Cele mai bune surse de alimentare pentru supraveghere si securitate

Blog Cele mai bune Surse de alimentare în comutație

Cele mai bune surse de alimentare pentru supraveghere și securitate asigură stabilitatea și calitatea fluxurilor video din sistemul de supraveghere. Imagini distorsionate, întrerupte și chiar distrugerea hardware-ului pot fi cauzate de o ineficientă sursă de alimentare. Echipa rovision.ro vă prezintă cele mai bune surse de alimentare pentru a vă putea bucura de performanțe maxime ale sistemelor de supraveghere.

Surse de alimentare în comutație cu carcasă metalică

Sursele de alimentare în comutație cu carcasă metalică sunt folosite pentru a alimenta diverse componente ale sistemului de supraveghere: camere de supraveghe, înregistratoare video, diverse dispozitive. Ele sunt gândite pentru a asigura sursă stabilă, eficientă de tensiune în diverse condiții de funcționare. Funcționarea eficientă, continuă a echipamentelor de supraveghere este condiționată de fiabilitatea, stabilitatea tensiunii și protecția împotriva problemelor electrice.

Caracteristici

Tehnologia de comutare

Sursele de alimentare în comutație utilizează tehnologia în comutare și nu transformatori clasici pentru reglarea tensiunii. Comutarea ajută sursa să funcționeze la frecvențe mari, fiind posibil să se realizeze surse de dimensiuni mai mici, dar cu eficiență energetică ridicată.

Carcasa metalică

Carcasa metalică îndeplinește mai multe funcții, una fundamentală fiind cea de protejare a componentelor interne de interferențe electromagnetice și de radiofrecvențe. Totodată, ea asigură o dispersie mai eficientă a căldurii produse în timpul funcționării, ajutând la păstrarea temperaturilor la un nivel acceptabil.

Stabilitate și fiabilitate

Sursele de alimentare în comutație pot furniza o tensiune stabilă și să regleze fluctuațiile de tensiune. Această caracteristică este fundamentală pentru sistemele de supraveghere, unde este necesar ca echipamentele să opereze fără întreruperi, pentru ca supravegherea video să fie continuă.

Protejare

Sursele de alimentare în comutație cu carcasă metalică prezintă deseori caracteristici de protecție împotriva scurtcircuitelor, supracurenților, supratensiunilor. Astfel de caracteristici asigură protecția echipamentelor conectate de sursă de diverse probleme electrice.

  • Protecție la scurtcircuit

Sursa de alimentare va reacționa prompt și întrerupe furnizarea de curent dacă s-a produs un scurtcircuit la circuitul de ieșire. Scurtcircuitul poate apare dacă cele două fire (polii) de ieșire ale sursei sunt conectate direct, provocând o creștere bruscă a curentului. Dacă se oprește imediat alimentarea, protecția la scurtcircuit va diminua riscul daunelor la sursa de alimentare și la dispozitivele conectate.

  • Protecție la supratensiune

Funcția protejează dispozitivele conectate de nivelurile nedorite de tensiune de ieșire ce ar putea să apară dacă sunt fluctuații ale rețelei electrice sau defecțiuni la sursa de alimentare. Dacă se depistează o supratensiune, sursa de alimentare poate limita și chiar stopa furnizarea de energie, pentru a proteja echipamentele.

  • Protecție la suprasarcină

Această caracteristică protejează sursa de alimentare și echipamentele conectate de un curent de ieșire mai mare decât capacitatea nominală. Astfel, dacă dispozitivele conectate au nevoie de un curent mai mare decât poate furniza sursa de alimentare, protecția la suprasarcină va interveni pentru a se evita suprasolicitarea sursei și deteriorarea echipamentelor.

Eficiență energetică

Tehnologia de comutare face ca sursele de alimentare în comutație să aibă eficiență energetică mai mare decât sursele tradiționale cu transformatori.

