Blog Camere Hikvision Pro cu tehnologiile Smart Hybrid Light și ColorVu+X

Cerințele de supraveghere tot mai diverse, necesitatea optimizării supravegherii pe timpul nopții sau în condiții de iluminare redusă sunt motivele care stau în spatele noii tehnologii dezvoltate de Hikvision. Combinată cu alte tehnologii avansate (Panoramic, varifocal, 4K, AI, etc), noua tehnologie Color Vu+X duce supravegherea video la un nivel superior.

Tehnologia Color Vu+X

Captarea de imagini în condiții de lumină redusă a fost mereu o provocare. Dacă nu se captează imagini color clare și la lumină redusă, se pot omite detalii importante atunci când se investighează un incident. Pentru a rezolva acest neajuns, Hikvision a dezvoltat tehnologia ColorVu, care asigură imagini de rezoluție înaltă, full-color în condiții de lumină până la 0,0005 Lux, astfel că utilizatorii pot vedea exact ce se întâmplă în orice condiții de iluminare.

Ce este tehnologia Color Vu de la Hikvision

Senzori de imagine avansați, lentile speciale și algoritmi de procesare a imaginii fac posibilă tehnologia ColorVu. Principiul fundamental al acestei tehnologii este de a folosi o sursă de iluminare auxiliară (infraroșu sau LED-uri) pentru a produce lumina necesară furnizării de imagini color clare, chiar și la lumină redusă. Sursa de iluminare este sincronizată cu senzorul de imagine și adaptată pentru compensarea lipsei de lumină ambientală.

Cu ajutorul tehnologiei ColorVu, camerele de supraveghere vor capta imagini color de calitate superioară chiar și pe întuneric complet sau în condiții de lumină slabă. Astfel se îmbunătățește capacitatea de supraveghere și de identificare a obiectelor, persoanelor într-un mediu cu iluminare redusă.

În ce constă ColorVu +X

Hivkvision a adăugat ColorVu la produse variate de supraveghere video și tehnologii (conceptul poartă denumirea de ColorVu+ X) pentru a ajuta utilizatorii în scenarii diverse. Cum aplicațiile de superioare sunt așa de diferite, ele necesită unghiuri variate capacități AI (inteligență artificială) diverse. Combinarea tehnologiei ColorVu cu alte tehnologii vine în sprijinul utilizatorilor. Astfel, clienții rezidențiali, managerii de afaceri, echipele de securitate pot lua decizii mai inspirate, reacționa mai rapid la evenimentele de securitate, diminua alarmele false, ducând mai sus nivelul de supraveghere.

Apertură largă, moduri ajustabile de iluminare și alte tehnologii aduc caracteristici noi la camerele de supraveghere Hikvision Pro-Series, ce oferă calitate superioară imaginilor color surprinse în lumină redusă. Camerele de supraveghere Pro-Series integrează Smart Hybrid Light cu tehnologia ColorVu pentru a furniza detalii reale în aproape orice scenariu de supraveghere. Chiar și în întuneric complet, utilizatorii vor putea obține imagini bine focusate HD, color sau alb-negru. Tehnologia ColorVu +X poate produce o experiență de supraveghere mai flexibilă, mai eficientă.

Opțiuni flexibile de iluminare cu tehnologia Smart Hybrid Light

Apertura F1.0 și senzorii avansați sunt importanți pentru captarea de imagini color excelente chiar și în condiții de luminare redusă. La fel de importantă este, însă, tehnologia Smart Hybrid Light. Practic, camerele prezintă trei moduri de iluminare pentru a furniza imagini color, alb-negru și declanșate de mișcare, pentru a acoperi toate nevoile din aplicațiile de supraveghere.

Tehnologia Hikvision Smart Hybrid Light poate trece automat de la iluminare IR la lumină vizibilă albă (suplimentară) pe timpul nopții. Echipate cu această tehnologie, camerele oferă trei opțiuni de iluminare suplimentară pentru adaptare eficientă la scenariile de supraveghere nocturnă. Modul de lumină albă sau vizibilă ajută la imaginile color, modul IR (infraroșu, invizibil pentru ochiul uman) ajută la imagini continue alb-negru pe timpul nopții, fără poluare de lumină. Modul Smart face ca lumina să comute automat între cele două moduri, în baza evenimentelor care au loc în perimetru.

