Blog Montaj configurare mentenanța camere si sisteme de supraveghere

Montaj camere supraveghere

Apelați la firme cu autorizație montaj camere de supraveghere pentru supraveghere video cât mai eficientă. Echipele de la firmele autorizate sunt formate și au experiență în montajul de camere de supraveghere de orice fel. Specialiștii controlează amplasarea adecvată a camerelor de supraveghere, cablarea și conectivitatea camerelor de supraveghere, configurarea sistemelor de supraveghere.

Suntem o firmă cu autorizație pentru montaj camere de supraveghere și preluăm comenzi de oriunde din țară. Tehnicienii noștri examinează zona dvs. și aleg locația optimă pentru amplasarea camerelor. După fixarea suporturilor pe pereți, tavan sau alte suprafețe, se montează camerele pe suporturi, cu unghiul ideal de acoperire a zonei vulnerabile. Montarea camerei include efectuarea conexiunilor între camere, montarea echipamentului de înregistrare DVR/NVR, conectarea la sursa de alimentare. Un montaj de cameră de supraveghere exterior necesită și măsuri de protecție a camerei împotriva elementelor naturale și a condițiilor meteo potrivnice. Profesioniștii vor realiza setările pentru camere, verifica modul de funcționare și înregistrare. Utilizatorii vor fi instruiți cum să folosească eficient camerele. Asigurăm mentenanță și întreținere pentru camere de supraveghere  – aceste acțiuni prelungesc durata de viață a camerelor de supraveghere.

Montaj sistem complet de supraveghere video

Un sistem de supraveghere este compus din numeroase componente care conlucrează pentru a monitoriza și înregistra activitățile din spațiul clientului. Un sistem complet de supraveghere include: camere de supraveghere, senzori de mișcare sau diverse tipuri de senzori, dispozitive de înregistrare (DVR, NVR), sisteme de stocare (hard disk-uri, SSD-uri, dispozitive de stocare în Cloud), monitor sau dispozitiv pentru vizualizare în timp real, conexiune la rețelele locale sau internet, software de gestionare și monitorizare. Dacă optați pentru montaj de kit supraveghere video, specialiștii vor controla toate detaliile de instalare și configurare  a componentelor din sistem.

Manopera de montaj de sistem de supraveghere debutează cu identificarea locurilor potrivite pentru camerele de supraveghere, mai ales dacă terenurile sunt dificile sau greu de accesat. Tehnicienii noștri setează parametrii camerelor (unghiul de vizualizare, sensibilitatea mișcării, iluminarea), trasează cablurile de la camere la unitatea de înregistrare, chiar dacă zonele sunt aglomerate. Echipele se asigură de compatibilitatea între camere, DVR (NVR) și alte echipamente și protejează camerele de vandalism și intemperii. Dacă locația este publică sau privată, se iau măsuri pentru securitatea datelor și protecția confidențialității în supravegherea video. Sistemele de supraveghere video cu montaj profesionist beneficiază de mentenanță regulată pentru funcționare optimă, pentru mult timp. Profesioniștii se vor ocupa și de soluționarea problemelor și depanarea în sistemele de supraveghere.

Upgradare și înlocuire camere de supraveghere, DVR și alte componente

Progresele în domeniul tehnologiei video sunt rapide, noi camere și DVR-uri, cu performanțe și funcții optimizate, fiind mereu concepute. Rezoluție mai mare, calitate video superioară, detecția precisă a mișcării, acces de la distanță, capacități de stocare extinse sunt doar câteva dintre caracteristicile prezente cu modelele noi de camere, echipamente. Camerele de supraveghere și DVR-urile se uzează în timp și devin depășite, calitatea imaginilor și performanțele lor scăzând progresiv dacă nu sunt înlocuite, upgradate. Atunci când nevoile de supraveghere se modifică, un upgrade este soluția pentru a îndeplini noile cerințe de supraveghere. Spre exemplu, dacă este nevoie și de supraveghere de exterior, se pot monta camere cu infraroșu, în timp ce pentru acoperirea unor zone mai mari se pot înlocui camerele fixe cu camere PTZ (panoramare-înclinare-zoom).

