Blog top best camera 2024

Cele mai bune camere de supraveghere sunt ușor de găsit atunci când știți precis scopul supravegherii, particularitățile locației, bugetul disponibil. La rovision.ro puteți alege dintre diverse modele de camere și echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a determina care sunt cele mai bune camere de supraveghere. De la modele pentru exterior și până la modele de supraveghere pentru bebeluși sau camere de supraveghere rotative, la rovision.ro veți găsi cele mai  eficiente dispozitive pentru securizarea locuinței, spațiului comercial, restaurantului, etc.

Camere de supraveghere pentru exterior

Camerele de supraveghere pentru exterior sunt concepute pentru supravegherea și înregistrarea activităților de la exterior, precum: curți, parcări, intrări în clădiri, parcări, etc. Ele sunt realizate pentru a rezista la condițiile meteo diverse și pentru a oferi performanțe optime, indiferent de vreme.

Ce caracteristici au cele mai bune camere de supraveghere video pentru exterior

Caracteristicile fundamentale pentru camerele de supraveghere pentru exterior sunt:

  • Rezistența la condițiile meteorologice

Camerele de exterior trebuie să reziste la apă, praf, temperaturi extreme. Ele prezintă clasă de protecție IP (Ingress Protection) ridicată, precum IP66 sau IP 67 pentru a rezista la condițiile meteo potrivnice. Gradația IP se referă la două componente de bază: protecția la particule solide (este prima cifră și ia valori între 0 și 6) și protecția la lichide (a doua cifră, ce poate lua valori de la 0 la 9). Cu cât este mai mare numărul, cu atât mai protejat este dispozitivul de elementele naturale.

  • Rezoluție video bună

Rezoluția camerei este importantă și, cu cât este mai mare, cu atât camera va capta mai multe detalii. Această caracteristică poate fi extrem de utilă în investigarea incidentelor. O rezoluție HD (720p) sau Full HD (1080p), iar modelele cu rezoluții mai mari, precum 2K sau 4K vor oferi detalii mai fine.

  • Vizibilitate pe timpul nopții

Tehnologiile care ajută camerele să capteze imagini și pe timpul nopții sunt diverse. Ca și reper, multe camere vor oferi imagini alb-negru pe timpul nopții, dar există și camere ce pot produce imagini color chiar și nocturn.

  • Detecția mișcării

O cameră de supraveghere cu capacitatea de detecție a mișcării va depista mișcarea în câmpul său vizual, astfel că nu va fi necesară monitorizarea constantă a fluxului video, ceea ce va reduce nevoile de stocare, de consum de energie. Înregistrarea se va realiza doar la declanșarea mișcării. Obiecte care se mișcă, luminile mașinilor care trec, crengile mișcate de vânt, animalele sălbatice pot declanșa alarme false, dar există camere cu funcții inteligente care nu declanșează la astfel de mișcări.

  • Câmpul vizual

Suprafețele exterioare care necesită supraveghere sunt, de obicei, de dimensiuni mai mari și necesită un câmp larg de vizualizare pentru monitorizare eficientă. Camerele de supraveghere rotative, cele panoramice cu mai multe lentile sunt alegeri ideale pentru suprafețele mari. Camerele PTZ (pan-tilt-zoom) vor permite supravegherea unor zone mari, realizarea de zoom de la distanță.

  • Lentile cu zoom

Camerele de supraveghere de exterior nu au lentile cu zoom, ci mai degrabă funcții de zoom digital. Sunt camere care oferă zoom digital 8x. Dar aceasta nu este funcțional pentru camerele ce trebuie să monitorizeze la distanțe mari (la controlul de frontieră, supravegherea din porturi, supravegherea din orașe, păduri, parcări de mari dimensiuni, etc). Există camere cu lentile ce pot efectua zoom și de 80 de ori. Vă semnalăm că efectuarea de zoom va reduce câmpul de vizibilitate, ceea  ce va afecta rezoluția imaginii.

  • Alimentarea

În funcție de mărimea aplicației de supraveghere, puteți alege între camerele de supraveghere cu fir, alimentate cu baterie sau alimentate cu panouri solare. Alimentarea camerelor de supraveghere de exterior poate fi complicată și scumpă, mai ales la proiectele de mari dimensiuni. Dacă este posibil, optați pentru camere cu baterii sau cu panouri solare, sau alegeți camere de supraveghere cu PoE (Power over Ethernet) care nu necesită o sursă separată de alimentare cu energie.

