Blog

Sentimentul de siguranta este la baza nevoilor umane primare. Astfel, aproape in mod constant, mintea oamenilor va derula aproape zilnic o serie de ganduri legate de protectia personala, a casei si a bunurilor proprii. 

 

Camerele de supraveghere sunt azi un mijloc modern si eficient de a avea mereu sub ochi domiciliul propriu sau sediul afacerii pe care o detii. Desigur, pentru un maxim de securitate posibil, ai putea opta pentru un sistem de supraveghere video complet, insa solutia ar putea fi oarecum costisitoare daca spatiul tau propriu pe care il doresti supravegheat nu este unul de mari dimensiuni si cu o topografie in teren foarte complicata.  

In acest caz, poti opta pentru una sau mai multe camere de supraveghere care, amplasate strategic, pot oferi o acoperire video optima asupra obiectivelor de interes. Alegerea unei astfel de camere poate fi o sarcina destul de grea pentru un cumparator neavizat, iar de aceea, in acest articol, vei afla cateva detalii utile despre cele mai bune camere de supraveghere care pot fi folosite atat pentru observarea exteriorului obiectivului, cat si la interior.

1. Cele mai bune camere de supraveghere  – Clasament TOP 3

Atunci cand te-ai decis sa adaugi un plus de siguranta casei sau unui alt obiectiv, instalarea de camere de supraveghere este primul pas pe care ar trebui sa-l faci. In cele ce urmeaza, vei afla principalele caracteristici pe care trebuie sa le iei in considerare la alegerea unei astfel de aparaturi de top.

 

Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3 6mm carcasa metalica 100 M IR alimentare POE detectie miscare Camera Analog HD 4K-8MP lentila motorizata 2 7 13 5mm IR 80m – HIKVISION DS-2CE19U1T-IT3ZF Camera Cube IP 6 0MP lentila 2 8mm AUDIO WI-FI PIR SD-card – HIKVISION
Produs Camera supraveghere IP exterior ROVISION 5MP lentila fixa 3.6mm, carcasa metalica, 100 M IR alimentare POE, detectie miscare  Camera Analog HD 4K-8MP, lentila motorizata 2.7~13.5mm, IR 80m – HIKVISION DS-2CE19U1T-IT3ZF Sistem de Supraveghere Wireless cu 6 Camere Hikvision de 4MP, 30m IR, lentila 2.8mm, NVR 8 canale
Caracteristici Rezolutie camera: 5MP(2K+)Senzor: 1/2.5″ PS5510 PIXART CMOS

Detectie miscare: Da, cu identificare faciala, alarmare la schimbare de cadre si scene filmate

Filmare infrarosu: da, IR la 100 m

Material camera: metal

Clasa protectie intemperii: IP67

Tip lentila: fixa

Tip de amplasare: exterior

Temperatura de operare:  -40°C ~ +60°C

Rezolutie camera: 8 MP (3840 × 2160)@15fps 5 MP (2560 × 1944)@20fps 4 MP@25fps 1080p@25fpsSenzor: 8.29 MP high performance CMOS

Filmare infrarosu: da,EXIR pana la 80 metri IR Cut Filter Smart IR

Material camera: metal

Clasa protectie intemperii: IP67

Tip lentila: varifocala motorizata 2.7~13.5 mm, asigura unghi vizual de 108°  pana la 46°

Tip de amplasare: exterior

Temperatura de operare:  -40°C ~ +60°C

Greutate: 695 gr.

Rezolutie camera: 6MP@20fps / 4MP/ 1080P / 720PSenzor: 1/2.9′ 6.0 megapixel progressive scan CMOS

Filmare infrarosu: da, pana la 10m

Audio: da, cu microfon integrat

Inregistrare: suport card SD integrat pana la 128GB

Transmisie: Wi-Fi IEEE802.11b 802.11g 802.11n. 2.4Ghz

Material camera: metal/plastic

Clasa protectie intemperii: IP67

Tip lentila: fixa

Tip de amplasare: interior

Temperatura de operare:  -30°C ~ +60°C

Greutate: 128 gr.

PRO – O camera de supraveghere din gama profesionala cu vizibilitate maxima pe timp de noapte de pana la 100 m 

– Rezolutia superioara de 5MP ofera, impreuna cu senzorul cu care este echipata imagini video de calitate si clare.