Dacă sunt sisteme de securitate complexe, va fi necesar upgrade pentru integrarea camerelor de supraveghere și a DVR-ului cu alte echipamente și software. Dacă se optează pentru sistem de supraveghere wireless, se vor folosi camere IP wireless, în timp ce o aplicație care are nevoie de sonor necesită utilizarea de camere cu microfon. Întreținerea echipamentelor vechi este tot mai dificilă, suportul tehnic de la producător este tot mai limitat, fiind necesar upgrade-ul. Dacă se modifică reglementările și cerințele legale privind securitatea datelor, va fi nevoie de upgrade. Cu toate că un upgrade este mai scump, el se amortizează în timp pentru că diminuează costurile pentru întreținere și asistență tehnică.

Firmă autorizată pentru montare camere supraveghere

Suntem o firmă autorizată pentru instalare profesională de camere de supraveghere de la producători variați (Hikvision, Dahua, AHD, Rovision, Asytech, Ezviz, etc). Profesioniștii noștri examinează amănunțit spațiul pentru a identifica nevoile dvs. de supraveghere. Acordăm consultanță specializată în alegerea modelelor de camere de supraveghere și vă putem oferi recomandări pentru achiziție. Identificăm numărul și tipul de camere de care aveți nevoie (CCTV, IP, wireless, etc), modelul de NVR sau DVR, echipamentele și costurile suplimentare. Echipa noastră concepe detaliat planul de montaj care include locația pentru camere, cablarea, echipamentele, pentru a acoperi eficient spațiul.

Firma specializată realizează montajul camerelor la locurile alese, poziționarea lor cât mai eficientă (fără unghi mort), stabilește traseul pentru cabluri, alege sursa de alimentare, conectează echipamentele. Pentru configurarea echipamentelor sunt necesare cunoștințe din domeniu și profesioniștii noștri le dețin. După ce se testează și ajustează sistemul de supraveghere, firma autorizată instruiește clienții despre cum să folosească corect sistemul de supraveghere. Putem efectua întreținere regulată și curățare camere de supraveghere, actualizări de firmware și software pentru camerele de supraveghere. Instalarea de către o firmă autorizată echivalează cu montajul unui sistem legal, fiabil și eficient pentru securizarea locației.

De ce să apelați la specialiști pentru montajul camerelor de supraveghere?

Există numeroase motive pentru care să apelați la specialiști pentru instalare de camere de supraveghere. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

 • Experiență diversă și competență

Profesioniștii din domeniu au cunoștințe variate și experiență în montajul de camere de supraveghere diverse. Tehnicienii știu cum să selecteze camerele de supraveghere, cum să efectueze conectarea și configurarea camerelor de supraveghere pentru acoperirea eficientă a zonei.

 • Consultanță și soluții personalizate

Profesioniștii pot acorda consultanță pentru a identifica nevoile de supraveghere ale clienților, scopul supravegherii. Ei pot gândi soluții optime pentru a satisface obiectivele de securitate, conform bugetului clientului.

 • Corectă instalare de camere

Montajul camerelor de supraveghere presupune lucrări tehnice, cablare complexă pentru care sunt necesare cunoștințe, deprinderi și echipamente pe care specialiștii le dețin. Riscul unor erori la instalare și funcționare este minim când se optează pentru montaj profesionist.

 • Folosirea echipamentului adecvat

Tehnicienii specializați știu ce tip de camere, DVR (NVR) să aleagă pentru locațiile diferite, pentru ca supravegherea video să fie cât mai eficientă.

 • Configurare și testare

Configurarea corectă a camerelor și a echipamentelor este fundamentală pentru buna funcționare a sistemului. Profesioniștii vor efectua setările și  parametrii de imagine, testa sistemul pentru buna funcționare.

 • Suport tehnic și mentenanță

Prin montajul profesional, puteți beneficia de asistență tehnică și suport post-instalare pentru camerele de supraveghere, actualizări de software și firmware. Astfel, se asigură o lungă durată de viață pentru camere și celelalte componente ale sistemului.

 • Respectarea reglementărilor și a normelor

Specialiștii cunosc reglementările legale și standardele legate de protecția datelor și instalarea camerelor de supraveghere. Un sistem montat profesionist va respecta normele și standardele legale.

