Blog kit de supraveghere pentru diferite situatii

Este de la sine inteles ca sistemele de monitorizare video au devenit din ce in ce mai populare, indiferent daca este vorba de supravegherea rezidentei personale, a unui spital sau a unui santier.

Intrucat multitudinea si varietatea camerelor de monitorizare video poate deveni covarsitoare pentru orice posibil utilizator, iata cateva sfaturi care pot ajuta in selectia unor sisteme de supraveghere video. Un viitor utilizator bine informat va putea alege cea mai buna solutie de monitorizare video pentru situatia sa, fara a realiza achizitii inutile care depasesc atat bugetul, cat si necesitatile sale reale.

Cuprinsul paginii

CE SISTEME DE SUPRAVEGHERE VIDEO SE POTRIVESC CASEI TALE? DAR PENTRU SUPRAVEGHEREA CURTII?

Chiar daca vecinul tau inspira incredere, nu ar trebui sa omiti riscul unei efractii. Intrucat serviciile unei firme de Securitate sunt destul de costisitoare, multi proprietari iau in considerare instalarea unui sistem de monitorizare video.

Intrucat un astfel de sistem include o mare varietate de elemente (senzori, alarme), principalul element il constituie camerele de supraveghere.

Iata cateva aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand selectezi din multitudinea camerelor de monitorizare video:

 • PRINCIPALELE ASPECTE

Trebuie sa vezi in ce masura camerele de supraveghere video alese vor acoperi zona pe care vrei sa o monitorizezi. Le vei instala in interior? In exterior? Vei monta camere atat in interior cat si la exterior? Ai nevoie ca o camera sa supravegheze doar o anumita zona sau trebuie sa acopere o zona mai mare?

Ai de gand sa verifici inregistrarile video in timpul zilei sau mai multi oameni vor avea access la ele? In acest caz, camerele de tip IP sunt cea mai buna optiune intrucat ele permit vizionarea inregistrarilor prin internet, putand fi accesate de oriunde.

Odata aceste elemente identificate, trebuie sa vezi care modele s-ar potrivi cel mai bine pentru resedinta ta.

Spre exemplu, calitatea imaginii pe timpul noptii poate fi deosbit de importanta. Chiar daca nu va fi necesar sa folositi doar camere 4K, imaginea video trebuie sa fie suficient de clara pentru a putea identifica placute de inmatriculare, chipuri umane, pe timpul zilei si noptii- asta daca se doreste ca sistemul de supraveghere video sa fie cu adevarat eficient.

 • CAMERE DE SUPRAVEGHERE CU BATERII

Camerele de monitorizare video pe baza de baterii reprezinta o solutie optima pentru proprietarii care nu au nevoie de un numar mare de camere, intrucat ele pot opera individual. Foarte usor de instalat, neimplicand modificarea locatiei de instalare in vreun fel (desi unele modele presupun o baza cu suruburi), aceste camere nu necesita cablare pentru sursa de curent sau transmisia video. Ele sunt extrem de flexibile in ceea ce priveste locul de instalare in casa. Daca initial instalezi o camera pentru supravegherea usii de la intrare, dar necesitatile tale se comuta pe alte zone (sa presupunem ca vrei sa aduci modificari terasei), acest tip de camere poate fi reinstalat in alt loc fara dificultati.

In general, camerele de monitorizare cu baterii sunt mai ieftine decat alte modele intrucat ele pot functiona ca unitati individuale.

Intrucat ele pot opera doar cu baterii, nu trebuie omis ca si bateriile vor trebui schimbate din cand in cand. De aceea, instalarea unei astfel de camere intr-un loc greu accesibil nu e cea mai buna idee, mai ales cand este necesara inlocuirea bateriilor.

De asemenea, sa nu uitam sa mentionam ca aceste camere sunt, de cele mai multe ori, camere Wi-FI IP (pot fi accesate printr-o aplicatie) si o conectare solida la internet este fundamentala pentru o transmisie eficienta. In cazul in care reteaua nu este stabila, accesul sau inregistrarea video nu vor fi de cea mai buna calitate. Unele camere necesita stocare cloud pentru inregistrari.

