Noua tehnologie DAC – camere supraveghere audio 6.0 de la DAHUA

Blog Noua tehnologie DAC camere supraveghere audio 6.0 de la DAHUA
Noua tehnologie DAC camere supraveghere audio 6.0 de la Dahua

IN CURAND PE ACEST SITE VOM AVEA DISPONIBILE CAMERE SUPRAVEGHERE DAHUA SI ROVISION CU NOUA TEHNOLOGIE DAC AUDIO DIGITAL

În cadrul unui sistem complet de supraveghere, tehnologia audio oferă diferite scenarii de monitorizare cu dovezi importante, cum ar fi captarea conversațiilor, care pot fi utilizate pentru rezolvarea litigiilor. Deși transmisia video și audio în cadrul instalațiilor de supraveghere analog analog obține un rezultat al videoclipului cu sunet, există încă următoarele puncte de durere ale utilizatorului:

  1. Atunci când nu utilizați o tehnologie cu capacitatea de a transmite audio și video pe același cablu coaxial, audio trebuie transmis printr-un cablu suplimentar. Acest lucru crește considerabil costurile de muncă și de întreținere ale sistemului. În același timp, natura non-sincronă a semnalelor video și audio va cauza discrepanțe în informațiile de monitorizare surprinse.
  2. Soluțiile coaxiale de transmisie audio bazate pe cablu în sistemele tradiționale de monitorizare analogică au de obicei o precizie redusă a semnalului și o interferență ridicată a zgomotului, ceea ce face dificilă obținerea audio de înaltă calitate. În plus, pe măsură ce distanța de transmisie este crescută, reducerea calității audio devine din ce în ce mai evidentă.

Tehnologia HDCVI este prima pe piața HD-over-Coax care realizează transmisia audio prin cablu coaxial. De asemenea, este singura tehnologie care a realizat comercializarea audio prin coaxie. Tehnologia HDCVI DAC (Digital Audio-over-Coax) transmite un semnal audio digital direct prin cablu coaxial. Drept urmare, instalarea nu este mult mai convenabilă, dar există, de asemenea, o creștere remarcabilă a calității transmisiei audio, obținând o calitate audio „la nivel de difuzare” fără pierderi, oferind astfel utilizatorilor o soluție de supraveghere video multidimensională și de înaltă calitate.

Tehnologia HDCVI DAC transformă un semnal audio capturat într-un semnal digital și îl combină cu semnalul video analogic. Apoi, semnalul este transmis către XVR prin cablu coaxial, unde este primit și procesat.

Eșantionare de înaltă definiție și transmisie digitală a semnalului
Transmiterea audio anterioară prin cablu coaxial a fost efectuată cu ajutorul unui semnal analogic. În aceste configurații, semnalul este ușor afectat de interferențe în timpul procesului de transmisie, ceea ce face dificilă finalizarea receptorului să restabilească cu precizie semnalul audio trimis. Tehnologia HDCVI DAC utilizează tehnologia de transmisie digitală a semnalului pentru a rezolva această problemă. Acesta convertește semnalul audio analog colectat de la o preluare de sunet sau dintr-omicrofon într-un semnal audio digital printr-un modul AD (modulul de conversie analog-digital), prin care se implică apoi în procesare și transmisie. Acest lucru are ca rezultat datele atât la capătul de expediere, cât și la capătul de primire fiind exact aceleași, garantând o transmisie fără pierderi. În același timp, modulul de eșantionare AD folosește eșantionare de înaltă precizie de 16 biți pentru a împărți amplitudinea semnalului la 216. În comparație cu sunetul anterior de 8 biți, acest lucru oferă o prelevare mai precisă.

 

Reducerea zgomotului prin filtrarea software
Zgomotul audio este adesea introdus în timpul colectării audio. Indiferent dacă utilizatorul folosește un pick-up extern sau un microfon încorporat, zgomotul este inevitabil. Cu tehnologia HDCVI DAC, după conversia de la un semnal audio digital la analog, semnalul este procesat de un ISP, care utilizează un algoritm pentru a realiza filtrarea, ceea ce duce la o reducere maximă a zgomotului aferent intrării.
Notă: Datorită limitei de performanță ISP, această tehnologie este adoptată doar pe unele modele.Modulație / demodulare pe mai multe niveluri în bandă de bază
Tehnologia HDCVI DAC folosește modulația pe mai multe niveluri în bandă de bază. Modulația în bandă de bază permite o rezistență puternică a interferenței semnalului și o degradare scăzută a semnalului, permițând o transmisie mai lungă. Modulația pe mai multe niveluri transformă procesul de la niveluri simple-ridicate simple într-un număr de niveluri, crescând cantitatea de transmisie a datelor și reducând rata de eroare a biților de date audio.
Atunci când semnalul video compozit este transmis către XVR, tehnologia HDCVI DAC folosește demodularea pe mai multe niveluri pentru a extrage și a izola complet semnalul digital trimis de la capătul de trimitere, realizând restaurarea audio fără pierderi


Extragerea semnalului audio

Tehnologia HDCVI DAC adaugă semnalele audio la semnalele audio, prevenind interferențele cu semnalul video. Când semnalul video compozit trece printr-un cablu coaxial șiajunge pe dispozitivul XVR, XVR va verifica dacă există semnalizări audio în semnal. Dacă nu se găsesc indicatoare audio, dispozitivul nu va accepta semnalul audio, ceea ce reduce zgomotul în absența intrării audio și crește în continuare calitatea audio.