  • Cu fir sau wireless

Alegeți camerele în funcție de proiectul dvs. Pentru aplicațiile mai simple, precum supravegherea casei sau a zonelor mai mici, puteți folosi camere wireless care folosesc Wi-Fi. Acestea oferă flexibilitate ridicată în ceea ce privește amplasarea, permițând optimizarea unghiului și a câmpului de vizualizare, pentru a înregistra din cele mai vulnerabile puncte ale proprietății. Instalarea camerelor de supraveghere wireless este de obicei mai ieftină decât cea a camerelor cu fir, care necesită implicarea profesioniștilor.

Camerele de supraveghere wireless nu sunt doar simplu de instalat, ci și ușor de menținut, cele mai multe fiind alimentate cu baterii. Multe camere de supraveghere wireless au funcții inteligente și pot fi conectate la rețeaua Wi-Fi pentru a fi accesate în timp real, prin aplicații de pe dispozitivele Smart.

  • Funcții de comunicare audio

Camerele de supraveghere de exterior pot include microfoane și difuzoare pentru a asigura comunicare bi-direcțională între utilizator și persoanele din raza camerei de supraveghere.

  • Accesare de la distanță

Alegeți camere ce pot fi accesate de la distanță pentru a observa înregistrările sau transmisia live de pe camera de exterior prin aplicație mobilă sau platformă on-line.

Pentru aplicațiile rezidențiale, unde se dorește și informație audio, o bună alegere este Camera supraveghere wifi IP 4MP card Dahua – IPC-HDW1430DT-STW-0280B. Camera are o construcție solidă, prezentând clasă de protecție de IP67. Dotată cu senzor Progressive Scan CMOS de 1/3 inch, cameră are rezoluție de 4MP (2560×1440 pixeli), imaginile produse fiind clare și cu numeroase detalii. Datorită sensibilității senzorului la lumină, camera oferă imagini bune chiar și în condiții de lumină redusă.  Dacă se activează iluminarea IR, camera captează imagini clare în condiții de întuneric până la 30m.

Lentila fixă de 2.8mm explică unghiul larg de vizualizare al camerei (90 orizontal, 50 vertical și 107 diagonal). Camera înregistrează la 20 cadre pe secunde la rezoluția primară, iar la rezoluția secundară viteza este de 25/30 fps. Stocarea și transmisia datelor sunt flexibile, camera suportând compresie H.265 și H.264. Ea include microfon pentru înregistrarea audio și este compatibilă cu rețelele Ethernet și Wi-Fi (distanța maximă pentru wireless este de 120m). Funcția de detecție a mișcării (pentru 4 zone), BLC, 3D NR, DWDR, balans alb, alarmă la manipulare video sunt câteva din funcțiile sale. Camera are temperatură de funcționare între -30 grade C și +60grade C.

În proiectele mai complexe de supraveghere, de tip comercial, unde bugetele sunt mai generoase, o bună alegere este Camera supraveghere Hikvision hiwatch IP PTZ 2MP IR 100m poe card – HWP-N4225IH-DE(D). Această cameră de tip speed-dome are senzor de imagine de 1/2.8″ progressive scan CMOS și o rezoluție de 2 megapixeli, înregistrând imagini clare la rezoluție de 1920x1080p, cu rată de 30fps. Cu iluminare minimă de 0.005Lux în modul color și 0.001Lux în alb-negru, camera va oferi imagini de calitate superioară chiar și în condiții de iluminare redusă. Mai mult, camera are funcție infraroșu pentru a capta imagini în întuneric până la 100m.

Trebuie să remarcăm capacitatea de zoom a camerei, respectiv zoom optic de 25x și zoom digital de 16x, ea fiind ideală la supravegherea zonelor de mari dimensiuni. Calitatea imaginilor este superioară pentru numeroase contexte, condiții de iluminare datorită tehnologiilor precum WDR (Wide Dynamic Range) de 120db, HLC (Highlight Compensation), BLC, 3D DNR (Digital Noise Reduction). Camera suportă pentru alimentare atât 12 V DC, cât și poe. Stocarea este eficientă datorită tehnologiilor de compresie video H.265+ și H.265. Camera are 24 de măști de confidențialitate programabile și susține funcția ROI (Region of Interest), fiind posibilă concentrarea pe anumite zone.

