Surse alimentare comutatie - produse începând de la 5.50 lei

Surse alimentare comutatie - 48 produse

Afișez toate cele 48 de rezultate

Surse alimentare comutație pentru sistemele de supraveghere video. Sursa alimentara carcasa plastic, carcasa metal și sursa comutație cutie metal iesiri partajate.
Rovision vă oferă o gama variata de surse pentru camerele de supraveghere video.

Surse alimentare în comutație

Sursa de alimentare în comutație se definește ca un dispozitiv electronic ce transformă energia electrică de la o sursă de alimentare de intrare la o tensiune și curent de ieșire mai mare sau mai mică, folosind o tehnologie de comutare a semnalului pentru a asigura o alimentare stabilă și eficientă la nivelul necesar de tensiune și curent.

Utilizată într-o mare varietate de dispozitive electronice (televizoare, telefoane mobile, computere, echipamente de rețea, etc), sursa de alimentare este o componentă importantă a sistemelor de supraveghere .

De ce se folosesc surse de alimentare comutate la sistemele de supraveghere?

Sursele de alimentare comutate se utilizează la sistemele de supraveghere din mai multe motive

Dimensiune compactă

Sursele de alimentare comutate sunt mai mici și mai ușoare decât modelele clasice, de aceea sunt mai ușor de instalat și mai adecvate în spațiile mici.

Eficiență energetică

Prin comparația cu modelele tradiționale, sursele de alimentare comutate sunt mai eficiente energetic. Ele pot converti energia electrică în energie utilă mai eficient pentru dispozitivele alimentate, determinând reducerea consumului de energie și a costurilor.

Reglare facilă

Sursele de alimentare comutate prezintă, de regulă, caracteristici de reglare a tensiunii, fiind mai versatile. Acestea pot asigura tensiuni diverse pentru dispozitivele cu nevoi diverse.

Stabilitatea tensiunii

Sursele de alimentare comutate oferă o tensiune stabilă, chiar dacă există fluctuații de tensiune în rețea sau de încărcarea dispozitivelor conectate. Astfel, alimentarea devine stabilă și fiabilă pentru camerele de supraveghere și alte dispozitive.

Protecție împotriva scurtcircuitelor și a supratensiunilor

Aceste tipuri de surse sunt gândite pentru a proteja dispozitivele conectate de scurtcircuit și supratensiune, ceea ce optimizează fiabilitatea și siguranța sistemului de supraveghere.

Ce tipuri de surse de alimentare de comutare există?

Sursele de alimentare comutate sunt extrem de diverse, dare cele mai răspândite sunt:

Surse de alimentare comutate în mod liniar

Aceste surse de alimentare prezintă o topologie simplă, fiind ușor de proiectat și fabricat. Ele oferă o tensiune stabilă și de înaltă calitate, dar nu ating eficiența energetică pe care o ating alte surse de alimentare comutate.

Surse de alimentare comutate cu impulsuri

Cu un grad de complexitate mai înalt decât sursele de alimentare comutate în mod liniar, sursele de alimentare comutate cu impulsuri sunt mult mai eficiente energetic. Sunt utilizate pentru dispozitive electronice diverse (laptopuri, telefoane mobile, dispozitive electronice portabile).

Surse de alimentare comutate cu comutare în rezonanță

Aceste surse de alimentare folosesc o tehnică de comutare în rezonanță pentru a asigura tensiunea de care au nevoie dispozitivele conectate. Ele sunt mai eficiente energetic decât sursele comutate în mod liniar și cele în mod impulsiv, dar sunt mai scumpe, fiind mai dificil de proiectat și fabricat.

Surse de alimentare comutare cu modulare în lățime de impuls (PWM)

Apreciate pentru eficiența lor înaltă, aceste surse de alimentare comutate folosesc o metodă de modulare în lățime de impuls pentru a asigura tensiunea de care au nevoie dispozitivele conectate.

