Câmpul vizual la camerele de supraveghere: ce este și de ce contează

Blog Câmpul de vizual la camerele de supraveghere

Câmpul vizual (FOV-Field of View) este o caracteristică a camerelor de supraveghere care contează pentru calitatea imaginilor redate. Cu toate că toate camerele de supraveghere funcționează la fel, ele vor oferi performanțe diferite. O cameră poate fi perfectă pentru o sarcină pe care o altă cameră nu o poate îndeplini. Spre exemplu, diferența de performanță poate fi dată doar de câmpul vizual (FOV)—dar ce este acesta, mai exact?

Câmpul vizual (FOV, unghi de vizual) reprezintă lățimea scenei pe care camera o detectează pe senzorul său. El este determinat de distanța focală a lentilei în raport cu dimensiunea senzorului. Senzori mai mici și lentile mai lungi produc câmpuri vizuale mai înguste, iar lentile mai scurte și senzori mai mari produc câmpuri de vizual mai late. Un câmp vizual mai mic înseamnă că o cameră este mai “zoomată”. Spre exemplu, o cameră cu un câmp orizontal vizual de 90 de grade va cuprinde o secțiune lată de 1000m a unui perete aflat la 500m distanță. Dacă ajustați câmpul HFOV al camerei la doar un grad, el va umple ecranul cu o porțiune de 8.7m lățime a aceluiași perete. Acest zoom-in secundar în câmpul vizual este ceea ce caută utilizatorii atunci când vor o cameră de supraveghere pentru a vedea la distanțe mari. Ei caută, de fapt, o cameră cu un câmp vizual îngust.

Cum funcționează câmpul vizual?

Imaginați-vă câmpul de vizual ca atunci când vă uitați printr-un cornet. Un câmp vizual mai lat va produce un con de vedere mai larg, ceea ce, când vine vorba de supraveghere video, are beneficii, dar și dezavantaje.

Lentila camerei echilibrează distanța focală și câmpul vizual. Distanța focală reprezintă distanța dintre lentila camerei și senzorul de imagine atunci când un subiect sau imagine este în focus. Punctul focal este măsurat în milimetri. Pe de altă parte, câmpul vizual este ceea ce camera poate să vadă și este măsurat în procente.  Un câmp vizual scurt va avea o distanță focală mai mare. Dacă, spre exemplu, o cameră are un câmp vizual mai mic, va vedea lucrurile de la distanță sau mai îndepărtate. Efectul este similar celui când vă uitați printr-un telescop.

O cameră cu un câmp vizual mai larg înseamnă că aceasta va acoperi o distanță mai mică. Unghiul de vizualizare este combinarea între distanța focală și câmpul vizual și este cât de mult poate camera să cuprindă din 180 de grade din fața ei. Unghiul de vizualizare este strâns legat de mărimea lentilei și, cu cât este mai mare lentila, cu atât mai mic este câmpul vizual, dar cu atât mai multe detalii veți capta.  Nu este întotdeauna ideal să fie un câmp vizual mai lat.

Pentru a înțelege mai bine, luați telefonul smart, deschideți camera și orientați-o spre ce este în fața dvs. Camera va capta părți din cadru, dar nu tot cadrul. Faceți zoom pe ceva—veți putea recunoaște detalii mai multe, dar veți vedea mai puțin din scenă pe ecran. Asta pentru că unghiul de vizualizare s-a micșorat. Uneori, veți dori un câmp vizual lat, alteori unul îngust, dar este crucial ca să alegeți corect câmpul vizual pentru supravegherea dorită.

Unghiul de vizualizare la camerele de supraveghere

Câmpul vizual se împarte în cinci categorii majore:

Unghi super-larg

Un unghi super-larg (ultra-larg) FOV poate capta tot ce este din 180 de grade din fața lui. Unele pot vedea chiar și 360 de grade, de jur împrejur. Această performanță poate să pară ideală pentru supravegherea video, dar există un mic aspect. O cameră cu un unghi super-larg va altera imaginea și va crea un efect fish-eye, ca atunci când vă uitați pe vizor. Aceste camere sunt utile când doriți să captați cât mai mult dintr-o scenă, dar se pierde din detalii și claritate.