Camere de supraveghere pentru interior

Camerele de supraveghere pot fi folosite pentru înregistrarea activităților de la interiorul clădirilor diverse, cum ar fi: case, birouri, magazine, bănci, instituții educaționale, etc. Ele sunt realizate pentru supraveghere optimă în mediii controlate și nu sunt expuse condițiilor meteo extreme.

Caracteristicile regăsite la cele mai bune camere de supraveghere pentru interior sunt:

  • Rezoluție video de minim 1080p pentru ca imaginile să fie cât mai clare
  • Vizibilitate în condiții de iluminare redusă și întuneric pentru a capta fețele intrușilor sau pentru a ameliora activitățile din timpul zilei.
  • Detecția mișcării și notificarea pe telefon dacă se depistează mișcarea
  • Funcții inteligente. Unele camere se pot conecta cu alte dispozitive Smart ale casei, precum iluminarea Smart, încuietorile Smart. Astfel, se pot programa senzorii de mișcare pentru a se activa automat când plecați de acasă, încuia ușile, etc.
  • Suportă aplicații mobile pentru a putea fi accesate de la distanță de pe telefon, calculator, tabletă.
  • Comunicare audio bi-direcțională prin care puteți informa un posibil intrus că este înregistrat, comunica cu membrii familiei sau chiar cu animalele de companie.
  • Câmp de vizualizare larg de 130 de grade, spre exemplu, pentru a putea supraveghea cât mai mult dintr-o încăpere.
  • Funcție de orientare și înclinare pentru a monitoriza maximul de suprafață dintr-o cameră.

Cum puteți ascunde camerele de supraveghere de interior?

Puteți ascunde camerele de supraveghere de interior dacă nu doriți ca intrușii să identifice și distrugă camerele. Amplasarea discretă a camerelor poate diminua senzația de disconfort resimțită de clienți, musafiri de a fi supravegheați continuu. Puteți amplasa camerele de interior în obiecte comune, cum ar fi ghiveci de plante, rame foto pe rafturi. Le puteți instala sus, în tavan, acolo unde sunt greu de remarcat de către vizitatorii nedoriți.

Clienții interesați de supravegherea casei pot achiziționa de pe rovision.ro un model eficient, atractiv la preț precum Camera supraveghere EZVIZ wifi 2MP CS-H6C-R101-1G2WF. Versatilă, camera asigură vedere panoramică eficientă fiind capabilă de rotație orizontală de până la 340grade și rotație verticală de 55 grade, pentru acoperire completă a încăperii și eliminarea punctelor oarbe. Camera poate depista și urmări mișcările, fie că sunt ale unui copil sau de la o activitate atipică. Pentru protejarea confidențialității, se poate folosi modul de somn al camerei, prin care se dezactivează temporar supravegherea.

Imaginile produse de cameră sunt clare, detaliate, camera înregistrând la rezoluție 1080p. Ea are și funcție de auto-tracking—urmărește automat subiecții detectați în mișcare. Camera are funcție de comunicare audio bi-direcțională, iar  vizibilitatea IR a camerei pe timpul nopții este de până la 10m. Puteți accesa camera de oriunde vă aflați prin aplicația Ezviz și folosi carduri micro SD de maxim 256Gb pentru stocare sau stocare în Cloud.

Dacă nevoile de supraveghere sunt ceva mai complexe, un model precum Camera de supraveghere Hikvision Fisheye 3MP – DS-2CD2935FWD-I este ceva mai potrivit. Camera este dotată cu senzor de imagine CMOS progresiv de 1/2.8″, cu o iluminare minimă de 0.005Lux @ (F1.2, AGC ON) sau 0.017Lux @ (F2.2, AGC ON). Ea poate funcționa chiar și la 0 Lux cu IR activ.  Camera include un filtru IR cu comutare automată și suportă DNR 3D și WDR de 120 db. Compresia video se realizează cu tehnologie H.265 sau H.264, iar rezoluția maximă a camerei este de 2048×1536. Camera are numeroase funcții de optimizare a calității imaginii (WDR, 3D DNR, defogging, compensarea iluminării din spate, ajustarea expunerii regionale, a focalizării).