Alte modele de surse de alimentare comutate

Întrucât criteriile de clasificare sunt multiple, tipurile de surse de alimentare comutate sunt extrem de variate. Iată alte câteva alte modele de surse de alimentare

Sursă de alimentare cu LED și filtru de protecție

Acestă sursă de alimentare comutată a fost dezvoltată pentru a alimenta LED-uri și diverse dispozitive electronice sensibile la tensiunea instabilă sau la fluctuațiile curentului electric. Ea folosește un filtru de protecție pentru eliminarea zgomotului și a interferențelor din circuitul electric. Filtrul protejează dispozitivele electronice sensibile și de posibilele vârfuri de tensiune.

Un alimentator cu LED și filtru de protecție asigură o tensiune de ieșire constantă și stabilă, de aceea se va obține o iluminare uniformă și fără flicker pentru LED-uri. Acest tip de alimentator este folosit în sistemele de supraveghere pentru că este mai eficient energetic decât sursele de alimentare clasice. Totodată, un astfel de alimentator durează mai mult timp și este mai fiabil, ceea ce diminuează cheltuielile de întreținere și înlocuire.

Alimentatorul cu LEED poate fi îmbinat cu alte tehnologii de iluminare (LED-uri de înaltă intensitate) pentru a se obține o iluminare eficientă în zonele de supraveghere. Iluminarea poate fi esențială pentru sistemele de supraveghere, ea facilitând detectarea mai rapidă și mai precisă a evenimentelor neplăcute.

Eficiența energetică înaltă, fiabilitatea, durabilitatea și capacitatea de funcționa cu alte tehnologii de iluminare sunt motivele pentru care alimentatorul cu LED este folosit mult în sistemele de supraveghere.

Sursa de alimentare cu ștecher

Aceasta sursă de alimentare este o sursă externă care se atașează la o priză de perete cu ajutorul unui ștecăr. Este o metoda comună pentru asigurarea de energie electrică pentru dispozitivele mici (telefoane mobile, tablete, laptopuri, diverse dispozitive portabile). Sursa de alimentare cu ștecăr are un cablu de alimentare (de diverse lungimi) și un conector pentru dispozitivul alimentat.

Sursa de alimentare cu ștecher este folosită la sistemele de supraveghere pentru că implică o instalare facilă și o flexibilitate mai mare pentru amplasarea și conectarea dispozitivelor. Cu această sursă, dispozitivele sunt ușor de conectat și de deconectat, nefiind necesară deschiderea carcasei sursei de alimentare. Acest aspect poate conta atunci când este nevoie să se realizeze lucrări de reparație sau de întreținere.

Sursele de alimentare cu ștecher pot fi instalate în diverse locații și pot fi conectate la camerele de supraveghere cu ajutorul cablurilor. Astfel, camerele de supraveghere pot fi amplasate în diverse locații și se rezolvă problema distanțelor prea mari dintre sursele de alimentare și dispozitivele alimentate.

Există și alte tipuri de surse de alimentare pe lângă cele cu ștecher:

Surse de alimentare interne

Aceste surse de alimentare sunt montate în interiorul unui dispozitiv electronic și au cablu de alimentare. Ele se folosesc pentru computere, monitoare, diverse dispozitive electronice.

Surse de alimentare cu baterie

Sursele folosesc baterii pentru a oferi energie electrică și sunt folosite în diverse aplicații precum dispozitive de urgență, dispozitive medicale portabile.

Surse de alimentare cu panouri solare

Sursele folosesc energie solară pentru a asigura energie electrică. Sursele sunt folosite în diverse aplicații care au nevoie de sursă de alimentare autonomă, asemeni sistemelor de supraveghere video.

Surse de alimentare cu generator

Sursele de alimentare de acest tip folosesc generator pentru a asigura energie electrică. Ele sunt folosite în situații de urgență, precum cutremure, furtuni pentru a asigura energie electrică în zonele cu frecvente căderi de tensiune.

Sursa de alimentare stabilizată

Sursa de alimentare stabilizată asigură tensiune de ieșire stabilă și constantă, chiar dacă există fluctuații pentru tensiunea de intrare sau de încărcare a dispozitivului alimentat. Această performanță se obține prin folosirea unui circuit de stabilizare a tensiunii care ajustează tensiunea de ieșire pentru a fi constantă când există fluctuații de tensiune de intrare sau de încărcare a dispozitivului.