Atunci când este pornit modul automat, camera menține iluminarea cu infraroșu pe timpul nopții până când un eveniment acționează imaginea color pentru a capta detalii esențiale. Aceasta înseamnă că, odată ce camera depistează mișcarea obiectelor sau persoanelor, trece la lumină normală și activează Full Color. Această comutare ajută în două moduri: fluxurile video cu imagini color sunt mai bune și pot fi folosite la identificarea intrușilor. În plus, declanșarea luminii poate intimida persoanele suspecte, gata să realizeze acte ilegale.

Tehnologia Super Confocal

Tehnologia ColorVu asigură înregistrări color 24 de ore din 24, pentru ca utilizatorii să vadă imagini pe timpul nopții la fel de detaliate ca cele surprinse pe timpul zilei. Datorită tehnologiei Super Confocal, performanțele tehnologiei ColorVu în lumină slabă sunt mai stabile și mai precise.

Cum lumina infraroșie se focusează altfel decât lumina vizibilă, este foarte dificil pentru camerele cu lumină duală să creeze imagini detaliate în lumină slabă. Camerele de supraveghere ColorVu sunt echipate cu apertură mare, lentile de rezoluție înaltă, astfel că adâncimea focusului este prea mică pentru cadru, producerea de imagini cu infraroșu fiind dificilă.

Pentru rezolvarea acestei probleme, Hikvision a conceput tehnologia Super Confocal. Ea presupune lentile de calibru mare care reduc dispersia optică a luminii pentru a se asigura că punctul de focalizare pe senzor pentru lumina infraroșie este același ca cel al luminii vizibile (de unde și denumirea de con-focal). Focusând ambele tipuri de iluminare pe același punct, se previne umbrirea și se îmbunătățește experiența de vizualizare. Imaginile vor fi clare, reale fie că sunt color sau alb-negru. Obținerea de imagini confocale cu super-apertură F1.0 este o altă premieră pentru industria de supraveghere video.

Tehnologia Super Confocal îmbunătățește sensibilitatea camerei la lumină, astfel că aceasta poate capta imagini clare, detaliate chiar și în condiții de iluminare redusă. Imaginile sunt mai clare, cu mai puțin zgomot, nivel mai mare de detaliere, ceea ce facilitează identificarea persoanelor, a obiectelor sau a posibilelor amenințări.

ColorVu+X—o nouă treaptă mai sus atinsă de supravegherea video

ColorVu+ Panoramic

Camerele panoramice cu tehnologie ColorVu produc imagini vibrante, full-color pentru câmp larg de vizualizare pe timpul nopții sau în alte condiții de iluminare redusă. Aici sunt incluse modele precum camera 8 MP Panoramic ColorVu Fixed Turret Network (număr de model) DS-2CD2387G2P-LSU/SL) și camera 8 MP Panoramic ColorVu Fixed Bullet Network (număr de model DS-2CD2T87G2P-LSU/SL).

Hikvision a integrat ColorVu camerelor panoramice care folosesc tehnologii de fuzionare a imaginilor și lipesc alături imagini de la cele două lentile alăturate pentru o vizualizare fără întrerupere la 180 de grade. Camerele noi panoramice asigură supraveghere continuă pentru locații de interior și exterior, precum parcări, parcuri, ferme, stadioane, intersecții auto.

ColorVu+ Varifocal

Camerele varifocale (zoom) permit utilizatorilor să realizeze zoom pe obiecte pentru a le identifica mai bine. Dezavantajul acestui proces este că poate reduce cantitatea de lumină care intră în lentilă, ceea ce afectează claritatea, culorile imaginilor. Hikvision rezolvă această problemă prin adăugarea tehnologiei ColorVu la camerele varifocale pentru a furniza imagini color pentru toate distanțele.

