Sursa alimentare cu back-up - produse începând de la 95.68 lei

Sursa alimentare cu back-up - 11 produse

Afișez toate cele 11 rezultate

Surse alimentare cu back-up pentru sistemele de supraveghere video. Sursa alimentara  cu back-up carcasa plastic, carcasa metal si sursa comutatie cutie metal iesiri partajate.
Rovision va ofera o gama variata de surse pentru camerele de supraveghere video.

Sursă alimentare în comutație cu back-up

Sursa de alimentare cu backup este o sursă de alimentare ce folosește o baterie pentru a asigura energie electrică atunci când sursa principală de alimentare nu mai funcționează sau nu este disponibilă. În mod obișnuit, sursa de alimentare comutată folosește curentul electric din rețea pentru a asigura energie electrică dispozitivelor conectate, dar bateria preia și asigură energia electrică necesară atunci când nu mai este disponibilă alimentarea din rețea.

Rolurile sursei de alimentare în comutație cu back-up pentru sistemele de supraveghere

Acest tip de sursă de alimentare este util în aplicațiile critice (sisteme de supraveghere, centre de date, rețele de comunicații, etc) și acolo unde este nevoie de o alimentare electrică, neîntreruptă și continuă pentru a nu se pierde date sau pentru nu se produce alte probleme. Sursa de alimentare comutată cu backup poate fi setată pentru a sigura energie electrică pentru câteva minute și chiar ore, în concordanță cu nevoile sistemului și capacitatea bateriei.

În sistemele de supraveghere sursa de alimentare comutată cu backup este o alegere adecvată întrucât sistemele trebuie să opereze non-stop. Dacă există întreruperi de alimentare electrică, se poate pierde conexiunea dintre sistemul de supraveghere și camerele și se pot produce întreruperi și chiar pierderi de date esențiale.

Atunci când se folosește o astfel de sursă, dacă se produce o întrerupere de alimentare electrică, sistemul de supraveghere nu se va opri din funcționare datorită energiei electrice asigurate de bateria sursei de alimentare. Astfel, se va obține continuitate pentru înregistrări și nu se va pierde conexiunea cu camerele de supraveghere. Aceasta este o protecție adițională împotriva pierderii datelor esențiale furnizate de camerele de supraveghere.

Folosirea surselor de alimentare comutate cu backup ajută la reducerea riscului de deteriorare a dispozitivelor din sistemul de supraveghere (camere de supraveghere, DVR) deoarece aceste surse protejează împotriva scurtcircuitelor și a fluctuațiilor de tensiune.

Sursa de alimentare comutată cu backup este o variantă excelentă pentru sistemele de supraveghere și asigura o alimentare electrică neîntreruptă, ocrotind sistemul de pierderea datelor și prelungind durata de viață a dispozitivelor din sistem.

Ce este sursa de alimentare neîntreruptibilă

Sursa de alimentare neîntreruptibilă (UPS- Uninterrruptible Power Supply) este un dispozitiv electronic ce oferă energie electrică de rezervă când sursa  de alimentare principală nu operează. Când sursa de alimentare principală nu este funcțională, sursa de alimentare neîntreruptibilă activează automat bateria și asigură energie electrică de rezervă sistemului de supraveghere. Astfel, imaginile vor fi înregistrate în continuare și echipamentele din sistemul de supraveghere sunt protejate.

Această sursă poate fi utilizată pentru protecția dispozitivelor electronice sensibile de pierderea de date, dar și de deteriorarea generată de întreruperile de energie electrică.

UPS-urile sunt diferențiate prin timpul de alimentare pe care îl asigură atunci când există întreruperi de alimentare:

UPS off-line

Este cel mai simplu tip de UPS și asigură alimentare electrică de rezervă doar când există întreruperi scurte de alimentare. El identifică automat pierderea de alimentare electrică și activează bateria/acumulatorul pentru a oferi energia electrică de rezervă. Este un UPS adecvat pentru protejarea dispozitivelor electronice sensibile (calculatoare, echipamente de birou).