 

 Scenarii de aplicații
Tehnologia HDCVI DAC oferă audio audio de înaltă calitate pentru diferite scenarii de monitorizare, oferind dovezi suplimentare importante pentru supravegherea video tradițională.
În magazine și în alte aplicații de afaceri, video și audio HDCVI de înaltă calitate oferă dovezi utile pentru litigiile privind comportamentele sau tranzacționarea. De asemenea, sincronizarea video și audio asigură o precizie ridicată și fiabilitate a supravegherii. Cu condiția ca un client și un casier să nu fie de acord cu privire la o anumită problemă la casierie. Pe lângă restaurarea scenei incidentului prin intermediul sistemului de monitorizare video, tehnologia HDCVI DAC poate fi aplicată pentru a furniza dovezi audio. Astfel, conflictul poate fi mediat cu o soluție mai rezonabilă și mai eficientă.
Pe lângă funcția de înregistrare a probelor, sistemul de supraveghere audio și video de înaltă calitate poate identifica și comportamente anormale atunci când se aplică în școli, birouri sau aplicații la domiciliu. În ceea ce privește luptele și intruziunile ilegale ale elevilor, supravegherea audio și video poate restabili informația în mod intuitiv, precis și în timp util. Prin aceasta ne ajută să identificăm suspectul mai repede și să protejăm mai bine viața și proprietatea.


Concluzii

Tehnologia HDCVI DAC de la DAHUA adoptă tehnologia de transmisie audio-over-coax a semnalului digital, care garantează transmiterea fără pierderi a semnalului audio. În același timp, tehnologia HDCVI DAC realizează o reducere eficientă a zgomotului în întregul proces de transmisie audio, îmbunătățind în mod remarcabil calitatea audio. Acesta satisface cererea utilizatorului de informații audio auxiliare în diverse aplicații de monitorizare, cu o creștere redusă a costurilor dispozitivului sau instalării sistemelor de supraveghere.

Cum alegi cele mai bune camere supraveghere exterior sau interior?

Blog Cum alegi cele mai bune camere supraveghere exterior sau interior
Daca vrei sa iti achizitionezi un sistem supravegere, poti alege unul de pe site-ul nostru, insa mai intai trebuie sa intelegi care sunt diferentele intre tipurile de camere si care este cea mai buna alegere pe care o poti face.

Camera dome vs bullet … cea mai buna alegere pe care o poti face

Este mult mai usor si mai putin stresant sa ai un sistem de supraveghere pentru acasa decat sa fi nevoit sa suporti cheltuielile in cazul in care cineva iti intra in casa si fura sau distruge ceva. Alege cele mai potrivite camere de supraveghere video pentru compania sau casa ta, astfel in cazul in care se intampla ceva cat timp nu esti prezent, macar o sa poti avea dovezi pe care sa le predai politiei.

Daca vrei sa iti achizitionezi un sistem supravegere, poti alege unul de pe site-ul nostru, insa mai intai trebuie sa intelegi care sunt diferentele intre tipurile de camere si care este cea mai buna alegere pe care o poti face. In acest articol poti intelege diferentele intre o camera de tip dome si una de tip bullet si ce avantaje are fiecare.

Camera de supraveghere tip dome – generalitati

Este o camera de supraveghere ideala pentru interior, dar foarte potrivita pentru exterior. Are forma de cupola, de acolo ii vine si numele in limba engleaza “dome”. In general se monteaza pe tavan, insa in functie de nevoile tale o poti instala si pe perete, astfel o sa ai imagini live dintr-un unghi foarte mare. Datorita formei sale de dome, este foarte greu sa iti dai seama in ce parte este indreptata lentila, deci infractorii vor fi descurajati sa mai faca ceva stiind ca este foarte posibil sa ii vezi. O poti alege atat pentru supravegherea casei cat si a companiei, a unui restaurant, magazin sau chiar in magazinul tau. Daca ai nevoie de o camera cu vedere nocturna, poti alege un model cu senzori IR.

Avantajele unei camere de supraveghere dome

Este greu de distrus. Daca cineva are de gand sa intre in casa prin efractie si sa sparga camera de supraveghere, o sa aiba o surpriza camera este foarte greu de distrus. Alegand un model anti vandalism poti sa stai linistit, acesta este mult mai greu de distrus decat orice camera obsinuita.

Iti ofera imagini dintr-un unghi larg. Indiferent unde alegi sa le montezi o sa ai o imagine intr-un unghi larg cu tot ce se intampla in raza de actiune a camerei. Poate fi instalata oriunde, atat in interior cat si in exterior.

Vedere pe timp de noapte. Alegerea unui model adecvat iti poate inregistra imagini de calitate ridicata chiar si pe timp de noapte la fel ca ziua. Indiferent de cat de putina lumina este in jur, datorita senzorului cu IR poti vedea tot ce se intampla.

Rezistenta la conditii meteo extreme. Acesta este un aspect important, pe care il ai alegand o camera de tip dome. Este important sa alegi o camera care sa reziste atat la ploaie cat si la temperaturi extreme cum ar fi inghetul sau temperaturile foarte ridicate, mai ales daca vrei o camera pentru exterior.

Ce este o camera de supraveghere tip bullet?

Camerele de tip bullet au forma cilindrica asemenea unui glont de pusca, tocmai de aceea au si acest nume. O camera de acest tip este mult mai usor de observat de hoti, ceea ce ii poate face sa pastreze distanta. Sunt adecvate pentru instalarea atat in interior cat si in exterior. Montarea se face pe peretii cladirii sau pe un stalp inalt de unde poti vedea tot ce se petrece in raza de actiune a camerei. Au o raza foarte mare de acoperire, ceea ce le face ideale pentru hale, parcari, supermarketuri sau chiar curti si gradini mari.

