Blog Ghidul esențial - Switch PoE

Switch-urile PoE sunt componente importante ale sistemelor PoE și ghidul esențial de mai jos vă informațiile de care aveți nevoie dacă doriți să instalați un astfel de sistem. Tehnologii precum PoE (Power over Ethernet) au simplificat mult setarea și controlarea sistemelor de supraveghere video. Sistemele care folosesc PoE pentru transmisia de date și de energie sunt cunoscute și ca sisteme IP, de rețea sau sisteme cu camere de supraveghere PoE. În timp ce camerele de supraveghere reprezintă ochii și înregistratorul NVR (Network Video Recorder) este creierul acestor sisteme, switch-urile PoE pot fi văzute ca inima și plămânii acestor sisteme.

Există dispozitive NVR care au switchul PoE încorporat, în timp ce altele se bazează pe switch-uri externe PoE pentru a alimenta și conecta camerele de-a lungul unei rețele locale de calculator. Comparativ cu sistemele analog, sistemele de supraveghere PoE asigură amplasare facilă și convenabilă financiar pentru sistemele CCTV high-tech care produc video de calitate superioară celui oferit de sistemele analog mai vechi. Vă semnalăm că sistemele profesioniste PoE nu au nevoie de internet pentru a funcționa, PoE fiind doar tehnologia care ajută camerele, switch-urile și înregistratoarele să comunice și să transmită energie.

Ce este un switch PoE?

Un switch este o componentă esențială în rețeaua de calculatoare care facilitează comunicarea dintre dispozitivele Ethernet care sunt conectate la el. Switch-urile sunt deseori utilizate pentru a conecta mai multe dispozitive la o rețea decât permit porturile router-ului sau modemului. Un switch PoE se evidențiază pentru că este cu tehnologie PoE pentru a transmite energie și date dispozitivelor. Aceste dispozitive pot fi telefoane VoIP, puncte de acces wireless, camere de supraveghere IP. Partea cea mai importantă a acestei setări este că dispozitivele care folosesc PoE nu au nevoie de prize separate pentru energie, surse adiționale de alimentare și că pot fi conectate la rețea.

Aplicații pentru switch-urile PoE

Expansiunea rapidă a dispozitivelor conectate la o rețea duce la creșterea importanței tehnologiei PoE și a switch-lor PoE în numeroase infrastructuri de rețea. Switch-urile PoE au numeroase aplicații, cele mai comune scenarii fiind:

  • Telefoane voip

Telefoanele voip sunt dispozitive PoE care permit o singură conexiune la o priză de perete și abilitatea de a opri de la distanță alimentarea.

  • Camere de supraveghere IP

Camerele de supraveghere pot fi conectate la switch PoE pentru a activa amplasare facilă și repoziționare simplă.

  • Wireless

Multe puncte de acces wireless sunt compatibile PoE, switch-urile PoE permițând relocare facilă și poziționare de la distanță.

  • Automatizarea Casei Inteligente

Iluminarea LED, sistemele de încălzire și răcire, diverse aparate casnice, asistenții vocali, stațiile de încărcare a vehiculelor electrice pot beneficia de switch PoE.

De ce se folosesc switch PoE la sistemele cu camere IP?

Switch-urile PoE sunt cruciale pentru funcționalitatea și conveniența sistemelor cu camere de supraveghere IP. Avantajul switch-lor PoE este că ele au abilitatea de a transmite energie și date printr-un singur cablu, eliminând nevoia unor surse separate pentru alimentarea cu energie pentru fiecare cameră sau a unei cutii tradiționale de alimentare.

Iată de ce se utilizează switch PoE la sistemele cu camere IP:

Distanțe mai lungi

Un avantaj al switch-lor PoE este abilitatea lor de a conecta camerele pe distanțe mai lungi, fără să fie probleme legate de scăderea voltajului sau a calității cablului. Spre deosebire de camerele coaxiale, camerele de supraveghere IP nu sunt foarte sensibile la cablare. Fie că folosiți un cablu CAT5e sau unul CAT6, din cupru solid sau din aluminiu cuprat, cu manta sau fără, switch-urile PoE vor funcționa cu toate tipurile de cabluri de rețea ethernet. În plus, transmisia de curent 12V DC prin cablu coaxial siamez este mai puțin sigură decât transmisia de curent 48V DC prin Ethernet.

Ethernet este limitat la o distanță de 100m, dar distanța poate fi mărită prin folosirea de mai multe switch IP PoE sau de prelungitoare PoE. Spre deosebire de sistemele coaxiale, care necesită conectare directă la DVR, camerele IP pot fi cablate în switch-ul PoE prin rețea de calculator. Se poate configura o rețea complexă cu ramuri de switch PoE conectate la camere pe distanțe mari. Un dispozitiv NVR va înregistra de pe camerele de la rețea și poate fi conectat la orice punct al rețelei și comunica cu toate camerele. Astfel, este flexibilă planificarea unui sistem de supraveghere complex pentru spații comerciale.

Inovații noi

Switch-urile PoE și tehnologia PoE sunt optimizate în mod constant. O dată la câțiva ani, noi progrese sunt făcute pentru transmiterea de putere mai mare pe distanțe mai lungi. Cele mai noi modele de switch PoE pot transmite distanțe pe anumite porturi pe distanțe de până la 300m, fără să fie nevoie de un prelungitor PoE între ele. Acesta este ideal pentru dispozitive PoE cu consum mic precum lentile fixe de la camere PoE ce consumă 6wați sau mai puțin.