Multe camere cu baterii include alarme la detectie de miscare, inregistrare automata a miscarii, inregistrare audio si chiar comunicare audio two-way.

 • CAMERELE DE MONITORIZARE HYBRID

Si acest tip de camere este popular intre proprietarii de rezidente. Ele sunt camere Wi-Fi si functioneaza alimentandu-se prin cablu de la o sursa AC individuala pentru fiecare camera sau de la o sursa partajata care suporta alimentarea mai multor camere simultan si inclusiv a DVR-ului. Ele nu au baterii care necesita inlocuire, dar pot fi amplasate oriunde si doar foarte rar vor necesita o relocare.

 

Intrucat ele necesita alimentare AC, vor avea nevoie sa fie amplasate cat mai aproape de o priza in cazul alimentarii individuale. Acest fapt nu trebuie omis, mai ales pentru ca un sistem cu mai multe camere va necesita cate o singura priza pentru fiecare camera si cablu suficient de lung pentru a ajunge la unitate.

Aceste camere IP transmit imaginea video cu ajutorul retelei Wi-Fi, deci o conectare puternica este fundamentala. Diferenta intre sistemele cu camere cu baterii si cele cu camere hybrid este ca unitatile de tip hybrid folosesc un hard disc local pentru a stoca inregistrarile, evitandu-se stocarea in cloud.

Asemeni unora dintre modelele cu baterii, camerele hybrid pot include functii de detectare a miscarii, de inregistrare video si audio si chiar comunicare two-way in timp real.

 • CAMERELE DE MONITORIZARE CU FIR

Camerele de acest gen sunt primul model care apare in minte atunci cand vorbim despre monitorizarea video, dar noile tehnologii au evoluat impresionant si noile modele sunt departe de modelele greoaie si mari din trecut.

Camerele de monitorizare cu fir ofera stabilitate, intrucat atat sursa de curant cat si transmisia video se realizeza prin cabluri si nu prin baterii sau retele Wi-Fi. Ele sunt cea mai buna solutie in situatiile in care exista interferente frecvente sau conectivitate instabila. Anumite modele sunt de tip PoE (Power Over Ethernet), ceea ce inseamna ca folosesc atat energie cat si transmisie video printr-un singur cablu, eliminand nevoia de a instala mai multe cabluri. Daca vrei ca rezidenta ta sa nu fie sufocata de cabluri, acest tip de camere reprezinta cea mai buna solutie. Intrucat modelele cu fire presupun anumite modificari (indiferent daca sunt de tip PoE sau nu), instalarea lor poate deveni mai anevoioasa.

Aceste sisteme pot include un numar mai mare de camere video si reprezinta cea mai optima variant pentru supravegherea spatiului exterior al casei.

Intrucat necesarul de date este cu mult mai mare in cazul unui sistem de monitorizare cablat, veti avea nevoie de hard-discuri pentru a comprima si stoca inregistrarile. Cat timp vor fi acestea stocate depinde de marimea hard-discului pentru unitati. Unele camere vin cu hard-drive-uri de 8Tb, capabile sa stocheze inregistrarile pe zile intregi, fara a fi nevoie sa se inregistreze peste ele.

Vezi si: Top 5 Sisteme de Supraveghere cu 4 Camere – Ghid Complet de Achiziție

 CUM ALEGI CEL MAI BUN SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO PENTRU SPATIILE COMERCIALE?

 

In cazul unor cladiri de birou, sistemele de monitorizare CCTV reprezinta cele mai multe beneficii. Iata aspectele ce trebuie luate in considerare in alegerea camerelor de monitorizare video:

 • ESTE NEVOIE CA ELE SA FIE VISIBLE, TOCMAI PENTRU A FI MAI EFICIENTE?

Locatia si ceea ce urmeaza a fi supravegheat vor determina daca se va merge pe modele mai discrete (camerele Dom, spre exemplu) sau unele care sunt vizibile (clasice). Camerele de tip cutie sunt cele mai mare si mai evidente, amintind oamenilor ca spatiul este monitorizat video si reducand tentatia posibilor infractori.