Surse de alimentare 12V 40A

Sursele de alimentare 12V 40A sunt dispozitive concepute pentru a furniza tensiune constantă de 12Volți și curent maxim de 40 amperi (40A). Astfel de surse de alimentare sunt adecvate pentru supravegherea video, aplicații în domeniul industrial, sisteme de alimentare pentru vehicule, echipamente de telecomunicații, precum și acolo unde este nevoie de o sursă puternică de energie electrică. Cele mai importante aspecte ale unei surse de alimentare 12V 40A sunt:

  • Tensiunea de ieșire de 12V—este tensiunea constantă oferită dispozitivelor care sunt conectate la ea
  • Curentul de ieșire de 40A—se referă la curentul maxim pe care sursa îl poate asigura la 12V
  • Puterea de ieșire—Puterea (Watt) se calculează înmulțind tensiunea cu curentul. Pentru sursa de alimentare 12V 40A, calculul devine 12×40=480, respectiv 12Vx40A=480W. Aceasta este puterea maximă pe care o sursă o va furniza atunci când funcționează.

O sursă de alimentare 12 V 40A poate avea indicatori LED (LED-uri de stare) care arată tensiunea de ieșire, dacă sursa de alimentare funcționează corect sau dacă s-au produs probleme. Atunci când sursa produce o cantitate importantă de căldură pe perioada funcționării, ea poate prezenta un sistem de răcire, de tipul ventilatoarelor de răcire încorporate.

Pentru versatilitate și eficiență sporită, unele surse de alimentare 12V 40A pot fi semi-reglabile, oferind flexibilitate la reglarea parametrilor de alimentare. O astfel de sursă poate permite reglajul tensiunii furnizate (spre exemplu, ajustare de tensiune de ieșire, de la 10.5 la 14.5V DC), dar selectarea între mai multe niveluri de tensiune se va realiza în pași prestabiliți și nu în mod continuu. La unele modele de surse este posibilă ajustarea și la curentul furnizat la ieșirea sursei de alimentare, precum și reglarea parametrilor de protecție (limitarea curentului sau ajustarea pragurilor de supratensiune sau supracurent).

Sursele de alimentare 12V 40A pot prezenta și diverse caracteristici de protecție împotriva scurtcircuitelor, suprasarcinii sau supratensiunii (spre exemplu protecție la supratensiune 105-115%).

Cum se definește funcția Auto Recovery (Recuperare automată)?

Funcția AutoRecovery (Recuperare automată) arată că sursa de alimentare poate reveni la funcționarea normală după gestionarea unui scurtcircuit. Astfel, după ce a depistat un scurtcircuit și trece în modul de protecție, sursa își va reveni automat, reluând furnizarea de energie odată cu restabilirea condițiilor normale de funcționare.

Funcția AutoRecovery are numeroase beneficii:

  • Previne producerea unor daune la sursa de alimentare și echipamentele conectate atunci când se produce un scurtcircuit
  • Asigură alimentare continuă, fără intervenția omului, odată remediată problema scurtcircuitului
  • Ajută la fiabilitatea sistemului de alimentare, fără să fie necesară resetarea manuală după un scurtcircuit.

O sursă de alimentare nu are dimensiuni mari (spre exemplu, ea poate avea 215x115x50mm), iar greutatea poate fi sub 1kg. Un model care bifează cele mai multe dintre caracteristicile și funcțiile amintite este Sursa alimentare profesionala YDS 12V 40A comutație carcasa metalica 201801013955 de la rovision.ro pe care îl puteți găsi aici:

Sursă alimentare 12V 20A cutie metalică cu ieșiri partajate

Sursa de alimentare 12V 20A cu cutie metalică și ieșiri partajate furnizează tensiune constantă de 12V și curent maxim de 20A, având în plus carcasă metalică pentru protecție și durabilitate. Ieșirile partajate arată că sursa de alimentare cuprinde mai multe ieșiri disponibile, ieșirile putând fi partajate între mai multe echipamente.