Acest tip de sursă este o bună opțiune pentru alimentarea dispozitivelor electronice care au nevoie de tensiune de alimentare constantă și stabilă, de tipul camerelor de supraveghere video, dispozitivelor audio, circuitelor electronice, etc.  Există sursă de alimentare liniară stabilizată, sursă de alimentare comutată stabilizată—tehnologia folosită pentru stabilizarea tensiunii de ieșire diferențiază sursele.

Sistemele de supraveghere au nevoie de alimentare electrică în mod constant pentru a opera corect și a oferi o performanță optimă. Dacă tensiunea de alimentare fluctuează sau nu este stabilă, întreg sistemul are de suferit și poate genera întreruperi și chiar pierderea datelor. Dacă, însă, se folosește o sursă de alimentare comutată stabilizată, se poate asigura o tensiune stabilă și constantă și în cazul fluctuațiilor tensiunii de intrare.

Sursa de alimentare stabilizată va filtra zgomotul electric și interferențele pentru a asigura o tensiune curată și sigură pentru componentele sistemului de supraveghere. Compacte și eficiente energetic, sursele de alimentare stabilizată sunt ideale pentru sistemele de supraveghere.

Pe lângă sursele de alimentare stabilizată mai există și alte tipuri de surse:

Sursa de alimentare neîntreruptibilă (UPS)

Sursa de alimentare neintreruptibilă o sursă de alimentare ce asigură energie electrică de rezervă dacă tensiunea de alimentare principală fluctuează sau se întrerupe. Aceste surse protejează dispozitivele de pierderea de date și de deteriorare dacă sunt probleme cu rețeaua electrică sau se produc căderi de tensiune.

Sursa de alimentare programabilă

Sursa de alimentare programabilă permite clientului să regleze tensiunea de ieșire și curentul pentru a se ajusta la nevoile particulare ale dispozitivului conectat.

Sursa de alimentare cu baterie

Sursa de alimentare cu baterie folosește o baterie pentru a asigura energie electrică. Sursele de alimentare sunt utilizate pentru sisteme de supraveghere, alimentarea echipamentelor medicale portabile, a dispozitivelor de urgență.

Sursa de alimentare capsulată

Acest model de sursă de alimentare este o unitate de alimentare electrică protejata de o carcasă solidă ce o protejează de praf, umezeală și alte elemente care i-ar putea altera funcționarea. Carcasa capsulată asigură protecție împotriva șocurilor mecanice, a diverselor daune mecanice ce ar putea fi determinate de manipulare sau de medii de lucru dure.

Sistemele de supraveghere sunt deseori montate în locații greu de accesat și pot fi expuse la condițiile meteo extreme, de tipul temperaturilor extreme, umiditate, praf. Dacă s-ar folosi surse de alimentare standard, ea ar fi expusă la factorii externi ce i-ar altera funcționarea și chiar pune riscuri de siguranță pentru utilizatori.

Cum sursa de alimentare capsulată este protejată de înveliș rezistent la apă și la praf, ea devine ideală pentru a fi folosită în astfel de condiții. Fiind compactă și ușor de montat, sursa de alimentare capsulată este o alegere convenabilă pentru sistemele de supraveghere. Ea este gândită pentru a asigura tensiune stabilă și constantă pentru dispozitivele din sistemul de supraveghere—ele vor fi protejate de fluctuațiile de tensiune și sistemul va funcționa continuu.

Sursa de alimentare cu ieșiri partajate

Această sursă are mai multe ieșiri, divizate în grupuri cu caracteristici comune. Astfel, o sursă de alimentare cu ieșiri partajate poate avea două grupuri de ieșiri: un grup cu tensiune de ieșire fixă și un grup cu tensiune de ieșire reglabilă. Grupurile de ieșiri pot fi folosite pentru alimentarea unor dispozitive diverse ce au nevoie de tensiuni de ieșire diferite.

