Blog GHIDUL TEHNOLOGIEI WIRELESS
Ghidul tehnologiei Wireless – Esti interesat sa afli mai multe despre supravegherea video wireless? Aceasta pagina este un punct de inceput excelent pentru a intelege mai multe despre tehnologia din spatele sistemelor de supraveghere video.

Esti interesat sa afli mai multe despre supravegherea video wireless? Ai ajus in locul potrivit: rovision.ro are ani de experienta in a crea sisteme de monitorizare video pentru o paleta larga de aplicatii. Aceasta pagina este un punct de inceput excelent pentru a intelege mai multe despre tehnologia din spatele sistemelor de supraveghere video.

 

GHIDUL TEHNOLOGIEI WIRELESS

PUTEREA WIRELESS PE DISTANTA LUNGA

Afla cum flexibilitatea supravegherii wireless te poate ajuta sa-ti monitorizezi in mod sigur casa, cladirea, locuri de parcare si garaje, dar si campusuri mari.

SISTEMELE DE SUPRAVEGHERE WIRELESS

Indiferent daca ai de gand sa utilizezi sistemul wireless pentru interior sau pentru a monitoriza o locatie exterioara, un sistem de supraveghere wireless IP poate deveni cea mai sensibila optiune pentru a o instala in zone care nu permit cabluri groase. Ceea ce urmeaza este o privire detaliata asupra a trei camere de supraveghere.

TRANSFORMAREA POE INTR-O INSTALATIE WIRELESS

Pare incredibil, dar numai o parte din camerele IP sunt de fapt gata pentru instalare wireless. Rovision.ro are experienta de a transforma orice camera de supraveghere PoE intr-un sistem wireless.

Nu e atat de costisitor pe cat ai crede

Am ajuns intr-un moment in care tehnologia wireless este foarte ieftina si e nevoie doar de o mica investitie pentru a transforma orice camera PoE in a opera wireless.

Distanta lunga

Un sistem de monitorizare video wireless instalat corect poate comunica pe o distanta de pana la 10 mile. Sistemele wireless functioneaza excelent pentru a supraveghea cladiri diferite sau zone rurale in care distanta intre 2 asezari este foarte mare.

Solutii de la cladire la cladire

Denumite si “din punct in punct” (point to point), acest tip de instalatie wireless este ideal daca aplicatia ta include si o alta cladire in perimetru, ca in cazul unui campus sau a unui lot rural.

AMPLASAREA CAMEREI SI INSTALAREA EI

Camera instalata intr-o cladire trebuie sa fie intre liniile asezarii pana la cladirea “mama” sau pana la cladirea principala. Injectorul PoE este apoi instalat in sursa de curent care se afla pana la 100m distanta fata de locatia camerei. Antena wireless din locatia-mama se conecteaza inapoi la reteaua principala cu un NVR sau un sistem software de monitorizare video pentru a inregistra live video.

Solutii pentru cladirile multiple

Conduci o afacere sau detii o organizatie cu mai multe cladiri? Nici o problema. Afla despre ce presupune un astfel de sistem putin mai jos.

MODELUL STEA

O antena multi-directionala in locatia-mama primeste semnale din toate directiile. Legaturi wireless multiple point-to-point leaga camerele de cladiri.

Stai de vorba cu tehnicienii nostril IP experimentati pentru a discuta despre optiunile de supraveghere wireless care se potrivesc cel mai bine proiectului tau.

CAMERELE DE SUPRAVEGHERE WIRELESS SI PREJUDECATILE COMUNE

Cum tehnologia de supraveghere video continua sa evolueze, exista solutii noi pentru cei care nu puteau utiliza inainte sisteme cablate. Camerele de supraveghere wireless sunt foarte avantajoase pentru clientii care au nevoie sa nu aiba fire prin cladire. Un motiv pentru care clientii aleg camerele de supraveghere IP in defavoarea altor tipuri de tehnologie este flexibilitatea lor. Inainte de a detalia despre tehnologia wireless, este important sa anulam cateva prejudecati frecvente pe care oamenii le au despre acest tip de supraveghere video:

CAMERELE DE SUPRAVEGHERE VIDEO CU BATERII

Camerele video au nevoie de o sursa de electricitate pentru a functiona. Credinta precum ca ele ar opera pe baza de baterii este o greseala comuna. Nici o camera de supraveghere nu foloseste baterii. Camerele care sunt pe baza de baterii nu sunt recomandate pentru a ne proteja casa sau afacerea si nu pot fi incluse intr-un sistem de monitorizare video deja existent. Iata cele mai comune tipuri de camera wireless in acest sens:

CAMERELE CU ADAPTOR PENTRU PERETE

Poti alege sa operezi camera wireless cu un adaptor de perete , dar este bine sa nu uiti un lucru: nu este foarte sigur si nu este o solutie pentru o casa sau un birou. Cablurile negre care vor fi introduse in perete nu sunt estetice deloc si chiar pot fi periculoase pentru copiii sau adultii care se pot impiedica in ele.