Avantaje ale unui sistem de supraveghere cu camere video tip bullet

Inregistrare imagini de calitate. La fel ca si in cazul camerelor de supraveghere tip dome, o camera tip bullet, inregistreaza imagini clare pe timp de noapte datorita senzorilor IR. Led-ul inflarosu asigura imagini clare chiar si atunci cand lumina este mai slaba, deci indiferent daca este noapte, camera detecteaza clar daca cineva se apropie de casa si inregistreaza clar.

Unghi mare de inregistrare. In general acest aspect depinde de modelul ales, insa majoritatea camerelor de tip bullet au proprietatea de a inregistra imagini dintr-un unghi larg. De aceea devin ideale pentru spatii comerciale si publice sau chiar pentru montarea pe partea de strada a casei.

Instalare usoara. Nu trebuie neaparat sa fi un expert ca sa potii monta acest tip de camera. Mai ales daca alegi modelele de camere supraveghere wireless, treaba devine si mai usor de facut.

Rezistenta ridicata la temeraturile extreme si apa. Unele modele vin cu o husa de protectie care sa le ofere o protectie suplimetara fata de ploaie.

DOME VS BULLET, ce alegi?

Pe site-ul rovision.ro gasesti o multime de modele de camere dome si bullet. Fa alegerea in functie de nevoile tale. Te asigur ca pe site gasesti doar produse de calitate, alese special pentru a indeplini si cele mai pretentioase cerinte.

HIKVISION lanseaza 4MP DARKFIGHTERX cu rezolutie mai mare

Blog hikvision 4mp darkfighterx
Hikvision a lansat camera IP IR PTZ (DS-2DF9C435IH-DLW), model ce prezinta o rezolutie dubla fata de modelul anterior, sporind claritatea in locurile slab iluminate.

Hikvision a lansat in 2017 tehnoligia DarkFighter si a utilizat modul de functionare al ochiului uman ca sursa de inspiratie. Tehnologia presupune folosirea unei lentile pentru extragerea culorii obiectelor si a unei alte lentile pentru identificarea detaliilor luminoase. Ulterior, camera va combina cele doua imagini, rezultand o imagina unica, clara si colorata. Tehnologia insa a avansat si mai mult, prezentand o rezolutie mai inalta, identificare mai inteligenta a evenimentelor, si crearea unei imagini mai clare ce faciliteaza recunoasterea faciala ulterioara.

Noua camera DarkFighter X foloseste senzori de 1/1.8” pentru a obtine o rezolutie de 4 megapixeli. Aceasta imagine “dincolo de HD” este capabila sa transmita de doua ori mai multe informatii decat modelele de 2 megapixeli. Mai mult decat atat, camera poate sa redea si imagini color cu lumina pana la 0.0005Lux. Aceasta capacitate face posibila identificarea faciala chiar si in conditii de iluminare scazute.

Camerele inteligente care include tehnologia Deep Learning sunt capabile de performante complexe, avand ca scop primordial identificarea elementelor suspecte. Intrucat recunoasterea inteligenta a evenimentelor a devenit o functie comuna pentru sistemele de monitorizare video (detectarea traversarii liniei si a intruziunilor sunt doar cateva exemple in acest sens), este fundamental sa fiti convinsi ca toate camerele primesc numeroase detalii, inainte ca ele sa determine un raspuns automat. Pixelii pe care imagine ii poate oferii dau calitatea acestor informatii; cu cat mai multi pixeli, cu atat mai sigur va fi raspunsul.

Camera noua DarkFighter X are un zoom de 35x, ceea ce inseamna ca poate recunoaste un obiect aflat la distanta de la 1 la 260metri, cu rezolutie de 250 pixeli. Daca aceste numere nu va spun nimic, sa stiti ca este suficient ca sa puteti identifica in mod clar un obiect. Zoomul optic este de 16x.

 

Totodata, camera include si un stergator auto pentru a putea oferi o imagine optima si in zilele ploioase. Un senzor de identificare a ploii pe capul suprafetei face posibila o astfel de performanta pentru camera de monitorizare.

Iata alte cateva trasaturi:

  • Focalizare imediata
  • 120dB WDR, 3D DNR, deformare cromatica
  • Distanta de IR la distanta de pana la 250m, cu ajutorul unui IR inteligent
  • Sustine compresie video H.265/H.265
  • IP 67

Camerele incluse in colectia DarkFighterX pot fi folosite la monitorizarea spatiilor exterioare ce au nevoie de oferirea de imagini video color non-stop (paduri, rauri, drumuri, porturi, cai ferate, parcuri sau piete.

Peter Guan, director de vanzari si marketin in cadrul Hikvision Europe, subliniaza ca monitorizarea in perioada nocturna reprezinta o provocare constanta pentru profesionistii din domeniul monitorizarii video, mai ales cand este vorba de supravegherea spatiilor exterioare. El aminteste, inca o data, ca seria DarkFighter X a fost conceputa astfel incat sa includa o camera mai performanta in supravegherea pe timpul noptii.

Sursa:

https://www.hikvision.com/ro/News–Events/Press-Releases/Hikvision-launches-4MP-DarkFighterX-with-even-higher-resolution-and-AI

CAMERE DE SUPRAVEGHERE WIRELESS, PENTRU O CASA PROTEJATA NON-STOP

Blog camere de supraveghere wireless pentru o casa protejata
Sistemele de securitate cu camere de supraveghere wireless sunt ideale pentru proprietarii de case care isi doresc un sistem de supraveghere usor de instalat si folosit. Inca de la aparitia lor pe piata sunt din ce in ce mai des alese de clientii din intreaga lume.