– Camera poate fi folosita la exterior pentru supravegherea unor obiective cu suprafete mari

– Camera beneficiaza de nenumarate functii inteligente printre care detectia faciala fiind capabila sa faca diferenta intre persoane sau animale ori pasari

– Camera cu o rezolutie maxima superioara a imaginilor captate de 8MP sau 4K 

– Camera dispune de lentila motorizata varifocala cu unghi generos de vizualizare

– Carcasa metalica si rezistenta la intemperii cu grad de protectie IP67 asigura protectie adecvata la intemperii

– Filmare pe timp de noapte la distanta generoasa de 80 m 

– O camera din gama cu posibilitate de transmisie Wi-Fi excelenta pentru stapii interioare sau pentru spatii exterioare protejate

– Rezolutia de 6MP ofera imagini clare iar camera poate stoca materialul filmat pe un card SD avand un slot adecvat ce poate suporta carduri pe pana la 128GB

– Camera ofera inregistrare audio dispunand de un microfon incorporat bidirectional. 

CONTRA – Pretul din gama superiara – Pretul poate fi considerat ca fiind din gama superioara – Pretul ridicat
VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL VEZI AICI PRETUL

 

2. Cum sa alegi o camera de supraveghere de top

Alegerea unui model bun de camera de supraveghere poate fi o actiune dificila daca nu tii cont de la bun inceput de cateva detalii si caracteristici care, insumate, iti pot da garantia unei optiuni bine facute. 

 • Rezistenta la intemperii 

Mai ales in ceea ce priveste camerele de supraveghere exterioare, rezistenta la intemperii este esentiala. Elementele naturii, razele solare, ploile, ninsoarea, inghetul, temperaturile ridicate sau foarte scazute, sunt cateva dintre amenintarile pe care le poate intampina o camera de supraveghere. De aceea, ar trebui sa verifici materialele din care este confectionata camera si, mai ales, clasa de protectie indicata de producator. 

 • Oferirea de imagini live 

Modelele de camere de supraveghere care ofera posibilitatea de a te conecta, prin telefonul mobil, laptop sau computer si a urmari in timp real ceea ce filmeaza sunt o buna alegere pentru securitatea obiectivului tau. Mai mult, prin intermediul internetului, poti accesa de la distanta camerele instalate si verifica in orice moment ce se intampla acasa sau in orice spatiu pe care l-ai securizat video. 

 • Rezolutia video ridicata

O atentie desebita la alegerea unei camere de supraveghere trebuie acordata rezolutiei video de care aceasta este capabila. Poti fi sigur ca vei alege o solutie buna de securitate daca modelul de camera ales are o rezolutie video ce se incadreaza minim in standardul HD sau 1080p. Camerele cu o rezolutie inferioara, de exemplu 720p sunt ceva mai ieftine, insa rezolutia imaginii nu este satisfacatoare mai ales daca filmarea este facuta de la o distanta ceva mai mare. De asemenea, rezolutii superioare din gama 2K sau chiar 4K sunt excelente din punctul de vedere al claritatii, dar echipamentele pot fi mult mai scumpe.   

 • Detectarea miscarii 

O camera de supraveghere buna ar trebui sa fie prevazuta cu un sistem de detectare a miscarii. Foarte multe camere moderne includ aceasta optiune care poate fi setata in multiple moduri prin aplicatia mobila a device-ului. Astfel, vei putea regla sensibilitatea la detectarea miscarii si chiar recunoasterea faciala sau a animalelor de companie. 

 • Filmarea pe timp de noapte 

Pentru o camera de supraveghere superioara filmarea pe timp de noapte este o caracteristica care nu ar trebui sa lipseasca. Exista modele care pot filma in conditii de noapte chiar si in culori, dar aceste modele tind sa fie ceva mai scumpe. Majoritatea modelelor mainstream filmeaza noaptea in alb-negru – ceea ce poate fi suficient in majoritatea situatiilor de lucru.  

3.Marcile de camere de supraveghere recomandate de Rovision.ro

3.1. Marca Rovision

Firma Cristal SRL are o bogata si indelungata activitate in domeniul IT si comunicatii, activand de nu mai putin de 30 de ani pe piata de profil din Romania. Brandul Rovision, care face parte din portofoliul firmei, vine ca o completare logica a experientei in domeniul sistemelor CCTV. 

Marca se distinge in piata prin rapoarte excelente calitate-pret precum si prin introducerea in modelele de camere si sisteme de supraveghere complexe a ultimelor tehnologii ale vremii.

3.2. Marca Hikvision

Chinezii de la Hikvision sunt recunoscuti la nivel mondial in domeniul tehnologiilor inteligente cu aplicabilitate in diverse zone de interes de la rezidential pana la domenii industriale diverse. 

Firma, cu sediul in Hangzhou, numara peste 42000 de angajati si se regaseste printre companiile cu o politica agresiva in domeniul cercetarii-dezvoltarii investind peste 10% din cifra anuala de afaceri in dezvoltarea de tehnologii si produse noi. 