Dacă doriți să acoperiți o zonă mai mare, precum o parcare, o curte și nu sunteți interesat de precizia imaginii, puteți alege o cameră cu unghi super-larg.  Nu uitați, însă, că unghiurile super-largi nu vor capta suficiente detalii pentru a putea identifica persoane.

Unghi-larg

Un unghi larg variază, de regulă, de la 60 la 110 grade (sau mai mult), câmpul vizual cu unghi larg sacrificând din acoperire pentru a capta mai multe detalii. Este ideal pentru camere de supraveghere, din acest punct de vedere. Experimentând cu amplasarea camerei de supraveghere puteți, de obicei, să reduceți sau să eliminați unghiurile moarte pe care le generează un câmp vizual diminuat. Spre exemplu, o cameră montată la înălțime în colțul camerei va capta cel mai mult, dacă nu chiar tot, dintr-o scenă. Dar o cameră montată în mijlocul peretelui va avea unghiuri moarte pe ambele părți laterale.

Unghi standard

Așa după cum sugerează numele, acesta este câmpul vizual pentru cele mai multe camere. El are un unghi de vizualizare între 25 și 60 de grade. Cu acest unghi veți capta doar o treime din scenă, dar cu mai multe detalii și claritate, din moment ce persoanele și obiectele vor fi mai aproape de cameră. În ceea ce privește securitatea, un unghi standard poate fi eficient într-o cameră mică sau dacă sunteți interesat în captarea unei anumite zone din scena completă.

Telefoto

Cu acest unghi, utilitatea camerelor de supraveghere scade destul de mult. Cu un unghi de 10-25 de grade, un câmp vizual de la camera telefoto va fi prea mic, chiar dacă va capta subiecte cu multe detalii. Un câmp vizual telefoto este excelent pentru a face zoom-in pe un anumit subiect și pentru a capta detalii fine, dar este aproape inutil pentru a supraveghea o cameră sau un spațiu exterior.

Super-telefoto

Un câmp vizual super-telefoto este folosit în principal de jurnaliștii sau de fotografii ce vor să surprindă detaliile cele mai surprinzătoare de la distanță mare. Fotografii care fotografiază animale sălbatice în savană, paparazzi care vor să surprindă imagini cu celebritățile pe o insulă privată folosesc astfel de câmpuri vizuale.

Cu un unghi de 1-10 grade acoperire, ar fi nevoie ca un intrus să se oprească într-un anumit loc marcat și eventual să zâmbească la cameră, pentru ca o astfel de cameră să fie de folos în supraveghere. Pur și simplu ar trebui să sperați ca hoții să treacă, din întâmplare, prin câmpul vizual extrem de îngust.

Lentila camerei, senzorul și distanța focală

Distanța focală reprezintă distanța dintre centrul lentilei și senzor, iar dimensiunea lentile se referă la dimensiunea deschiderii. Acești factori afectează câmpul vizual. O distanță focală îngustă va capta mai mult din scenă și va afișa un câmp vizual mai larg, iar o lungime focală mai lată va mări o scenă și va diminua câmpul vizual. Cu cât este mai mare lungimea focală, cu atât mai mică este valoarea câmpului vizual FOV.

Lentile fixe

O cameră de supraveghere cu lentilă fixă va avea câmpul vizual cu aceeași setare. Nu veți modifica sau ajusta distanța focală, câmpul vizual și nivelul de zoom. Aceste lentile sunt de obicei folosite la camerele de supraveghere mai mici și sunt ideale pentru camerele de supraveghere rezidențiale. Lentila unei camere de supraveghere cu distanță focală fixă înseamnă că veți avea acoperire fixă pentru o arie și nu o veți putea ajusta.