UPS on-line

Este un UPS mai avansat și oferă alimentare electrică de rezervă constantă astfel încât echipamentele conectate să nu suporte nici o întrerupere dacă sunt întreruperi de la rețea. Ele folosesc un invertor pentru a asigura energie electrică de rezervă și pot asigura protecție mai înaltă pentru echipamentele electronice sensibile, de tipul serverelor sau al echipamentelor de comunicații.

UPS line-interactive

Acest UPS este o îmbinare între UPS-ul off-line și cel on-line. El identifică întreruperile de alimentare electrică și activează bateria pentru a asigura energie electrică de rezervă, dar folosește și un stabilizator automat de tensiune pentru compensarea fluctuațiilor de tensiune care apar în rețea.

Cum se alege un UPS pentru sistemele de supraveghere?

Fundamentale pentru protecția echipamentelor electronice sensibile împotriva pierderii de date și deteriorării produse de întreruperile de alimentare electrică, sursa de alimentare neîntreruptibilă trebuie să fie selectată conform nevoilor dispozitivelor electronice, dar și duratei de timp pentru care este nevoie de alimentare electrică de rezervă.

Unele surse de alimentare neîntreruptibilă vin cu caracteristici speciale, precum filtrarea tensiunii sau protecția de supratensiuni—ele contribuie la protejarea sistemului de supraveghere împotriva fluctuațiilor de tensiune din rețea sau a altor evenimente neplăcute. Folosirea unei surse de alimentare neîntreruptibile contează pentru păstrarea siguranței și a securității locației protejate de sistem.

Ce este sursa neîntreruptibila cu sinus pur? Sunt toate UPS-urile cu sinus pur?

Nu toate sursele neîntreruptibile au sinus pur și există două tipuri de surse neîntreruptibile

Sursele neîntreruptibile cu forme de undă modificate

Aceste surse generează o formă de undă care nu este total sinusoidală, ci o aproximație a unei forme de undă sinusoidală. Ele sunt mai ieftine decât sursele cu sinus pur, dar nu se potrivesc tuturor tipurilor de echipamente întrucât fluctuațiile de tensiune se pot produce în timpul tranzițiilor între formele de undă.

Sursele neîntreruptibile cu sinus pur

Sunt surse mai fiabile și mai potrivite pentru echipamentele sensibile deoarece generează o ieșire sinusoidală constantă, fără întreruperi, chiar și atunci când există fluctuații de tensiune. Aceste tipuri de sursă au prețuri mai mari decât cele cu formă de unde modificate.

Sursa neîntreruptibilă cu sinus pur are o ieșire sinusoidală și poate proteja echipamentele electronice sensibile (computere, servere) de fluctuațiile de tensiune, întreruperi de alimentare și variații de frecvență.

Aceste tipuri de surse sunt mai fiabile decât cele cu formă de undă modificate sau apropiate de sinus și sunt potrivite la sistemele de supraveghere video.

Sursa de alimentare cu backup sau sursa de alimentare neîntreruptă—care este diferența?

Sursa de alimentare cu backup nu este același lucru cu sursa de alimentare neîntreruptă. Sursa de alimentare cu backup este o sursă de alimentare secundară, utilizată pentru a asigura energie electrică atunci când sursa principală de energie electrică nu este disponibilă sau când se defectează. Este folosită acolo unde nu este nevoie de o protecție continuă împotriva fluctuațiilor de tensiune sau a întreruperilor de alimentare.

Sursa de alimentare neîntreruptă (UPS) este un dispozitiv ce asigură energie electrică în mod constant, fără întrerupere, dacă apare o cădere de tensiune sau întrerupere de alimentare cu energie electrică de la sursa principală.

De obicei, sursa de alimentare cu backup este văzută ca o simplă formă de sursă neîntreruptă și nu prezintă aceeași capacitate de protecție și stabilitate pentru energia electrică așa cum se întâmplă cu o sursă de alimentare neîntreruptibilă cu sinus pur.

Sursă de alimentare comutată cu carcasă de plastic sau metalică?

Sursa de alimentare comutată cu carcasă de plastic este o opțiune mai ieftină, utilizabilă în sistemele de supraveghere cu putere mai mică. Acest tip de sursă nu are cea mai lungă durată de viață, întrucât plasticul nu este cel mai rezistent material la căldură și la șocuri. În plus, carcasele de plastic nu rezistă la praf, șocuri mecanice la fel de bine ca cele realizate din metal.