Sisteme supraveghere wireless vs wired – ce sa alegi

Cand vine vorba de siguranta, ne dorim tot ce e mai bun, de aceea, pentru a face o alegere potrivita, este imporatant sa stii cate ceva despre sistemele de siguranta si camere supraveghere. Cumpararea unui kit camere supraveghere nu este usor de facut, este o investitie care merita atentie si research. Trebuie sa stii care sunt criterile de care trebuie sa ti cont si ce camere sa alegi. Este important sa intelegi diferentele dintre o camera supraveghere wireless si una cu transmisiune prin cablu (wired). Pentru a te ajuta, am facut acest ghid. O sa iti fie mai usor sa te hotarasti de ce tip de camere ai nevoie pentru casa ta si o sa poti face o alegere inteleapta de care sa te poti bucura multa vreme.

Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre camerele supraveghere wireless

Sitemele de securitate cu camere de supraveghere wireless sunt ideale pentru proprietarii de case care isi doresc un sistem de supraveghere usor de instalat si folosit. Inca de la aparitia lor pe piata sunt din ce in ce mai des alese de clientii din intreaga lume. Mai ales daca ai nevoie de mai multe camere de supraveghere, sistemul wireless este alegerea ideala pe care o poti face, nu o sa ai nevoie de cabluri. Poti alege sisteme de supraveghere wireless atat pentru interiorul casei cat si pentru exterior, chiar si in interiorul companiei tale poti instala camere de supraveghere wireless, astfel o sa afli mai usor tot ce se intampla, imaginile sunt transmise live, in timp real direct pe telefonul tau, pe laptop sau pe tableta. Nu trebuie sa fi expert pentru a instala acest tip de camere, sunt usor de instalat si utilizat. Tot ce trebuie sa faci dupa montarea pe perete sau tavan este sa le conectezi la reteaua wireless din casa la fel ca si pe orice alt gadget. Poti accesa inregistrarile camerelor de supraveghere de oriunde, oricand. Daca iti place sa calatoresti si esti mai des plecat de acasa, un sistem cu camere de supraveghere wireless, este tot ce ai nevoie pentru a stii mereu ce se intampla acasa, chiar daca esti la sute sau mii de km distanta.

Ce este un sistem de supraveghere cu camere wired

Camerele de supraveghere wired sunt versiunea “traditionala” a camerelor wireless. Dupa cum spune si numele, un sistem de supraveghere video wired, are nevoie de cabluri speciale pentru a functiona, pentru transmiterea imaginilor inregistrate catre un monitor pe care pot fi afisate in timp real imaginile filmate si pentru a se conecta la internet. Pentru instalare ai nevoie de un cablu pe care sa il conectezi la camerele de supraveghere si la un DVR care v-a fi conectat la un monitor unde poti urmari live fiecare miscare care se afla in raza de actiune a camerelor tale. Le poti instala atat in exterior cat si in interior pentru a supraveghea bona care are grija de copii tai. Sunt o solutie ideala atat pentru acasa cat si pentru magazine sau companii. In cazul in care are loc o infractiune in magazinul tau sau o infractiune in jurul companiei tale iti v-a fi mult mai usor sa afli cine este faptasul si sa predai politiei dovada.

 

Pentru a-ti fi mai usor sa te decizi ce tip de sistem ai nevoie acasa sau in compania ta este important sa stii cateva avantaje ale fiecarui tip de sistem de supraveghere, mai jos ai cateva din avantajele camerelor de supraveghere wireles si wired, dar si dezavantajele fiecarui tip de camere de supraveghere in parte.

4 avantaje ale unui sistem siguranta cu camere supraveghere wireless

  1. Adecvate atat pentru proprietarii de case cat si pentru chiriasi. Atunci cand locuiesti in chirie, nu iti este permis sa aduci modificari locuintei sau apartamentului. Din fericire poti sa te bucuri de siguranta casei tale fara a fi nevoie sa aduci modificari locuintei. O camera de supraveghere wireless se instaleaza usor si nu are nevoie de fire pentru a functiona, deci nu trebuie sa spargi peretii pentru a conecta camera la monitorul unde vrei sa vezi imaginile inregistrate. Le montezi pe perete sau pe tavan cu doar trei sau patru suruburi si camerele de supraveghere sunt gata sa iti transmita tot ce filmeaza.
  2. Instalare usoara. Acesta este un mare plus care le-a facut atat de apreciate in ultimii ani. Asa cum spuneam mai sus, nu au nevoie de cabluri pentru a transmite imagini, deci pot fi instalate oriunde. Singura limitare pe care o poti avea este conectarea la o sursa de alimentare. Dar acest lucru poate fi rezolvat prin conectarea camerei la un mini panou solar, de exemplu. Tot ce trebuie sa faci este sa conectezi camera la reteaua de internet wi-fi de acasa sau din locatia companiei tale, apoi poti urmarii imaginile inregistrate direct pe telefon, laptop sau tableta, nu ai nevoie de un monitor special pe care sa il urmaresti non-stop.
  3. Monitorizare de oriunde in lume. Probabil acesta este unul din cele mai importante avantaje pe care le poti avea, alegand un kit camere supraveghere wireless. In functie de setarile camerelor tale, poti avea acces la imaginile live inregistrate indiferent unde te afli. In plus, in functie de modelul de camera ales, poti primi chiar si notificari pe telefon atunci cand cineva se apropie de casa ta si intra in raza de actiune a camerei. Un model care iti ofera aceasta posibilitate este DAHUA IPC-HFW1435S-W IP67,IK10, il gasesti pe site-ul nostru, aici rovision.ro. Este important sa poti monitoriza fiecare miscare din jurul casei sau a companiei atunci cand nu esti acolo. Iti ofera siguranta ca totul este bine.
  4. Unele modele sunt echipate cu microfon. Microfonul incorportat iti permite sa auzi daca sunt sunete unde este instalata camera, deci o poti instala in camera bebelusului pentru a auzi cand se trezeste si pentru a vedea direct pe telefon daca are cineva grija de el. O alta functie a microfonului este ca poti transmite si tu sunetul de la telefonul mobil catre camera, iar sunetul se aude in incaperea unde este instalata camera indiferent de cat de departe esti de casa. Este o buna modalitate de a speria animalele care se apropie de casa sau chiar hotii.