Lentile varifocale

La camera de supraveghere cu lentilă varifocală puteți ajusta distanța focală, câmpul vizual și nivelul de zoom. Aceasta înseamnă că nivelul de zoom al lentilei poate fi ajustat pentru a crește câmpul vizual și, prin urmare, pentru a arăta o zonă mai largă (zoom out).

Câmpul vizual al camerelor cu lentile varifocale poate fi ajustat între partea de sus și partea de jos. Puteți, spre exemplu, să ajustați punctul focal între 2.8-12mm și ajusta corespunzător câmpul vizual. De asemeni, puteți micșora câmpul vizual al lentilei varifocale și, prin urmare, să faceți zoom in pentru a vizualiza o imagine mai apropiată de la distanță mai mare, cu detalii mai clare pentru imagini.

Lentila varifocală este de obicei utilizată la camerele de supraveghere de mari dimensiuni și se utilizează mai mult în spațiile de afaceri decât în cele rezidențiale. Este deseori utilizată pentru a monitoriza zone largi și intrări. Puteți utiliza aplicație pe telefonul smart pentru a modifica acest câmp vizual de la unghi îngust la unghi larg.

O cameră de supraveghere cu lentilă varifocală este mai flexibilă. În timpul instalării, veți putea ajusta distanța focală și câmpul vizual. Astfel, camera de supraveghere va acoperi o zonă mai mare. Veți putea face zoom-in pentru a vedea de aproape un anumit obiect sau un anumit sector.

Importanța câmpului de vizualizare

Lentila cu unghi larg sau lentilele mai mici produc un câmp vizual mai mare și captează mai multe obiecte într-o scenă, optimizând abilitatea de a acoperi arii mai largi și mai late precum depozite, parcări, curți.

Lentila cu unghi îngust sau lentilele mai mari produc câmp vizual mai mic, capturând o arie limitată, dar calitatea imaginii se va îmbunătăți în ceea ce privește detalierea. Aceste camere vor monitoriza anumite zone, precum intrări, ieșiri, holuri, case de marcat, obiecte de valoare.

Pentru a vă proteja casa, proprietatea, afacerea veți dori să aveți acoperire cât mai mare, cu cât mai multe detalii posibile. O cameră cu unghi larg va îndeplini cele mai multe cerințe: are câmp vizual de până la 110grade (chiar și mai mult uneori), fără să apară distorsiunile care apar la un unghi super-larg. Cu toate că va afișa mai puține detalii decât un unghi standard sau un unghi telefoto, veți putea obține rezultate suficient de bune cu rezoluții mai înalte (numărul de pixeli pe inch) și cu componente de calitate. O cameră HD (High Definition) cu rezoluție 1080p, 2K, 4K poate crește claritatea imaginii fără să fie nevoie să sacrificați prea mult din câmpul vizual.

Amplasarea și înălțimea la care se instalează camera sunt esențiale. Pentru a identifica înălțimea potrivită pentru cameră, vă recomandăm să orientați camera spre podea, pentru a putea maximiza câmpul vizual cu care lucrați.

Dacă fixați camera prea sus, ar putea fi prea departe de a capta detalii anume. Dacă este prea jos, veți pierde din acoperire. Va trebui să experimentați până când obțineți cel mai bun unghi. Vă semnalăm că 2,4-3m este înălțimea ideală  pentru cele mai multe aplicații.

Puteți experimenta și cu locul de amplasare a camerei de supraveghere. Colțurile camerei, marginile exterioare ale clădirii, unde se întâlnesc pereții sunt cele mai bune locații, dar fiecare spațiu este unic în felul său și ar putea avea nevoi diferite de supraveghere.

Sunteți dispus să sacrificați acoperirea pentru claritate? Sau doriți să sacrificați claritatea pentru acoperire? Care sunt nevoile dvs. de supraveghere? Câmpul vizual nu este o variabilă independentă. Mărimea lentilelor, distanța fizică dintre cameră și subiect, înălțimea montării și amplasarea contează pentru rezultatele pe care le veți obține cu supravegherea video.

