UPS - produse începând de la 226.28 lei

UPS - 60 produse

Afișez 1 - 12 din 60 de rezultate

UPS Surse Neintreruptibile

UPS reprezintă prescurtarea de la Sursă de Alimentare Neîntreruptibilă (UPS – Uninterruptible Power Supply în engleză) și este, în fapt, o sursă de alimentare electrică de rezervă pentru dispozitivele electronice. Ea se va conecta între priza de alimentare și dispozitivul electronic și este gândită pentru a asigura energie electrică atunci când sursa principală de alimentare dezvoltă diverse probleme (fluctuații de tensiune sau întreruperi de energie).

Ce este o sursă UPS

Un UPS este compus dintr-o baterie reîncărcabilă și un circuit de încărcare a bateriei ce va lua energia electrică din sursa de alimentare principală. Daca sursa principală de alimentare nu este stabilă sau nu mai funcționează, UPS-ul va prelua automat alimentarea cu energie electrică și va furniza energia din bateria reîncărcabilă. Utilizat pentru dispozitive care au nevoie de alimentare continuă și neîntreruptă (servere, sisteme de supraveghere, calculatoare, echipamente medicale, etc), UPS-ul protejează de fluctuațiile de tensiune și șocuri electrice pentru protejarea dispozitivelor și a datelor stocate pe acestea.

Avantajele unei surse UPS

În sistemele de supraveghere, un UPS va asigura funcționare mai fiabilă și mai eficientă pentru sistem, diminuând riscul de pierdere a informațiilor esențiale și protejând componentele sistemului de supraveghere de daunele generate de fluctuații de tensiune sau de pană de curent.

Caracteristici surse de alimentare UPS

Iată prin ce se caracterizează sursele de alimentare UPS:

Capacitatea de putere

Se referă la cantitatea de energie electrică pe care o asigură UPS-ul într-un anume interval de timp. Se măsoară în Watt sau volt-amperi (VA).

Autonomie

Este perioada de timp pentru care UPS-ul poate asigura energie electrică atunci când sursa de alimentare principală nu este funcțională. Autonomie ține de capacitatea bateriei și de consumul de energie al echipamentelor conectate.

Timpul de transfer

Se referă la timpul necesar pentru ca UPS-ul să preia asigurarea de energie electrică atunci când sursa principală de alimentare nu mai este funcțională. Timpul de transfer trebuie să fie cât mai scurt pentru a nu se produce întreruperi de alimentare.

Protecție

UPS-ul asigură protecție la fluctuațiile de tensiune, supratensiuni sau șocuri electrice. Mai mult, sursele de alimentare UPS pot conține protecție împotriva scurtcircuitelor sau a suprasarcinilor.

Tip de undă de ieșire

UPS-ul poate asigura undă sinusoidală pură, undă sinusoidală modificată sau undă dreptunghiulară. Unda sinusoidală pură este similară undei de alimentare standard și este indicată la echipamentele sensibile la calitatea energiei electrice.

Managementul energiei

Această caracteristică poate conține funcții ca programarea pornirii și opririi UPS-ului, gestionarea consumului de energie, posibilitatea de a controla UPS-ul prin aplicații software.

Conectivitate

UPS-ul poate să aibă porturi de conectivitate (USB, Ethernet sau RS232) pentru control sau monitorizare de dispozitive conectate.

Ce tipuri de UPS există?

Pe piață sunt disponibile mai multe tipuri de UPS

UPS cu stabilizator și mai multe ieșiri

Acest UPS este un dispozitiv care îmbină funcțiile unui UPS cu cele ale unui stabilizator de tensiune și oferă mai multe ieșiri pentru a conecta mai multe dispozitive. Un UPS cu stabilizator va ajusta automat tensiunea de ieșire la nivelul adecvat, indiferent de fluctuațiile de tensiune ale sursei de alimentare—alimentarea cu energie va fi stabilă și sigură pentru dispozitivele conectate.

Cu ajutorul unui UPS cu stabilizator și mai multe ieșiri se pot conecta mai multe dispozitive la același dispozitiv, el fiind o opțiune excelentă pentru sistemele de supraveghere, birouri și alte medii în care este nevoie de alimentarea mai multor dispozitive. Funcția de mai multe ieșiri asigură utilizatorilor posibilitatea să conecteze dispozitive precum sisteme de supraveghere, servere, computere, imprimante, echipamente diverse la același UPS.

UPS cu acumulatori

Este un dispozitiv UPS care folosește acumulatori pentru a asigura energie dacă se produce o pană de curent sau o întrerupere de alimentare. UPS-ul cu alimentatori se alimentează de la rețeaua de alimentare electrică și încarcă acumulatorii în decursul funcționării normale. Atunci când se produce o pană de curent sau o întrerupere a alimentării, UPS-ul va trece automat pe alimentare cu energie din acumulatori pentru ca dispozitivele conectate să rămână conectate continuu.

Ideal pentru protejarea sistemelor de supraveghere, a serverelor, computerelor, UPS-ul cu acumulatori poate fi echipat cu diverse tipuri de acumulatori precum acumulatori acid-plumb, acumulatori de tip Li-Ion, în acord cu nevoile utilizatorului și cerințele sistemului de alimentare.

UPS cu dublă conversie

Acest tip de dispozitiv folosește o topologie de alimentare diferită de celelalte tipuri de UPS-uri. Acest tip de UPS (cunoscut și ca “online UPS” pentru că alimentarea este constantă), convertește energia electrică de la rețeaua de alimentare în energie electrică (DC) și o transformă înapoi în energie electrică AC pentru a alimenta dispozitivele conectate. Astfel, UPS-ul cu dublă conversie asigură alimentare continuă și stabilă pentru dispozitive, chiar și atunci când există fluctuații de tensiune sau probleme cu sursa de alimentare.

