Blog 6 Aspecte esențiale în achiziția de camere de supraveghere pentru condițiile de iluminare redusă

Ghidul cumpărătorului

6 Aspecte esențiale în achiziția de camere de supraveghere pentru condițiile de iluminare redusă

Supravegherea video pe timpul nopții este esențială atât în domeniul comercial, industrial, cât și în cel rezidențial. Achiziția de camere de supraveghere cu abilități bune în supravegherea în condiții de iluminare redusă este importantă pentru mulți. Ghidul cumpărătorului pe care vi-l propunem include câteva puncte fundamentale ce trebuie considerate la achiziția de camere de supraveghere pentru condiții de iluminare scăzută.

Camerele de supraveghere pentru întuneric sunt tot mai apreciate în domeniul supravegherii video. Potrivit unor sondaje printre clienții de camere de supraveghere video, în ceea ce privește cererea pentru camere de supraveghere pentru condiții de iluminare redusă, mai bine de 70% dintre consumatori admit creșterea nevoii pentru acest tip de camere. Doar 5% dintre consumatori au constat o diminuare a nevoii pentru aceste camere de supraveghere, în timp ce 22% dintre clienți au notat o constanță pentru această nevoie.

Apare, firește, întrebarea de ce a crescut atât de mult cererea pentru acest tip de camere de supraveghere. Nevoia pentru camere de supraveghere nocturne mai bune și mai eficiente este un motor important pentru industria supravegherii video. Progresele din tehnologie și diminuarea prețurilor pentru aceste camere contează, de asemeni, în creșterea cererii pentru camerele de supraveghere nocturne.

Să nu uităm că scopul folosirii camerelor de supraveghere este acela de a capta dovezi evidente, clare, pentru incidentele de securitate și situațiile de urgență. Cele mai multe amenințări de securitate și situații de urgență apar pe timpul nopții, când detaliile intrușilor sunt greu de depistat. Prin urmare, camerele de supraveghere nocturnă care oferă imagini de bună calitate, cu detalii colorate bogate, în mediu nocturn sunt alegeri ideale pentru utilizatorii CCTV.

Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, performanțele camerelor de supraveghere în condiții de iluminare redusă s-au îmbunătățit în mod constant. Între timp, camerele de supraveghere pentru noapte devin tot mai accesibile ca preț pentru tot mai mulți utilizatori. Piața camerelor de supraveghere pentru condiții de iluminare redusă se va extinde în mod constant.

6 aspecte esențiale pentru alegerea camerelor de supraveghere pentru condiții de iluminare redusă

camere de supraveghere pentru condiții de iluminare redusă

Ținând cont de aceste aspecte, cum ar trebui utilizatorii să aleagă camera de supraveghere nocturnă pentru aplicația lor de supraveghere? Iată care sunt cele mai importante aspecte de considerat în acest sens:

1.      Va putea camera de supraveghere nocturnă să acopere nevoile de supraveghere ale clientului?

Procesul de selectare începe cu tipul de cameră de supraveghere nocturnă pe care utilizatorul dorește să îl achiziționeze. În prezent, sunt trei tipuri esențiale de camere de supraveghere nocturne: camerele IR (se comută la modul alb-negru pe timpul nopții), camera de supraveghere pentru condiții de iluminare redusă și noapte care captează imagini color non-stop și camera de supraveghere obișnuită cu iluminare suplimentară. Fiecare dintre aceste tipuri de camere de supraveghere are beneficii și poate fi utilă în aplicații diferite.

Din moment ce lumina IR nu este sesizabilă noaptea, camerele IR pot fi utilizate în aplicațiile în care camerele de supraveghere trebuie să fie acoperite, precum cinematografe și clădiri de birouri. Camerele de supraveghere de condiții de iluminare scăzută care captează culoare tot timpul pot oferi imagini colorate non-stop, cu informații utile, putând fi utilizate în toate scenele în care lumina albă suplimentară este acceptabilă. Pentru anumite locații cu lumină ambientală, camerele de supraveghere cu iluminare redusă pot funcționa cu lumina suplimentară stinsă. O cameră de supraveghere obișnuită cu lumină suplimentară este deseori folosită în industrii speciale și diverse proiecte, precum monitorizarea traficului pe șosele.

2.      Ce lumină suplimentară va funcționa cu camerele de supraveghere pentru iluminare redusă?

Utilizatorul trebuie să considere și tipul de lumină suplimentare pe care dorește să o folosească: lumină albă, lumină IR sau hibrid? Din nou, alegerea luminii depinde de specificul aplicației de monitorizare. Lumina albă poate fi utilizată pe străzi, în curți și alte spații de exterior în care utilizatorii nu găsesc lumina albă deranjantă. Lumina IR, pe de altă parte, nu este deranjantă și poate fi folosită, teoretic, în toate scenariile. Dezavantajul este, însă, că va furniza imagini alb-negru, detalii colorate importante putând fi pierdute.