Soluționare mai ușoară a problemelor

Soluționarea problemelor la camerele PoE este mai simplă datorită switch-lor PoE. Luminile de activitate de pe switch indică dacă o cameră s-a defectat, dacă este o problemă de rețea sau dacă o cameră este blocată. Mai mult, anumite switch (switch-urile manageriate) oferă interfață pentru utilizator pentru administrare și vă pot alerta automat dacă un port a devenit inactiv, ceea ce înseamnă că o cameră s-a defectat.

Suport pentru mai multe camere

Sistemele cu camere PoE pot suporta o rețea mare, de până la 128 camere. Arhivarea acestui număr necesită folosirea switch-lor PoE pentru a extinde rețeaua și asigura suficiente porturi pentru conexiunile camerelor. Un NVR tipic are doar 16 porturi interne la switch-ul PoE, limitarea fiind determinată de mărimea mare și energia pe care un switch cu 32 de porturi le-ar solicita. Pentru a se conecta la mai mult de 16 camere, dispozitivele NVR cu 32 de camere necesită switch-uri externe. Instalarea unui switch PoE sau a unui sistem de switch simplifică semnificativ sarcina de a adăuga camere pe distanțe mai lungi, în zone diverse, conform nevoilor.

Cum alegeți switch PoE

Pentru a ști cum să alegeți switch PoE trebuie să știți ce caracteristici se potrivesc cel mai bine cu nevoile dvs.

Numărul de porturi la switchul PoE

Numărul total de camere pe care doriți să le instalați și consumul lor total de energie va determina numărul total de porturi care sunt necesare la un switch PoE. De obicei, switch-urile PoE au un număr par de porturi PoE pentru camere și două porturi uplink pentru conectivitatea la rețea sau posibilitatea de legare în lanț cu alt switch.

Vă amintim că puteți combina switch PoE pe mai multe suprafețe. Spre exemplu, dacă doriți să instalați 32 de camere cu doar 4 dintre ele conectate direct la NVR, puteți folosi switch cu 4,8,16 sau 24 poturi în diverse locații pentru a conecta cele 28 de camere. Nu uitați de distanța Ethernet maximă de 100m pentru fiecare switch. Sunt disponibile switch cu fibră optică pentru legare în lanț pe distanțe mai mari.

Bugetul energetic

Bugetul energetic al switch-ului PoE se referă la maximum de voltaj pe care îl poate oferi. Voltajul total adăugat al dispozitivelor conectate nu ar trebuie să se apropie sau să depășească maximul bugetului energetic. Bugetul energetic nu este crucial pentru switch-urile PoE atunci când instalați camere de supraveghere pentru observare generală, decât dacă folosiți camere PTZ mari sau camere cu zoom motorizat (cele mai multe camere mici cu lentile fixe nu consumă mai mult de 6wați).

Un alt aspect important ține de capacitatea de extragere de energie pentru fiecare port care, din nou, este mai sensibilă doar dacă instalați camere PTZ sau camere cu zoom motorizat. Unele switch au limitare de 15.5 wați pe fiecare port, în timp ce camerele mai scumpe pot necesita chiar și 20-25wați. În astfel de situații, vă recomandăm să achiziționați switch cu porturi PoE+ ce pot furniza 30-60 wați.

Switch PoE manageriat sau nemanageriat

Switch-urile manageriate oferă informații live și opțiuni de configurare prin interfață web, oferind informații valoroase despre folosirea energiei, traficul de rețea, statutul portului. Un switch manageriat vă permite să deschideți sau să închideți porturile, setează limite pentru viteza de rețea, alerte de email, etc.

Switch-urile nemanageriate sunt dispozitive mai simple care nu au caracteristici adiționale, ci doar transferă date dintre dispozitivele conectate și sunt, de obicei, mai ieftine. Alegerea dintre switch-urile manageriate și cele nemanageriate depinde costuri și dacă doriți să configurați un switch manageriat pentru a profita de caracteristicile sale adiționale. Dacă aveți nevoie de un switch pentru a seta sau configura sistemul cu camere IP, va fi suficient un switch nemanageriat.

Viteza de rețea pentru switchul PoE

Țineți cont și de lățimea de bandă. Camerele IP transmit video continuu la NVR prin rețea, fiind necesar echipament de calitate, sigur. Cele mai multe switch PoE furnizează viteze de cel puțin 100Mbps pe porturile uplink, dar pentru sisteme cu camere mari, rezoluție ridicată, vitezele uplink devin cruciale.

Dacă optați pentru un switch mai ieftin de 100Mbps pentru un sistem mare 4K, veți constata că video-urile devin sacadate, întrerupte și chiar cu pierderi de semnal din cauza abilităților nepotrivite ale switch-ului PoE de a procesa datele (este prea lent). Din fericire, cele mai multe switch PoE actuale cu mai mult de 16 porturi au porturi uplink gigabit (1000Mbps). Sunt disponibile și switch PoE profesionale care au porturi Gigabit SFP uplink ce permit integrarea cu cabluri de fibră optică pentru a transmite date pe distanțe lungi între switch.

Cum se conectează camerele IP PoE la switchul PoE?

Pentru mulți utilizatori, conceptul de PoE este nou, ceea ce le induce falsa impresie că este extrem de complex. Cu toate acestea, tehnologia PoE a simplificat enorm procesul de instalare pentru sistemele de supraveghere. Switch PoE pot fi utilizate în diverse moduri, dar conceptele de bază sunt aceleași.

Iată care sunt pașii, în general:

  • Conectați routerul la portul LAN de la switchul PoE folosind un cablu Ethernet (Cat5e sau Cat6).
  • Introduceți cablul de alimentare în switch-ul PoE și conectați-l la o sursă de alimentar sau la protector de supratensiune.
  • Adăugați camerele IP la NVR pentru a vizualiza și înregistra. Dacă este nevoie de accesare de la distanță, conectați router-ul la internet.