O astfel de sursă este mai eficientă energetic decât alte tipuri de surse și poate diminua cheltuielile, întrucât mai multe dispozitive pot fi alimentate la o sursă de alimentare, nefiind nevoie de mai multe surse distincte.

Cum sistemele de supraveghere pot conține mai multe dispozitive (camere de supraveghere, DVR-uri sau NVR-uri), fiecare dintre acestea necesită o sursă de alimentare. Dacă se folosesc mai multe surse de alimentare, costurile sunt mai mari și cablarea este mai dificilă. Utilizarea unei surse de alimentare cu ieșiri partajate pentru mai multe componente ale sistemului va reduce cheltuielile și va facilita gestionarea componentelor.

Mai mult, sursa de alimentare cu ieșiri partajate poate fi setată pentru a asigura diverse niveluri de tensiune pentru dispozitivele din sistem, ceea ce este util pentru a se asigura că fiecare dispozitiv va primi tensiunea necesară pentru a funcționa în mod corespunzător. Sursele de alimentare pot fi echipate cu protecție împotriva suprasarcinii, supratensiunii și supra-circuitelor, pentru a se putea proteja componentele sistemului de supraveghere.

Surse de alimentare cu tensiuni de 12V, 24V

Sursele de alimentare cu tensiune de ieșire de 12V oferă  tensiune constantă de 12V pentru alimentarea dispozitivelor care au nevoie de această tensiune pentru funcționarea corectă. Este esențial ca dispozitivele atașate la sursa de alimentare de 12V să fie compatibile cu această tensiune și curentul specificat pentru nu se altera dispozitivele. Trebuie folosit și un adaptor corect pentru conectarea sursei de alimentare la dispozitiv pentru compatibilitate și siguranță electrică.

În mod similar, o sursă de alimentare de 2V va oferi o tensiune constantă de 24V pentru alimentarea dispozitivelor electrice și electronice ce impun această tensiune pentru operare eficientă.

Sursă de alimentare comutabilă cu diverse voltaje

Acest tip de sursă poate asigura diverse niveluri de tensiune, în concordanță cu nevoile dispozitivelor pe care le alimentează. Sursele de alimentare vin cu un comutator sau regulator ce poate schimba nivelul de tensiune oferit de sursă în acord cu setările alese sau cu cerințele de alimentare ale dispozitivelor atașate.

Aceste surse sunt utile în sistemele de supraveghere deoarece reduc costurile de instalare și spațiul necesar, eliminându-se nevoia folosirii mai multor surse pentru mai multe componente ale sistemului de supraveghere.

Sursă de alimentare în carcasă metalică

Sursa de alimentare în carcasă metalică este de preferat celei în carcasă de plastic, deoarece oferă protecție superioară la interferențele electromagnetice și alte perturbări. Carcasele metalice au rezistență înaltă la deteriorare fizică (zgârieturi, crăpături) și oferă disipare eficientă a căldurii—un aspect important pentru sursele de alimentare care produc multă căldură. Cu toate acestea, atunci când sursa de alimentare este folosită într-un mediu cu umiditate înaltă sau cu risc de corodare, carcasa de plastic poate fi o alegere mai bună.

Sursă de alimentare în carcasă de plastic

Există numeroase aplicații în care sursa de alimentare în carcasă de plastic este o opțiune mai bună decât cea în carcasă metalică. Spre exemplu, când sursa de alimentare este într-un mediu cu umiditate crescută sau cu expunere la coroziune, o carcasă de plastic va fi mai adecvată decât una metalică.

Carcasele de plastic rezistă mai bine la coroziune și deteriorarea determinată de expunerea la substanțe chimice. Ele sunt mai ușoare și mai ieftine decât cele metalice—un aspect important în anumite aplicații.

De ce este important numărul de amperi la sursa de alimentare?