Lumina suplimentară hibrid, care combină beneficiile luminii IR și ale luminii albe, poate fi o soluție viabilă. Atunci când lumina trebuie să fie ascunsă, lumina suplimentară hibrid poate fi setată ca mod IR. Când este necesară imagine color, lumina poate fi setată pe modul lumină albă. Mai mult, când lumina hibrid este combinată cu funcții inteligente, poate funcționa într-un mod inteligent. Atunci când o persoană sau un vehicul se apropie, lumina albă se aprinde pentru a oferi informație color și pentru a îndepărta intrușii. Dacă nu se detectează persoană sau vehicul, lumina hibrid funcționează în modul IR pentru a nu fi detectabilă.

3.      Care este valoarea Lux pentru camerele de supraveghere CCTV pentru iluminare redusă?

La ce se referă valoarea Lux atunci când vorbim despre camere de supraveghere CCTV? Valoarea Lux a camerei de supraveghere se referă la nivelul de iluminare cu care camera produce o imagine de calitate. Ca și referință, iluminarea direct sub lumina soarelui măsoară până la 100.000Lux, în timp ce iluminarea de birou este în jur de 500 Lux, iar o noapte fără lună, noroasă are aproximativ 0,0001 Lux. Practic, cu cât este mai puțină lumină, cu atât mai mică este valoarea pentru Lux.

Acestea fiind spuse, să vedem cum poate valoarea Lux să afecteze nevoia instalării de iluminare suplimentară. O cameră de supraveghere pentru iluminare redusă cu valoare de 0,0001 Lux sau chiar mai puțin, va putea oferi abilități de iluminare suficientă fără lumină suplimentară încorporată pentru un mediu convențional urban, cu lumină ambientală. Dacă valoarea Lux este mai mică, o cameră de supraveghere de iluminare redusă se va baza pe mai puțină lumină suplimentară, având suficientă iluminare pentru imaginile de noapte. Lumina este necesară pentru mediile mai întunecate și camera va oferi imagini mai luminate cu același nivel de lumină suplimentară.

4.      Are importanță dimensiunea senzorului sau contează doar megapixelii?

Atunci când vine vorba de senzori de imagine pentru cele mai bune camere de supraveghere pentru iluminare redusă, dimensiunea contează. Mulți oameni cred că numărul mare de megapixeli echivalează cu o calitate superioară pentru imagini, dar sunt numeroși factori care intervin. Prin urmare, dacă rezoluția este identică, un senzor care este mai mare în dimensiuni va funcționa mai bine, întrucât un senzor mai mare va putea capta mai multă lumină și va produce o imagine mai luminoasă. Spre exemplu, pentru senzorii 2MP, senzorul 1/2.8” este mai bun decât cel 1/3″. Pentru senzorii 4MP, senzorul 1/1.8″ este mai bun decât cel 1/2.8″, iar pentru senzorii 8MP, senzorul  1/1.2″ este mai bun decât cel 1/1.8″.

5.      Contează forma camerei de supraveghere?

Atunci când se alege o cameră de supraveghere pentru iluminare redusă, aspectul formei acesteia (bullet, dome, PTZ) contează. Distanța de monitorizare și mediul de supraveghere trebuie considerate când se alege forma camerei de supraveghere nocturne. Pentru monitorizările la distanțe mai mari de 60m, camera de supraveghere PTZ este recomandată de specialiști. Pentru distanțe obișnuite de monitorizare, până în 60m, camerele de supraveghere dome sunt recomandate pentru supraveghere la interior, în timp ce camerele de supraveghere bullet sunt adecvate monitorizării la exterior.

6.      Sunt necesare funcții de analiză video pentru camerele de supraveghere video pentru iluminare redusă?

Folosirea analizei video la camerele de supraveghere pentru iluminare redusă a devenit tot mai populară în ultimii ani, permițând funcții pentru detecția obiectelor, a mișcării și trimiterea de notificări în timp real. Clasificarea persoanelor și a vehiculelor este foarte practică pentru camerele de supraveghere video pentru iluminare redusă. Cu ajutorul funcțiilor de analiză video, utilizatorii pot detecta și extrage ținte umane și vehicule în mod clar, pe timpul nopții.

Cu toate acestea, chiar și cei mai inteligenți algoritmi se bazează pe recunoașterea imaginii și analiză, iar diferențele mici între valori oferă contrastul necesar pentru motorul de analiză să definească imaginile cu nivel înalt de precizie și acuratețe. Prin urmare, operatorul trebuie să înțeleagă limitele pe care le impun condițiile de iluminare redusă și să planifice sistemul de supraveghere în mod corespunzător.

În loc de concluzie

Cu toate că prețurile au scăzut semnificativ în ultimii ani, camerele de supraveghere pentru întuneric sunt considerate, în continuare, ca fiind scumpe pentru unii utilizatori. Mai bine de 30% dintre utilizatorii de sisteme de supraveghere nu achiziționează camere de supraveghere pentru iluminare redusă din cauza costurilor ridicate. Revine, astfel, în sarcina distribuitorilor de camere de supraveghere să atenționeze utilizatorii că investiția în camere de supraveghere pentru iluminare redusă ajută de economisiri pe termen îndelungat.

Majoritatea incidentelor se petrec pe timpul nopții. Supravegherea video este extrem de importantă pe timpul nopții. Cu ajutorul camerelor de supraveghere pentru iluminare redusă, utilizatorii au șanse mai mari de a capta dovezi clare și suficiente pentru a-și proteja proprietatea și siguranța.