Aspectele specifice ale unei surse de alimentare 12V 20A cu cutie metalică și ieșiri partajate sunt:

  • Tensiune de ieșire de 12V—este tensiunea constantă furnizată echipamentelor conectate la ea
  • Curent de ieșire de 20A—curentul maxim asigurat de sursă la 12V
  • Putere de ieșire—este puterea maximă pe care o poate oferi sursa atunci când funcționează respectiv: 12Vx20A=240W.
  • Carcasa metalică—oferă protecție împotriva interferențelor electromagnetice și radiofrecvențelor, adăugând durabilitate și rezistență mecanică
  • Ieșiri partajate—sursa de alimentare prezintă mai multe ieșiri ce pot fi împărțite între mai multe echipamente, fiind utilă când trebuie alimentate mai multe surse de alimentat și doriți să le conectați la o singură sursă.

Ce beneficii are o sursă de alimentare cu ieșiri partajate?

Beneficiile aduse de sursa de alimentare cu ieșiri partajate sunt multiple:

  • Oferă flexibilitate utilizatorilor pentru a conecta mai multe echipamente la aceeași sursă, fără să fie necesare alte surse pentru fiecare echipament.
  • Reduce aglomerarea de cabluri și economisește spațiu, mai ales acolo unde este necesară organizarea și folosirea cât mai eficientă a spațiului
  • Permite distribuirea eficientă a energiei, conform nevoilor specifice ale dispozitivelor. Astfel, se obține un control mai bun asupra distribuirii energiei
  • Simplifică semnificativ cablarea, mai multe dispozitive fiind conectate la aceeași sursă cu ajutorul unui singur cablu de alimentare. În plus, cablarea va fi mai organizată și mai ordonată, mai ales acolo contează aspectul estetic.
  • Facilitează gestionarea și monitorizarea energiei pentru echipamentele conectate, ele fiind centralizate într-un singur loc.
  • Asigură flexibilitate la configurare pentru a redistribui alimentarea între camerele de supraveghere, conform cerințelor specifice ale sistemului. Ieșirile partajate permit ajustarea și redistribuirea eficientă a resurselor de alimentare
  • Reduc costurile pentru sistemul de supraveghere, eliminându-se nevoia achiziționării și instalării de mai multe surse de alimentare individuale.

Ce este protecția anti-sabotaj prezentă la unele surse cu ieșiri partajate?

Protecția anti-sabotaj prezentă la diverse surse de alimentare 12V 20A cu ieșiri partajate și cutie metalică se referă la caracteristicile sursei pentru a preveni și depista încercările de sabotaj sau intervențiile neautorizate. Ea asigură integritatea și funcționarea continuă a sursei de alimentare în condiții optime de securitate.

Iată în ce constă protecția anti-sabotaj de la sursele de alimentare:

  • Sursele de alimentare pot avea senzori și sisteme de detectare fizică ce pot identifica manevrarea fizică a sursei de alimentare sau a componentelor sale. Deschiderea carcasei, tentativa de a distruge componentele interne ale sursei sunt acțiuni ce pot fi detectate de senzori.
  • Poate include supravegherea stării cablurilor ce conectează sursa de alimentare la dispozitivele alimentate. Dacă un cablu este tăiat, rupt, sursa de alimentare va reacționa pentru informa sau preveni oprirea alimentării.
  • Când sursa este amplasată într-un loc vulnerabil la acces neautorizat, protecția antisabotaj poate consta în funcții de detecție a intruziunii sau de încercare de acces neautorizat la sursa de alimentare.
  • Dacă se depistează un posibil sabotaj, o încercare de manipulare, sursa de alimentare va declanșa alarme sonore, vizuale sau poate trimite notificări spre sistemul de securitate sau administratorii de sistem.
  • Pot fi prezente funcții de protecție la suprasolicitări, supratensiuni sau scurtcircuite, posibil provocate în scop de sabotaj.
  • Designul carcasei și al închiderilor poate cuprinde caracteristici aparte de siguranță, precum șuruburi securizate, chei speciale, sisteme de închidere care descurajează manipularea sau demontarea neautorizată.

Comutație stabilizată—ce este și cum ajută?