Camerele de tip dom sunt cele mai discrete datorita formei lor sferice de mici dimensiuni. Unele modele foarte compacte sunt atat de mici incat incap si in palma. Camerele de tip PTZ (pan/tilt/zoom) sunt optime pentru monitorizarea spatiilor mai mari, urmarind anumiti subiecti cu usurinta.

 • CAMERELE VOR FI FOLOSITE LA INTERIOR SAU EXTERIOR?

In timp ce majoritatea camerelor de monitorizare video pot fi folosite la interior si exterior, este important sa nu se omita aspectul montarii si protejarii lor. Daca veti folosi camere de monitorizare video in medii extrem de friguroase, selectarea unei camere care are o constructie solida si chiar un incalzitor prin constructie, nu va trebui sa te ingrijorezi foarte tare. Camera ar trebui sa porneasca sis a functioneze, in ciuda temperaturilor scazute.

In anumite domenii (transport, spre exemplu), este important sa se aleaga o solutie de monitorizare video robusta, capabila sa functioneze si in mediile potrivnice, cu un nivel de trepidatii inalt.

In cazul fabricilor, camerelor vor necesita protectie impotriva prafului, in timp ce in restaurant, camerele au nevoie de protective impotriva grasimii.

 • CE ARIE VOR ACOPERI?

Marimea suprafetei pe care o vei monitoriza are importanta in selectarea tipului de camere de monitorizare video si a retelei pe care o vei folosi. Este bine sa folosesti o macheta a spatiului pe care il vei monitoriza pentru a determina numarul decamere necesare pentru supraveghere.

Camerele de tip PTZ sunt cea mai buna optiune pentru suprafetele mari intrucat ele pot acoperi un unghi larg si vin cu functie de zoom. Unele camere au unghiuri pana la 112 grade, permitand utilizatorului sa acopere o zona intinsa, cu doar o singura camera video.

Aceasta inseamna ca un sistem de monitorizare poate fi alcatuit din mai putine camere CCTV, reducandu-se costurile pentru sistemul de supraveghere. Chiar si in cazul unghiurilor largi, calitatea imaginilor ramane impresionanta.

Prin comparatie, spatiile mai mici vor avea nevoie de camere statice. Cele mai multe vor implica si o retea LAN, in timp ce retelele mai mari vor avea nevoie de o retea WAN.

 • CAT DE IMPORTANTE SUNT CLARITATEA IMAGINII SI SURPRINDEREA DETALIILOR?

Marimea spatiului pe care il vei monitoriza influenteaza rezolutia de care ai nevoie. Spre exemplu, un spatiu mare de market va avea nevoie de camere cu inalta rezolutie pentru a nu fi alterata calitatea imaginii atunci cand se zoom-eaza.

Pe de alta parte, spatiile mai mici (birouri, receptii) vor putea functiona cu camere cu rezolutie mai scazita. Nu este necesara folosirea unor camere cu inalta definitie de fiecare data. Este cu mult mai eficient, insa, ca fiecare dintre spatii sa fie monitorizat.

 • ESTE NEVOIE SI DE SEMNAL SONOR?

Integrarea audio intr-un sistem de supraveghere video ofera posibilitatea angajatilor sa auda si chiar sa si vorbeasca cu posibilii intrusi. Aceasta functie poate fi introdusa cu usurinta intr-un astfel de sistem.

Din punctul de vedere al sigurantei, semnalul sonor poate fi folosit ca metoda de declansare a inregistrarii si a alarmelor atunci cand semnalul sonor depaseste anumite limite de siguranta.

 • CARE SUNT CONDITIILE DE ILUMINARE?

Este important sa se testeze camerele pentru a determina care modele functioneaza cel mai bine in conditiile de iluminare din birouri. Spatiile interioare si exterioare beneficiaza de lumina soarelui in mod diferit, asta ca sa nu mai vorbim despre diferentele de la un anotimp la altul.