Sursa de alimentare comutată în carcasă metalică este o variantă mai solidă și mai durabilă decât cea din plastic. Ea se poate utiliza cu încredere în sistemele de supraveghere cu putere mai mare și este mai rezistentă la temperaturi înalte și condiții extreme de mediu. Carcasele metalice rezistă mai bine la praf, vânt, șocuri mecanice, zgârieturi, diverse elemente dăunătoare.

Pentru a alege între cele două tipuri de carcase trebuie să luați în considerație cerințele specifice ale sistemului de supraveghere , precum și mediul în care vor fi folosite. Performanța, durabilitatea, dar și cheltuielile și necesitățile sistemului sunt alte aspecte de analizat atunci când se face selecția.

Cum alegeți sursa de alimentare comutată cu backup?

Pentru a alege sursa de alimentare comutată cu backup potrivită pentru sistemul de supraveghere, trebuie să se țină cont de mai multe aspecte:

Capacitatea bateriei

Trebuie să se aleagă o sursă de alimentare cu o capacitate potrivită a bateriei, care să poată oferi energia electrică necesară pentru sistemul de supraveghere pentru o perioadă de timp potrivită, dacă are loc o întrerupere de alimentare din rețea. Capacitatea bateriei poate varia de la câteva minute până la câteva ore, în acord cu nevoile sistemului.

Tensiunea de ieșire

Este important ca tensiunea de ieșire a sursei de alimentare comutată cu backup să fie potrivită pentru dispozitivele din sistemul de supraveghere. Totodată, trebuie să se verifice cerințele de tensiune pentru fiecare componentă a sistemului pentru a se identifica o sursă de alimentare care să ofere o tensiune potrivită pentru toate dispozitivele.

Protecția la supratensiune și scurtcircuit

Când se alege o sursă de alimentare comutată cu backup, ea va oferi protecție împotriva supratensiunilor și scurtcircuitelor pentru a diminua riscul deteriorării dispozitivelor din sistemul de supraveghere.

Durata de viață a bateriei

Este important să se selecteze o sursă de alimentare comutată cu backup cu baterie de calitate bună și durabilitate pentru a putea opera eficient pentru o perioadă de timp cât mai lungă.

Timpul de recuperare

Trebuie să fie analizat timpul de recuperare a sursei de alimentare comutate cu backup, respectiv timpul necesar pentru ca aceasta să se activeze și să ofere energie electrică după ce s-a produs întreruperea alimentării din rețea.

Ce aspecte contează când se alege sursa de alimentare neîntreruptibilă?

Alegerea unei surse de alimentare neîntreruptibile pentru un sistem de supraveghere se realizează prin considerarea mai multor aspecte

Capacitate de alimentare

Ca și în cazul sursei de alimentare cu backup, trebuie să știți de câtă putere este nevoie pentru a alimenta sistemul de supraveghere. Acest aspect depinde de numărul de camere, echipamentele folosite și timpul de alimentare necesar.

Timpul de autonomie

Un UPS are trebui să poată să ofere energie electrică suficientă pentru a menține sistemul de supraveghere operabil dacă sunt întreruperi de alimentare. Căutați un UPS cu timp de autonomie corespunzător nevoilor dvs. pentru a putea salva cât mai sigur datele furnizate de camere și să nu pierdeți din înregistrările furnizate de acestea.

Tipul de ieșire

UPS-ul trebuie să aibă o ieșire cu sinus pur pentru a proteja echipamentele sensibile (camere de supraveghere) împotriva fluctuațiilor de tensiune, precum și împotriva variațiilor de frecvență.

Protecție împotriva supratensiunilor

Trebuie să alegeți o sursă de alimentare neîntreruptibilă cu protecție împotriva supratensiunilor pentru a proteja sistemul de supraveghere de daunele provocate de creșterile neașteptate ale tensiunii.

Conectivitate

Vă recomandăm să vă îndreptați spre un UPS cu mai multe porturi și conectivitate, astfel încât să puteți monitoriza starea bateriei și a sistemului de alimentare, să îl puteți modifica de la distanță, dar și configura funcțiile avansate.