Camera suportă diverse protocoale de rețea, funcții de securitate, filtrare IP, autentificare și criptare HTTPS. Compatibilă cu variate interfețe de rețea, camera poate stoca local pe microsd/SDHC/SDXC de până la 128 GB. Camera poate funcționa atât la interior, cât și la exterior, având grad de protecție la elemente naturale și intemperii de IP66.  

Camere de supraveghere cu panou solar

Camerele de supraveghere cu panou solar folosesc energia solară pentru alimentarea bateriei sau pentru furnizarea de alimentare directă. În locațiile în care nu există sau nu se poate utiliza o sursă de alimentare electrică tradițională, camerele de supraveghere cu panouri solare sunt soluții autonome și ecologice pentru supraveghere continuă și eficientă. Unele modele vin cu panou solar inclus în construcție, iar altele au panou solar extern. Camerele de supraveghere cu panou solar pot fi conectate la rețea pentru energie de back-up, dar cele mai multe modele funcționează independent de rețea, bazându-se doar pe energia soarelui.

Caracteristicile camerelor de supraveghere cu panou solar

Caracteristicile esențiale prezentate de camerele de supraveghere cu panou solar sunt:

  • Pot prezenta baterii interne reîncărcabile

Unele modele de camere de supraveghere cu panou solar pot avea baterii reîncărcabile, care sunt reîncărcate pe timpul zile, pe măsură ce panourile convertesc lumina soarelui în energie. Astfel, camera va funcționa continuu, inclusiv noaptea, pe timpul zilelor înnorate, etc. Multe baterii vor stoca suficientă energie pentru a menține camera funcțională pentru mai multe zile mai puțin însorite. Dacă locuiți în zone mai înnorate, este important ca bateriile să fie de calitate, cu durată lungă de viață.

  • Rezistă la condiții meteo diverse

Camerele de supraveghere cu panouri solare sunt concepute pentru instalare la exterior. Ele vor funcționa optim chiar și pe timpul ploii, ninsorii, când temperaturile sunt extreme.

  • Vizibilitate nocturnă

Modelele cu panou solar pot avea LED-uri infraroșii pentru vizibilitate clară chiar și în condiții de iluminar redusă sau întuneric complet.

  • Rezoluție ridicată

Cele mai multe camere au rezoluție HD 720p sau Full HD 1080p pentru imagini clare, cu numeroase detalii.

Amplasarea camerelor de supraveghere cu panou solar este importantă pentru eficiența lor. Ele trebuie amplasate acolo unde primesc cât mai multă lumină solară, dar și acoperă zona de supravegheat. Pentru o locație cu mai puțin soare, camera trebuie montată pe un perete orientat spre sud, pentru a capta lumina soarelui cel puțin 6 ore pe zi.

Ce avantaje au camerele de supraveghere cu panou solar?

Avantajele camerelor de supraveghere cu panouri solare sunt multiple:

  • Au instalare simplă
  • Nu necesită conectare la sursă de alimentare.
  • Nu au nevoie de cabluri trase prin pereți
  • Sunt gata de instalat și folosit, nu sunt limitate de distanță și rețeaua este stabilă.
  • Funcționează chiar și în zilele înnorate
  • Pot fi incluse în sistemele de Casă Inteligentă

Camera de supraveghere 4 Megapixeli Hikvision  DS-2XS2T41G1-ID-4G-C05S07 vine cu un senzor 1/3′ 4.0 megapixel progressive scan CMOS și înregistrează la rezoluții de 4MP (2560×1440), 1080p și 720p la 15fps. Suportă mai multe tehnologii de compresie, respectiv H.265+, H.265, H.264+, H.264 și MJPEG. Camera poate capta imagini de calitate chiar și în condiții de iluminare redusă cu 0.01 Lux și 0 Lux atunci când este activat infraroșu. Este echipată cu filtru IR-CUT cu comutare automată și captează imagini pe întuneric până la 30m.

Printre funcțiile de analiză video se află detecția mișcării, log-in neautorizat, alertă la manipularea video, deconectarea la rețea, conflict de adresă IP, alertă HDD plin. Camera are WDR digital pentru gestionarea eficientă a zonelor cu lumină puternică și umbre și este de tip wireless (suportă SIM 4G). Funcțională la temperaturi între 0 și 50 grade Celsius, camera folosește un acumulator Ternary Lithium cu tensiune maximă de 12.6V și durată de viață de peste 800 cicluri. Stocarea imaginilor se poate realiza pe carduri MMC până la 8GB și carduri Micro SD de maxim 256GB.