Sursele de alimentare 12V 20A cu ieșiri partajate pot avea comutație stabilizată—o tehnologie specifică folosită pentru a se asigura tensiune stabilizată la ieșire sursei de alimentare. O astfel de sursă va avea un regulator de comutație pentru a păstra constantă tensiunea de ieșire, indiferent de fluctuațiile tensiunii de intrare sau a încărcării.

Aspectele cheie ale unei surse cu comutație stabilizată sunt:

  • Folosește un regulator de comutație pentru a modula și ajusta eficient tensiunea de ieșire. Regulatorul operează prin comutarea rapidă a componentelor electronice pentru a păstra tensiunea la o valoare constantă.
  • Are eficiență energetică mai mare decât sursele tradiționale cu regulatori liniari, deoarece se minimizează pierderile de energie în procesul de reglare.
  • Sursa de alimentare păstrează stabilă tensiunea de ieșire chiar dacă există variații alte tensiunii de intrare sau ale încărcării. Sursa este mai versatilă și adecvată acolo unde contează precizia și stabilitatea tensiunii.
  • Are dimensiuni și greutate mai mici decât sursele tradiționale, fiind potrivită pentru aplicațiile cu limitări în acest sens.
  • Datorită comutării componentelor electronice la frecvențe ridicate, scade cantitatea de căldură generată. Poate folosi sisteme de răcire mai simple, cu risc mai mic de supraîncălzire.

Sursa alimentare YDS 12v 20A in cutie metalica cu18 ieșiri partajate și cheie de la rovision.ro prezintă numeroase din caracteristicile prezentate (canale protejate prin siguranțe, carcasă metalică cu încuietoare, protecție la suprasarcina, supratensiune, scurt-circuit, anti-sabotaj), fiind potrivită pentru numeroase aplicații de supraveghere.

Sursele de alimentare 24V 20A asigură o tensiune constantă de 24V și un curent maxim de 20A. Astfel de surse de alimentare sunt utilizate în aplicații industriale și comerciale diverse, unde este nevoie de o sursă fiabilă și puternică de energie electrică pentru alimentarea echipamentelor. Iată ce caracteristici poate prezenta o sursă de alimentare 24V 20A:

  • Tensiune de ieșire de 24V—tensiunea constantă asigurată de sursă pentru echipamentele conectate la ea
  • Curent de ieșire 20A—curentul maxim furnizat de sursă la 24V
  • Putere de ieșire—24Vx20A=480W, fiind puterea maximă asigurată de sursă la funcționare.

Sursele industriale 24V 20A

Sursele de alimentare 24V 20A sunt, de multe ori, surse industriale, concepute și construite pentru a acoperi cerințele specifice din mediul industrial. Ele asigură alimentație stabilă și fiabilă în condiții industriale ce pot prezenta fluctuații importante de temperatură, vibrații, umezeală, condiții de mediu mai dificile decât cele din mediul rezidențial.

Aceste surse industriale se disting prin:

  • Fiabilitate—ele sunt fabricate pentru a asigura funcționare fiabilă, continuă în mediile industriale
  • Durabilitate—carcasa și componentele interne ale sursei sunt realizate pentru a rezista la condiții grele, cum ar fi: umezeală, praf, temperaturi extreme, vibrații
  • Protecție la factorii ambientali, precum carcase etanșe, rezistente la praf și apă
  • Funcționare la temperaturi diverse, mediile industriale având deseori condiții termice variate
  • Protecții integrate la scurtcircuite, suprasarcini, pentru evitarea daunelor provocare de suprasarcini sau scurtcircuite.

Multe surse 24V 20A de tip industrial au carcasă de tablă perforată, care asigură numeroase beneficii:

  • Tabla perforată permite aerului să circule, asigurând ventilație și răcire eficiente pentru componentele interne ale sursei de alimentare. Astfel, temperatura rămâne în limite normale și se evită supraîncălzirea.
  • Deschiderile perforate pot fi concepute atât pentru a se asigura ventilația, cât și pentru a bloca intrarea unor particule străine sau a unor elemente ce ar putea altera buna funcționare a sursei de alimentare.
  • Carcasele din tablă perforată asigură un aspect estetic plăcut și pot ajuta la diminuarea greutății totale a sursei de alimentare.