TEHNOLOGIA POE

Tehnologia PoE este de multe ori cea mai buna optiune pentru a-ti alimenta sistemul de monitorizare, eliminand nevoia pentru wireless. Si mai important este ca aceasta solutie este sigura si nu necesita alte cablari pentru a lega camera de un adaptor de perete. In plus, extenderii PoE pot sustine o distanta de pana la 300m, ajutandu-te sa amplasezi camera intr-o locatie indepartata, fara a pierde conexiunea.

Exista de asemeni preconceptia ca retelele Wi-Fi deja existente vor putea sustine sistemul de supraveghere wireless. Acest lucru se poate intampla in cazul unor proiecte mai mici, care nu implica mai mult de 4 camere pentru fiecare punct de acces, dar nu este recomandat pentru aplicatiile medii sau foarte ample. Daca tehnologia wireless este neaparat necesara, este nevoie sa creezi o retea wireless point-to-point pentru transmisia camerei. Iata doua motive pentru care sa nu integrezi 2 camere wireless in reteaua ta network Wi-Fi deja existenta:

LIMITELE DE LATIME DE BANDA

Reteaua Wi-Fi existenta si traficul retelei Wi-Fi vor reduce, cel mai probabil, latimea de banda valabila pentru camera, facand dificile incarcarea imaginilor video si chiar transmisia.

SECURITATEA RETELEI

Atunci cand folosesti reteaua Wi-Fi deja existenta, le dai utilizatorilor acces la reteaua de camere si acest fapt poate periclita securitatea.

 

INSTALAREA SISTEMULUI DE MONITORIZARE WIRELESS NECESITA PLANIFICARE

Sistemele de monitorizare video instalate defectuos pot sa nu functioneze eficient intrucat intreruperea de semnal poate duce la erori de inregistrare a activitatii. Tehnicienii profesionisti de instalare a camerelor video pot gandi o instalare detaliata pentru a fi siguri ca sistemul de monitorizare wireless va functiona in mod optim. Iata cativa factori de luat in considerare pentru instalatiile de supraveghere wireless.

Campul vizual dintre cladiri

Ar trebui sa existe un camp visual liber intre emisie-receptie, astfel incat camera sa poata “vedea” cladirea-mama pentru a putea transmite semnalul video.

Absenta obstacolelor

Atunci cand se instaleaza un sistem de monitorizare video, ar trebui sa nu existe obstructii intre antenele care transmit si cele care receptioneaza. Receptorii si transmitatorii folosesc o frecventa dedicata pentru ambele aparate dar ofera, de obicei, 4 frecvente diferite intre care poti sa alegi pentru functionare. Receiverul sistemului de monitorizare video trebuie sa mentina mereu o conexiune wireless pentru a inregistra sau monitoriza astfel incat camera sa afiseze imaginile capturate din feed.

Reteaua cablata nu este mereu practica

Instalarea unei retele cablate nu este mereu o solutie practica sau nici macar posibila in anumite situatii. Exista multe proiecte care necesita un semnal wireless puternic.

INSTALATIILE LA DISTANTA SAU FOARTE AMPLE

Sa luam spre exemplu fermele, parcarile si campusurile cu cladiri multiple. Din cauza limitelor tehnologice si/sau a costurilor pentru sapaturi, va fi aproape imposibil sa instalezi cabluri de retea in aceste tipuri de instalatii. Desigur, vei avea nevoie de o sursa de electricitate pentru fiecare camera instalata. Veti avea nevoie de un consultant in sistemele de monitorizare wireless care folosesc legaturi wireless, emitatori-receptori wireless si antene omni-directionale pentru a extinde conexiunea wireless in mediile complexe.

Expertii camerelor de supraveghere wireless

Rovision.ro are experienta in tehnologia IP si in a crea sisteme de monitorizare wireless. Fii sigur ca vom instala un sistem de monitorizare wireless economic pentru locatia ta. Sistemele de supraveghere pot fi personalizate de echipa noastra de profesionisti pentru a acoperi toate zonele iar limitele de frecventa nu vor fi o problema pentru noi.

Atunci cand devenim parteneri, iti oferim consultatii detaliate, vizite la fata locului si asistenta IT in timpul instalarii si dupa instalare.

Daca esti interesat sa afli mai multe despre tehnologia wireless, nu ezita sa ne contactezi. Nu amana- incepe sa iti protejezi azi locatia cu sistemele de securitate wireless.