Ghidul începătorului pentru camerele de supraveghere PoE

Blog camere de supraveghere PoE

Ghidul începătorului pentru camerele de supraveghere PoE este un instrument valoros pentru oricine interesat de supraveghere video. Camerele de supraveghere sunt tot mai populare printre proprietari și deținătorii de spații comerciale de diverse dimensiuni. Acest trend se datorează, printre altele, tehnologiilor apărute care fac sistemele de supraveghere tot mai ușor de folosit și mai convenabile ca preț. O tehnologie cheie în acest sens este tehnologia PoE (Power over Ethernet), care permite transmisa de energie și date printr-un singur cablu.

Tehnologia PoE simplifică procesul de instalare și configurare pentru camerele de supraveghere profesionale și le face mai accesibile utilizatorilor amatori.

Ce sunt camerele de supraveghere PoE?

Camerele de supraveghere PoE, cunoscute și precum camere de rețea sau IP, sunt dispozitive de supraveghere care au încorporată tehnologia PoE. Tehnologia PoE permite camerelor să primească energie și să transmită date video printr-un singur cablu de rețea. Consolidarea transmisie de energie și de date printr-un singur cablu face camerele de supraveghere PoE o alegere excelentă pentru orice aplicație de supraveghere video.

Cu toate acestea, este important să evidențiem că nu toate camerele de supraveghere IP sunt echipate cu tehnologie PoE, cele care nu au PoE necesitând adaptatoare separate pentru energie. Aceste camere sunt, de obicei, camere PTZ mai mari sau camere cu zoom motorizat care au nevoi de energie pe care PoE nu le poate acoperi. Camerele de supraveghere Wi-Fi profesioniste nu prezintă PoE și necesită un adaptator extern 12V DC pentru energie.

Atunci când sunt conectate la un înregistrator video de rețea compatibil (NVR), camerele PoE furnizează o experiență “plug-and-play” (folosire imediat după instalare), eliminând setările sau configurările complicate. Această abordare prietenoasă pentru utilizator permite clienților fără abilități tehnice să instaleze camere de supraveghere pentru locuințele lor sau pentru afacerile mici. Folosind tehnologia PoE și instalarea simplă, consumatorii reduc costurile de instalare și nu mai trebuie să apeleze la profesioniști.

Cum diferă un sistem cu camere PoE de un sistem CCTV?

Pentru a afla cum diferă un sistem cu camere PoE de un sistem CCTV, este important să aflați câteva lucruri despre alte tipuri de  sisteme de supraveghere CCTV. Aceste sisteme diferă prin modul în care camerele se conectează și tipul de cabluri utilizează. Detalii în cele ce urmează:

Sisteme de supraveghere Analog /HD Coax

Cunoscute, în general, sub denumirea de sisteme de supraveghere analog, aceste sisteme folosesc cabluri coaxiale, iar variantele moderne pot înregistra video digital HD (High Definition—definiție înaltă). Aceste sisteme necesită înregistrator DVR (Digital Video Recorder) pentru a transforma video-ul analog în format digital pentru a-l stoca pe hard disk. Camerele analog au nevoie de două cabluri separate pentru a funcționa: unul pentru transmisie video și unul pentru alimentare. Cu toate că existe cabluri coaxiale siameze care le integrează pe ambele, ele nu sunt la fel de practice ca și tehnologia PoE, din cauza separării cablurilor și a sursei separate de alimentare cu energie.

Camerele de supraveghere analog sunt folosite și în zilele noastre, dar nu furnizează caracteristicile superioare și calitatea video pe care le oferă camerele PoE.

Sistemele cu camere IP

Camerele de supraveghere IP (Internet Protocol) folosesc cabluri de rețea de calculator și protocoale pentru a transmite video digital spre NVR (Network Video Recorder), calculatoare sau telefoane Smart. Spre deosebire de camerele analog, camerele IP pot opera independent, fără înregistrator, pentru înregistrare individuală. Ele nu au nevoie de conectare la internet pentru a funcționa (chiar dacă poartă denumirea IP). Conexiunea la internet este necesară doar dacă vizualizarea se realizează din altă locație. Atât sistemele cu camere PoE, cât și cele cu camere de supraveghere Wi-Fi intră în categoria camerelor IP.