Cu lentilele motorizate 2.8-12mm, camerele ColorVu varifocale permit utilizatorilor să realizeze zoom in pe imagini color nocturne. Camerele Hikvision varifocale cu ColorVu sunt concepute cu apertură largă F1.0, ceea ce garantează iluminare pentru imagini când se realizează zoom in sau zoom out.

ColorVu+ 4K

Camerele 4K captează imagini mai clare și mai fine comparativ cu modelele HD. Integrarea tehnologiei ColorVu camerelor 4K ajută la furnizarea unor detalii mai bogate și mai colorate, indiferent de condițiile de iluminare.

Camerele 4K cu tehnologie Color produc imagini colorate la nivel Ultra High Definition, ziua și noaptea. Cu o calitate mai bună pentru imagini, detalii mai bogate, camerele 4K cu ColorVu se folosesc într-o mare varietate de scenarii, inclusiv pe stadioane, aeroporturi, porturi, parcări, unde sunt necesare imagini clare, cu rezoluție înaltă.

ColorVu+ Live Guard

Tehnologia Hikvision Live Guard asigură o soluție completă, camerele fiind echipate cu difuzoare și lumini stroboscopice pentru a opri persoanele rău-intenționate de la a comite acte criminale. Includerea tehnologiei ColorVu la camerele Live Guard suplimentează nivelul de supraveghere. Cele mai multe sisteme de supraveghere pot detecta intruziunea și alte incidente privind securitatea, dar bunurile, proprietatea pot fi afectate sau distruse până când se intervine.

Hikvision a soluționat problema prin integrarea de tehnologie ColorVu și sonor Live Guard, precum și de alarme luminoase la camerele selecționate. În timp ce tehnologia ColorVu captează video detaliat despre incidentele de securitate la rezoluție înaltă, full color, sirenele Live  Guard și alarmele cu lumini stroboscopice anunță persoanele suspecte că au fost depistate, oprind efracția sau acțiunea infracțională. Notificări despre efracții și alte incidente pot fi trimise proprietarilor, echipelor de securitate în timp real, pentru răspuns mai prompt și mai eficient.

ColorVu+ Deep Learning

Nici nu mai este nevoie să spunem că inteligența este necesară camerelor pentru a îmbunătăți precizia și diminua alarmele false. Hikvision a conceput camerele cu Acu-Sense care pot fi combinate cu ColorVu pentru a ușura munca operatorilor și a optimiza supravegherea video pe timpul nopții sau la iluminare slabă.

Producerea de informații de imagistică în culori pe timpul nopții este cel mai important beneficiu al tehnologiei ColorVu. Echipele de securitate vor putea vedea detalii colorate și vor interveni prompt la incidente. Mai mult, utilizatorii pot economisi timp când combină camerele cu tehnologiile Hikivision AI și Deep Learning, așa cum este AcuSense.

Cu ajutorul Motion Detection 2.0, operatorii se vor putea concentra pe incidentele importante putând face automat diferența dintre oameni, vehicule și alte obiecte în mișcare precum ploaia, frunzele sau animalele. Alarmele vor fi declanșate doar când sunt depistate amenințări reale, echipele de supraveghere putând interveni mai rapid și mai eficient.

Care sunt beneficiile aduse de tehnologiile Super Confocal și Smart Hybrid Light

Beneficiile aduse de integrarea tehnologiilor  Super Confocal și Smart Hybrid Light la camerele Hikvision Pro cu Color Vu  sunt multiple:

  • Optimizarea supravegherii

Dotate cu abilități superioare de imagistică la lumină redusă, camerele Pro cu Color Vu furnizează suport esențial echipelor de supraveghere pentru monitorizarea și acționarea promptă la amenințările de securitate de pe timpul nopții.

  • Îmbunătățirea vizibilității

Tehnologia permite vizibilitate mai bună a obiectelor și persoanelor în câmpul camerei, facilitând identificarea și analizarea precisă a evenimentelor.

  • Investigare mai bună

În investigații, imaginile clare, detaliate sunt esențiale. Camerele Hikvision Pro ajută personalul de securitate în colectarea unor dovezi esențiale și reconstruirea precisă a evenimentelor.