Pașii pentru a solicita instalare camere de supraveghere

Pentru a vă bucura de serviciile noastre nu trebuie decât să urmați câțiva pași simpli:

 • Întocmiți o cerere de montaj camere de supraveghere (telefonic sau prin e-mail)
 • Echipa vine la locația clientului pentru a concepe cea mai bună metodă de montaj, identifica specificul locației, stabili traseul pentru cabluri (cablul coaxial, cablul de alimentare, cablul de transmisie de date). Echipa recomandă modelul de camere, fără a depăși limitele bugetului dvs. Putem realiza estimarea și prin telefon, dar vizionarea locației este cea mai elocventă. În mod obișnuit, vizionarea este gratuită. Firmele din rețeaua noastră efectuează montaj de camere oriunde în țară și trebuie acoperite doar costurile pentru deplasarea echipei.
 • Odată stabilit modul de lucru, se finalizează contractul și se eliberează factura. După acest moment, încep lucrările de instalare.

Apelați la echipa noastră pentru upgradare de sistem depășit sau instalare de modele noi de camere de supraveghere. Dacă doriți, vă puteți achiziționa de la noi echipamentele și monta cu o altă firmă. Vă oferim diverse modele de camere de supraveghere, sisteme de alarmă complexe, sisteme de pontaj, componente centrale și senzori, videointerfoane. Montajul este de calitate, prețurile sunt avantajoase și efectuăm mentenanță pentru diverse tipuri de sisteme de supraveghere și sisteme de securitate.

Etapele de montaj al camerelor de supraveghere

Montajul camerelor de supraveghere presupune traversarea clară a mai multor etape:

A.      Planificarea inițială a sistemului de supraveghere

Pentru început, se analizează nevoile și cerințele de supraveghere, zonele sensibile care vor avea nevoie de supraveghere. Specialiștii vor determina cele mai adecvate camere de supraveghere, numărul de camere, locul de instalare.

B.      Pregătirea locației și evaluarea necesităților de securitate

Profesioniștii vor pregăti locația, ajusta instalarea în funcție de obstacole, detalii arhitecturale. Se decid traseele pentru cabluri, se aleg sursele de alimentare, locurile de instalare pentru dispozitivele de înregistrare.

C.      Trasarea cablajelor și amplasarea camerelor în locuri strategice

Camerele de supraveghere se pot monta pe perete, tavan, suprafețe diverse, cu unghiul de vizualizare corect pentru a se acoperi zonele vulnerabile. În cazul unei supravegheri de exterior, camerele și cablurile sunt protejate de elemente naturale, condiții meteo, iar cablurile de transmisie de date sunt protejate de interferențe.

D.     Instalarea sistemului de înregistrare și monitorizare

Odată finalizată montarea camerelor și a cablurilor, se realizează conectarea de cameră la sistemul central sau unitatea de înregistrare. Cablurile se conectează la porturile corecte pentru conexiune stabilă, eficientă.

E.      Configurarea și testarea funcționalității camerelor și a DVR-ului

Configurarea camerelor de supraveghere și a DVR-ului implică un bagaj divers de cunoștințe specializate și deprinderi specifice. Profesioniștii știu cum să seteze parametrii de imagine (luminozitate, contrast, rezoluție), să stabilească setări pentru detecția mișcării sau planificarea înregistrărilor. Se testează fiecare cameră, se efectuează orice altă ajustare suplimentară necesară. Se verifică funcționarea monitorizării, urmărindu-se ca imaginile să fie clare, ușor de vizualizat pe monitoare sau de accesat de la distanță prin aplicații mobile sau sistem centralizat.

Aspecte legale și confidențialitate

În România, precum și în alte state, instalarea și folosirea de camere de supraveghere presupun acoperirea unor aspecte legale.

Respectarea legislației privind supravegherea video și protecția datelor personale

Există obligația de a respecta legile și reglementările curente privind instalarea, folosirea și gestionarea sistemelor de supraveghere video, mai ales cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Persoanele supravegheate trebuie informate despre prezența camerelor de supraveghere, scopul folosirii lor, iar scopul trebuie să fie legitim (securizarea persoanelor și a bunurilor, prevenirea infracțiunilor, monitorizarea proceselor de lucru).