Camere de supraveghere  pe timp de noapte

Camerele de supraveghere pe timp de noapte sunt necesare, multe dintre incidente petrecându-se în întuneric. Pentru a preveni și analiza precis eventualele evenimente neplăcute, se pot monta camere de supraveghere pe timp de noapte cu tehnologii diverse de înregistra imagini de calitate superioară.

Ce tehnologii pot prezenta camerele de supraveghere pe timp de noapte

Tehnologiile prezente la camerele de supraveghere pe timp de noapte sunt diverse:

  • Infraroșu (IR)

Numeroase camere de supraveghere pe timp de noapte folosesc LED-uri infraroșii pentru iluminarea zonei supravegheate. Ele sunt invizibile ochiului uman, dar vizibile camerelor de supraveghere, permițând camerei să capteze imagini în condiții de întuneric total.

  • Senzori de lumină redusă

Senzorii sunt concepuți pentru a asigura performanță mai bună în condiții de iluminare redusă sau întuneric, fără a fi necesară iluminare adițională. Camerele au sensibilitate ridicată la lumină și pot oferi imagini clare în condiții de lumină redusă.

  • Termoviziune

Camerele de supraveghere cu termoviziune folosesc radiația termică pentru a produce imagini și nu au nevoie de lumină vizibilă. Camerele vor depista variații de temperatură, fiind sigure și eficiente în întuneric total.

  • Tehnologii avansate de procesare a imaginii

Unele camere de supraveghere pe timp de noapte au tehnologii avansate de procesare a imaginii ce optimizează calitatea imaginii în condiții  de lumină redusă (spre exemplu, reducerea zgomotului digital DNR).

Caracteristici esențiale pentru camerele de supraveghere pe timp de noapte

Caracteristicile esențiale la camerele de supraveghere pe timp de noapte sunt:

  • Filtrul IR Cut

Acest filtru IR Cut se află între lentila camerei și senzorul imaginii. El depistează lumina ambientală și o filtrează pe timpul zilei. La lăsarea întunericului, sistemul oprește filtrul pentru ca mai multă lumină să poată ajunge la senzorul de imagine al camere. Dacă acest filtru IR Cut nu există, lumina infraroșie extra poate decolora înregistrările și deteriora calitatea imaginilor captate pe timpul zilei.

  • Iluminarea puternică

Iluminarea puternică va optimiza vizibilitatea pe timpul nopții. Pentru aplicațiile de exterior, o cameră care produce iluminare pentru minim 30m este o alegere potrivită. De asemeni, este important ca iluminatorii IR să fie potriviți câmpului de vizibilitate. Trebuie ca raza de lumină să acopere întreaga suprafață captate de lentile. Dacă nu, unele zone ale imaginii vor rămâne întunecate.

  • Spoturi de lumină

Unele camere de supraveghere pe timp de noapte folosesc spoturi pentru a ilumina o zonă, ceea ce le permite să capteze imagini chiar în întuneric complet. Ele vor capta cu claritate tot ce este în câmpul vizual.

Camera supraveghere Rovision, ROVISION2MP22 este o cameră de tip bullet, care funcționează cu orice DVR minim de 1080N. Camera are rezoluție 2MP (1920x1080p) Full HD și lentilă fixă de 2.8mm ce asigură unghi vizual de 124.6° (diagonal), 106.4° (orizontal), 57.9° (vertical). Senzorul CMOS al camerei folosește circuite pozitive și negative și este apreciat pentru calități precum imunitatea la zgomot de imagine, consum redus de energie.

Camera vine echipată cu LED-uri IR pentru a capta imagini pe distanță de maxim 40m pe timpul nopții. Funcțiile de optimizare a calității imaginii prezente sunt, printre altele: BLC (corectează imaginea la expunere la lumină prea puternică sau prea slabă), HLC (reduce intensitatea luminilor la care poate fi expusă camera), DWDR (uniformizează sursa de lumină pentru a se identifica detaliile când sunt supuse la expunere prea mică sau prea mare a luminii). În plus,  camera are și filtru IR Cut pentru a filtra excesul de lumină. Filtrul ajută camera să transmită imagini de calitate superioară, în culori precise. Camera de supraveghere prezintă tehnologie Smart IR ce uniformizează luminozitatea în modul B/W (Black/White),  în condiții de luminozitate redusă. Ea poate fi utilizată la exterior, având indice de protecție IP67 și temperatură de funcționare între  -40° până la 60°C.