Este vital sa se ia consideratie unde sunt amplasate sursele de lumina. Unde va reflecta lumina pe podea? Exista stralucire intense in anumite zone? In cluburile de noapte, becurile cu mod intermitent pot influenta camerele de monitorizare.

Din fericire, tehnologiile curent fac posibila utilizarea imaginilor in conditii variate de iluminare. Tehnologiile de filtrare a luminii (filtrele IR) si sursele artificiale de lumina pot amplifica/reduce cantitatea de lumina care are ajunge la un senzor, ajutand la clarificarea imaginii ziua si noaptea.

 • ESTE SCALABILITATEA IMPORTANTA? VA FI NEVOIE SA MAI ADAUGI CAMERE IN TIMP?

Utilizarea unui sistem de supraveghere video care este scalabil si flexibil este fundamentala. Problema principala in cazul sistemelor traditionale de tip CCTV este ca ele sunt circuite inchise, totul fiind cablat si dificil de scalat.

De aceea, este important sa se opteze pentru camere de tip IP care se pot conecta printr-o retea wireless, permitand dezvoltarea si scalarea oricarei configuratii in timp. Adaugarea unor camere IP la retea este similara cu cea a adaugarii unui telefon la o retea VOIP – este simpla si nu necesita alte cablari.

 • CE PARTE DIN AFACERE VA BENEFICIA CEL MAI MULT DIN MONITORIZAREA VIDEO?

Sistemele de monitorizare video pentru afaceri nu permit doar monitorizarea furturilor, ci si marirea sigurantei echipei. Intrucat stiu ca sunt monitorizati, angajatii se vor simti mai in siguranta.

Imaginile oferite de un sistem de monitorizare video pot confirma/infirma anumite incidente de la locul de munca, acte de violenta, furturi, distrugere de bunuri sau acte de vandablism. Aceste informatii devin esentiale in solutionarea unor incidente.

Sistemele de monitorizare ajuta nu doar sub aspectul sigurantei si al securitatii, ci si in ceea ce priveste anumite operatiuni din firma.

Datele oferite de sistemul de monitorizare video pot ajuta nu doar sistemul de monitorizare, ci si strategiile de marketing, relatii cu clientii, departamentele IT; ele ajuta la imbunatatiea experientei clientilor si duc la cresterea profitului, cand sunt luate masurile impuse in acest sens.

Spre exemplu, intelegerea modului in care clientii strabat un magazin este esentiala in modul in care sunt produsele puse in rafturi. Functii avansate (recunoastere faciala) pot fi folosite pentru a se estima sexul si varsta clientilor.

Toate aceste functii pot ajuta detinatorul unei afaceri nu doar sa inteleaga profilul cumparatorilor sai, dar si sa foloseasca cele mai bune campanii pentru promovarea anumitor produse.

 • CARE SUNT LIMITELE SISTEMELOR DE MONITORIZARE?

Un sistem VMS este fundamental avand in vedere ca cineva se poate focusa pe o inregistrare video doar 20 de minute. Analizele sau VMS pot anunta in cazul unei activitati suspecte, imbunatatind modul de functionare a unei afaceri.

Anumiti algoritmi inteligenti si senzori de detectare a miscarii ofera informatii utile- cum ar fi numarul de oameni care intra intr-un magazine. Comparand numerele cu cele ale achizitiilor, proprietarii pot estima care este cea mai buna perioada pentru promotii.

CARE SUNT ASPECTELE FUNDAMENTALE PENTRU UN SISTEM DE MONITORIZARE A UNUI SANTIER?

 

Sistemele de monitorizare video sunt esentiale in zonele care prezinta risc ridicat pentru furt. Dezvoltatorii sunt in cautarea unor sisteme de monitorizare video pentru santier cu camere video pentru supravegherea materialelor, a uneltelor, a echipamentelor scumpe etc.