4. Cum poti folosi o camera de supraveghere de interior sau de exterior

Camerele de supraveghere pot functiona atat cu alimentare prin fir, cat si cu baterii. In general, camerele tip wireless pot fi alimentate cu acumulatori. Avantajul acestora este dat de mobilitate si de posibilitatea de fi instalate in spatii in care nu exista posibilitatea conectarii la surse de curent electric. 

Folosirea unei camere de securitate poate urma una sau alta din strategiile de montare. Astfel, un obiectiv al montarii acestora poate fi descurajarea actelor de furt sau de distrugere de bunuri. In acest caz, camerele de securitate pot fi montate in locuri care sa fie vizibile din orice unghi. Mai mult, acest scop poate fi atins mai usor si prin montarea unor indicatoare sau afise care sa exprime explicit faptul ca obiectivul in cauza este supravegheat video. 

Totusi, descurajarea vizuala poate sa nu functioneze pentru toate categoriile de persoane predispuse la spargeri sau distrugeri. Mai mult, o camera de supraveghere amplasata intr-un loc vizibil poate fi si accesibila si poate fi chiar deteriorata inainte de producerea actului de spargere sau distrugere ca o asigurare a faptuitorilor ca nu vor fi inregistrati. 

In aceste situatii, folosirea camerelor de supraveghere trebuie sa urmeze o strategie opusa iar device-urile ar trebui ascunse privirilor celor ce se apropie de obiectiv sau chiar dispuse in locuri foarte greu accesibile. Dispunerea la o inaltime sau la o distanta apreciabila poate insa aduce prejudicii insemnate rezolutiei imaginilor filmate, in functie de caracteristicile camerei. 

Ascunderea camerelor de supraveghere poate fi o cale de actiune mult mai avantajoasa in aceste cazuri. Exista o serie de idei pe care le poti adopta in acest scenariu:

 • De exemplu, ai putea camufla o camera de supraveghere intr-un ornament arhitectonic al cladirii sau al curtii. Desigur, in aceste situatii nu este recomandabil sa apelezi la camere cu fir deoarece acestea ar putea da de gol amplasamentul, camerele de supraveghere wireless fiind mult mai potrivite in acest scenariu de camuflare. 
 • O alta idee de camuflare a camerelor este de a le ingloba in corpurile de iluminat exterioare sau interioare, dupa caz. Nimeni nu va putea realiza la prima vedere ca lampile ornamentale ascund de fapt “ochiul” vigilent al camerei de supraveghere instalate. 
 • Daca locuiesti intr-o zona cu arbori si vegetatie, o buna idee este pozitionarea camerelor de supraveghere pe ramurile catorva arbori amplasati mai strategic. Totusi, aceste camere ar trebui verificate mai des pentru a observa calitatea imaginilor transmise deoarece vegetatia arboretului, ramuri sau frunze, pot bloca, in cazul unei cresteri necontrolate, obiectivul camerei. 

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune camere de supraveghere

 1. Ce tip de transmisie este mai buna la o camera de supraveghere?

Atat camerele de supraveghere wireless cat si cele cu fir clasic ofera acelasi avantaje. Poti opta pentru camere alimentate si cu transmisie prin fir daca deja casa sau obiectivul detine un sistem de cabluri deja realizat. In caz contrar, solutia mai viabila este alegerea unei camere de tip wireless. 

 1. Cum functioneaza sistemul de detectie a miscarii la camerele de supraveghere?

Camerele de supraveghere au posibilitatea de a compara doua cadre inregistrate si in cazul in care exista diferente in imagini, acest lucru declanseaza o alerta de detectare a miscarii. De asemenea, schimbarea intensitatii luminii (de exemplu, aparitia unei lanterne sau aprinderea unui bec) este un factor declansator. 

 1. Merita sa cumpar o camera de supraveghere pentru acasa?

Asigurarea unui sentiment suplimentar de siguranta este intotdeauna o idee buna. Camerele de supraveghere sunt, in cea mai mare parte, accesibile ca pret, iar tehnologia care evalueaza constat adauga mereu noi facilitati ergonomice in controlul acestora. 

 1. Cum pot sti ca achizitionez o camera de supraveghere buna?

Este recomandat sa verifici o mostra de filmare produsa de camera pe care o doresti. Verifica de asemenea, documentatia producatorului precum si conditiile de garantie oferite. 

 1. Voi putea folosi imaginile camerei pentru a proba o spargere sau a solicita despagubiri de la firma de asigurari?

Da, in cele mai multe cazuri. Imaginile inregistrare pot adauga greutate plangerilor pe care le vei face la organele de politie. De asemenea, pagubele suferite prin furt sau distrugere vor fi, de regula,acoperite prin asigurare daca detii un astfel de produs financiar. 

 

Sursa foto: rovision.ro, Pixabay.com.