O altă opțiune la preț extrem de atractiv este Camera de supraveghere Hikvision Turbo HD Dome HWT-T120-P-28 2MP . Această cameră Turbo HD Dome are rezoluție HD de 1080p (2MP) și folosește tehnologia HDTVI-Turbo HD pentru a produce imagini clare, detaliate. Camera include senzor CMOS, lentilă fixă de 2.8mm și design-ul dome o recomandă la utilizarea la interior.

Datorită funcției EXIR Eyeball, camera de supraveghere poate vizualiza obiecte la distanțe de maxim 20m în condiții de iluminare redusă, iar funcția SMART IR îmbunătățește nivelul de iluminare pentru imagine clară, cu multe detalii. Camera are sensibilitate  de 0.01 Lux/F1.2 și include funcții de optimizare a calității imaginii precum DNR (reducerea zgomotului digital), comutare automată între modul Zi și Noapte.

Camere de supraveghere wireless

Camerele de supraveghere wireless sunt dispozitive care transmit semnale fără fir și nu folosesc cabluri clasice pentru conectare. Ele se pot utiliza la proprietăți rezidențiale, comerciale, instituții diverse și elimină nevoia unei infrastructuri complexe de cabluri.

Prin ce se caracterizează camerele de supraveghere wireless

Camerele de supraveghere wireless se caracterizează prin:

  • Transmisie fără fir

Camerele folosesc tehnologii precum Wi-Fi sau diverse protocoale de comunicare fără fir pentru transmisia datelor spre o stație de bază sau receptor.

  • Alimentarea

Unele camere de supraveghere wireless folosesc baterii, fiind mai ușor de instalat și mutat. Acestea vor funcționa chiar și în cazul unei căderi de tensiune la rețeaua comună. Ele sunt ideale acolo unde nu este disponibilă o sursă de curent electric. Sunt disponibile și camere de supraveghere wireless care necesită conectare la sursă continuă de curent.

  • Conectarea la rețea

Conectarea camerelor de supraveghere wireless se poate realiza la rețelele locale sau la internet. Ele permit accesarea imaginilor și controlul de la distanță de pe computer sau diverse dispozitive mobile.

  • Instalare facilă și scalare ușoară

Cum nu există cabluri, instalarea camerelor de supraveghere wireless este simplă și se poate realiza de către utilizatori fără experiență în domeniul rețelisticii. În plus, într-un sistem wireless pot fi adăugate oricând alte camere de supraveghere.

Note!

Chiar dacă denumirea este de wireless, cele mai multe camere de supraveghere wireless au nevoie de alimentare cu energie electrică pentru funcționare, ceea ce implică trasarea de cabluri. Transmisia datelor se va realiza, însă, fără fir, prin internet sau rețea locală (wireless).

Conectarea este mai puțin sigură la camerele de supraveghere wireless, ele fiind predispuse pierderii conexiunii (nu se vor putea accesa camerele dacă nu este Internet). Riscul atacurilor cibernetice este mai mare la camerele de supraveghere wireless, dar se pot întreprinde diverse măsuri pentru protejarea intimității.

Supravegherea casei poate fi realizată rapid și facil prin instalarea de camere precum Camera Supraveghere WIFI Tp-link, wireless Tapo C100 2MP audio bidirectional. În ciuda prețului redus, camera de supraveghere înregistrează imagini de calitate 1080p. Ea este dotată cu funcție Night Vision avansată, captând imagini în condiții de lumină slabă pe o distanță de maxim 9m.

Camera are funcție de detecție a mișcării, dar și de trimitere de notificare la depistarea evenimentelor suspecte. Pentru a intimida persoanele suspecte, camera poate declanșa efecte de lumină și sunet. Cu acest model este posibilă comunicarea audio bi-direcțională, ea având încorporate microfon și difuzor. Configurarea și gestionarea sunt facile, prin aplicația TP-Link Tapo, iar stocarea se realizează pe card microSD de 128GB.