Iata conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca aceste camere de monitorizare video:

 • Sa fie rezistente la apa- sistemele de monitorizare pe santier trebuie sa fie solide, rezistente la apa, astfel incat sa nu fie afectate de praf, apa sau alte reziduuri de pe santiere
 • Portabile- camerele video pentru santiere trebuie sa poate fi dezinstalate si mutate la urmatorul santier cu usurinta, odata cu finalizarea unui proiect.
 • Calitatea video HD- camerele de monitorizare video de pe santiere trebuie sa ofere imagini de inalta calitate (cel putin 1080p). trebuie sa includa abilitate vizuala pe timpul noptii cand au loc cele mai multe furturi.
 • Minimum de cabluri- o multitudine de cabluri pe un santier nu face decat sa ingreuneze munca desfasurata. Alegerea unor camere fara cablu devine esentiala in monitorizarea video pe un santier.
 • Acces facil de la distanta- gratie sistemelor de monitorizare de la distanta prin intermediul aplicatiilor de pe smartphone, monitorizarea unui santier si verificarea spatiului regulata sunt cu mult mai usor de implinit direct de pe dispozitivele mobile. Functia de zoom pentru identificarea fetelor umane sau a placutelor de inmatriculare este o alta abilitate care se doreste la o camera de monitorizare video pe un santier.

CARE SUNT CELE MAI BUNE OPTIUNI PENTRU MONITORIZAREA VIDEO A INSTITUTIILOR DE INVATAMANT?

 

In cazul institutiilor scolare, sistemele de monitorizare CCTV reprezinta cea mai buna optiune, atat pentru scolile mici cat si pentru unitatile de invatamant mai mari.

Iata cateva aspecte care trebuie mentionate in acest caz:

 • CAMERELE HD

Camerele de monitorizare HD reprezinta solutiile optime, iar cele 1080p pot oferi o rezolutie de 6 ori mai mare decat cea a camerelor de tip analog. Instalarea si utilizarea lor este destul de simpla, ele venind intr-o mare diversitate de modele si tipuri (pentru interior si pentru exterior).

In cazul in care locatia necesita un unghi mai mare de acoperire, se poate opta pentru camere de 180grade ce pot fi folosite atat la interior, cat si la exterior.

Pentru zonele mai putin iluminate, camerele cu infrarosu reprezinta cea mai buna alegere, de fiecare data.

 • DVR

Cele mai multe dintre institutiile de invatamant vor dori inregistrarea video 24 din 24, la anumite ore, atunci cand este detectata miscarea sau in cazul combinarii tutoror celor 3 situatii. Un video recorder digital devine esential si este important sa se aleaga un DVR care nu doar suporta numeroase configuratii, ci este si simplu de instalat si de folosit. Exista DVR care suporta toate camerele 1080p, fiind foarte usor de utilizat, chiar si de catre cei mai putin tehnici.

 • TRECEREA DE LA SISTEMUL CCTV DE TIP ANALOG LA CEL HD

Este posibil ca unele scoli sa aiba deja instalat un sistem de monitorizare video care este, insa, depasit, trecerea la un sistem de tip HD fiind mai mult decat necesara. DVR-urile de tip hybrid reprezinta cea mai buna solutie. Inlocuirea unui DVR CCTV cu un DVR hybrid inseamna si inlocuirea camerelor de tip analog cu unele de tip HD, dar DVR-urile hybrid suporta ambele formate de video.

 • CABLAREA RG59

Instalarea cablurilor de Securitate intr-o scoala nu este diferita de alte situatii. Cablul coaxial RG59 este standard pentru sistemele CCTV de tip HD. Instalatorul va atasa capetele BNC la cabluri, dar exista ghiduri specifice pentru aceste cablari.

 • CABLURILE GATA FACUTE

Aceste cabluri sunt folosite in locatiile interioare mai simple. Ele vin in lungimi prestabilite si au capetele deja atasate.

 • ACCESAREA DE LA DISTANTA SI MANAGEMENTUL

Unele institutii scolare doresc ca sistemele de monitorizare video sa suporte accesarea la retea de la distanta. Aceasta permite anumitor utilizatori sa se logheze la sistemul de supraveghere video de pe un iPhone, aplicatie android, calculator. Sistemele pot fi setate astfel incat sa fie permis accesul doar in campus sau si din alte locatii. O astfel de abilitate va permite managerilor, personalului de Securitate sa acceseze camerele de monitorizare live. Aceste sisteme suporta si accesarea de la distanta a unui video inregistrat.

