Cablu incendiu - produse începând de la 164.84 lei

Cablu incendiu - 15 produse

Afișez toate cele 15 rezultate

Cablurile de supraveghere video si incendiu sunt printre cablurile peste care multi clienti uita sa chibzuiasca atunci cand achizitioneza sistemele de supraveghere. Spre deosebire de cablurile de retea sau de semnal audio/video, tehnologia cablurilor de incendiu nu s-a modificat foarte mult in ultimele decenii, in  ciuda progreselor din domeniul sistemelor anti-incendiu si a dispozitivelor de detectie aferente.

Astfel, cablurile care sunt asociate unui sistem de supraveghere CCTV cu detectie de incendiu sunt la fel ca oricare dintre celelalte cabluri. Cablurile de supraveghere si incendiu trebuie sa respecte anumite conditii pentru a sustine eficienta sistemului CCTV.

Cabluri incendiu – informatii de baza

Cele mai multe dintre sistemele cu alarma de incendiu se impart in doua categorii: conventionale si adresabile. Sistemele conventionale sunt cele mai raspandite, sunt simple, realizate cu tehnologii demonstrate eficiente, protejand cele mai multe dintre cladirile comerciale. Nivelul de protectie oferit si costurile scazute le fac ideale pentru proprietatile mici si mijlocii.

Aceste sisteme prezinta panou pentru controlul alarmei care incadreaza toate componentele inteligente ale sistemului.la acest panou sunt conectate prin fire detector sau dispozitive precum detector de fum, flacara, sau caldura. In plus, panoul de control este cablat la dispozitivele de notificare precum alarme sonore, lumini, sau servicii automate telefonice de urgenta.

Sistemele specifice, inteligente acorda o adresa specifia fiecarui dispozitiv conectat, precu, detectoarele de fum sau caldura. Acest sistem asigura identificarea rapida a problemelor si service-ului pentru sistem, tehnicianilor fiindu-le usor sa izoleze dispozitivele defecte. Sistemele adresabile necesita mai putine cabluri decat cele conventionale intrucat toate dispozitivele pot fi amplasate pe o singura bucla de cablu ce trece prin toata proprietatea.

Cum sa alegeti?

Cablurile de incendiu sunt realizate sa indeplineasca protocoale europene in ceea ce priveste design-ul, instalarea si mentenanta pentru cladirile de orice tip. Exista sisteme simple cu un singur punct, dar si sisteme de retea complexe cu numeroase panouri de detectie automata a incendiului si de comunicare.

Cablurile incendiu sunt realizate pentru a asigura interconexiunile intre sisteme si pentru ca acestea sa functioneze o perioada potrivita de timp in cazul unei evacuari. Spre exemplu,  exista cabluri Optimizate, care asigura functionarea sistemului de supraveghere pentru o perioada de timp mai lunga decat cablurile standard.

Cablurile incendiu standard trebuie sa aiba cel putin grad PH30 ceea ce inseamna ca vor mentine integritatea circuitului pentru cel putin 30 de minute dupa expunerea la flacara, soc mecani, sau spray cu apa. Cablurile Optimizate au un grad de rezistenta de 120 minute.

Cand alegeti cabluri optimizate?

Cablurile incendiu optimizate sunt recomandate in aplicatii de genul:

  • Cladiri fara sistem de stropire mai inalte de 30m
  • Cladiri/arii neprotejate in care este nevoie de evacuarea ocupantilor in mai mult de 4 etape
  • Cladiri neprotejate in care incendiul poate afecta accesul principal spre zone indepartate de incendiu
  • In orice locatie in care inspectoratul aferent, constructorul, sau administratorul cladirii considera necesara instalarea de astfel de cabluri

Ce modele va oferim?

La cameresupraveghereieftine.ro veti gasi cabluri incendiu pentru aplicatii simple si complexe, la preturi avantajoase. Iata cateva exemple:

Cablu de incendiu E120 – 2x2x0.8mm, 500m

Aplicatiile de mari dimensiuni si complexitate ridicata pot beneficia de acest cablu incendiu in tambur de 500m.Este fara halogen si rezistent la flacara, certificate prin EN50200 (PH120). El va asigura functionarea in parametrii electrici admisi in mediu cu flacara pentru 120minute. Firele vin in culori: rosu, negru, galben, verde,  iar cablul este operabil la temperaturi intre -15 si +80 grade Celsius. Tensiunea nominal de operare este 200V, iar cea de testare este 2000V. Mantaua este din polimer fara halogen si rezistent la flacara.

Cablu incendiu 1x2x0.8mm, ecranat, 100m

Pentru aplicatiile rezidentiale si comerciale de dimensiuni mici si mijlocii, puteti opta pentru acest cablu incendiu in tambur de 100m. Este un cablu 1x2x0,80mm si are 2 fire. Conductorul este din cupru solid, iar izolatia este realizata din PVC cu intarziere la flacara.

Cablu de incendiu E120 – 2x2x1.0mm, 100m – ELAN

Acest cablu vine cu un conductor cupru litat cu sectiune de 1.0mm. El va mentine integritatea de functionare in mediu cu flacara pentru 120minte, avand bucla rezistenta max 36ohmi/km la 20 grade Celsius. Are 2 fire (rosu si negru) si opereaza la temperaturi intre -15 si +80grade Celsius.