Trebuie să asigure securitatea și confidențialitatea datelor personale, iar persoanele supravegheate pot solicita accesul la imaginile înregistrate, precum și corectarea sau ștergerea datelor personale. Poate exista limită de timp pentru păstrarea datelor și trebuie notificate autoritățile despre prezența sistemului de supraveghere video.

Sfaturi pentru evitarea încălcării drepturilor privind confidențialitatea

Trebuie afișate panouri informative clare despre prezența sistemului de supraveghere, să nu se supravegheze zonele private, locuri în care nu este legitimă supravegherea video. Atunci când se înregistrează imagini cu caracter personal, datele stocate trebuie să fie securizate și accesate doar de persoanele autorizate. Camerele și echipamentele de înregistrare trebuie protejate fizic și instalarea camerelor trebuie să se facă prin autorizațiile în vigoare.

Este necesară implementarea de politici și proceduri clare pentru folosirea și gestionarea datelor colectate de camere. Când se folosește sistem de supraveghere în mediu de afaceri, angajații trebuie instruiți despre respectarea confidențialității și a drepturilor privind protecția datelor.

Beneficiile serviciilor profesionale de montaj supraveghere video

Atunci când optați pentru servicii profesionale de instalare de sistem de supraveghere video, beneficiile sunt multiple:

 • Experiență și competență

Profesioniștii dețin cunoștințe diverse și experiență bogată în domeniul supravegherii video, astfel că instalarea este corectă, eficientă, indiferent de tipul de camere folosit. (camere Hikvison, Rovision, Dahua, etc.)

 • Soluții personalizate

Cu serviciile profesionale, se pot gândi soluții personalizate de supraveghere video, conform nevoilor de supraveghere, bugetului și exigențelor clientului.

Tehnicienii folosesc echipamente de calitate superioară, tehnologie avansată pentru o funcționare optimă a camerelor de supraveghere.

 • Configurare și testare profesională

Instalarea și configurarea corectă a camerelor se efectuează corect, precis, pentru funcționare eficientă a sistemului.

 • Asistență tehnică și mentenanță

Serviciile profesională extind durata de viață și înlocuirea camerelor de supraveghere este mai simplă cu ajutorul profesioniștilor.

 • Respectarea legislației și a standardelor

Profesioniștii cunosc legile și normele pentru supravegherea video și protecția datelor, sistemele montate respectând aceste legi și norme.

 • Economisirea timpului și efortului

Instalarea profesionistă are loc mai repede, mai sigur, cu risc minim pentru întârzieri și incidente.

 • Securitate sporită

Montajul profesionist este valoros, contribuind la atingerea scopurilor de supraveghere.

 • Integrare cu alte sisteme

Dacă este nevoie, sistemul de supraveghere se va integra în alte sisteme de securitate sau automatizare, pentru nivel de protecție crescut.

Care este prețul pentru montare camere de supraveghere?

Prețul de montaj camere de supraveghere este între 600 și 1500 Ron. Pe piață se găsesc camere de supraveghere și cu 50Ron, dar nu trebuie să achiziționați astfel de modele pentru a vă permite montaj profesionist. Avem printre cele mai atractive prețuri de montaj sisteme de supraveghere și vă puteți achiziționa camere cu preț mediu. În plus, o cameră de 50 Ron nu va oferi imagini de calitate, oricât de bine ar fi executat montajul. Profitați de  aceste prețuri montaj camere de supraveghere și nu faceți compromisuri când vine vorba de calitatea camerelor de supraveghere.

Este ieftină sau scumpă instalarea unui sistem de supraveghere?

Este greu de răspuns, întrucât sunt mulți factori care se reflectă în prețul final pentru instalare. Dimensiunea spațiului de supravegheat, complexitatea supravegherii, numărul și modelul camerelor instalate, provocările ivite la instalare sunt câțiva factori. Contactați echipa noastră pentru comenzi, estimări de preț pentru montarea profesionistă de camere de supraveghere.