Spre exemplu, biroul unui angajat al firmei de paza nu se afla acolo unde instalat si recorderul DVR. Setarea speciala la accesului la retea va permite, insa, acestui angajat sa acceseze sistemul de pe computerul de la birou.

 • SISTEMELE COMPLETE DE MONITORIZARE VIDEO PENTRU SCOLI

Un stfel de sistem include recorderele DVR, camerele video, cablurile, sursele de energie, monitoarele. Exista sisteme gata de utilizare, dar si unele ce pot fi adaptate la nevoile specifice ale unei institutii.

Nota: In cazul sistemelor de monitorizare video in scoli, anumite conditii trebuie respectate pentru a se proteja elevii, fara a li se incalca anumite libertati. Iata unde pot fi instalate camerele de supraveghere:

 • In parcari
 • Microbuze de scoala
 • Sali de clasa
 • Holuri si coridoare
 • Intrarile in curtea scolii si birourile principale
 • Cantine si intrarile in grupurile sanitare
 • Laboratoare
 • Sali de sport

Iata si zonele in care camerele de monitorizare video nu pot fi instalate:

 • Grupuri sanitare
 • Vestiare
 • Locatii legate de intimitate

ESTE NECESARA INSTALAREA UNUI SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO IN SPITAL?

In spitale si institutii medicale, supravegherea video este un instrument util nu doar pentru ameliorarea securitatii, cat si pentru controlul cheltuielilor. Camerele de monitorizare video pot functiona pentru a proteja angajatii si pacientii din zonele sensibile, oferind imagini ce pot folosi ca dovezi in anumite situatii.

Tehnologia video IP ofera spitalelor flexibilitate in ceea ce priveste flexibilitatea in instalare, dar ofera si beneficii precum monitorizarea video de la distanta sau capacitate de stocare mai mare.

Iata avantajele instalarii unui sistem de monitorizare video:

 • IMBUNATATIREA SIGURANTEI

Camerele de monitorizare video amplasate intr-un spital pot preveni infractiunile si efractiile, permitand operatorilor sa urmareasca pacientii periculosi, dar si accesul persoanelor neautorizate in zonele cu acces limitat.

 • IMBUNATATIREA PRODUCTIVITATII

Prezenta camerelor de monitorizare video poate ameliora comunicarea intre departamente si cladiri, facilitand cresterea productivitatii.

 • PREVENIREA RECLAMATIILOR NEFONDATE

In situatiile in care pacienti sau vizitatori aduc acuzatii nefondate, evidentele video furnizate de camerele de supraveghere pot anula aceste acuze, salvand spitalul de la cheltuirea inutila a unor sume pentru despagubiri.

 • SOLUTIONAREA DIVERGENTELOR INTRE ANGAJATI

Divergentele intre angajati poti fi solutionate foarte simplu cu ajutorul dovezilor oferite de sistemul de supraveghere video.

 • MONITORIZARE CONTINUA

Supravegherea IP permite angajatilor autorizati sa monitorizeze anumite zone critice in mod continuu, in timp real, de la computerul personal.

 • STOCARE DIGITALA

Spitalele care aleg sisteme de monitorizare video de tip IP vor putea folosi avantajele stocarii digitale. Sistemele de tip IP ofera utilizatorului posibilitatea de a stoca inregistrari in mod digital pe serverele de retea, hard-drive-uri sau pe NVRs, ele putand fi accesate cu usurinta de utilizatorii autorizati.

 • MONITORIZARE VIDEO DE LA DISTANTA

Monitorizarea de la distanta este un instrument extrem de folositor pentru institutiile medialce. Supravegherea de tip IP permite angajatilor sa urmareasca cadrele video de la distanta, avand acces la retea. Mai multe situri pot chiar comunica in aceeasi retea, toate camerele fiind accesabile online prin intermediul internetului.