Numărul de amperi pe care sursa de alimentare comutată îl asigură unui sistem de supraveghere depinde de nevoile de alimentare ale componentelor sistemului. Trebuie să se țină cont de toate dispozitivele care vor fi alimentate de sursă, precum camerele de supraveghere, DVR-ul și alte dispozitive auxiliare pentru a se afla necesarul de curent pentru sursa de alimentare.

De regulă, sursa de alimentare comutată poate oferi de la câteva sute de miliamperi și până la câțiva amperi, în acord cu dimensiunea sistemului de supraveghere și cerințele de alimentare ale dispozitivelor din sistem. Spre exemplu, o sursă de alimentare de 6A înseamnă ca ea poate asigura un curent electric maxim de 6 amperi. Trebuie mereu verificate specificațiile dispozitivului—curentul electric furnizat de sursă trebuie să fie potrivit pentru alimentarea dispozitivului fără a genera pagube și sa se folosească un adaptor potrivit pentru conectarea sursei la dispozitiv.

Cum se alege sursa de alimentare comutată pentru sistemul de supraveghere?

Iată aspectele fundamentale de considerat când se selectează sursa de alimentare comutată pentru sistemul de supraveghere:

Tensiunea de ieșire

Trebuie aleasă o sursă de alimentare care să asigure tensiune de ieșire potrivită pentru dispozitivele din sistemul de supraveghere. De regulă, camerele de supraveghere și DVR-ul au nevoie de tensiune de 12V.

Capacitatea de curent

Optați pentru o sursă de alimentare cu o capacitate de curent potrivită pentru alimentarea tuturor dispozitivelor din sistemul de supraveghere. Este bine să se ia o marjă de siguranță pentru a nu se supraîncărca sursa de alimentare și pentru evitarea deteriorării dispozitivelor.

Numărul de ieșiri

Sistemul de supraveghere are mai multe componente și vă sugerăm să achiziționați o sursă de alimentare cu numărul potrivit de ieșiri pentru a le putea alimenta pe toate. Este bine să optați pentru o sursă de alimentare cu cel puțin o ieșire suplimentară, pentru a fi posibilă adăugarea de alte dispozitive în viitor.

Dimensiunea sursei de alimentare

Căutați o sursă de alimentare care să corespundă dimensiunii sistemului de supraveghere și spațiului disponibil în camera de supraveghere sau în zona unde este montată sursa de alimentare. Țineți cont de amplasarea sursei de alimentare pentru a reduce riscul de supraîncălzire, probleme de ventilare.

Funcții de protecție

Urmăriți ca sursa de alimentare să prezinte caracteristici de protecție, după cum urmează

  • Protecție la supratensiune—aceasta înseamnă că sursa protejează dispozitivele conectate la vârfurile de tensiune ce pot să se producă în rețea
  • Protecția la scurtcircuit—este bine ca sursa să protejeze de scurtcircuit, prevenind daunele produse la dispozitivele atașate în cazul unui scurtcircuit
  • Eficiență energetică—sursa de alimentare eficientă energetic reduce costurile pentru energie electrică și este mai ieftină pe termen lung
  • Factorul de putere—alegeți sursă de alimentare cu factor de putere ridicat (minim 0,9). El arată că sursa de alimentare poate transforma eficient energia electrică în energie utilă pentru dispozitivele legate la sursă.
  • Temperatură de funcționare—selectați o sursă de alimentare ce poate funcționa optim la numeroase temperaturi, inclusiv în condiții dificile.

Fiabilitate și siguranță

Vă recomandăm să selectați o sursă de alimentare comutată de calitate, cu protecție la scurtcircuit și suprasarcină pentru a proteja dispozitivele din sistemul de supraveghere și preveni supraîncălzirea.

Certificări și standarde

Examinați ca sursa de alimentare să respecte standardele și certificările importante (CE, UL, RoHS) pentru a fi siguri că este fiabilă și durabilă. Aceste certificări indică faptul că sursa a fost testată și că este în conformitate cu standardele de siguranță și eficiență.

Prețul

Piața oferă produse de calitate la un preț convenabil. Nu alegeți modele ieftine, pentru a nu deteriora componentele sistemului sau altera performanța sistemului de supraveghere.