Ce este comutatorul de tensiune?

Comutatorul de tensiune prezent la unele surse de alimentare permite utilizatorului să aleagă tensiunea de intrare corespunzătoare dispozitivului. Cele mai multe surse de alimentare și dispozitive electronice pot opera la mai multe niveluri de tensiune de intrare, comutatorul permițând alegerea nivelului adecvat. De regulă, un comutator de tensiune de intrare este un mic dispozitiv sau un set de contacte amplasate la exteriorul surse de alimentare, etichetate cu diverse variante de tensiune.

Spre exemplu, un comutator de tensiune de intrare pentru o sursă de alimentare universală, pozițiile comutatorului pot fi 110V, 220V și alte valori. Utilizatorul poate regla comutatorul conform tensiunii din regiune sau cerințelor echipamentului. Prin folosirea comutatorului de tensiune de intrare, se elimină riscul conectării sursei sau dispozitivului la tensiune incorectă, ce ar putea cauza defectarea sursei sau funcționarea incorectă.Top of Form

Sursă de alimentare profesională YDS 24V 20A comutație carcasă metalică de la rovision.ro este o astfel de sursă industrială, în cutie de tablă perforată, cu doar 876g greutate și dimensiuni 215x113x52mm. Sursa are tensiune AC de intrare 100V-240V / 50/60 Hz, tensiune DC de ieșire 22-27V DC, comutator de tensiune de intrare 110V / 220 V AC, protecție la scurtcircuit, suprasarcină și supratensiune. O puteți găsi aici:

Surse de alimentare 24V 10A

Sursele de alimentare 24V 10A sunt gândite pentru a asigura tensiune constantă de 24V și curent maxim de 10Amperi. O astfel de sursă se folosește la alimentarea dispozitivelor industriale, a echipamentelor electronice, motoarelor electrice sau a altor echipamente care funcționează cu aceste specificații. Specificațiile tehnice semnificative ale surselor de alimentare 24V 10A sunt:

  • Tensiune de ieșire de 24 V—tensiunea constantă furnizată dispozitivelor conectate la ea
  • Curent de ieșire de 10A—curentul  maxim asigurat de sursă la 24V. Nu trebuie depășită valoarea lui atunci când conectați echipamentele la sursă.
  • Putere de ieșire—24Vx10A=240W—este puterea maximă pe care o sursă o va furniza pe timpul funcționării.

Ce caracteristici mai pot fi prezente la sursele de alimentare 24V 10A?

Sursele de alimentare 24V 10 A pot include numeroase caracteristici:

  • Includ protecții împotriva scurtcircuitelor, suprasarcinilor, supratensiunilor, supracurentului pentru a minimiza riscul daunelor la echipamentele conectate, dar și pentru funcționarea stabilă a sursei.
  • Au eficiență energetică, ceea ce reduce pierderile de putere pe parcursul procesului de conversie a energiei
  • Permit ajustarea tensiunii de ieșire într-un interval specific, pentru a acoperi nevoile particulare ale echipamentelor conectate
  • Au caracteristici (ventilatoare încorporate, design pentru răcire pasivă) pentru ca temperatura din interiorul sursei de alimentare să rămână optimă
  • Includ indicatori LED pentru a furniza informații vizuale despre starea de funcționare a sursei de alimentare, precum alimentarea, activarea protecțiilor, apariția unor probleme
  • Respectă standarde de siguranță și EMC (compatibilitate electromagnetică) pentru funcționare sigură, fără interferențe în mediul de utilizare
  • Pot avea mai multe ieșiri și conectori, pentru alimentarea simultană a mai multor echipamente
  • Prezintă dimensiuni compacte și design durabil, fiind potrivite în spațiile limitate sau mediile industriale dificile
  • Pot fi certificate conform unor standarde sau norme precum CE (Conformité Européene), UL (Underwriters Laboratories), etc.