Nota: sistemele de monitorizare video in spitale prezinta si anumite riscuri care nu trebuie desconsiderate:

 • Intimitatea

Camerele de monitorizare pot fi folosite in numeroase zone ale spitalului, dar nu se poate omite dreptul la intimitate al pacientului atunci cand se decide amplasarea lor.

 • Supra-estimarea

Cu toate ca un sistem de monitorizare video este important, nu trebuie minimizata importanta personalului de Securitate in incinta spitalului.

 • Riscul pentru distrugere

In cazul in care o camera video este distrusa, semnalul video poate fi pierdut. Anumite masuri trebuie luate in acest sens (protejarea camerelor, incasetarea lor etc)

 • Calitatea video

Intrucat recunoasterea faciala poate deveni esentiala in solutionarea unui incident, instalarea unor camere HD de inalta rezolutie este mai mult decat recomandata. Camerele cu functie de zoom sau cu unghi larg de acoperire sunt si ele de preferat, pentru a fi utile in mod real.

Iata cateva dintre locurile cele mai recomandate pentru instalarea camerelor video:

 • Parcarile si zonele de incarcare a marfii
 • Lifturi si iesiri de incendiu
 • Holuri
 • La intrarea zonelor cu acces limitat in care doar persoanle autorizate pot intra

CARE SUNT SOLUTIILE PENTRU MONITORIZAREA VIDEO A PARCURILOR?

Supravegherea video a unor spatii atat de mari precum parcurile, piscinile publice prezinta nenumarate provocari. Personalul firmei de Securitate trebuie sa fie capabil sa acopere zone foarte largi. Chiar daca aceste camere de monitorizare video pot fi accesate prin internet, dar de multe ori aceste locatii nu sunt aproape de servicii de internet sau macar surse de curent.

 • CAMERE WIRELESS

Camerele de monitorizare wireless de tip cloud sunt cea mai buna optiune. Ele vin cu Wi-Fi incorporat, modemuri celulare 4G, configuratii de antene wireless adaptate pentru acces la internet. Multe dintre ele folosesc baterii solare.

 • CAMERE REZISTENTE

Aceste camere de monitorizare vin cu incasetare solide, sigilata, care permite utilizarea lor la exterior. Sunt rezistente la praf si apa. Intrucat sunt de sine statatoare, ele pot inregistra si stoca inregistrarile.

 • INEXISTENTA UNUI DVR

Ele nu necesita recorder DVR si nici cablare de la camera la DVR. Nu implica nici cablare pentru internet, intrucat sunt modele wireless.

Imaginea este stocata in cloud, deci video-ul este protejat.

 • ACCESIBILITATEA

Video-ul poate fi vizualizat de pe orice device care are un browser intern (smart phone, computer, tableta), asftel incat, indiferent daca esti in parc sau pe strada, poti vizuliza video live sau inregistrari.

Personalul firmei de protective poate dori functii avansate, precum cele de instalare a unui software special ce functioneaza prin internet sau LAN.

 • REZOLUTIE INALTA SI ZOOM

O camera de 2.1mp care ofera 1920x1080pixeli inseamna rezolutie mai mare, dar si capacitatea de a zooma pentru a identifica placute de inmatriculare, fete umane, echipamente sau alte detalii importante.

SURSE

https://www.ifsecglobal.com/video-surveillance/10-tips-for-choosing-the-right-video-surveillance-system/

https://www.newegg.com/insider/how-to-choose-best-surveillance-camera-home/

https://reolink.com/how-to-choose-construction-site-security-cameras/

http://www.turn-keytechnologies.com/blog/guardian/4-things-to-consider-when-choosing-a-security-solution-for-your-school

https://www.ifsecglobal.com/video-surveillance/role-cctv-cameras-public-privacy-protection/

https://reolink.com/school-security-cameras-systems/

https://www.cctvcamerapros.com/School-Surveillance-Systems-s/225.htm

https://www.videosurveillance.com/hospital.asp

https://elinetechnology.com/wireless-security-cameras-for-parks-and-recreation/