UPS-ul cu dublă conversie are o baterie pentru a oferi alimentare când se produce o pană de curent sau o întrerupere a alimentării, dispozitivele conectate fiind protejate de pierderea de date sau de deteriorare.

Cum alimentarea este continuă și neîntreruptă, UPS-ul cu dublă conversie este cel mai eficient tip de UPS și asigură cel mai înalt nivel de protecție pentru dispozitivele esențiale.

Alte tipuri de UPS

Offline/Standby UPS

Este cel mai simplu și mai ieftin tip de UPS și comută la alimentarea din baterie doar în cazul unei întreruperi de alimentare electrică. Când tensiunea de intrare este în intervalul normal, acest tip de UPS va alimenta dispozitivele chiar de la sursa de alimentare.

Line Interactive UPS

Seamănă cu UPS-ul offline, dar are și un stabilizator de tensiune pentru a compensa fluctuațiile de tensiune ale sursei de alimentare. Astfel, dispozitivele conectate sunt protejate de deteriorarea generată de fluctuațiile tensiunii.

Delta Conversion Online UPS

Acest model de UPS folosește o tehnologie de conversie Delta pentru a asigura protecție optimă la fluctuațiile de tensiune și întreruperile de alimentare. Poate fi mai eficient energetic și poate dura mai mult timp decât alte tipuri de UPS-uri.

Ferroresonant UPS

Folosind un transformator ferrorezonant pentru a asigura alimentare stabilă și continuă a dispozitivelor conectate, acest tip de UPS este o bună alegere pentru sistemele de supraveghere, echipamentele medicale și cele de laborator.

UPS cu management

Este un tip de UPS care vine cu funcții adiționale de control și monitorizare a performanței, a stării bateriilor și a altor parametri de operare. Monitorizarea consumului de energie, detecția defectelor și a avariilor, programarea încărcării și descărcării bateriilor, reglarea tensiunii de ieșire sunt câteva dintre funcțiile de management care pot fi prezente.

UPS-ul cu management poate fi atașat la rețea și poate fi monitorizat și controlat prin software specializat de la distanță, pentru a putea fi gestionat de la distanță sau pentru a primi notificări în timp real.

UPS cu Schuko

UPS-ul cu Schuko vine cu prize de tip Schuko—un standard european pentru prizele electrice de uz general. Ea are două contacte cilindrice și un contact suplimentar în formă de știft, pentru a se obține o conexiune mai sigură și mai stabilă decât cu prizele standard. Disponibil cu diverse puteri și capacități de baterie, UPS-ul cu Schuko este recomandat pentru sisteme de supraveghere, monitoare, computere, servere, echipamente de birou. Există UPS-uri cu Schuko care vin cu funcții de management și monitorizare, protecție împotriva suprasarcinii și a scurtcircuitelor.

UPS rackabil

Acest tip de UPS este gândit pentru a fi instalat într-un rack de server și oferă protecție înaltă la întreruperile de alimentare și fluctuațiile de tensiune pentru echipamentele de server. UPS-urile rackabile vin în capacități și dimensiuni variate pentru a se adapta la nevoile diverse ale mediilor de server.

UPS cu runtime extins

Este un UPS care asigură energie pentru perioadă lungă de timp în cazul unei căderi de tensiune. Folosește baterii de capacitate mare, UPS-ul putând funcționa câteva ore sau zile. Un astfel de UPS poate fi configurat pentru a se adăuga baterii suplimentare sau să schimbe bateriile cu unele de capacitate mai mare.

UPS cu intrare și ieșire pe regletă

Acest UPS vine cu conectori de alimentare și ieșiri integrate pe regletă, fiind posibilă conectarea mai multor dispozitive. Este gândit pentru instalarea în spații mici și este excelent pentru sistemele de supraveghere, alarmele de incendiu, etc. Poate veni cu protecție împotriva suprasarcinii și a scurtcircuitelor, afișaj LED pentru a indica statusul pentru UPS, management de la distanță, etc.

UPS monofazat

Acest tip de UPS este alimentat de la o sursă de curent alternativ monofazată de poate oferi tensiune de  220V sau 230V, în funcție de țară sau regiune. Este adecvat pentru dispozitivele electrice de uz casnic și de birou, camere de supraveghere, servere, imprimante, calculatoare, etc. Vine într-o generoasă ofertă de capacitate și dimensiuni.

UPS trifazat

UPS-ul trifazat poate fi alimentat de la sursă de curent alternativ trifazată și poate oferi tensiune de 380V sau 400V, în funcție de țară sau de regiune. Oferă o putere mai mare decât UPS-ul monofazat și poate gestiona mai multe sarcini în același timp.

Cum alegeți un UPS pentru un sistem de supraveghere

Iată ce aspecte trebuie analizate când se alege un UPS pentru un sistem de supraveghere:

  • Necesarul de putere

Trebuie calculat necesarul de putere în Watt pentru toate componentele sistemului de supraveghere. De regula, acestea nu au nevoie de multă putere și un UPS de 500VA-1000VA este suficient.

  • Tipul de UPS

Se decide care dintre tipurile de UPS amintite se potrivește cel mai bine sistemului de supraveghere.

  • Durata autonomiei

Depinde de numărul de camere și echipamentele de supraveghere, precum și de timpul pentru care trebuie să fie protejate împotriva întreruperilor de curent.

  • Caracteristicile adiționale

Protecția împotriva supratensiunilor, a scurtcircuitelor, managementul de la distanță sunt astfel de caracteristici.

  • Dimensiunile și capacitatea bateriei

Trebuie să fiți siguri că UPS-ul încape în locul de instalare și asigură autonomie sistemului de supraveghere.