehnologiilor HDR, WDR a difragmei F2.0, camera oferă imagini de calitate și la condiții de lumină redusă. Camera include senzor G care declanșează înregistrarea la detecția mișcării sau a unui impact. La înregistrarea unui videoclip de urgență, primiți alertă vocală. Camera include GPS, GLONASS, funcții ADAS extins,  control vocal, memorie internă emmc (128GB) și este chiar compatibilă cu senzorii TPMS care monitorizează presiunea în anvelope.