Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Cablu coaxial pentru sistemele de supraveghere video

Cablu coaxial cu alimentare RG 59, Cablu coaxial cu alimentare RG 6.
Cabluri rezistente la apa si la umezeala care pot fi montate pe exterior. Suntem importatori directi pentru gama de cabluri coaxiale.

Clientii interesati de achizitionarea unui sistem de supraveghere CCTV stiu, deja, ca au nevoie sa examineze fiecare element ce compune sistemul. Daca pentru alte sisteme, camerele de supraveghere si dispozitivul NVR/DVR sunt esentiale, in cadrul sistemelor CCTV fiecare cablu, conector are un rol precis, putand influenta calitatea imaginilor.

La rovision.ro va oferim cabluri coaxiale la preturi avantajoase de la producatorul autohton Rovision. Sistemele de supraveghere CCTV vin cu provocari mai complexe pentru clientii mai putin avizati in domeniu, de aceea informatiile noastre vor fi de folos.

Ce este cablul coaxial? Cate tipuri exista?

Cablul coaxial, cunoscut si sub denumirea de cablu coax, este un cablu electric ce transmite semnale de frecventa radio de la un punct la altul. Tehnologia de acest gen exista de la inceputul sec XX, cand aceste cabluri erau folosite pentru conectarea facilitatilor de antene satelit la case si cladiri de afaceri, intrucat erau durabile si usor de instalat.

Exista doua tipuri majore de cabluri coaxiale: cel cu impedanta 75 Ohm (Ω)  si cel cu impedanta de 50 Ohm. In cablurile coaxiale, Ohm se refera la impedanta, respectiv masurarea resistentei in cablu la fluxul de energie electrica.

Iata celelalte tipuri de cabluri coaxiale:

Cablul RG6

Acest cablu are conductor mai mari si ofera calitate mai buna pentru semnalul vido. Ele au izolatie dielectrica mai groasa, fiind realizate cu alt fel de protectie. Ele pot sustine semnale Ghz mai eficient. Cablul este subtire si poate fi instalat cu usurinta prin pereti sau tavan.

Cablul RF

Cablul coaxial RF este folosit pentru transmiterea semnalelor de frecventa radio. Este cablul standard pentru TV si vine cu un singur pin care se introduce in dispozitiv.

Cablul RG-59

Acesta este cel mai raspandit cablu in aplicatiile rezidentiale si este asemanator cablului RG-6. Are, insa, un conductor mai subtire, fiind potrivit pentru distantele mici si transmisiile de frecventa joasa.

Cablul RG-11

Cablul RG-11 este cel mai gros cablu coaxial si este mai dificil de instalat. El poate transmite date eficient pe distante lungi.

Cum sa alegeti cablul coaxial?

Urmariti cateva aspecte cand selectati cablul coaxial:

Conductorul

Este nevoie de  un conductor realizat din cupru pur 95%.

Materialul de braiding

Cablurile cu braiding din aluminiu vor oferi semnale video fara zgomot, necesare in supravegherea video.

Specificul aplicatiei

Cu cat stiti mai multe detalii despre sistemul CCTV, cu atat va va fi mai usor sa identificati elementele necesare pentru instalare si functionare. Un semnal video CCTV este de doua feluri: o componenta cu frecventa joasa si una cu frecventa inalta, folosita pentru transmisia video. Pentru frecventele CCTV, cablurile coaxiale RG6 si RG59 sunt cele mai recomandate pentru performante optime, nedistorsionate si fara zgomot.