3 dezavantaje ale unui sistem de supraveghere cu camere wireless

  1. Sunt dependente de un semnal wireless. Acest aspect poate fi privit si ca un avantaj, uneori. Daca esti sigur ca ai o conexiune stabila si puternica la internet, atunci poti alege camerele wireless, fara probleme. Daca nu esti foarte sigur ca poti avea o conexiune constanta la internet sau te confrunti des cu semnalul slab al retelei de internet, atunci faptul ca sistemul de supraveghere este dependent de wireless, devine un dezavantaj. Mai ales pentru camerele instalate in exterior sau la distanta de router, conexiunea poate devenii o problema. Dar pentru a fixa aceasta problema poti alege o camera cu o raza de conexiune mai mare.
  2. Sunt mult mai usor de accesat de alte persoane neautorizate. In cazul in care nu ai o parola puternica pentru reteaua wifi, le poti permite mult mai usor accesul la inregistrarile video persoanelor neautorizate. Acest aspect este foarte usor de tinut sub control, tot ce trebuie sa faci este sa setezi o parola puternica la internetul din casa si sa nu oferii parola strainilor. Seteaza o parola compusa din litere mici, litere mari, caractere speciale si semne de punctuatie pe care poti fi sigur ca nu o nimereste nimeni.
  3. Trebuie conectate la o sursa de energie pentru a functiona. La fel ca orice alt aparat electric, camerele de supraveghere wireless au nevoie de energie electrica pentru a functiona. Deci trebuie sa le instalezi in apropierea unei surse de energie. Unele modele sunt echipate cu baterie, insa aceste baterii nu au autonomie foarte mare. Exista mini panouri solare pe care le poti instala langa camera de supraveghere si astfel nu o sa mai fie nevoie sa incarci bateria sau sa conectezi camera la o sursa de energie electrica.

Avantajele unui sistem de supraveghere cu conexiune prin cablu

 Conexiune stabila. Spre deosebire de camerele cu conexiune prin wireless, o camera de supraveghere cu cablu iti poate transmite imagini live non-stop, fara probleme. Nu mai trebuie sa iti faci griji de calitatea conexiunii la internet, aceasta este transmisa prin cablu, deci este mult mai stabila.

  1. Sistemul nu poate fi accesat de altcineva. In cazul camerelor de supraveghere cu conexiune prin cablu, informatiile si imaginile inregistrate nu pot fi la fel de usor de accesat ca si in cazul camerelor de supraveghere wireless. Acesta poate fi un avantaj foarte important al acestui tip de camere. Doar tu poti urmari ceea ce inregistreaza camerele.
  2. Cost mult mai scazut. Camerele de supraveghere cu conexiune prin cablu au un pret mult mai avantajos decat cele wireless. Cu toate ca pretul este mai mic, calitatea inregistrarii imaginilor modul de functionare a unui sistem de supraveghere video cu camere cu conexiune prin cablu este la fel de buna ca si in cazul camerelor wireless. Totul depinde de la un model de camera la altul si de specificatiile fiecarui model in parte, acesta este un aspect de care ar trebui sa ti cont. Citeste bine specificatiile unui model de camera inainte sa faci o alegere.
  3. Un singur sistem de siguranta poate sustine mai multe camere. Daca ai o casa mare sau la companie ai nevoie de mai multe camere de supraveghere, alege sisteme camere supraveghere cu conexiune prin cablu. Doar un singur sistem cu camere de supraveghere poate include de la 4 la 16 camere in acelasi timp, deci daca ai deja un sistem de supraveghere si mai ai nevoie de cateva camere de supraveghere, alege modelele dorite de pe site si le poti conecta la sistemul existent al casei.

3 dezavantaje ale camerelor de supraveghere cu cablu

  1. Sunt mai greu de instalat. Daca o camera de supraveghere wireless o poti instala chiar tu, pentru instalarea unei camere de supraveghere cu conexiune prin cablu este posibil sa ai nevoie de un specialist. Datorita faptului ca ai nevoie de cabluri pentru a conecta camera la receiver, aceasta este mai greu de instalat. Cablurile trebuiesc cumparate separat ceea ce iti poate aduce putin mai multe costuri.
  2. Conexiunea se intrerupe in cazul unei pene de curent. Datorita faptului ca transmisiunea se face doar prin cabluri, in cazul in care apare o pana de curent, camerele se vor opri pana cand energia elecrica revine. Pentru a fixa aceasta problema poti cumpara un generator de curent elecric si astfel poti pastra sistemul de securitate functionabil chiar si atunci cand exista probleme cu alimentarea elecrica.

Sunt potrivite pentru proprietarii de apartamente, case sau companii. Acest aspect poate fi privit atat ca avantaj cat si ca dezavantaj, depinde din ce punct de vedere este privita problema. Daca ai nevoie de un sistem de securitate pentru o locatie temporara sau chirie, este mai recomandat sa alegi camerele wireless care nu au nevoie de cabluri pentru a functiona.

Recomandari privind alegerea uei camere supraveghere video

Pentru a alege cele mai bune camere supraveghere pentru casa sau sediul companiei tele, este important sa ti cont de cateva lucruri. In primul rand, trebuie sa stii daca ai nevoie de camere pentru interior sau pentru exterior, in functie de asta te poti ghida si pentru alegerea specificatiilor care indeplinesc nevoile tale. Este important sa alegi o camera care inregistreaza imagini clare oricand. Mai ales in cazul unei camere suoraveghere exterior, cauta o camera care sa functioneze normal si inregistreaza imagini de calitate indiferent de conditiile meteo.