  • Costuri mai mici pentru sistem

Prin eliminarea nevoii de infrastructură pentru lumină adițională, camerele Pro cu ColorVu reduc costurile pentru sistemul de supraveghere la lumină slabă.

  • Versatilitate

Abilitatea de a capta imagini vibrante la lumina zilei și la lumină slabă face din camerele de supraveghere Pro modele versatile, utilizabile în aplicații diverse, inclusiv la monitorizarea traficului, protejarea infrastructurii critice, supravegherea publică.

Tehnologiile Hikvision ColorVu, Super Confocal și Smart Hybrid schimbă profund industria de supraveghere video. Ducând limitele imagisticii la lumină slabă mai departe, camerele Pro ajută organizațiile și autoritățile să ofere siguranța publică, să protejeze bunurile de valoare și să deruleze investigații eficient chiar și în cele mai întunecate condiții.

Unde se folosesc camerele Hikvision Pro

Capabile să înregistreze în modul infraroșu imagini pe timpul nopții sau în condiții de iluminare redusă, camerele Hikvision Pro nu sunt divulgate, iar riscul ca o astfel de cameră să fie văzută și vandalizată este mult diminuat. Pe de altă parte, lumina puternică declanșată de un eveniment și iluminarea puternică a zonei pot ține la distanță intrușii, dar și înregistra imagini în culori intense, vibrante, la fel ca la lumina zilei.

Prin urmare, camerele de supraveghere Hikvision cu ColorVu + X sunt ideale atât la interior, cât și la exterior. Ele se pot folosi în depozite, magazine, parcuri, locații rezidențiale unde nu sunt așteptate mișcări pe timpul nopții și este nevoie de discreție pentru camerele de supraveghere. Opțiunile automate de iluminare Smart, împreună cu detaliile extrem de precise și de focusate fac camerele din noua serie Hikvisio ColorVu+X modele care duc performanțele de supraveghere la un nou nivel.

Camerele Hikvision Pro cu Smart Hybrid Light și ColorVu se folosesc în aplicații precum:

Aplicații rezidențiale

De la case până la blocuri cu apartamente, clădirile rezidențiale au deseori zone cu iluminare redusă ce devin periculoase pentru că sunt greu de monitorizat pe întuneric. Aleile înguste, scările și alte zone de la exterior sunt astfel de zone sensibile. Camerele Pro cu Smart Hybrid asigură monitorizare superioară și luminează zonele întunecate pentru a reduce riscurile și crește siguranța locatarilor. Imaginile au calitate mai bună și se pot identifica precis autorii incidentelor.

Afaceri de mici dimensiuni

Utilizatorii pot monitoriza intrările și ieșirile, precum și zonele de interior sau exterior slab iluminate, unde au loc de obicei furturi. Vorbim de holurile întunecare, alei, zonele cu pubele, zonele de încărcare a mărfii. Camerele ColorVu Pro asigură iluminare mai bună și protejează angajații, clienții și bunurile.

Parcări

Parcările sunt dificil de protejat din mai multe puncte de vedere. ColorVu folosește lumină complexă suplimentară pentru a face zonele de parcare mai ușor de supravegheat. Aceasta înseamnă ca nu este nevoie de lumină adițională pentru a capta imagini full-color, de calitate superioară.

Iluminarea ColorVu naturală, suplimentare nu va interfera cu vizibilitatea șoferului, spre deosebire de alte surse de lumină, mai puternice sau de luminile decolorate. Toate aceste caracteristici reduc costurile și asigură rezoluție înaltă, imagini detaliate, precum culoarea îmbrăcămintei unei persoane, culoarea unei mașini. Toate acestea vor fi înregistrate pentru a fi folosite la eventualele investigații, la nevoie.

Parcuri

Camerele Pro ColorVu amplasate strategic iluminează zonele cu lumină limitată, cu risc pentru accidente sau incidente (alei, zone de joacă, intrări în toaletele publice, zonele de recreere). Iluminarea optimizată pe timpul nopții ajută membrii comunității să se simtă în supraveghere indiferent de momentul zilei sau al nopții.