Sistemele cu camere PoE

Sistemele PoE utilizează camere IP care au încorporată tehnologia PoE, ce permite camerelor de supraveghere să primească energie și să transmită date video prin același cablu. De obicei, dispozitivele NVR dintr-un sistem PoE au un întrerupător intern PoE la care se conectează camerele de supraveghere. Dacă înregistratorul NVR și camerele sunt compatibile, camerele se vor alimenta în mod automat sau se vor conecta și vor începe să înregistreze în câteva minute. Camerele de supraveghere PoE reprezintă cel mai bun exemplu când vine vorba de confort, fiabilitate și calitate în industria de supraveghere video.

Sisteme cu camere Wi-Fi Wireless

Aceste sisteme utilizează tehnologie de rețea Wi-Fi IP, similară celei folosite la telefoanele Smart, tablete și laptopuri. Cu toate că există camere de supraveghere wireless care pot funcționa cu baterii sau energie solară, cele mai sigure și mai puternice vor avea nevoie de adaptatoare speciale de energie. Aceasta înseamnă că va fi necesară o sursă de alimentare lângă camerele de supraveghere. Camerele de supraveghere Wi-Fi funcționează cel mai bine atunci când obstacolele dintre router-ul Wi-Fi și camere sunt minime. În funcție de aplicația de supraveghere, aceste camere pot fi utilizate în sistemele profesioniste, rezidențiale, comerciale.

Cum funcționează un sistem cu camere de supraveghere PoE?

Pentru a afla cum funcționează un sistem cu camere de supraveghere PoE, trebuie să subliniem că nu aveți nevoie decât de câteva componente:

  • Camere de supraveghere PoE
  • Înregistrator NVR
  • Cabluri Ethernet precum CAT5e sau CAT6
  • În anumite aplicații, va fi necesar un întrerupător extern PoE
  • Un TV sau monitor pentru a vedea ieșirile de la sistem—după setare, se va putea vizualiza de la distanță, de pe telefon sau calculator.

Într-un sistem PoE, camera va coda video-ul înainte de a-l trimite la NVR pentru înregistrare sau pentru vizualizare de la altă locație. Există două tipuri de sisteme: plug-and-play (folosire imediat după instalare) și sistemele care funcționează printr-o rețea locală de calculator.

Plug-and-Play

Într-un sistem plug-and-play, înregistratorul NVR are încorporat un switch PoE. Camerele compatibile se conectează direct la spatele dispozitivului NVR. Un cablu Ethernet conectează camera direct la întrerupătorul încorporat PoE de la NVR. Spre exemplu, dispozitivele NVR cu 4 canale au 4 porturi la întrerupătorul PoE prin care se pot conecta maxim 4 camere. Sunt disponibile dispozitive NVR cu întrerupătoare pentru 8, 16 și 32 de canale. Aceste tipuri de dispozitive sunt cunoscute și ca NVR PoE.

Cu toate acestea, din cauza limitării de spațiu și de putere, un dispozitiv NVR cu 32 de canale va avea întrerupător cu doar 16 canale, fiind necesar ca celelalte camere să se conecteze prin rețele de calculator.

Sistemele plug-and-play simplifică instalarea și configurarea camerelor de supraveghere deoarece acestea nu mai au nevoie de setare sau configurare. Camera de supraveghere se va alimenta și va trimite video în câteva minute după ce a fost conectată.

Sistem prin rețea locală

Sistemele cu camere de supraveghere PoE pot funcționa și prin rețea locală cu ajutorul de întrerupătoare PoE externe. Această setare este ceva mai complicată, întrucât fiecare cameră  va avea nevoie de configurare, nefiind vorba de folosire imediat după instalare (plug and play).