Alege o camera cu vedere clara si in intuneric, o camera cu inflarosu este de asemenea ideala, mai ales pentru exterior. Daca ai zone ale casei unde este mai putina miscare si nu ai nevoie de monitorizare non-stop, poti alege camere cu detector de miscare care te atentioneaza de fiecare data cand cineva intra in raza de actiune a acestora. Daca tot am pomenit de raza de actiune a camerelor, alege o camera care surprinde imaginile pe o raza mai mare, pentru a putea urmari pe un singur ecran cat mai multe lucruri odata.

Te-ai decis ce tip de camera alegi pentru casa ta? Intra pe site si alege modelul a carui specificatii sunt ceea ce ai nevoie si comanda. Beneficiezi de cel mai mic pret din tara pentru majoritatea camerelor de supraveghere.

Cum sa alegi un kit de supraveghere video – 10 REGULI de urmat

Blog Cum sa alegi un kit de supraveghere video

In cazul in care intentionati sa alegeti un sistem de monitorizare video, internetul va reprezinta, de cele mai multe ori, sursa fundamentala de inspiratie. Navigand pe internet, veti descoperi sute de site-uri care ofera astfel de kituri de supraveghere si, mai mult decat atat, includ si numeroase optiuni pentru clienti.

10 REGULI DE AUR pentru alegerea unui sistem de supraveghere video

In cazul in care intentionati sa alegeti un sistem de monitorizare video, internetul va reprezinta, de cele mai multe ori, sursa fundamentala de inspiratie. Navigand pe internet, veti descoperi sute de site-uri care ofera astfel de kituri de supraveghere si, mai mult decat atat, includ si numeroase optiuni pentru clienti. Exista kit-uri cu 2/4/8 sau 16 camere, care pot avea rezolutii identice sau diferite, dupa cum exista si camere cu sau fara cablu inclus, cu IR Exir sau IR clasic, cu sau fara hard-disk samd. Adevarul este ca numarul impresionant de optiuni poate intimida si cel mai abilitat client, asta ca sa nu mai mentionam riscul selectarii unei variante nepotrivite pentru spatiul de monitorizat. Cele mai multe dintre site-uri se focuseaza pe atragerea rapida a cat mai multor clienti, fara a acorda mare importanta unor aspecte fundamentale in problema supravegherii video.

Sistemele de monitorizare video sunt, in fapt, sisteme ce includ functii si specificatii diferite, prezentand complexitati variate. Intrucat ele reprezinta o achizitie financiara consistenta, culegerea de cat mai multe informatii este absolut fundamentala in procesul de selectie. Daca sunteti preocupat de achizitionarea unui sistem de supraveghere video, veti gasi lista noastra de reguli mai mult decat utila. Sunt 10 sfaturi care va vor ajuta sa treceti mai repede prin procesul de selectie si, mai ales, sa alegeti cel mai potrivit sistem de monitorizare video pentru aplicatia voastra.

  1. Selectatii mereu un pachet personalizabil

Este dificil sa gasiti un kit de monitorizare video cu setari care se potrivesc perfect nevoilor dvs concrete. Fiecare locatie are speficul sau, ceea ce implica solutii diferite. Sa nu uitam ca si clientii au nevoi diferite de la sistemul de supraveghere. Cel mai bine este sa solicitati un furnizor ce va permite sa realizati toate modificarile de care aveti nevoie la un pachet deja existent.

 

Este bine sa luati in consideratie si sugestiile furnizorului, intrucat experienta sa pe teren poate ajuta la selectarea celei mai buni optiuni. Evitati, pe cat posibil, un furnizor care nu este dispus sa aduca transformari la sistemele pe care le comercializeaza.

  1. Analizati atent continutul unui pachet

Numeroase pachete de monitorizare sunt mai ieftine, dar este pur si simplu pentru ca ele nu includ toate elementele necesare pentru functionarea sistemului de monitorizare video. Chiar daca nu este neaparat o problema, este important sa stiti ce anume cumparati si ce achizitii mai este nevoie sa realizati in viitor. Ultima problema cu care un client ar vrea sa se confrunte este sa creada ca a achizitionat un sistem complet echipat, numai pentru a constata (mult prea tarziu) ca este nevoie sa completeze pachetul deja cumparat. Absenta hard-disk-ului, a asistentei tehnice dupa achizitionarea sistemului sunt doar cateva dintre elementele ce pot lipsi la un pachet de monitorizare. Chiar daca un hard-disk este foarte usor de achizitionat ulterior, absenta asistentei tehnice este un risc pe care nici un utilizator nu si-l poate permite.

 

 

Mult prea des, anumiti furnizor argumenteaza ca este de datoria clientului sa solicite instalatorii pentru montaj si ca nu pot oferi clientului suportul tehnic concret. Nu uitati sa verificati, in detaliu, kitul pe care va ganditi sa-l achizitionati. Cablurilesursele de alimentare sau conectorii pot, de asemenea, sa lipseasca dintr-un kit de supraveghere video. Cel mai bine si cel mai sigur este sa achizitionati un sistem video complet si functional. Acesta include: camere de monitorizare videohard diskDVR sau NVR, alimentatori /surse de alimentare pentru camerele video, conectorii de alimentare, conectorii de date, cablul de alimentare, cablu de date, accesorii de prindere (cravat prindere, dibluri, s.a.m.d).

