DVR si NVR - produse începând de la 169.93 lei

DVR si NVR - 192 produse

Afișez 1 - 12 din 192 de rezultate

Solutii profesionale pentru supraveghere video. Un DVR ( digital video recorder) sau un NVR (network video recorder) si un sistem de supraveghere video pot sa va ofere siguranta.

Rovision este importator si distribuitor la nivel national pentru cele mai renumite branduri la nivel mondial precum: Hikvision, Dahua si multe alte branduri de renume.

Recorderul DVR sau NVR este unul dintre elementele fundamentale in monitorizarea video moderna.

Cum piata va ofera numeroase modele, cateva informatii despre recorderele DVR si NVR va vor fi de folos in identificarea modelului perfect pentru aplicatia dvs.

Ce este recorderul DVR?

Recorderul DVR (digital video recorder) este dispozitivul care inregistreaza imaginile video captate de camerele de supraveghere,  in vederea vizionarii ulterioare a acestor imagini. In cazul unor evenimente neplacute sau chiar efractii, dispozitivul DVR va va oferi imaginile necesare pentru identificarea intrusilor. Profesionistii in domeniul supravegherii video recomanda tuturor agentilor comerciali, indiferenti de dimensiunea afacerii detinute, sa aiba in permanenta o copie a datelor captate. Ele vor putea fi folosite ca si dovezi in cazul unor incidente.

Sistemele DVR moderne au capacitatea de a inregistra imagini si de la 16 camere CCTV simultan—profesionistii vorbesc, in acest caz, despre inregistrarea pe mai multe canale. Atunci cand examinati piata, veti constata ca cele mai multe dispozitive DVR includ si hard-disk-uri pentru a stoca imaginile inregistrate.

Modelele recente de DVR permit stocare in cloud si au asociate aplicatii pentru accesarea imaginilor de la distanta, in timp real.

Ce este recorderul NVR?

Recorderele NVR inlocuiesc din ce in ce mai des recorderele dvr, indiferent daca este vorba despre monitorizarea spatiilor rezidentiale sau comerciale.

Recorderul NVR (network video recorder- recorder video in retea) este un program software care permite stocarea imaginilor video in format digital pe un drive, drive usb, card de memorie sau alte device-uri similare de inregistrare. Un recorder NVR nu poseda hardware specializat pentru capturarea de video. Cu toate acestea, software-ul foloseste un device specializat, cu un sistem de operare incorporate. Alternativ, pentru a amplifica functionalitatea, sisteme de operare standard windows si linux sunt folosite cu procesori standard intel si software de management a video-ului.

Un recorder NVR este, de regula, inclus intr-un sistem de monitorizare video ip. Cele mai multe sisteme NVR pentru rezidente sunt wireless, fiind usor de instalat si accesat prin browser web. Ele permit utilizatorului sa fie notificat prin e-mail daca o alarma este declansata.

Cele mai multe recordere NVR sustin doar video H.264 standard, dar compresia H.265 reprezinta viitorul in sistemele de monitorizare video.

Functia de rezolutie a unui DVR

Cateva repere sunt importante pentru selectia unui dispozitiv DVR si va sugeram sa incepeti cu analizarea valorii FPS (frames per second- cadre pe secunda). El este cel care “vorbeste” despre calitatea imaginilor.

FPS se refera la numarul imaginilor fixe inregistrate intr-o secunda de catre DVR. Cumularea tuturor imaginilor statice va duce la crearea unui video. Ca sa va faceti o idee, filmele artistice sunt realizate la 30 cadre pe secunda.

O valoare mai inalta pentru FPS inseamna calitate video mai inalta. Va amintim ca dispozitivele DVR sunt importante pentru stocarea imaginilor video si este bine sa analizati valoarea FPS. Pentru aplicatiile cu nevoi complexe precum identificarea de fete umane va sugeram sa optati pentru recordere cu valoare FPS inalta.

De ce criterii sa tineti cont cand alegeti un recorder DVR?

Va incurajam sa achizitionati toate elementele sistemului de monitorizare video din acelasi loc. La rovision.ro veti gasi toate componentele, de la cabluri si accesorii pana la camere de supraveghere cu functii AI (inteligenta artificiala) si dispozitivele de stocare aferente.

Incercati sa gasiti raspunsurile la intrebarile de mai jos inainte de a avansa in procesul de selectie a unui dispozitiv DVR:

  • Ce valoare FPS are recorderul?
  • Ce rezolutie vreti sa aiba imaginile? De ce claritate aveti nevoie?
  • Care este suprafata pe care doriti sa o supravegheati video?
  • Va intereseaza un sistem capabil de captarea sonorului? Unele sisteme sunt capabile de comunicare audio bi-directionala, deci este bine sa chibzuiti inainte de achizitionare.
  • Ce camp de vizualizare au camerele de supraveghere? Dar distanta focala a lentilei? Asftel de indicatori pot afecta calitatea imaginii. Lentilele cu un unghi larg de acoperire (180 grade) sunt optime pentru acoperirea de spatii vaste, dar veti pierde claritatea pentru identificarea fetelor umane.
  • Exista obstacole in captarea imaginilor?