De obicei, întrerupătoarele externe au un set de porturi PoE pentru a asigura transmisia de date și de energie spre dispozitivele terminale cum sunt camerele de supraveghere. Celelalte porturi, cunoscute ca și porturi uplink (ascendente), se conectează la celelalte echipamente de rețea, precum modem, router sau alte întrerupătoare de rețea. Cablurile Ethernet vor conecta camerele la porturile PoE de la întrerupător, dar vor fi necesare și alte cabluri Ethernet pentru a conecta întrerupătorul sau întrerupătoarele la alte echipamente de rețea.

Cu acest tip de sistem, dispozitivul NVR poate fi amplasat oriunde în rețea, camerele transmițând datele prin întrerupătoare și infrastructura de rețea. Fiecare cameră va necesita o adresă IP unică pe rețeaua locală, ceea ce poate fi o sarcină complicată pentru un utilizator mai puțin familiarizat cu rețelistica de calculator.

Care sunt avantajele sistemelor cu camere de supraveghere PoE?

Avantajele sistemelor cu camere de supraveghere PoE sunt multiple. Tehnologia PoE a revoluționat industria supravegherii prin simplificarea setării sistemelor de supraveghere pentru locuințe și spații de afaceri, comerciale. Chiar și utilizatorii cu puține cunoștințe sau deprinderi tehnice pot folosi un sistem plug and play și instala singuri cablurile Ethernet. Cei cu vaste cunoștințe de IT și rețelistică pot maximiza flexibilitatea și utilizarea facilă pe care le aduce tehnologia PoE.

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale sistemelor cu camere PoE:

Înregistrări de înaltă calitate

Camerele de supraveghere IP PoE vin echipate cu propriul procesor ce va coda înregistrările video. Astfel, camerele de supraveghere PoE vor înregistra video la rezoluții și rate de cadru mai mari decât cele de la camerele analog sau coaxiale. În plus, semnalele sunt complet digitale, ceea ce reduce riscul pierderii sau degradării ce apar la sistemele coaxiale. Înregistrările video sunt mai clare și mai utile în investigații. În plus, camerele de rețea îmbunătățesc semnificativ abilitățile de zoom, oferind imagini mai clare cu chipurile umane și plăcuțele de înmatriculare.

Flexibilitate

Cablurile UTP Ethernet nu sunt grosolane și rigide asemeni cablurilor coaxiale, ele fiind mai ușor de instalat și recomandate în locațiile mai greu de accesat. Cu toate că un cablu Ethernet funcționează doar pe distanța maximă de 100m, se pot utiliza prelungitoare PoE pentru distanțe mai mari. Pentru sistemele bazate pe rețea, întrerupătoarele PoE au porturi uplink ce pot fi conectate în lanț. De cealaltă parte, cablurile coaxiale pot fi extinse doar prin cuplaje care determină pierderea semnalului sau prin folosirea unui cablu nou, mai lung.

Caracteristici optimizate

Hardware-ul intern de la camerele de supraveghere PoE ajută aceste camere să aibă mai multe caracteristici, funcții decât camerele coaxiale. Acest hardware asigură putere de procesare pentru funcții precum Detecția Smart, care folosește tehnologie AI pentru a depista obiecte în timp real când video-ul este înregistrat. Alte abilități prezente la camerele PoE sunt: comunicare audio bi-direcțională, streaming live, detecție de persoane și vehicule, detecția fețelor, etc. În plus, unele camere IP au sloturi pentru card microsd pentru stocare—util în cazul în care dispozitivul NVR este furat.

Care sunt dezavantajele folosirii camerelor de supraveghere PoE?

Dezavantajele folosirii camerelor de supraveghere PoE nu sunt majore, dar ajută la furnizarea unei imagini complete despre acestea:

  • Distanță limitată

Tehnologia PoE poate transmite energie pe distanță maximă de 100m. Dacă o cameră este prea departe de un injector sau întrerupător, va fi nevoie să folosiți un prelungitor pentru a mări distanța.

  • Nevoia de echipament compatibil

Camerele PoE IP au nevoie de echipament compatibil, precum switch cu injector PoE. Aceste dispozitive nu sunt mereu incluse cu camera și va trebui să le achiziționat separat.