Acolo unde aplicația de supraveghere este complexă, cu exigențe mari, se poate opta pentru Camera colorvu PT, 4 MP HIKVISION DS-2DE3A400BW-DE-W(F1)(T5). Camera mini IP are funcții de analiză video de detectare de persoane, mașini, alarmă optică și acustică. Rezoluția este de 4MP (2560×1440) la 30/25fps, compresiile suportate sunt  H.265+/H.265/H.264, iar lentila este de 4mm cu unghi vizualizare 88.7. Lumina albă caldă este până la 30m, camera putând furniza imagini color non-stop. Transmisia wireless este pentru distanță maximă de 50m, în câmp deschis.

Datorită funcțiilor, performanțelor, alarmelor optice și acustice la detecția de intrus în zona protejată, camera este o bună opțiune pentru protejarea perimetrală a spațiilor rezidențiale sau comerciale.  Printre funcțiile de analiză video (VCA) se numără: detecție față (5 fețe simultan), detecție intrus perimetru, trecere linie, eliminare alarme false mașină sau om, etc. Camera are microfon și speaker, asigurând comunicare audio bi-direcțională. Stocarea se poate realiza pe card Micro SD/SDHC/SDXC pana la 512 GB.

Camere de supraveghere pentru copii/bebeluși

Camerele de supraveghere pentru bebeluși sunt gândite  pentru monitorizarea și supravegherea copiilor mici, în special în timpul somnului lor sau atunci când sunt rămân singuri în cameră. Aceste camere sunt concepute pentru a ajuta părinții să urmărească starea bebelușului, fără să fie prezenți în cameră.

Ce caracteristici contează la camerele de supraveghere pentru bebeluși

Caracteristicile prezente la camerele de supraveghere pentru bebeluși și copii sunt:

  • Rezoluție pentru imagini de 1080p HD sau chiar 4K.
  • Funcții audio pentru comunicare audio bi-direcțională cu ajutorul cărora părinții pot comunica cu copilul, îl pot calma.
  • LED-uri infraroșii pentru vizibilitate în condiții de lumină redusă sau de întuneric complet. Astfel, copilul va fi supravegheat și pe timpul nopții fără să fie deranjat de lumină.
  • Conectivitate wireless, pentru ca instalarea să fie simplă, fără fire. Multe camere pentru supravegherea copiilor se conectează Wi-Fi, pentru ca părinții să acceseze fluxul video de la distanță de pe telefoane mobile, tablete, computere.
  • Funcții de orientare, înclinare și zoom (PTZ) de la distanță a camerei pentru a capta cât mai mult din câmpul vizual.
  • Senzori și alarme pentru detectarea mișcării sau a sunetelor. Sunt disponibile camere  de supraveghere ce pot trimite alarme sau alerte la detecția evenimentelor atipice.
  • Monitorizare de la distanță prin aplicații mobile sau platforme online.

O alegere inspirată și populară printre părinți pentru supravegherea bebelușilor este Camera supraveghere cube Ezviz CS-CV100-B1-31WPFR 720P IR 10m 2.8mm WIFI. Camera permite comunicare audio bi-direcțională, suportă detecție PIR și trimite notificări de tip push spre aplicația de mobil. Senzorul său este Progressive Scan CMOS 1/3″ progressive scan CMOS, rezoluția este HD 720p lentila de 2.8mm, iar vizualizarea pe timpul nopții este până la 10m. Camera este dotată cu filtru IR Cut și are funcții de optimizare a calității imaginii precum Digital WDR, 3D DNR.

Profilul camerei este discret și aceasta este ușor de amplasat și instalat, fiind o cameră de tip wireless. Stocarea se poate realiza pe card micro SD de maxim 128GB. Accesarea camerei se poate realiza de la distanță prin aplicație de mobil Ezviz pentru iOS și Android.  

Camera Supraveghere WIFI Tp-link, wireless Tapo C310 3MP audio bidirecțional este o altă alegere recomandată de specialiști. Camera înregistrează imagini la rezoluție de 3MP și funcționează cu rețele wireless sau prin cablu. Ea poate fi conectată la rețea prin cablu Ethernet sau wireless. Pe timpul nopții, camera captează imagini până la 30m, chiar dacă este întuneric. Camera de supraveghere detectează mișcări, trimite notificări la detecția mișcării și declanșează efecte de lumină și sunet.

Datorită microfonului și speaker-ului încorporate, camera asigură comunicare audio bi-direcțională. Stocarea se poate realiza pe card micro SD, până la 128GB la rezoluție 3MP. Camera de supraveghere este compatibilă cu Google Assistant și Amazon Alexa.