Analizati VMS

VMS (video management system) este important intrucat poate trimite alerte la detectia activitatilor neobisnuite. Acest element se refera la functiile analitice si optimizeaza performanta sistemului de supraveghere video. Instalarea unor sisteme cu functii de analiza presupune examinarea specificatiilor tehnice ale camerelor, rezistenta la conditiile meteo nefavorabile.

Examinati si urmatoarele aspecte la achizitionare!

Ganditi-va ce tip de camere de supraveghere veti folosi (analog sau ip), modelul si producatorul pentru camere si pentru recorder. Compatibilitatea intre camere si recorder nu tine doar de tipul de camera de supraveghere video. Daca doriti sa instalati camere ip, veti avea nevoie de un dispozitiv nvr.

HD-CVI, HD-TVI, AHD

Tehnologia hd-cvi este o tehnologie video standard ce permite transmiterea de video hd prin cablul coaxial curent. Astazi, modelul HD-CVI 3.0 asigura rezolutie 4K in sistemele cu infrastructura coaxiala.  Tehnologia hd-tvi suporta rezolutii prin acelasi cablu coaxial folosit pentru camerele CCTV 720p, 1080p, 3mp, 4mp, 5mp si 4k.

In ceea ce priveste tehnologia AHD, aceasta este una de tip analog pentru camerele de tip CCTV  cu cablu coaxial supraveghere. Rezolutia suportata de tehnologia AHD variaza de la 720p pana la 8mp Ultra-hd.

Hd-cvi (high definition composite video interface), hd-tvi (high-definiton transport interface) si AHD (analog high definition) constituie tehnologii diverse alese de producatorii de echipamente de supraveghere video, fiecare dintre ele avand beneficii si dezavantaje.

Recordere pentabrid

Dispozitivele DVR pentabrid sunt capabile sa suporte tehnologiile existente (hd-tvi, hd-cvi, AHD, analog si ip). Ele ofera cea mai mare versatilitate pentru utilizatori, intrucat elimina problemele de incompatibilittate.

Compresia video

Compresiile h.264 si h.265 sunt formate de compresie mai noua, iar compresia h.265+ permite recorderului sa stocheze dublu fata de un model cu compresie h.264.

Cum arata recorderul DVR ideal?

Un recorder DVR ideal este capabil de functii complexe, precum asocierea de aplicatii pentru accesarea in timp real a imaginilor video din orice locatie. O valoare inalta pentru FPS, functii de vizibilitate nocturna, cu senzor de miscare, functii de alertare la depistarea miscarii, inregistrare pentru un timp indelungat, precum si interfata usor de utilizat sunt atribute pentru cele mai bune modele DVR.

DVR cu 4, 8, 16 canale – cum alegem?

Canalele se refera la numarul de camere de supraveghere pe care sistemul DVR il poate suporta un sistem cu 4 canale va sustine 4 camere de supraveghere, unul cu 8 canale va suporta 8 camere, etc. Un sistem independent poate suporta intre 4 si 32 de canale si la rovision.ro veti gasi modele in acest gen.

Cu cat aria de monitorizare este mai mare, cu atat mai multe camere vor fi necesare si, implicit, un recorder cu mai multe canale.

Intrebari frecvente:

De ce aspecte trebuie sa tin cont la achizitionarea unui DVR/NVR?

  1. Rezolutia de inregistrare si cea de redare. Acestea nu sunt intotdeauna identice. Rezolutia de inregistrare poate fi mai mica pentru economie de stocare, dar este importanta atunci cand vreti sa gasiti in inregistrarile mai vechi detalii ca o placuta de inmatriculare sau fata unei persoane. Alegeti un DVR cu rezolutie de minim 1080p.
  2. FPS sau numarul de cadre pe secunda sa fie cat mai aproape de 30. DVR-urile moderne pot inregistra in mai multe rezolutii, dar de obicei cu cat rezolutia aleasa e mai mare, cu atat numarul FPS la care se face inregistrarea este mai mic. Alegeti un DVR care ofera cel mai mic compromis intre rezolutie si FPS.
  3. Compresia – majoritatea DVR-urilor moderne ofera minim compresie H.264, dar este de preferat nivelul H.265 (ocupa de doua ori mai putin spatiu de disc fata de H.264) sau H.265+ (compresie 5x fata de H.264).
  4. Sa aiba functii de analiza de imagine si alarmare: Detectie Faciala, Protectie Perimetrala, People Counting, IVS (Intelligent Video Surveillance), Heat Map, Smart Motion Detection etc.

Care este pe scurt diferenta intre DVR si NVR?

DVR vine de la Digital Video Recorder, NVR de la Network Video Recorder. NVR-urile folosesc camere IP avansate tehnologic care au capacitatea sa inregistreze si sa stocheze secvente video printr-o conexiune de internet sau retea. Sistemele DVR folosesc camere analogice. Aceste camere nu au capacitatea sa inregistreze si sa stocheze secvente video, ci trimit semnalul video neprocesat prin cablu coaxial la un DVR, care apoi proceseaza si stocheaza semnalul. Pe scurt, un DVR codeaza si stocheaza semnalul video, iar un NVR stocheaza semnalul video codat de o camera.