Sursa alimentare YDS 24V 10A comutatie carcasa metal YDSPS240-2401000 de la rovision.ro este o sursă industrială, în cutie de tablă perforată, cu indicator LED pentru tensiunea de ieșire, protecție la scurtcircuit, suprasarcină, supratensiune, semi-reglabilă cu ajustare de tensiune de ieșire 21-27V DC, comutator de tensiune de intrare și doar 720g în greutate.

Sursele de alimentare 5V 40A sunt destinate alimentării dispozitivelor care necesită tensiune 5V și curent 40A, cum ar fi LED-uri, sisteme de supraveghere, echipamente electronice, etc. Detalii tehnice comune pentru aceste surse sunt:

  • Tensiune de ieșire 5V—tensiunea constantă pe care sursa o asigură dispozitivelor conectate la ea
  • Curent de ieșire 40A—curentul maxim furnizat de sursă la 5V
  • Putere de ieșire—5Vx40A=200W—puterea maximă furnizată de sursă la funcționare.

Caracteristici posibile la sursele de alimentare 5V 40A

Sursele de alimentare 5V 40A pot prezenta diverse caracteristici, cum ar fi:

  • Protecție la scurtcircuit, suprasarcină, supratensiune, supracurent
  • Eficiență energetică
  • Ventilatoare încorporate
  • Posibilitate de reglare a tensiunii de ieșire în anumite limite, pentru a se conforma la nevoile dispozitivelor conectate
  • Indicatori LED pentru a furniza informații vizuale despre starea de operare a sursei de alimentare
  • Mai mulți conectori și mai multe ieșiri pentru a se conecta mai multe dispozitive simultan
  • Design compact și durabil

Care sunt aplicațiile surselor de alimentare 5V 40A în sistemele de supraveghere?

Sursele de alimentare 5V 40A se pot folosi în sistemele de supraveghere pentru:

  • Camerele de supraveghere IP (Internet Protocol)
  • Sisteme de înregistrare video DVR sau NVR (ele gestionează și înregistrează fluxurile video)
  • Alimentarea sistemelor de iluminare suplimentară folosite în zonele de supraveghere
  • Alimentarea accesoriilor precum amplificatoare de semnal, switch-urile poe, etc
  • Alimentarea dispozitivelor diverse din sistemele de alarmă sau cele de control al accesului.

Un exemplu de sursă de alimentare 5V 40A cu multe dintre caracteristicile prezentate, disponibil pe rovision.ro este Sursă alimentare YDS 5V 40A comutație carcasa metal YDSPS200-0504000. Sursa are carcasă din tablă perforată, LED indicator pentru tensiunea de ieșire, funcție Auto Recovery, precum și funcție de protecție la scurtcircuit, suprasarcină, supratensiune. Produsul îl găsiți aici:

Surse de alimentare cu ieșiri protejate

Sursele de alimentare cu ieșiri protejate asigură protecție suplimentară la dispozitivele conectate la ele. Protecția poate include caracteristici diverse, care vor preveni sau reduce daunele provocate de fluctuații de tensiune, supratensiune, scăderi de tensiune, supracurent, scurtcircuit, diverse anomalii de alimentare.

Caracteristici prezente la sursele de alimentare cu ieșiri protejate

Anumite caracteristici sunt comune surselor de alimentare cu ieșiri protejate:

  • Protecție împotriva supratensiunilor
  • Protecție la suprasarcină, provocate de încărcarea excesivă sau o suprasarcină la ieșire
  • Protecție împotriva scăderilor de tensiune
  • Protecție împotriva supracurenților
  • Protecție împotriva scurtcircuitelor
  • Regulator de tensiune—păstrează o tensiune constantă la ieșire, indiferent de variațiile de tensiune din rețea
  • Filtrarea zgomotului—reduce sau elimină interferențele electromagnetice EMI și zgomotul radiofrecvențelor RFI din rețea
  • Releu de bypass—dacă sursa de alimentare identifică o defecțiune, un releu de bypass va comuta automat sistemul pentru a asigura alimentarea directă din rețeaua electrică, pentru continuitatea alimentării
  • Alarme și indicatori LED—furnizează semnale sonore sau vizuale pentru a alerta utilizatorii la evenimente de supratensiuni, supracurenți, probleme diverse de alimentare
  • Protecție împotriva fulgerelor
  • Protecție la supratemperatură—oprește alimentarea dacă temperatura sursei de alimentare ajunge la un nivel ce ar putea afecta funcționarea sa sau a dispozitivelor asociate
  • Recuperare automată dacă au fost depășite condițiile de protecție. După ce cauza problemei a fost eliminată, sursa de alimentare se va reactiva automat.

Ce beneficii aduc sursele de alimentare cu ieșiri protejate?

Sursele de alimentare cu ieșiri protejate au câteva beneficii importante:

  • Protejează dispozitivele conectate prin funcțiile prezente (protecție la scurtcircuit, suprasarcină, supratensiune și alte condiții periculoase), prevenind daunele produse de evenimentele neplăcute.
  • Cresc fiabilitatea sistemului prin prevenirea întreruperilor neașteptate ale alimentării, asigurând o funcționare stabilă pentru dispozitivele conectate
  • Previn supraîncălzirea surselor și a dispozitivelor conectate
  • Contribuie la siguranța utilizatorilor și a personalului care folosește sursele de alimentare, reducând riscul accidentelor sau deteriorării echipamentelor
  • Ajută la menținerea integrității datelor, prevenind întreruperile bruște ale alimentării
  • Reduc costurile de întreținere și înlocuire a componentelor

Sursă alimentare 12V/5A, back-up in cabinet metalic de la rovision.ro are carcasă metalică, tensiune intrare 190~265Vca, tensiune iesire 12Vcc +/- 15% intensitate max 5A și  include loc pentru acumulator de backup 7Ah.

Sursă alimentare cu back-up

Sursa de alimentare cu back-up reprezintă o soluție de rezervă pentru a furniza energie electrică dacă sursa principală de alimentare nu mai funcționează. Este o sursă folosită pentru a asigura alimentare constantă și neîntreruptă a echipamentelor, chiar dacă se întrerupe temporar energia electrică.

Caracteristici pentru sursele de alimentare cu back-up

Sursele de alimentare cu back-up au caracteristici comune, precum:

  • Sunt echipate cu baterii reîncărcabile ce înmagazinează energia electrică ce poate fi folosită dacă se întrerupe alimentarea principală.
  • Funcția de încărcare automată a bateriilor pentru ca bateriile să rămână la un nivel optim de încărcare în mod constant, pentru ca ele să fie pregătite în cazul unei întreruperi de alimentare.
  • Pot include informații despre cât timp poate asigura energie sursa de alimentare cu backup dispozitivelor conectate, dacă se întrerupe alimentarea.
  • Pot avea protecție împotriva fluctuațiilor de tensiune, a supratensiunilor, scăderilor de tensiune pentru a nu se deteriora echipamentele
  • Regulator de tensiune, ce menține constantă tensiunea de ieșire chiar și în cazul unor fluctuații de tensiune în rețea
  • Funcții de monitorizare a stării bateriilor, pentru a trimite avertismente sau alarme când nivelul bateriilor este scăzut sau dacă sunt probleme de funcționare.
  • Pot furniza energie echipamentelor esențiale, precum sistemele de supraveghere, echipamente de comunicații, servere.
  • Pot funcționa ca și componente ale unui sistem UPS și pot fi incluse în sisteme mai ample de protejare a energiei
  • Pot include caracteristici de reîncărcarea rapidă, pentru a reduce timpul de inactivitate în timpul acțiunilor de reîncărcare a bateriilor.

Sursa in comutație cu back-up MEAN WELL are tensiune de ieșire 12 – 14.5, tensiune de intrare 77-264V, funcții de protecție la scurtcircuite și suprasarcină, funcție de încărcare de acumulator și vine într-o carcasă metalică.