Camere de supraveghere rotative

Camerele de supraveghere rotative prezintă capacitatea de se roti în diverse direcții pentru a acoperi zone mai mari și pentru a urmări mișcările în timp real. Camerele rotative sunt cunoscute și sub denumirea de camere PTZ (Pan-tilt-zoom), respectiv:

  • Pan—camera se rotește orizontal, la unghi larg pentru a monitoriza toată zona din fața camerei
  • Tilt—camera se rotește vertical, pentru vedere la diverse înălțimi, monitorizând zona de sus sau de jos.
  • Zoom—funcția de zoom poate fi optică (se folosesc lentile pentru a apropia sau îndepărta imaginea fără a se pierde calitatea), iar zoom-ul digital folosește software pentru mărirea imaginii.

Întrucât este nevoie de mai puține camere pentru a acoperi zone mai mari, camerele de supraveghere rotative sunt mai convenabile ca preț decât cele fixe.

Ce funcții au cele mai bune camerele de supraveghere video rotative

Funcțiile prezente la cele mai bune camere de supraveghere rotative sunt:

  • Controlul la distanță cu ajutorul unui joystick, interfață software. Prin controlul de la distanță se poate orienta și focusa camera, conform nevoilor de la un moment dat.
  • Funcții de automatizare precum urmărirea obiectelor, a mișcării în anumite zone. Astfel, camera se va roti și urmări obiectele în mișcare fără să se intervină manual.
  • Pre-setări—se pot seta poziții predefinite pentru camere, astfel ca acestea să se rotească și să se încline la anumite locații, cu un singur clic. Funcția este extrem de utilă la supravegherea rapidă a unor zone specifice.
  • Acoperă zone mai mari decât camerele fixe
  • Au vizibilitate mai bună și flexibilitate, putând capta imagini detaliate pentru anumite zone și depista eventualele pericole.
  • Ajustarea este mai fină, putând găsi cea mai bună configurație pentru supravegherea zonei dorite.

Cu un preț atractiv pentru cei mai mulți utilizatori, Camera supraveghere IP Rotativa WIFI 5 Megapixeli Audio Bidirectional, Alarma, SD card este o bună alegere pentru numeroase aplicații rezidențiale sau chiar comerciale. Camera este dotată cu senzor CMOS, microfon și difuzor pentru comunicare audio bi-direcțională și oferă rezoluție 5MP pentru imagini. Captarea în condiții de iluminare redusă este eficientă datorită diodelor IR, cu rază de acțiune de 20m.

Camera de supraveghere folosește tehnologie de compresie H.265 și are unghi reglare orizontală 355, respectiv de reglare verticală de 90. Compatibilă cu aplicațiile Google Home, Amazon Alexa, Tuya, camera are funcții de detecție a mișcării, de alarmă și funcționează la temperaturi între -10 și 50grade Celsius.

O altă opțiune este Camera de supraveghere IP PTZ, tandemvu, darkfighter si colorvu, 4MP HIKVISION DS-2SE4C425MWG-E14F0, potrivită în scenariile complexe de supraveghere video. Dispozitivul include o cameră de tip bullet pentru imagine de ansamblu și o cameră PTZ pentru detalii. Rezoluția camerelor este de 4MP (2560×1440), iar tehnologia ColorVu de la camera fixă ajută la captarea de imagini de calitate în condiții de iluminare redusă până la 30m. Camera PTZ are tehnologie Darkfighter, captând imagini în lumină slabă până la 100m.

Lentila camerei fixe este de 2.8mm cu unghi de vizualizare de 96.1°, iar camera PTZ are lentilă de 4.8~120mm, fiind capabilă de zoom optic de 25X, Auto Focus, unghi de vizualizare de 55°~2.4°. Pentru compresia imaginilor se folosesc mai multe tehnologii: H.265+, H.265, H.264+, H.264, MJPEG pentru a ocupa cat mai puțin spațiu pe unitatea de stocare. Funcțiile de care este capabil dispozitivul sunt diverse: Detecție mișcare, detecție depășire linie, detecție intrare/ieșire perimetru, detecție intrus, captare faciala, etc. Camera se poate instala la exterior având clasă de protecție IP66 și se poate alimenta PoE.