  1. Nu ezitati sa cereti exemple de imagini video pentru pachetul dorit

Cea mai onesta, simpla si transparenta modalitate de a prezenta o camera de supraveghere video este de a include si o mostra cu ceea ce poate realiza o camera video. Unii comercianti incarca filme pe Youtube cu exemple video zi/noapte inregistrate de camerele video pe care le ofera spre comercializare.

 

Este bine sa evitati site-urile care nu includ astfel de exemple. Un furnizor care nu detine astfel de exemple video, nu este un instalator, ci doar vinde acele produse. Sfaturile si asistenta tehnica pe care doar un instalator, si nu un vanzator, vi le poate oferi sunt fundamentale. Cand nu puteti obtine astfel de imagini, puteti sa priviti in detaliu specificatiile tehnice ale echipamentelor, daca este important pentru dvs sa ramaneti cu acel furnizor. Doar ca sa va faceti o imagine de ansamblu, un kit HD 1MP cu eficienta maxima pe 10 metri poate fi solutia pentru monitorizarea unor curti si spatii de lucru de mici dimensiuni, dar si pentru spatiile de interior. Un kit de supraveghere Full HD 2MP cu eficienta maxima pe 16metri poate reprezenta o buna optiune pentru spatiile de lucru/curtile mai mari, inclusiv restaurante si magazine.

  1. Stati departe de pachetele de monitorizare de pe platformele online sau din supermarketuri

Chiar daca veti gasi kituri de monitorizare si in lanturile mari de magazine, este bine sa stiti ca acestea nu sunt complete si, mai ales, nu sunt gandite de profesionisti in domeniu. De cele mai multe ori, aceste pachete sunt pre-ambalate si vin direct din China. Este foarte posibil ca echipamentele sa nu mai fie de actualitate, sa fie deja depasite tehnologic, nebeneficiind the suport sau aplicatii de monitorizare. Ele vin cu un pret extrem de atragator, tocmai pentru a atrage clientii neavizati, care nu stiu de existenta unor optiuni la fel de economice ca pret, dar cu mult mai avantajoase din nenumarate considerente. Cat despre platformele de comert online, este bine de mentionat ca, de multe ori, ele comercializeaza direct doar o treime din produsele ce apar online. Restul (adica 70%) este dat de “vadul digital” inchiriat de alte societati. Traficul intens al platformelor importante, seriozitatea si votul de incredere de care aceste platforme se bucura atrag vanzarile. Chiar daca aceste achizitii pot fi sigure in anumite domenii, nu acelasi lucru il putem spune si despre sistemele de supraveghere video. Nu uitati de comisionul important pe care il veti plati si imposibilitatea de a avea acces direct la furnizorul real al sistemului ales de pe o astfel de platforma. O platforma (Emag e cel mai bun exemplu in acest sens) actioneaza asemeni unui filtru si nu veti avea posibilitatea de a comunica in mod direct cu furnizorul care a realizat, in fapt, vanzarea. Cel mai util este sa cautati furnizorii care sunt deja specializati in comercializarea sistemelor de monitorizare video. Ei sunt capabili sa va puna la dispozitie consultanta, suport in cazul unor probleme tehnice si, mai mult decat orice, preturi mai atractive decat cele de pe platformele mari.

  1. Alegeti un distribuitor care include si asistenta tehnica pentru pachetele comercializate

Va reamintim ca sistemele de supraveghere video nu sunt produse ce pot fi comercializate de toata lumea. Recomandarile si asistenta tehnica pot fi utile chiar si pentru clientii mai abilititati, dar cu precadere clientilor necunoscatori ce sunt interesati de instalarea unui astfel de sistem. Este o idee buna sa apelati prin telefon sau e-mail cu un posibil furnizor.

Modul in care vi se raspunde solicitarilor este un bun indicator al implicarii/non-implicarii viitoare al furnizorului in solutionarea unor probleme. Va veti da seama imediat daca persoana cu care comunicati este abilitata in acest domeniu sau nu. Un furnizor care ofera sprijin continuu este demn de incredere. Iata cateva siuatii in care este foarte posibil sa aveti nevoie de asistenta tehnica:

  • Pe perioada montarii fizice a sistemului, cand pot sa apara probleme ne-anticipate. Un manual de instalare sau un numar de telefon al furnizorului va pot scoate dintr-un astfel de impas. Sa spunem ca toate camerele sunt conectate, dar doua prezinta dungi si valuri pe imagine. Cum rezolvati problema?
  • In momentul selectarii echipamentelor pentru spatiul de monitorizat. Este bine sa stati de vorba cu un tehnician experimentat, ce va putea oferi explicatiile si sugestiile cele mai potrivite.
  • In etapa de finalizare a montajului, cand se initiaza configurarea sistemului si conectarea lui la internet. Poate este surprinzator, dar 90% dintre clientii ajunsi in aceasta etapa se confrunta cu dificultati, mai ales cand vine vorba de conectarea sistemului la internet. Motivul aparitiei acestei probleme vine din realitatea ca accesarea unui sistem video prin intermediul telefonului/tabletei/ laptopului presupune setari de retea mai dificile. Aceste setari trebuie efectuate in acord cu reteaua si abonamentul de internet al clientilor. Chiar daca un tutorial detaliat poate aduce o mare diferenta, configurarea sistemului si conectarea lui la internet nu sunt niciodata extrem de facile.
  1. Achizitionati de la o societate care se ocupa si de instalarea sistemului de monitorizare

Asa cum am mentionat anterior, montajul unui sistem de supraveghere video presupune multe provocari, cu grade de complexitate diferite.

 

Profesionistii care se confrunta cu astfel de scenarii in mod obisnuit sunt cei mai in masura sa va ajute in acest sens. Un simplu furnizor nu va poate oferi decat maxim o fisa tehnica si nu va fi capabil sa solutioneze nenumaratele probleme pe care montajul in sine le poate cauza.