  • Mai scumpe decât camerele analog

Camerele PoE IP sunt mai scumpe decât cele analog pentru că au tehnologie nouă și necesită echipament specializat.

Ce caracteristici să considerați când alegeți un sistem cu camere de supraveghere PoE?

Caracteristicile pe care să le considerați când alegeți un sistem cu camere de supraveghere PoE sunt:

Standardul PoE

Standardul PoE determină energia pe care camera o primește și asigură compatibilitatea cu echipamentul PoE deținut. Sunt două standarde PoE comune: IEEE 802.3af (PoE) și IEEE 802.3at (PoE+). Standardul IEEE 802.3af  asigură până la 15.4 wați pe port, iar standardul IEEE 802.3at oferă până la 25.5 wați.

Standardul 802.3at este mai nou și este compatibil retroactiv cu standardul 802.3af, ceea ce înseamnă că dispozitivele care acceptă standardul 802.3at, pot asigura energie și la dispozitivele concepute pentru standardul 802.3af standard. Alegeți camera de supraveghere PoE care se potrivește cu standardul echipamentului PoE deținut.

Rezoluția video

Camerele de supraveghere IP au fost primele camere care au folosit clasificarea MP (mega pixeli), asociată, de obicei, cu camerele foto digitale. Clasificarea MP corespunde rezoluției video pe care camera video o poate capta. Rezoluția definește nivelul de detaliu pe care camera îl poate înregistra și eficiența zoom-ului digital înainte ca imaginile să devină blurate și pixelate. Cele mai populare rezoluții sunt 2MP 1080p, 4MP 2K și 8MP 4K.

Vă recomandăm să folosiți mai multe rezoluții în sistem pentru a acoperi nevoi cât mai diverse. Folosiți camere 8MP (4K) dacă aveți nevoie de recunoaștere de fețe aflate la distanțe de 15-21m.  Acolo unde recunoașterea detaliată de fețe este mai puțin critică, puteți utiliza rezoluții mai mici precum 2MP (1080p), sau 4MP (2K).

Captare pe timpul nopții

De obicei, camerele de supraveghere cu captare nocturnă pot înregistra video alb-negru folosind vizibilitate nocturnă prin iluminator IR, tehnologie Starlight, etc. Spre exemplu, o cameră cu IR 30m nu înseamnă că veți putea toate detaliile, ci că dispozitivul va proiecta lumina infraroșie până la 30m.

Tehnologia Starlight optimizează sensibilitatea la lumină a senzorului de imagine, ajutând camera să rămână în modul color, furnizând suficientă lumină ambientală. Camerele Starlight au, de obicei, LED-uri IR și trec în modul alb-negru atunci când nu este suficientă lumină pentru a rămâne în modul color.

Câmpul de vizualizare

Câmpul de vizualizare (Field of View—FOV) este aria vizibilă pe care camera PoE o captează. Anumite caracteristici ale camerei vor avea un impact direct asupra câmpului de vizualizare. Funcția de zoom joacă un rol important în câmpul de vizualizare al camerei. Zoom-ul poate fi optic sau digital, manual sau motorizat. Pentru mai multă flexibilitate, optați pentru camere cu lentile varifocale, care permit ajustarea lungimii focale a lentilei.

Rezistența la elementele naturale

Dacă veți folosi camera la exterior, trebuie să alegeți o cameră rezistentă la exterior, realizată pentru a nu fi afectată de praf, vânt, apă, zăpadă.

Vizualizare de la distanță

Fie că sunteți om de afaceri, manager, proprietar de locuință, vizualizarea din altă locație a camerelor este o funcție excelentă. Chiar dacă accesarea de la distanță este, de regulă, un standard printre sistemele de supraveghere moderne, ele sunt considerații esențiale pentru un sistem cu camere PoE cu accesare de la distanță prin aplicații. Aici ne referim la costuri lunare, notificări Push, setare facilă prin cod QR fără redirecționare de porturi, abilități de vizualizare cu software de PC sau Mac.