  1. Iata specificatiile tehnice care conteaza

Orice client interesat de achizitionarea si instalarea unui sistem de monitorizare video trebuie sa acorde atentie sporita la urmatoarele aspecte tehnice:

  • Rezolutia si numarul de megapixeli pentru camere si DVR sau NVR

Rezolutia se refera la numarul de puncte (pixeli) care alcatuiesc imaginea capturata de sistemul de monitorizare. Cu cat este mai mare numarul de pixeli, cu atat mai buna va fi imaginea obtinuta. Rezolutia DVR-ului la care vor fi conectate camerele trebuie sa prezinte cel putin acelasi nivel ca si rezolutia camerelor. Spre exemplu, se poate conecta o camera de 2MP la un DVR care accepta rezolutii de 3 MP, dar nu poate fi conectata o camera de 3MP la un DVR ce nu poate duce decat rezolutii de 2 MP. Este bine sa selectati rezolutia camerelor in concordanta cu distantele pe care intentionati sa le monitorizati. In acest caz, ne referim la distantele pentru care va fi posibila identificarea persoanelor straine sau a numerelor de inmatriculare. Pentru a va forma o idee mai clara asupra rezolutiilor camerelor de monitorizare, iata cateva detalii despre cele mai populare optiuni. O camera de veche generatie, cu rezolutie de 1000-1200TVL poate ajuta la monitorizare pe distante de maxim 5 m, in timp ce o camera de 1MP (1280x720pixeli) poate acoperi distante de pana la 12m (fiind o camera de tip HD). In cazul in care este nevoie sa supravegheati o distanta de 15-16m, o camera cu rezolutie 2MP (1920x1080pixeli) este o buna optiune. Camerele cu rezolutie de 5MP (1920x1080pixeli) sunt de tip Ultra HD si pot furniza detalii pentru distante de pana la 20-25m.

  • Functia “Day& Night”

Calitatea imaginii capturate pe timpul noptii depinde imens de aceasta functie. Iluminatorul IR asigura radiatia infrarosu necesara camerei pentru a crea imaginea pe timpul noptii, dar o camera nu este capabila sa utilizeze optim aceasta radiatie in absenta functiei “Day&night”. Daca scenariul de monitorizare o impune, este fundamental sa selectati camere care includ aceasta functie.

 

  • Iluminatorul IR

In ceea ce priveste iluminatorul IR, este absolut obisnuit ca producatorii sa amplifice performantele reale ale camerelor de monitorizare.

Multi producatori vorbesc despre performante impresionante pentru camerele de monitorizare pe timpul noptii. Realitatea este ca o camera este capabila doar de acoperirea pe jumatate a distanteti promovate de producator (de multe ori). O camera cu iluminare IR prezentata pe 20m este, de fapt, activa doar pe 10m, in timp ce distanta pentru o camera cu iluminare IR prezentata a fi de 80m este, de fapt, de 40m.

  • Functia “WDR”

Orice camera de monitorizare video va fi expusa la conditii de iluminare variate in timpul unei zile. Daca in timpul zilei, lumina va bate pur si simplu din unghiuri diferite, pe timpul noptii se va activa imaginea in infrarosu, dar vor actiona si luminile de la faruririle masinilor, precum si iluminatul stradal (care poate fi intermittent). Indiferent de atentia cu care se alege locul de amplasare a camerei video, o iluminare uniforma a intregii suprafete monitorizate va fi imposibila, de cele mai multe ori. Realitatea este ca unele zone for fi mai intunecate, in timp ce altele for fi mai luminate chiar in acelasi cadru. O camera video care include functia WDR utilizeaza un algoritm intern specific ce confera luminozitate uniforma intr-o imagine, creandu-se un nivel uniform si usor de inteles in zonele foarte intunecate sau, dimpotriva, foarte luminate.

  1. Specificatiile tehnice nu sunt suficiente

De multe ori, vi se vor prezenta caracteristici si specificatii tehnice impresionante pentru camerele video sau recorder, dar ele sunt, mai frecvent decat ne-am dori, doar niste artificii de marketing ce au ca scop alegerea unor sisteme fals-performante. Doar imaginile pe care le puteti vedea va vor oferi cele mai bune informatii despre calitatea reala a unui sistem de monitorizare video. Tineti cont ca acest fapt nu inseamna ca o camera buna are trasaturi slabe. Nu puteti obtine o imagine clara, care ajuta la identificarea unor placute de inmatriculare sau a unor chipuri umane fara materiale si echipamente de calitate.

  1. Vreti sa intalati singur sistemul de monitorizare video? Cat de abilitat sunteti in acest sens?

In contextual actual, sistemele cu camere IP performeaza mai bine decat sistemele cu camere analog, dar implica mai multe provocari in ceea ce priveste setarea si configurarea. In cazul in care domeniul acesta si al calculatoarelor nu va este familiar, este mai bine sa nu optati pentru un sistem cu camere IP, ci unul de tip analog HD (montajul este cu mult mai simplu). Clientul care este abilitat in domeniul calculatoarelor, al internetului si adreselor IP poate alege instalarea unui sistem de monitorizare cu camere IP.

  1. Grabiti-va … incet!

Achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere video nu trebuie realizata in fuga, contra-cronometru. Pe langa aspectul strict financiar pe care il implica (orice sistem ati alege, el tot va presupune cheltuieli initiale si de intretinere consistente), un sistem care nu se potriveste scenariului dvs reprezinta o investitie defectuoasa a banilor si timpului dvs. In final, un sistem de monitorizare video este o investitie pe termen lung, in care fiabilitatea, calitatea si operarea lui zilnica reprezinta aspecte fundamentale.